- הוסף לסימניות
להתחתן, אבל עם האדם הנכון.ולא להתחתן זה לא כאב גדול?
מלכתחילה לא כדאי לקחת מישהו שיש בו משהו שמפריע במראה.
לאחר מעשה זה כמובן דיון אחר.
להתחתן, אבל עם האדם הנכון.ולא להתחתן זה לא כאב גדול?
אלו שהגיבו לי פה ללא סוף עם איזמל לפרק כל דבר לאינו דומה נידון לראיה.
חשוב מאוד שכתבת את זה.כל ההורים לילד עם בעיה רפואית נסתרת חווים את זה מהרגע הראשון,
עוד לפני שמתחילים, שכולם מאחלים לבן/בת המוצלח/ת שיתחתן ברגע, והם מתפללים…
שמציעים המון הצעות מוצלחות, וההורים האומללים לא יודעים איך גם לתת תחושה לכל אחד שמתייחסים להצעה שלו ברצינות, ומצד שני להוריד בלי להיפגש, ואז לשמוע איך מדברים עליהם שהם בררנים ועפים על עצמם…
ובשלב יותר מאוחר ״אתם לא מספיק מתפללים / עושים השתדלות / מוכנים להתפשר…״
ואם אין, כמה שנים לחכות עד שזה קורה?להתחתן, אבל עם האדם הנכון.
מלכתחילה לא כדאי לקחת מישהו שיש בו משהו שמפריע במראה.
לאחר מעשה זה כמובן דיון אחר.
אפשר להתפשר על משהו אחר שלא מפריע, לדוגמא ייחוס.ואם אין, כמה שנים לחכות עד שזה קורה?
אם אין שום מועמד שאין בו משהו שמפריע במראה, זה מקום לבירור של האדם עם עצמו.ואם אין, כמה שנים לחכות עד שזה קורה?
אפילו 10 20?
ואז אחרי כמה שנים יש פליטה על המשפחה, (יחוס)אפשר להתפשר על משהו אחר שלא מפריע, לדוגמא ייחוס.
גם אם שני בני הזוג "מיוחסים", עדיין לא חסר איך לפגוע אחד בשני גם בטעות...ואז אחרי כמה שנים יש פליטה על המשפחה, (יחוס)
וזה גם לפעמים פוגע וגורם לכאב גדול.
הבעל בדוגמאות שלי חיכה יותר מ10 שנים.ואם אין, כמה שנים לחכות עד שזה קורה?
אפילו 10 20?
סליחה על השאלה החודרנית, את נשואה?ואז אחרי כמה שנים יש פליטה על המשפחה, (יחוס)
נראה לי שלא יצא לך להכיר את הנושא הזה לעומקו.ואז אחרי כמה שנים יש פליטה על המשפחה, (יחוס)
מילה לפני שכתבתם די להאשים, אתם בעצם מאשימים את ה'.
אתם לא מסכימים שיש רווקים/ות שמתעכבים בגלל בררנות? (סתם באופן כללי, לא אישי)
נניח אישה שלא חייבת בפרו ורבו, אומרת אם אין לי בחור XYZ לא שווה לי להתחתן. זכותה להחליט כך, אבל זה לא אומר שבסוף יגיע כזה בחור. יכול להיות שהיא תישאר רווקה, ואין לה מה להתמסכן שהיא לא מתחתנת.
סליחה מראש.
ומי אמר שהיא מתמסכנת?? אם היא עשתה את הבחירה שלה, והחליטה שעדיף לה לא להתחתן אם לא X, זאת בעיה שלה, מה שמנסים להסביר פה, שאפשר להגיד בצורה עדינה מה חושבים, ולנסות להאיר אם זה מקום שהארה תתקבל.מילה לפני שכתבתם די להאשים, אתם בעצם מאשימים את ה'.
אתם לא מסכימים שיש רווקים/ות שמתעכבים בגלל בררנות? (סתם באופן כללי, לא אישי)
נניח אישה שלא חייבת בפרו ורבו, אומרת אם אין לי בחור XYZ לא שווה לי להתחתן. זכותה להחליט כך, אבל זה לא אומר שבסוף יגיע כזה בחור. יכול להיות שהיא תישאר רווקה, ואין לה מה להתמסכן שהיא לא מתחתנת.
סליחה מראש.
גם אם הקדיחה תבשילו...מותר לגבר לגרש אישה כי הוא ראה יפה ממנה,
לאו דווקא בגלל מראה חיצוני.אשה יכולה לדרוש גט כי בעלה מאוס בעיניה.
בלת"ק,אני לא מבינה את הביטוי 'להאשים' את ד'.
יודעים שזה מאת ד'. מאמינים שהכל ממנו, והכל לטובה.
'להאשים' זה מובן אחר, שלא מתאים כלפי אלוקים.
אבל במה זה שונה מכל הדברים האחרים? מכל החינוך שלנו לאמונה?
מה ההבדל ממישהו שחלילה נפצע בתאונה, ממישהו שחלילה נפטר בחוליו, ועוד מיליון דברים אחרים.
'מאשימים' את ד'? אבל אולי הנהג אשם או הרופא?
נכון, באמת נהג שלא נזהר ודרס מישהו, זו אשמתו (רוצח בשוגג גולה לעיר מקלט).מה ההבדל ממישהו שחלילה נפצע בתאונה, ממישהו שחלילה נפטר בחוליו, ועוד מיליון דברים אחרים.
'מאשימים' את ד'? אבל אולי הנהג אשם או הרופא?
תסתכלי על מה עניתי.בלת"ק,
אם את שואלת אולי הנהג אשם או הרופא
אז את ממש סוטרת את עצמך
מכיון שהם בסה"כ השליחים של ד' - שד' שלח אותם והם בטוח לא האשמים
עדיף כבר "להאשים" את ד' שהכל ממנו והכל בידיו.
אין באמת הבדל בין שני המשפטים.אישה נורמלית רגילה בציבור שלנו לא תגיד בדרך כלל אני רוצה כך וכך, ואם לא אז לא רוצה להתחתן.
היא כן תגיד שיש לה כמה דברים מאוד חשובים שהיא לא תוותר עליהם, והיא תמיד מקווה שתמצא אחד כזה.
סותר במשהו את מה שכתבתי?נכון, באמת נהג שלא נזהר ודרס מישהו, זו אשמתו (רוצח בשוגג גולה לעיר מקלט).
או מישהו שעישן סיגריות ומת מדלקת ריאות זו אשמתו.
בעיני יש הבדל.אין באמת הבדל בין שני המשפטים.
אם יש כמה דברים מאוד חשובים שהיא לא תוותר עליהם, בעצם זה אומר שאם לא-לא.
ולא להתחתן זה לא כאב גדול?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //