שדרוג לווינדוס 10

• הוסף לסימניות
כל פעם עולה הודעה על כל המסך, וכתוב:
מצטערים על ההפרעה..... שידרוג ווינדוס 10 והמבצע עד 29.7
האם כדי לי לשדרג?
זה לא יזיק למחשב שלי?
ואם לא אסתדר אם זה האם אני יכולה לחזור לווינדוס7?
תודה מראש לעונים.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, אם אין צורך אמיתי לשדרג, פשוט לא לשדרג, ובמיוחד אם את עם WIN 7 , זה מתכון בדוק לתקלות וחוסר תאימות לתוכנות, גם אם תבצעי התקנה מחדש.

אם יש לך משהו ספציפי שאת צריכה בווינדוס 10 - זה מקום כבר לשקול

• הוסף לסימניות
שידרוג לא מומלץ כלל. יכול לגרום לנזקים בתפעול המערכת.
התקנה נקייה מומלץ מאוד. אין בה כל בעיה. ובפרט לאחר העידכון האחרון.

כל מי שאומר אחרת, עליו מוטלת חובת הראיה.
ויוכיחו דעותיהם של המקצוענים בתחום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2170779:
שידרוג לא מומלץ כלל. יכול לגרום לנזקים בתפעול המערכת.
התקנה נקייה מומלץ מאוד. אין בה כל בעיה. ובפרט לאחר העידכון האחרון.

ויוכיחו דעותיהם של המקצוענים בתחום.

גם אני מצטרף להנ"ל

ווינדוס 7 עבר זמנו בטל קורבנו

• הוסף לסימניות
אם יש גיובוי מסודר של המחשב , במיוחד אם יש GHOST וכדו אני כן הייתי מהמר על השדרוג , זה בדכ מצליח לא רע .
במיוחד טוב למי שאין לו מושג מה ואיך להתקין אחכ .

ברור שלכתחילה עדיף התקנה נקייה , אבל לא כל אחד הוא בר הכי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2170779:

אתה מוזמן לעלעל בפורום ולראות כמה שאלות ותקלות וחוסרי תאימות יצר Win10 , מי שאין לו צורך ספציפי בו ורוצה כלי עבודה ללא כאבי ראש מיותרים, שבשלב זה יישאר עם המערכת הנוכחית.

• הוסף לסימניות
תראה לי תלונות על מערכת 10, התקנה נקייה, עם העידכונים של החודש האחרון. לא תמצא.
ובפרט שבתחילת אוגוסט אמור להיות עוד עידכון, כך שאז בכלל לא יהיה שום חשש. וחבל לפספס את הרשיון החינמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודכהן;2170813:
ווינדוס 7 עבר זמנו בטל קורבנו

אני מכיר ועובד עם המון חברות גדולות, בארץ ומחוצה לה, ושם שדרגו את המערכות לWin7 אך לפני שנה - שנתיים, בעתיד הקרוב לא מתוכנן מעבר למערכת אחרת,

ולכן, כל עוד חברות ה Enterprise Level לא יעברו למערכות החדשות - Win 7 יהיה חי וקיים ומעודכן בכל ההיבטים, במסגרת האפשרויות. - האינטרס הוא של Microsoft.

• הוסף לסימניות
אתה עובד עם חברות ששדרגו ל-7 רק לפני שנה-שנתיים?
או שמישהו כאן הוזה, או שאנחנו חיים בשני כדורים.

בקיצור, תעלה כאן עוד דיעה אחת בודדת של טכנאי מקצועי, שאומר שלא שווה לעבור ל-10.
אמנם הגזים ההוא עם העבר קרבנו, ממש לא, אבל נו בחייך, אתה עושה את מייקרוסופט חבורת ילדות... 10 קיים בשוק כבר יותר מידי זמן בשביל שאנשים ישארו עוד עם 7.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י qwerrrewq;2170834:
אני מכיר ועובד עם המון חברות גדולות, בארץ ומחוצה לה, ושם שדרגו את המערכות לWin7 אך לפני שנה - שנתיים, בעתיד הקרוב לא מתוכנן מעבר למערכת אחרת,

ולכן, כל עוד חברות ה Enterprise Level לא יעברו למערכות החדשות - Win 7 יהיה חי וקיים ומעודכן בכל ההיבטים, במסגרת האפשרויות. - האינטרס הוא של Microsoft.

משתמש פרטי הוא לא ENTERPRISE גם בשאר הבחינות

אין לו חומת אש כמו שיש שם ואין לו את התחזוקה שיש שם, וכו וכו

משתמש רגיל גם לא צריך את התאימות/שרידות קיצונית שיש בסביבה עסקית, הוא יהנה יורת מהאבטחה המשופרת שיש ב 10 ועוד המון תכונות חשובות למשתמש הביתי.

אני גם מצטרף לדעה, וינדוס 7 , כבר לא רלוונטי אאכ יש סיבה מיוחדת , אבל בתור ברירת מחדל הוא מיושן מאוד.

• הוסף לסימניות
אני מגיב למה שכתב Bris,

כוונתי היתה שכיוון שחברות ה Enterprise עדיין משתמשות בפיתרון הזה, מייקרוסופט עודנה דואגת לעדכן ולתחזק את המערכת ברמה סבירה, לפיכך גם המשתמש הביתי יכול להישאר יחד איתה בשקט.

• הוסף לסימניות
גם אם זה היה נכון זה לא רלוונטי ,
אבל האמת שזה גם לא נכון.

כנס לאתרים של אקספלויטים , כמו למשל https://www.exploit-db.com/ או כל אחד אחר, ותראה שאקספלויטים של 7 מ אמצע 2015 עוד לא נסתמו.
חלקם אפילו לא מתועדים , אצל MS וחלקם מתועדים ל SYSADMIN ברמה של PATCH ידני.

זה לא מתקרב לרמה של עידכוני האבטחה ב10 (או אפילו ב 8.1)

• הוסף לסימניות
נכון שיש אקספלויטים, אבל כמו שכתבת בעצמך, משתמש ביתי ואפילו עסקי קטן לא צריך שרידות וחומות הגנה ברמה של Enterprise,

ובמכלול השיקולים של יכולת תאימות של תוכנות, זרימת העבודה, רמת המידע והכלים שיש במידה ומתעוררת תקלה, המסקנא שלי היא שאפשר וניתן להישאר עם Win7.

• הוסף לסימניות
ההגיון הפוך

משתמש ביתי לא צריך תאימות של 100 אחוז , מספיק לו 95 אחוז (לא עולה לי בראש בכלל שום תוכנה שעובדת ב 7X64 ולא ב 10) .
והוא גם לא צריך שרידות קיצונית .

מה הוא כן צריך ?

מהירות , תאימות לחומרה חדשה (נסה להתקין NVME כ BOOT ב 7 ...) , קלות שימוש , ושלא יגלה עוד שנה שהוא לא יכול להתקין אדובי 2017 כי זה לא נתמך ב 7 וכו

וזה כמובן שיש לו ב10 יותר מאשר ב 7. לא חושב שיש חולק על זה.

טענת שארגונים גדולים עדיין עובדים עם 7 , לכן זה לא נורא להשאר עם מערכת מיושנת כי מיקרוסופט מעדכנים, בגלל שארגונים גדולים עובדים עדיין עם 7
.
על זה עניתי לך שזה לא מדוייק, ואפרט,
מה שהם נותנים כעת זה LTS - דהיינו LONG TERM SUPPORT - דהיינו תמיכה לטווח ארוך.
פיורושו , שאם גוף יבוא אליהם עם איזה בעיה רצינית באבטחה , הם ישתדלו לעזור לו למצוא פיתרון, או אם ימצאו איזה באג רציני הם גם ישתדלו לעזור , קרוב לוודאי שהפיתרון הזה לא יצא לציבור אלא בתור משהוא ידני שנועד לארגון ההוא.
תבדוק כמה עידכוני אבטחה יצאו ל WIN7 ב 2013 וכמה ב 2015.

האמת חייבת להאמר, וינדוס 7 היום , הוא סיכון אבטחה רציני.

נ.ב.
עדיין לא נתקלתי בשום מחשב עם 10 שקיבל RANSONMWARE

• הוסף לסימניות
טוב, כנראה שעל הנושא הזה לא נסכים :).

אני דווקא רואה שאנשים וגם עסקים לא נוטים להחליף תוכנה וחומרה כל שנה, אלא להפך, להחזיק עם פיתרון תוכנה וחומרה, ואחת לכמה שנים לשדרג, מנקודה זו אני בא ואומר שאם אין צורך ספציפי, עדיף פשוט להישאר עם המערכת הקיימת כיוון שרמת התאימות בה נכון להיום היא הכי גבוהה, אני כמעט ולא מכיר תוכנה או חומרה שלא נתמכת כיום ב 7 , ולהיפך, אני מכיר לא מעט תוכנות וכן התקני חומרה, גם כאלו שמוכרזים רשמית כתואמות 10 שאינם עובדות טוב עם המערכת החדשה, וזה בלשון המעטה.

אני נתקלתי בכמה מחשבים עם WIN10 שחטפו Ransomware, ומכיוון שממילא Windows 10 איננו פוטר מהתקנת אנטיוירוס על המחשב, זו דעתי.

איש הישר בעיניו ובעיקר בעיני לקוחותיו יעשה.

צום מועיל :).

• הוסף לסימניות
אפשר לתת סיכום?

1. אין כל מניעה לעבור ל-10. ואף מומלץ לעשות כך, עקב תקלות התאמה שיתחילו לצוץ כבר בשנתיים הקרובות. אי לכך מומלץ לעשות את זה כבר עכשיו בשביל לחסוך את עלות המערכת + הסתגלות לבינתיים. כי חבל להמתין עד לרגע האחרון...

2. פתרון ותמיכה של תקלות מהותיות של תפעול ואבטחה מצד מייקרוסופט, בשנה-שנתיים הקרובות יתמעט ויעלם, ועיקר התמיכה תתמקד במערכת 10. כצפוי בכל הסטוריית המערכות שהיתה עד היום. למי שעוקב..

3. היות שהמעבר ל-7 נעשה לפני משהו כמו 7-9 שנים, הגיע הזמן לעבור ל-10. והיות שאף אחד לא מחליף חומרה ותוכנה כל שנה, מומלץ לעשות את השינוי הבא, עם המתנה של אותו פרק זמן כמו שהיה בין 7 ל-10.
נכתב ע"י qwerrrewq;2170825:
אתה מוזמן לעלעל בפורום ולראות כמה שאלות ותקלות וחוסרי תאימות יצר Win10 , מי שאין לו צורך ספציפי בו ורוצה כלי עבודה ללא כאבי ראש מיותרים, שבשלב זה יישאר עם המערכת הנוכחית.
עניתי לך בתגובה #7...

• הוסף לסימניות
אני רק יוסיף את חלקי בדיון...
1. אני אישית מסתכל על ווינדוס בתור מרכבה שאמורה לסחוב את שאר התוכנות ולא בתור משהו מדליק בפני עצמו, לכן אני לא ישדרג מחשב של ווינ 8.1 ל10 כי בטווח של השנים הקרובות לא יהיה הבדל רציני חוץ מהממשק. בעלי ווינ 7 זה כבר סיפור אחר, אני כבר נתקל בתוכנות שעושות קצת בעיות ב7. (לדוגמא POEDIT)

2. באמת בבנקים וכדומה מעדכנים רק אחרי שנים, אני יודע שרוב הבנקים בארץ עד הפסקת התמיכה הסופית בXP עדיין השתמשו בו, שזה אומר עד אפריל 2014!!!.

3. אולי מישהו יוכל לענות לי על הספק, מייקרוסופט פרסמו שלחשבים חדשים עדיין תהיה זכות שידרוג בחינם לווינ 10, במידה ואני יאפס מחשב נייד מהמחיצת שיחזור אז הוא ייחשב אצל מייקרוסופט כמו מחשב חדש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3 פינות;2171090:
3. אולי מישהו יוכל לענות לי על הספק, מייקרוסופט פרסמו שלחשבים חדשים עדיין תהיה זכות שידרוג בחינם לווינ 10, במידה ואני יאפס מחשב נייד מהמחיצת שיחזור אז הוא ייחשב אצל מייקרוסופט כמו מחשב חדש?

אני מחקתי את כל מחיצת המערכת הפעלה ב8 והתקנתי 10 ושעשיתי הפעלה זה הפעיל לי עם זכאות דיגיטלית ,

משיחותי עם מייקרוסופט הוסבר לי שהרשיון OEM של מחשב הנייד נמצא בביוס כך שלא מפריע פירמוט וכדו'

וגם מסברא פשוטה לא יכול להיות שאם תחליף קשיח ילך הרשיון זה מופרך בעליל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודכהן;2171209:
אני מחקתי את כל מחיצת המערכת הפעלה ב8 והתקנתי 10 ושעשיתי הפעלה זה הפעיל לי עם זכאות דיגיטלית ,

משיחותי עם מייקרוסופט הוסבר לי שהרשיון OEM של מחשב הנייד נמצא בביוס כך שלא מפריע פירמוט וכדו'

וגם מסברא פשוטה לא יכול להיות שאם תחליף קשיח ילך הרשיון זה מופרך בעליל
נראה לי שלא הבנת אותי נכון,
אני מתכוין לקחת מחשב שלא לקח את האפשרות שידרוג החינמי ונשאר עם הווינדוס 8.1 שהגיע לו מותקן מראש ועוד חודשיים לפרמט אותו מחדש מהמחיצת שיחזור שזה מחזיר אותו לאותו מצב כמו שיצא מהמפעל (וגם דורש את האימות מחדש של הרישיון) האם אז אני יקבל את האופציה לשידרוג חינמי?

• הוסף לסימניות
אני הבנתי שהווינדוס 10 מתנגש עם גרסאות מסוימות של תכנות אחרות
מנסיון אוטוקד 14 פשוט התחרפן עם הווינדוס 10 ולא היה ברירה אלא להתקין אוטוקאד חדש או לבטל את הווינדוס 10. וגם שמעתי כבר על התנגשות עם ה-3dsmax (לא יודעת איזו גירסא)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה