דרוש מתכון שאלתי לא הובנה - איך מכינים טחינה גולמית מגרגרי שומשום כמו של חברת אחוה ( או כל חברה אחרת )

• הוסף לסימניות
אני מכיר מפעל מסורתי של בני דודים לייצור טחינה
אני מכיר גם אדם שמכין טחינה לבד בבית וזה לא טעים בכלל
הסוד טמון בגרגירי השונים מה מקורם ואיזה זן
הבני דודים עובדים עם אבני ריחיים
והאדם שאני מכיר מערבב שומשום קלוי ולא קלוי וטוחן בבלנדר
הוא מקבל משהו שממש דומה לטחינה אבל לא טעים בכלל
אחווה זה בטוח טעים אבל הוא מהאחרונים ברשימת האיכותיים..

• הוסף לסימניות
אני מכיר מפעל מסורתי של בני דודים לייצור טחינה
אני מכיר גם אדם שמכין טחינה לבד בבית וזה לא טעים בכלל
הסוד טמון בגרגירי השונים מה מקורם ואיזה זן
הבני דודים עובדים עם אבני ריחיים
והאדם שאני מכיר מערבב שומשום קלוי ולא קלוי וטוחן בבלנדר
הוא מקבל משהו שממש דומה לטחינה אבל לא טעים בכלל
אחווה זה בטוח טעים אבל הוא מהאחרונים ברשימת האיכותיים..
אתה בעצם אומר שבריא וטעים לא הולכים יחד

• הוסף לסימניות
להשרות זרעי שומשום מלא ולהנביט לטחון עם שום פטרוזליה כוסברה סלרי בצל ירוק מיץ לימון מים מלח ויוצא מעדן
מלכים

• הוסף לסימניות
הייתי בסיור במחנה יהודה יש שם חנות שמוכרים הכי טבעי
נעשה באבני ריחים והסבירו
שבאחוז מסוים של שמן קנולה עדיין מותר לחברות לרשום שזה 100% טחינה
אבל זה לא באמת 100% והשמן שיש על הטחינה של אחוה זה כנראה קנולה או משהו אחר

• הוסף לסימניות
להשרות זרעי שומשום מלא ולהנביט לטחון עם שום פטרוזליה כוסברה סלרי בצל ירוק מיץ לימון מים מלח ויוצא מעדן
מלכים
השתמשתי בבלנדר יד ולא הלך כל כך בהתחלה לכן הוספתי 2 כפות טחינה גולמית ואולי זה בדיוק השמן הנצרך

• הוסף לסימניות
השבוע עשיתי 3 כפות טחינה גולמית שומשום מלא 250 גר' מונבט 3 אגוזי מלך 7 שקדים שום מים מלח מיץ מלימון סחוט בבלנדר יד ויצא מעולה קופסא של ליטר

מהטחינה הוספתי למיכל של חצי ליטר חומוס קנוי (לא שימורים) הוספתי שמן זית כבישה קרה וכף זעתר ויצא חומוס מושלם ובלנדרתי בבלנדר יד

• הוסף לסימניות
איפה קונים זרעי שושמשום מלא ?
ואיך מנביטים אותם ?
שומשום מלא בוואקום שלא צריכים לבדוק, משרים לכמה שעות במים אח"כ לסנן במסננת - ולהניח את המסננת על מגבת לחה במקום קריר לא במקרר לכמה שעות וזה מונבט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

יש מתכון של עוגת כריות שלמות שהכנתי כבר כמה פעמים
המתכון מהאשכול הזה:
כלתי הביאה לחג פס של חטיף כריות, - 'אחד הדברים'

כלום עבודה, יפה, שווה, מסוכן.

(קרדיט- מרגלית ביכלר)

חבילת כריות נוגט
400 גרם שוקולד מריר (כלתי שמה חלבי)
400 גרם טחינה גולמית
לוטוס - לבחירה

אופן הכנה:
משטחים חבילת כריות בתבנית
ממיסים את השוקולד והטחינה
שופכים על הכריות.
מקררים.
אפשר לזלף לוטוס מעל.

זה טעיםםםםםםםםםםםםם
עשיתי כבר כמה פעמים למשפחה, יוצא מהמם, אבל צריך לשמור בקירור עד ההגשה, כי זה נמס מהר.
אני רוצה לעשות לארוע, ולהביא קוביות חתוכות,
מה אני יכולה לעשות כדי שלא ימס בארוע? יש לכן רעיון?
ואגב, אני מכירה את המתכון עם 500 גר' שוקולד ו- 500 גר' טחינה גולמית,
איך זה יוצא עם 400 גר'?
אולי לכן זה נמס לי מהר? או שזה לא משמעותי?
ועוד שאלה, אני תמיד עירבבתי את הכריות עם השוקולד והטחינה בקערה ואז העברתי לתבנית,
אם לא מערבבים - כמו במתכון הזה (וכך חוסכים כלי לשטוף...) - אז איך זה נראה מלמטה? הרי התערובת של השוקולד לא עוטפת את הכריות גם מלמטה, זה לא בולט?
ואגב רעיון לשים בתבניות אינגליש קייק, יותר קל לחתוך.
אשמח אם מישהי שמבינה תוכל לענות לי כמה שיותר מהר, זה די דחוף לי
תודה רבה!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה