עזרה שורה תחתונה: הגמח המרכזי או אושר בכבוד?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מה נכון להיום וכן אם כן איך למקסם את התנאים?

• הוסף לסימניות
מבין שני האפשרויות האלו לכאורה עדיף הגמ"ח המרכזי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כי אושר בכבוד מציעים מענק של 80% מההפקדה ולא 50% כמו הגמח המרכזי...
תלוי באיזה מסלול בגמ"ח המרכזי.

באופן כללי באושר וכבוד מקבלים פחות באופן יחסי למה שמשלמים לעומת הגמ"ח המרכזי.
ויש עוד הרבה סיבות, אבל אני מעדיפה שלא להרחיב.

• הוסף לסימניות
באמת לא ממש הבנתי מה הרעיון של מסלולי פריסה מורחבת שלהם...
אשמח לדעת אם אני צודקת,
אם לא משנה לי הפריסה של התשלומים,
למה לשלם יותר על אותה הלוואה?
זאת אומרת על הלוואה של 320,000 ש"ח אפשר לשלם 19,200 (ז"א לשלם 38,400 ולקבל מענק של 19,200) או לשלם 25,600 (ז"א לשלם 76,800, ולקבל מענק של 51,200)
אז נכון שבאחוזים המענק בפריסה מורחבת הוא 67% אבל בעצם משלמים יותר על אותה הלוואה?

יש מצב להרחבה באישי? כי ממש מעניין אותי...
אני מתלבטת איפה להפקיד ולא ממש מצליחה להחליט מה עדיף...

ואם כבר עוד שאלה למבינים כאן,
האם עדיף להשקיע השקעות על שם ילדים או הפקדה כללית משפחתית?
בגמח המרכזי בקשתי אופציה של להפקיד סכום קבוע בחודש בלי לשייך לילדים וכשארצה למשוך אומר להם כמה יחידות למשוך לילד והם הסכימו, השאלה האם כן יש סיבה שעדיף כן לשייך על שם ילד או לא?

ממש תודה למשיבים!!!!

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת אם אני צודקת,
זאת אומרת על הלוואה של 320,000 ש"ח אפשר לשלם 19,200 (ז"א לשלם 38,400 ולקבל מענק של 19,200) או לשלם 25,600 (ז"א לשלם 76,800, ולקבל מענק של 51,200)
אז נכון שבאחוזים המענק בפריסה מורחבת הוא 67% אבל בעצם משלמים יותר על אותה הלוואה?
אם לא משנה לך הפריסה של התשלומים, תיקחי הלוואה של שתי תשלומים ענקיים וזה יצא לך הכי זול...
את רוצה פריסה, כי אין לך את כל הכסף במיידי, אז את צריכה לשקלל כמה כסף תהיי מסוגלת לשלם כל חודש וכמה הלוואות כנראה יהיו לך במקביל, ולפי"ז להחליט.
יש לך גם טעות בסיסית לגבי מה את משלמת.
עיקר הכסף שאת משלמת זה לא מה שאת נותנת להם אלא הסכום שיכלת להרויח עליו.
לכן החישוב הנכון הוא כמה כל ההפקדות שלכם היו יכולות להרויח במהלך ה 20 שנה הקרובות, ולקזז מהסכום הזה את המענק.
ולכן אמרתי שצריך לבדוק כמה כסף אושר בכבוד רוצים כהפקדה ולא כמה מענק הם נותנים.
יש מצב להרחבה באישי? כי ממש מעניין אותי...
אני מתלבטת איפה להפקיד ולא ממש מצליחה להחליט מה עדיף...
המסלולים של הגמ"ח המרכזי מפורסמים. תעלי כאן הצעה של גמ"ח אושר בכבוד ויהיה אפשר בקלות להחליט מה עדיף.
ואם כבר עוד שאלה למבינים כאן,
האם עדיף להשקיע השקעות על שם ילדים או הפקדה כללית משפחתית?
בגמח המרכזי בקשתי אופציה של להפקיד סכום קבוע בחודש בלי לשייך לילדים וכשארצה למשוך אומר להם כמה יחידות למשוך לילד והם הסכימו, השאלה האם כן יש סיבה שעדיף כן לשייך על שם ילד או לא?
בד"כ הגמ"ח המרכזי נותנים את ההלוואה לפני החתונה של הילד, או סמוך אליה.
לפי מה הם יתנו את ההלוואה במקרה שלך?

• הוסף לסימניות
@זבדיה
קודם כל ממש תודה על התשובה המפורטת!!

יש לך גם טעות בסיסית לגבי מה את משלמת.
עיקר הכסף שאת משלמת זה לא מה שאת נותנת להם אלא הסכום שיכלת להרויח עליו.
לגבי זה, זה לא ממש נכון, כי ההשקעה היא ממעשרות, ולפי הרב שלנו א"א להשקיע את זה בשוק ההון כך שזה האופציה היחידה שלנו, כאילו זה סכום שאני אשלם להם בכל מקרה ואם לא להם אז סתם למישהו אחר...

בד"כ הגמ"ח המרכזי נותנים את ההלוואה לפני החתונה של הילד, או סמוך אליה.
לפי מה הם יתנו את ההלוואה במקרה שלך?
גם יתנו סמוך לחתונות, רק שלא אצטרך להחליט עכשיו כמה יחידות להפקיד לכל ילד,
ז"א אם בחתונה הראשונה אני אראה שיש לי שם לצורך הדוגמא 150,000 ש"ח, אני אוכל לומר להם בחתונה הזאת אני רוצה לפי 8 יחידות פריסה מורחבת, קחו 76,800, חתונה הבאה 4 יחידות פריסה רגילה וכו'...
ואחליט במקום מכמה מההפקדה להשתמש לכל ילד...

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת אם אני צודקת,
כמו שבבנקים ככל שההלוואה ניתנה לתקופה ארוכה יותר בסוף משלמים יותר ריביות,
לעניין הגמחים- הלוואה לתקופה ארוכה יותר נחשבת טובה יותר ולכן היא עולה יותר.
איך לא משנה לך הפריסה של התשלומים?
את חושבת שתוכלי לעמוד בכל סכום של החזרים?

• הוסף לסימניות
זה שהגמ"ח המרכזי יותר זול זה מתמטיקה פשוטה, המעלה שיש באושר בכבוד זה שהם עושים רושם יותר גמיש בתוכניות שלהם, המרכזי די מקובעים לתבניות קבועות, האם זה שווה את ההפרש במחיר? לדעתי לא, אבל אפשר לחלוק כמובן.

• הוסף לסימניות

באופן כללי באושר וכבוד מקבלים פחות באופן יחסי למה שמשלמים לעומת הגמ"ח המרכזי.
הי,מישהו יודע איך אני מוציאה את ההפקדות שלי מהגמ''ח המרכזי ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה