דרוש מידע שאלת תם: מה ההבדל בין רווח ובין הגדלת הון

• הוסף לסימניות
ראיתי סרטון של מיכה סטוקס שבו הוא ממליץ (כלומר: לא ממליץ, לא יועץ וכו'..) על אופציה אטרקטיבית ברמה כמעט לא הגיונית להכנסה פאסיבית:

לדבריו, על ידי השקעה של 100K אפשר לקבל הכנסה פאסיבית של משהו כמו 5K וצפונה.
נשמע הזוי, אני יודע. אבל אותי מסקרן משהו אחר -לאורך הדברים הוא מדגיש כמה וכמה פעמים שזו לא אופציה טובה להגדלת ההון, אלא רק לאנשים ש'משום מה' מחפשים הכנסה פאסיבית.
לא הבנתי, מה ההבדל בין השניים?
למה הכסף שנכנס כהשקעה פאסיבית לא מוגדר כהגדלת ההון?
מרגיש לי שפספסתי פה איזה נקודה.

מישהו יכול להחכימני?

• הוסף לסימניות
ראיתי סרטון של מיכה סטוקס שבו הוא ממליץ (כלומר: לא ממליץ, לא יועץ וכו'..) על אופציה אטרקטיבית ברמה כמעט לא הגיונית להכנסה פאסיבית:

נשמע הזוי, אני יודע. אבל אותי מסקרן משהו אחר -לאורך הדברים הוא מדגיש כמה וכמה פעמים שזו לא אופציה טובה להגדלת ההון, אלא רק לאנשים ש'משום מה' מחפשים הכנסה פאסיבית.

מישהו יכול להחכימני?
אני מעריך שהכוונה שלו היא כזאת:
הגדלת הון = להשקיע לאורך זמן וליהנות מאפקט הריבית דריבית ויעילות בהיבטי המיסוי (לדוגמה דחיית אירועי מס).
הכנסה פסיבית = לקבל כסף במזומן חזרה לחשבון המסחר (בשוק ההון זה לרוב מתבצע באמצעות דיבידנד, אבל אפשר גם דרך אסטרטגיות מסוימות באופציות נניח).

• הוסף לסימניות

מישהו יכול להחכימני?

כאן הוא עונה על השאלה שלך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה