שאלות על האתגר

• הוסף לסימניות
זה אומר עד מחר בערב? זה נראה לי מעט זמן מידי
אפשר להעלות תמונה שלא צולמה במיוחד עבור האתגר? ברור שעדיף לצלם במיוחד עבור האתגר אך לפעמים יש במלאי תמונה שמתאימה בול והיא עדיפה על חדשות או שאין אופציה לצלם בשבוע זה
אשמח לתשובות ממנהל האתגרים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;807246:
זה אומר עד מחר בערב? זה נראה לי מעט זמן מידי
אפשר להעלות תמונה שלא צולמה במיוחד עבור האתגר? ברור שעדיף לצלם במיוחד עבור האתגר אך לפעמים יש במלאי תמונה שמתאימה בול והיא עדיפה על חדשות או שאין אופציה לצלם בשבוע זה
אשמח לתשובות ממנהל האתגרים

סליחה . לא הייתי מובן . האתגר עד יום שלישי הבא 8 ימים.
לגבי צילום במיוחד לאתגר זה וודאי מומלץ לטעמי אלא שאינו חובה! ע"מ שגם מי שלא הספיק יוכל להשתתף!

• הוסף לסימניות
שימו לב שהאתגר ננעץ כבר בראש הדף. (אמנם לא האשכול המדוייק אבל נקווה שזה יהיה בסדר)

• הוסף לסימניות
אוך... צילמתי השבוע באייפון צללית יפה....

• הוסף לסימניות
מיןהראוי לפתוח אשכול תגובות לאתגר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;807543:
מיןהראוי לפתוח אשכול תגובות לאתגר
צודק

נפתח אשכול תגובות לאתגר בנפרד מהאתגר עצמו!!

בנוסף אם יש למישהו הערות על כללי האתגר נא להעלות אותם על הכתב.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
שני סעיפים בכללים שהעלית אני לא כ"כ מבין.

ב. התמונה חייבת להיות בחשיפה ראשונית בפורום.( אין להעלות תמונות שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. נתוני אקסיף חייבים להופיע בהודעה. עדיפות להוספה בחתימת מים בקצה התמונה עצמה.

לגבי סעיף ב', למה?! אם מישהו צילם תמונה טובה וכבר העלה אותה לפורום לפני כמה שנים למה שלא יעלה אותה באתגר? הייתי נותן תקופת צינון של שלושה חודשים, אבל אם אתה מצפה לתוצאות טובות יתכן וזה יעמוד בעוכרי האתגר.

לגבי סעיף ג', זה לא כ"כ קשור לאתגר, זה כן קשור ללימוד צילום. האתגר הוא עניין של תוצאה סופית - תחרות ולא של הדרך אל התוצאה (בשביל זה יש את שאר הפורום), כך שלדעתי האקסיף לא מעלה ולא מוריד לאתגר. אגב, נתוני אקסיף לצורך לימוד, מלבד צמצם, תריס ואיסו, חשוב מאד לדעת את אורך מוקד, מרחק מהאובייקט, סוג העדשה/פילטרים/דיופטרים/מכפלים וכו', שימוש בפלאש/תאורה מלאכותית וכו'.

• הוסף לסימניות
אויש.לא קראתי כאן קודם והעליתי תמונה שכבר פורסמה קודם.
ד''א מחר מתחילה התערוכה בביית הספר אומן ברוממה ירושלים.
תערוכה מאד יפה ושווה לראות.
לתערוכה שלי צילמתי המון המון צלליות יפיפיות.מתלבטת מה לעשות עם הכל....ואיפה לחשוף את הכל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;808218:
שני סעיפים בכללים שהעלית אני לא כ"כ מבין.

ב. התמונה חייבת להיות בחשיפה ראשונית בפורום.( אין להעלות תמונות שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. נתוני אקסיף חייבים להופיע בהודעה. עדיפות להוספה בחתימת מים בקצה התמונה עצמה.

לגבי סעיף ב', למה?! אם מישהו צילם תמונה טובה וכבר העלה אותה לפורום לפני כמה שנים למה שלא יעלה אותה באתגר? הייתי נותן תקופת צינון של שלושה חודשים, אבל אם אתה מצפה לתוצאות טובות יתכן וזה יעמוד בעוכרי האתגר.

לגבי סעיף ג', זה לא כ"כ קשור לאתגר, זה כן קשור ללימוד צילום. האתגר הוא עניין של תוצאה סופית - תחרות ולא של הדרך אל התוצאה (בשביל זה יש את שאר הפורום), כך שלדעתי האקסיף לא מעלה ולא מוריד לאתגר. אגב, נתוני אקסיף לצורך לימוד, מלבד צמצם, תריס ואיסו, חשוב מאד לדעת את אורך מוקד, מרחק מהאובייקט, סוג העדשה/פילטרים/דיופטרים/מכפלים וכו', שימוש בפלאש/תאורה מלאכותית וכו'.

כבר תיקנתי בבוקר מאיר!
תודה על ההערות !
לגבי האקסיף אכן יש הרבה מה לדון אבל בכל זאת המינימום הוא שלשת הפרמטרים העיקריים. אלא שתיקנתי שזה לא חובה כהצעתך !

• הוסף לסימניות
תודה מיכאל.

לא הגבת לי באישי אז העליתי את שאלותי לדיון.

שוב, בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;808252:
תודה מיכאל.

לא הגבת לי באישי אז העליתי את שאלותי לדיון.

שוב, בהצלחה!

ברח לי מהראש לגמרי!!

תודה לך ..

• הוסף לסימניות
חושבת שכדאי לשים לב למשהו נוסף:
מה לגבי פוטושופ?? האם מותר לתקן את התמונות? לשדרג?
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
היום פוטושופ הוא חלק בלתי נפרד מהצילום!
אולי רק תיקונים קלים

• הוסף לסימניות
בבקשה מכל האורחים :
נא לא להגיב על האתגר השבועי עד לאחר פרסום התוצאות!!

תודה

• הוסף לסימניות
האם שבוע זה מספיק זמן גם בשביל לקבל רעיון גם לתכנן את הביצוע גם למצוא את המקום גם למצוא את הזמן וגם לערוך ולעלות ? האם כך לא נוציא דברים שהם לא ברמת "אתגר"
הלא כל המטרה באתגר הזה, זאת לא התחרות אלא לאתגר את כולנו לצאת ולצלם ואגב כך ללמוד בכל פעם נושא חדש, ולא להוציא מארכיון ולעלות, את זה עושים בתחרות ...
בכל פורום אחר שבו יש אתגר נותנים חודש, ורק כך אפשר להגיע ללמידה ולתוצאות מרשימות ...
בשבוע אחד לא תמיד יש את הזמן לצאת ולהגשים "חלום צילומי" ... בכל אופן זה השבוע שעבר עלי ... מחסור בזמן ...
אשמח לשמוע מה אתם חושבים
יום טוב ובהצלחה באתגר/תחרות :)

• הוסף לסימניות
גם לי לא היה זמן...........ולא רציתי סתם להוציא מהארכיון .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה