התייעצות שולחן שבת

• הוסף לסימניות
אני מאוד רוצה שהשולחן שבת שלנו יראה אחרת,
משפחה עם ילדים קטנים , כשהמפה נוטה לצד אחד אז תמיד הניילון יזוז לצד השני, גם כשניסיתי ניילון עבה..
הכלים כמובן חד פעמי, כנ"ל הכוסות והסכו"ם ,למה לאמא אין כח לשטוף אחרי הסעודה.

ראיתי מישהי ששמה נילון קריסטל עבה מעל המפה ואז הנילון נצמד אליו, אבל זה לא ככ יפה.
וכן, מחשק לי שולחן מיוחד, מפת בד אולי...
החלטתי שכלים אמיתיים עדיין לא הגיע זמנם, אולי להשקיע במפה?

עלה לי רעיון לשים מפת נילון קריסטל ישיר על השולחן ומעליו מפת בד, ללא נילון,
אקנה כמה מפות= בדים בחנות בדים, וכך אוכל להחליף,
(יהיו שיגידו "מה, חסר לך עוד כביסה?", אז לא ככ נורא בשבילי עוד מפה.)

השאלה הגדולה היא,
האם מפת בד תצמד לקריסטל ולא תזוז?
אשמח לעצות איך להנות יותר משולחן שבת יוקרתי ומיוחד

• הוסף לסימניות
אנחנו התחלנו לשים מפת קטיפה בלי ניילון
מחליפים כל סעודה לצבע אחר
מאוד יפה וחגיגי לשבת ושמנו לב שהרבה פחות נשפך
הילדים הקטנים מושכים את הניילון וכד' וכאן הקטיפה עומדת טוב וזה בד שלא סופג נוזלים
מניסיון של שנה לפחות, ממליצה ממש
כלים ח"פ כמעט תמיד שקוף ומפיות יפות מתאימות למפה והשולחן יפה במיוחד

• הוסף לסימניות
אם קשה לחשוב על מפה ללא ניילון תנסו פעם ותראו שאין כ"כ הרבה לכלוך. יותר הרבה פירורים ואם היא איכותית מה שכן יש יורד בכביסה.

• הוסף לסימניות
לגבי הכלים- הבעיה זה השטיפה או שנשבר?
אנחנו כבר כמה שנים עם צלחות מלמין וכוסות דורלקס.
ברור שנשבר אבל כוס אחת לחודשיים בערך...
גילוי נאות- יש מדיח

• הוסף לסימניות
בתור אמא לקטנטנים צפופים בלע"ר גם אני התייאשתי מכלי זכוכית/חרסינה שנשברו לנו אחת לסעודה {אם לא יותר}.
והשתמשנו בח"פ שכמה שהיה יקר עדין לא היה יפה, ממש היה עלוב.
יצא לי להגיע לחנות במודיעין "הסטוק" כלבו נחמד כזה.
ושם מצאתי צלחות מנרוסטה בצבע זהב, מהמם!!! והכי חשוב- לא נשבר!!!
יש בכמה גדלים
מאז שולחן השבת שלנו לא פחות ממפואר, באמיתי
ממליצה בחום
מה שכן נראה לי החומר הזה עלול להישרט יותר, אז אני שוטפת עם "כרית" מסיליקון שזה ממש עדין והרבה סבון ומים
אם יהיה שם עוד צבעים, בעז"ה אקנה שיהיה גיוון, אבל זהב מסתדר לי עם כל הצבעים של המפות {אני גם שמה קטיפה}

• הוסף לסימניות
בתור אמא לקטנטנים צפופים בלע"ר גם אני התייאשתי מכלי זכוכית/חרסינה שנשברו לנו אחת לסעודה {אם לא יותר}.
יש בכמה גדלים
ממליצה בחום
מה שכן נראה לי החומר הזה עלול להישרט יותר, אז אני שוטפת עם "כרית" מסיליקון שזה ממש עדין והרבה סבון ומים
אם יהיה שם עוד צבעים, בעז"ה אקנה שיהיה גיוון, אבל זהב מסתדר לי עם כל הצבעים של המפות {אני גם שמה קטיפה}
זה לא ממש פותר את הענין של שטיפת הכלים

• הוסף לסימניות
יש בכמה גדלים
ממליצה בחום
@פנינה ריימונד אולי את יכולה למצוא באליאקספרס בבקשה?

• הוסף לסימניות
לא סובלת רק מפת בד, חייבת גם ניילון.
מה שאני מציעה-
יחסית מינימום פריטים בשולחן.
ז"א - כשאת עורכת, אז צלחת אחת לכל אחד, ורק במנה שניה להביא צלחת נוספת (לא לשים מראש) וכנ"ל גם סכום.
ממליצה מאד לצמצם את עניין השתיה בקבוק אחד על השולחן.
מפיונים-בערימה במרכז ולוקחים רק כשצריך.
כל אביזרי הנוי כגון עציצים וכדו' למיניהם מחוץ לשולחן (אם חשוב לך הסטייל והיופי, אפשר להשקיע בכלים עצמם שיהיו יפים וכו)
זה מה שגיליתי שכך הסעודה עוברת בצורה הכי נקיה ומסודרת.
לגבי המפה שנמשכת-מכרו במשנת יוסף כמו מן עיגולים של מגנטים ממש חזקים (בגודל של מטבע) שמים את זה בכ 6 פינות בשולחן וזה מעולה. (הבעיה העיקרית להרגיל את הילדים לא להוציא את זה ולהתעסק עם זה כל הזמן)

• הוסף לסימניות
@פנינה ריימונד אולי את יכולה למצוא באליאקספרס בבקשה?
תודה שקראת לי :)
קישורים מומלצים בלבד:

שיווקי (לא מעלה את המחיר)

• הוסף לסימניות
שאלת השאלות! בתור מעצבת בתים זה קשה גם לי, למרות שיש לי בן אחד מחונך ;)
אני פורשת מפת פשתן, גם אם נשפך משהו זה לא נורא, קצת נמשך לפה ולשם- מסדרים [כן יש באמצע עציץ מתכת ששומר על שיווי משקל...]
אבל גם אני מתחבטת בשאלה.
אומנם לא אוהבת סגנון קטיפה וסאטן, אבל כמו כולכן, לא אוהבת מפת קריסטל...

• הוסף לסימניות
גם אצלינו צלחות מלמין ואני מרוצה מאוד.
הגיוני שעם כלים ח"פ שבקושי שוקלים המפה והניילון יזוזו יותר...
הניילון העבה שקונים בגליל מתפקד טוב, הדק- בלתי נסבל. לנו הרבה יותר נח עם הניילון מאשר בלי.

• הוסף לסימניות
קניתי קטיפה לפי מטר בכמה צבעים, ומגוונים.
בלי מפה. נראה מעולה, ולא רואים כמעט לכלוך.
גם עם קטנטנים.

עכשיו מתכננת בעז"ה לקנות חבקים למפיות תואמים לפי העריכות בכל צבע.

• הוסף לסימניות
איפה את קונה?
לפני כשלוש שנים קניתי בעזרה ואחווה.
לפני שבועיים התחדשנו בסט מפוקס הום.
הכוסות קניתי בבני ברק. ליד עזרה ואחווה יש איזה סיטונאי כזה של כלים. נראה לי קוראים להם שטרנפלד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה