שוד לאור יום- מחשב ב9000 ש"ח- מה עושים?

• הוסף לסימניות
חבר סיפר לי שאשתו קנתה מחשב (נייח לבית), והוא עשה עסקת טרייד אין, ולקחו לו את המחשב הישן, וחסר לו איזו תוכנה, אם אני יכול לתת לו.
באמצע הדברים, שאלתי אותו בסקרנותי כמה עלה המחשב, והוא ענה בתמימות, 9000 ש"ח (ועוד לקחו לו את המחשב הישן...).
שאלתי אותו: כנראה קיבלת חללית...
אז הוא ענה שכנראה...
אבל אחרי בירור הענין הוא קיבל מחשב, שעולה 2500 ש"ח ואפילו פחות. (למבינים- מעבד i3 דור שני, ולוח אם H61- שאין בו עדיין USB3 אפילו!!).
הוא הלך לעו"ד, אז הוא אמר לו שאין מה לעשות כל אחד לוקח איזה מחירים שבא לו בתחום המחשבים.
האם זה נכון או שיש עדיין מה לעשות?
(המוכר כמובן לא מסכים לבטל גם בתוך 14 יום היות והוא כבר פתח את האריזה).
נקודה חשובה: חלק נכבד מהתשלום הוא על הסעיפים הבאים:
הובלה והתקנה- 650 ש"ח.
אחריות 36 חודשים- 555 ש"ח.
העברת נתונים ממחשב ישן- עבודה של חצי שעה- 850 ש"ח.
נקודה חשובה נוספת: הוא שילם בשלשה צ'קים, לחודש ניסן אייר וסיון.

יש איפה להתלונן? משהו?
תודה לכל מידע.
נא לא להיכנס לעצם הנידון אם זה טוב שאשתו קנתה מחשב על כזה סכום בלי לחשוב עוד פעם... מי שרוצה שיפתח אשכול נוסף, אני רוצה לעזור לו ורוצה לדעת עניינית.

• הוסף לסימניות
טוב, דבר ראשון ברור שצריך לבטל את הצ'קים. מקסימום אחר כך אפשר תמיד לתת צ'קים חדשים.

דבר שני להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד המוכר. במקרה שהוא יצא חייב במשפט (כלומר: השופט יקבע שמכירת מחשב כזה במחיר כזה זו הונאה לפי כל קנה מידה), זה ימנע ממנו לפנות להוצאה לפועל כדי לממש את הצ'קים המבוטלים.

• הוסף לסימניות
לפרסם את הנוכלים בכל מקום אפשרי

• הוסף לסימניות
אפשר את השם והטלפון של המוכר?
יש כמה פריירים נוספים שאני מכיר

• הוסף לסימניות
קודם כל שיארגן הוכחה שביקש לבטל עיסקה בתוך 14 יום.

• הוסף לסימניות
אם זה בציבור שלנו או מקום שהציבור החרדי קונה בו אפשר גם לומר לו שיפרסמו את חוסר אמינותו (אני יודעת שביתד היה פעם הקו החם ) לא נראה לי שיהיה לו שווה להפסיד לקוחות

• הוסף לסימניות
הוא פוחד לבטל את הצ'קים, זה אחד חילוני מראשל"צ.
במשרד התמ"ת יעזור להתלונן?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רגע, אני גם קניתי מחשב בערך בסכום הזה,,
זו חייבת להיות הונאה?

• הוסף לסימניות
השאלה מה המחשב כולל.
עפ"י רוב בסכום של 7000 ש"ח ניתן לקנות את הטיפ-טופ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;972956:
השאלה מה המחשב כולל.
עפ"י רוב בסכום של 7000 ש"ח ניתן לקנות את הטיפ-טופ.

תודה.
איפה אני רואה במחשב מה יש לי?

זה כולל התקנה של התכנות וכל מה שצריך?

ועוד שאלה - כמה אמור לעלות דיסק קשיח פנימי של כ- 500 ג''ב.?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;972961:
תודה.
איפה אני רואה במחשב מה יש לי?

זה כולל התקנה של התכנות וכל מה שצריך?

ועוד שאלה - כמה אמור לעלות דיסק קשיח פנימי של כ- 500 ג''ב.?
לחיצה ימנית על מחשב> מאפיינים. בגדול רואים שם את העיקרון.
התקנה של תוכנות וכו' עולה עד 600 ש"ח. מערכת הפעלה מקורית עולה עוד 450 בערך, תלוי באיזו מערכת מדובר.
500 ג"ב- כשקונים אותו ביחד עם מחשב הוא לא אמור לעלות יותר מ300 ש"ח.

• הוסף לסימניות
תודה,
וכשלא קונים עם המחשב?

הנה מה שמופיע לי במאפיינים- כמה, לדעתך, אמור לעלות כזה מחשב?

צפה בקובץ המצורף 157546

תודה...

קבצים מצורפים

• המחשב שלי.JPG
    KB 91.2 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
יכול להיות שכדאי כרגע להשאיר את זה ככה ולא לעשות מאום רק בשביל הפעם הבאה. בקשת לא להתדיין על זה, אבל אם תברר תגלה אצלו עוד כמה דברים שהוא קנה ביותר מערכם ואם הוא לא ילמד כמה הוא פרייאר הוא פשוט ימשיך להיות כזה.
אלו שאינם עושים סקר שווקים והשוואת מחירים לפני קניית מחשב או כל דבר שעולה 9000 שקל, זו כנראה תופעה מוכרת אצלם.
לכן למענו, ואם אתה באמת רוצה לעזור לו, כדאי רק להגדיר לו את גודל הפרייריות שלו מליון פעמים עד שיכנס לו לראש, ואז להציל אותו מהפעמים הבאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;973006:
יכול להיות שכדאי כרגע להשאיר את זה ככה ולא לעשות מאום רק בשביל הפעם הבאה. בקשת לא להתדיין על זה, אבל אם תברר תגלה אצלו עוד כמה דברים שהוא קנה ביותר מערכם ואם הוא לא ילמד כמה הוא פרייאר הוא פשוט ימשיך להיות כזה.
אלו שאינם עושים סקר שווקים והשוואת מחירים לפני קניית מחשב או כל דבר שעולה 9000 שקל, זו כנראה תופעה מוכרת אצלם.
לכן למענו, ואם אתה באמת רוצה לעזור לו, כדאי רק להגדיר לו את גודל הפרייריות שלו מליון פעמים עד שיכנס לו לראש, ואז להציל אותו מהפעמים הבאות.

העיקרון מאוד נכון,
אבל אפשר להיות עוד יותר חכם ולאכול את העוגה משני הכיוונים יחד..

[סילחה מ'פרסומון' אם הסטתי את הנושא, פשוט דאגתי ללקוח ההוא..]

:) :)

• הוסף לסימניות
הוא קיבל קבלה כדת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;973045:
הוא קיבל קבלה כדת?
כן. ועל מה שהוא שאל אותו למה הוא לא רשם את הטרייד אין בקבלה, הוא ענה: "אני באמת לא צריך את המחשב הישן שלך בא תיקח את זה מראשון"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;973005:
תודה,
וכשלא קונים עם המחשב?

הנה מה שמופיע לי במאפיינים- כמה, לדעתך, אמור לעלות כזה מחשב?

צפה בקובץ המצורף 157546

תודה...
אני אישית מוכר כזה מחשב בסביבות ה3000, תלוי ברמת כרטיס המסך, ואם יש SSD ועוד כמה דברים אבל גם אם כן, לא יותר מ4000.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;973092:
אני אישית מוכר כזה מחשב בסביבות ה3000, תלוי ברמת כרטיס המסך, ואם יש SSD ועוד כמה דברים אבל גם אם כן, לא יותר מ4000.

איפה אתה נמצא בארץ? - מיקום.
יש לך חנות רשמית?

המחשב הזה נקנה לפני כשנתיים וחצי - זה גם היה מחיר כזה?

תודה.

• הוסף לסימניות
זה כ"כ מלחיץ הנושא הזה,
עולם המחשבים נמצא באפילה כזו, כך שמי שלא מבין גדול נופל בפח עם חנויות, ובעיקר עם טכנאי מחשבים שדופקים מחירים בלי חשבון, או שמייצרים בעיות שבעצם כלל לא קיימות וגובים עליהם מאות שקלים.
צריך לקחת רק מישהו שמכירים עם המלצות מחברים..
או ניקים מחברי הפורום שלנו :) הם בטוח אמינים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה