שיווק רגשי - פרק מיוחד - תחרות גנזך קידוש השם

• הוסף לסימניות
כולנו נחשפנו לשואה בגיל צעיר מכדי להכיל את ממדי הזוועה. רובנו קלטנו את המושג 'שואה' ביחד עם רגשות שליליים של אבדן, תהומות של פחד וכאב ללא גבול. מובן שהעדפנו להדחיק ולא לדון על הנושא.
חיבור המושג 'שואה' לגבורת הרוח היהודית הוא חיבור בוגר יותר. התבוננות בשמירה העיקשת על צלם אנוש,שפורצת ומתגלה מתוככי הגוף השבר והמושפל - צריכה להיעשות. למען ידעו הדורות הבאים.

תחרות 'אות היא לאומן' של גנזך קידוש השם מאפשרת לנו, לכל היוצרים החרדיים, לעשות את החיבור הזה, ולהעצים אותו.

איך נעשה את זה באופן הטוב ביותר? על כך התבקשתי לפרט בפוסט הזה. הרביעי בנושא 'השיווק הרגשי'.

אה, למי שרוצה לדעת על התחרות, הנה קול קורא.

• הוסף לסימניות
מתוך האתר של גנזך קידוש השם

דרך אגב אני בנתיב ופתחו לי מיד

קבצים מצורפים

• ot_he_leoman.pdf
    KB 280.2 · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
אפשר להעתיק את הפוסט גם לכאן

• הוסף לסימניות
אות היא לאומן | תחרות גנזך קידוש השם

כולנו נחשפנו לשואה בגיל צעיר מכדי להכיל את ממדי הזוועה. רובנו קלטנו את המושג 'שואה' ביחד עם רגשות שליליים של אבדן, תהומות של פחד וכאב ללא גבול. מובן שהעדפנו להדחיק ולא לדון על הנושא.
חיבור המושג 'שואה' לגבורת הרוח היהודית הוא חיבור בוגר יותר. התבוננות בשמירה העיקשת על צלם אנוש,שפורצת ומתגלה מתוככי הגוף השבר והמושפל - צריכה להיעשות. למען ידעו הדורות הבאים.

תחרות 'אות היא לאומן' של גנזך קידוש השם מאפשרת לנו, לכל היוצרים החרדיים, לעשות את החיבור הזה, ולהעצים אותו.

איך נעשה את זה באופן הטוב ביותר? על כך התבקשתי לפרט בפוסט הזה. הרביעי בנושא 'השיווק הרגשי'.

- - -

איך מעבירים רגש, כשעומדים להתפקע מרוב רגש?

כמה פעמים כבר כתבתי על שיווק רגשי והעברת מסר רגשי. הפעם התבקשתי לכתוב פוסט מיוחד לקראת תחרות מרגשת במיוחד: 'אות היא לאומן' – תחרות יצירת כרזות בנושא "גבורת הרוח היהודית בתקופת השואה", של "גנזך קידוש השם".
תחרות הפונה לקהל יעד של מעצבים, ומציעה להם להעביר מסר באופן חזותי. התחרות ערכית בפני עצמה, ומלבד זאת נושאת פרסים כספיים מכובדים.

האמת שזה נשמע פשוט. יצירות שתבוצענה מתוך רגש עז – אין ספק שיצליחו להניע נימים רגשיים אצל הצופים. האמנם זה כך?

רקע משותף

יש דברים שמרגשים אותי באופן אישי. בהתייחסות לנושא השואה – זה יכול להיות סיפור מרגש במיוחד של סבי ז"ל, שעבר את השואה בהונגריה. יתכן שהסיפור הזה מרגש בשל היותו סיפור, וההתרגשות עומדת בפני עצמה. יתכן גם שהסיבה להתרגשות שלי היא הזמן בו סיפרו לי את הסיפור, הטון של סבא כשהיה מספר את זה בעצמו, או האישיות של סבא שרק אני מתוך קהל האלפים שייחשף לכרזה שלי – הכרתי.

וזה לא חייב להיות סיפור. זו יכולה להיות תמונה שמפעימה בעיני, כיוצרת, אך לאחרים היא נראית סתמית וחסרת ייחודיות.

איך אני יכולה לוודא שמה שמרגש בעיני ירגש גם אחרים? זו השאלה הראשונה.

מי שעקב אחרי הפוסטים הקודמים שלי בנושא השיווק הרגשי כבר יודע איך זה עובד. לאלו שלא יודעים אני אכתוב כאן בקצרה, ואפנה אתכם להרחבה בפוסט הראשון בנושא (ומשם תסתדרו לבד כבר הלאה).

הרגש שלנו מתעורר כשאנחנו נזכרים בסיטואציה או בחוויה. כל היזכרות שלנו בחוויה – משנה אותה או מעצימה אותה. אם תמונת מסילות רכבת מעלה לי כאסוציאציה ראשונה את הנושא של השואה, ערך המחזיק איתו הרבה עצב, פחד, רצון לנקום ועוד כמה רגשות דומים, הרי שהרגשות האלה יתעוררו בעקבות התמונה. אני רק אמורה לוודא שהאסוציאציה הזו משויכת אצל רוב האנשים לתמונה הזו – ומספיק לי 4-5 אנשים שאשאל כדי להיות בטוחה בכך.

אם זו לא אסוציאציה ראשונית אצל רבים, קשה להאמין שבדיוק אצל 4 האנשים שאדגום היא תעלה.

אם התמונה של סבתא כילדה קטנה, עם כל משפחתה המורחבת – שחלק ממנה נספה בשואה – עושה לי דקירת כאב ודמעות בעיניים, כי אני זוכרת את סבתא מסתכלת עליה ודומעת – יתכן שאצל אחרים היא דווקא תעלה אסוציאציה של אושר ומשפחתיות. הם לא מכירים את הסיפור של התמונה. הם לא היו שותפים לחוויה. לכן אעדיף תמונה שכולם יבינו את ההקשר ואת הרקע שלה – כי רק היא תעביר את המסר בצורה נכונה.

אסוציאציה של מושג, לעומת חוויה

כל מושג מעורר אצלנו חוויה. יש אנשים שהמושג 'שואה' יזכיר להם שיעור היסטוריה מסוים, לאחרים זה יזכיר לילה ספציפי שבו התעוררו מקולות הבכי והזעקות מחדר השינה. יהיו כאלה שהמושג הזה יזכיר סיפור או חלק מסיפור שקראו, ויהיו אף כאלה ש'שואה' תזכיר להם את חייהם עצמם. אגב, יש כאלה שהמושג שואה רחוק מהם עד מאוד, וכל מה שהם יזכרו זה אנשים שמדברים על השואה ותו לא, במקרה הטוב, ובמקרה קיצוני יותר – זה יזכיר להם מאורע טיפשי שמישהו כינה בו מישהו אחר 'נאצי'.

זה עצוב, אבל כשאנחנו פונים לקהל יעד נרחב ומגוון, עלינו לדעת להתייחס לכל הרבדים בו.

מה שחשוב לנו לדעת בכל מקרה, שתחושות מתעוררות כשאנחנו נזכרים בחוויה. אם תמונה של מסילת רכבת, כמו שהזכרתי קודם, יוצרת אצלנו אסוציאציה של 'שואה' – גם במקרה שהמושג מזכיר לנו סיטואציה מעציבה, הרגש מתעורר כבר בשלב שלישי או יותר (מסילת רכבת > 'שואה' > ביקור במוזיאון 'יד ושם' > תמונה של נערה ממש בגילי > תחושת אבדן ופחד). אם לעומת זאת אקח תמונה שמתארת סיטואציה או מזכירה סיטואציה – הרגש יבוא הרבה יותר מהר והרבה יותר חזק. למשל – תמונת נעליים קטנטנות. תמונה כזו מעוררת חוויה – למשל של הנעל הראשונה שקניתי לילדי. תחושת האושר הנזכרת לי באותה סיטואציה, לעומת תחושת העצב והאבדן שהתמונה מביעה – מדגישה את העצב, את האבדן ואפילו יוצרת פחד.

קצה גבול ההתרגשות

הנפש שלנו לא יכולה להתרגש יותר מידי. ככל שמדובר בפחד, בעצב, ביגון. בכלל, אם הנושא הוא גבורת הרוח היהודית, התחושות שצריכות להיות הן יותר תחושות חיוביות, התפעמות, התרגשות. ודאי שיהיה גם עצב ברמה כזו או אחרת – בכל זאת מדובר באחת התקופות הכואבות והמחרידות ביותר בתולדות עמנו, ואי אפשר להתעלם מכך.

התחושה שהכי צריך להגביל את המינון שלה היא הפחד. יתר הפחדה יגרום לנו לרצון להדחיק ולהדחקה. זה אומר שבקושי יסתכלו על הכרזה הזו, וגם אם יסתכלו – ישתדלו מהר לשכוח אותה. היא עלולה להופיע בסיוטי הלילה של הצופים. אף אחד לא ישים לב מה בדיוק היה המסר שלה.

לא שתמונת נעליים קטנטנות באמת תגרום לכל זה. היא אמנם גורמת לפחד – ורצוי לשקול אם הוא מוביל אותנו לאיזשהו מקום. לכאורה נראה שהמינון של הפחד בתמונה כזו מספיק נמוך כדי לאפשר העברת מסרים נוספים כמו זה שסביבו התחרות נעה – גבורה יהודית בתקופת השואה.

אז לא להפחיד יותר מידי, גם בלי כוונה. סיכמנו?

אופן העברת מסרים רגשיים

מסר רגשי עובר בעיקר בכלים מעוררי אסוציאציה: מילים בודדות, תמונות.

שימוש ביותר מידי הרבה מילים, כמו גם תמלול של שם הרגש: עצב, חורבן, אבדן – מפריעים לרגש להתעורר ומקהים אותו.

ככל שאנו נזכרים בחוויות פעמים רבות יותר, הזיכרון שלנו משתנה או מתעצם. כתבתי את זה כבר. אבל מגיע איזשהו שלב שהוא מתקהה. הביטוי 'שואה' שבעבר היה מצמרר רק כשהזכירו אותו, היום נעשה פחות מרגש. גם התמונות שכולנו התרגלנו לראות – כבר לא מנידים רגשות. לכן כדאי להגיע בצורה עקיפה יותר – שימוש בתמונות פחות מוכרות, הזכרת חוויה כלשהי, תמונות שמתארות סיפור.

ככל שנכניס את הצופה לתוך הסיפור של הכרזה – הרגש יעבור בצורה טובה יותר. סיפור תמיד יזכיר לנו אסוציאציות מלאות רגש, סיפור יצור אצלנו הזדהות – שמעצימה כמעט כל רגש נוסף ויכולה ליצור רצון לפעול.

אם הכרזה שלנו תספר סיפור שהרקע שלו משותף לכמה שיותר אנשים – המסר הרגשי יעבור בצורה הטובה ביותר.

בהצלחה לכל המשתתפים בתחרות בהעברת המסר הנכון והראוי.

(ההרשמה לתחרות כאן)

• הוסף לסימניות
טעות עצומה הם עושים בזאת שהם לוקחים כסף על השתתפות בתחרות.

• הוסף לסימניות
הם פשוט מנסים לחקות את התחרות של יד ושם במימדים זעירים יותר
רק שהם שכחו שמדובר בקהל יעד שונה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1141475:
טעות עצומה הם עושים בזאת שהם לוקחים כסף על השתתפות בתחרות.
לא משנה איזה סכום שיבקשו. אפילו אם יבקשו שקל אחד בלבד. זה כבר לא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדן;1141538:
הם פשוט מנסים לחקות את התחרות של יד ושם במימדים זעירים יותר
רק שהם שכחו שמדובר בקהל יעד שונה..

מעניין... נראה לי שזה אותם יזמים...:p
פעם הם הלכו ליד ושם, ועכשיו הם בחרו לגוון ולתפוס קהל יעד אחר.

• הוסף לסימניות
שווה מחשבה...
רק אני פספסתי מה הרזולוציה הנדרשת?

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לבקש דמי השתתפות?
בסה"כ דמי רצינות.

• הוסף לסימניות
בשביל מה צריך דמי רצינות???
מה יותר רציני ממודעה מושקעת ומעוצבת?

• הוסף לסימניות
גביית תשלום כל-שהוא עבור השתתפות, זה נוהל מקובל מאוד בתחרויות מסוג זה.
מדובר בגוף רציני ביותר וכנ"ל התחרות.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי (ואין לי שום קשר לתחרות הזאת)
מדובר במוסד ללא מטרות רווח ועובדים שם אנשים נפלאים
חדורים בתחושת שליחות.
לא חושבת שמישהו מנסה לעשות פה קופה.
דווקא נראה לי שזה נושא חשוב מאד וקרוב לליבם של רבים מאיתנו
ועדיין לא בא לידי ביטוי מספיק.
יש לי כבר רעיון מעניין ואני מתכוונת להשתתף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;1141919:
גביית תשלום כל-שהוא עבור השתתפות, זה נוהל מקובל מאוד בתחרויות מסוג זה.
מדובר בגוף רציני ביותר וכנ"ל התחרות.

נכון, גם יד ושם לקחו בשנה שעברה דמי השתתפות על תחרות מסוג כזה. (אני חושבת ששם זה היה 50 ש"ח)

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שיש למישהו פה ענין לעשות קופה!
אני הייתי מוותר על גם על דמי ההשתתפות וגם על הפרסים.
זה תחום שאכן מענין ומאתגר ואנשים מוכנים להשתתף בתחרויות.
במיוחד בתחומים הנוגעים לרגש כ"כ.
אממה?
הם פונים לאנשי מקצוע! כך אנשי מקצוע לא ישתתפו.
מי שישתתפו הם מתלמדים, סטודנטים וכו' שקונים אותם בשקר הזה שנקרא חשיפה!

ואני לא מצדיק את הסכום שיד ושם לוקח אפי' שיש שהסבירו למה שם זה יותר מוצדק.
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1142023&postcount=15

• הוסף לסימניות
אם יש אוירת התנגדות חברתית כלל-פורומית, סוחפת וביקורתית, אולי זה יקרה.
אותי בכל אופן, כאיש מקצוע דמי ההשתתפות לא מרתיעים כלל (אולי לכן אני לא נחשבת כאיש מקצוע??), והייתי שמחה מאד אם הייתי יכולה להשתתף בתחרות (וגם, כמוך, לא בשביל הפרס).
גם אם אני לא חושבת שהם מוצדקים, ושהיה מכבד יותר לו היו מוותרים עליהם,
יש דברים שקטנוני להתעסק בהם ולדוש בהם כל כך, יאללה, תעבירו. אז יש דמי השתתפות שיכולים להוציא אותך לא גדול, אבל מכאן ועד לקולות שנשמעו, ש"אין בתחרות משהו" - זו הסחפות מוגזמת.
אוירת הביקורת הקולקטיבית רק מרפה ידיים של כאלה שזה בכלל לא הפריע להם.

• הוסף לסימניות
גביית דמי רצינות לוקח את מקצוע העיצוב צעד אחד אחורנית !

כאשר אדם קונה דירה בשווי 700000 ש"ח - דמי הרצינות הם 10000 ש"ח כיוון שמאן יימר שיש לו את ה700 לתת...

אבל כשכל מציאות המטרה היא עיצוב כרזה מהו הנספח של דמי הרצינות ???

שירשמו פשוט - דמי השתתפות בפרס XXX

• הוסף לסימניות
חברים יקרים.

ראשית אבהיר כי אין לי כל קשר לניהול התחרות או ארגונה. התבקשתי בסך הכל לכתוב פוסט הכוונה בנושא שיווק רגשי ועשיתי זאת (ומכאן לכל מי שיש לו בקשה דומה - תגידו, ואם יש לי מה להוסיף - בכיף אכתוב פוסטים כבקשתכם).

לעניין התחרות:

אני חושבת כמו כולם, שתחרות לעיצוב לוגו עבור חברה מסוימת, למשל, זה ניצול, גועל נפש ואפילו שחיתות ממדרגה ראשונה. זה מוזיל את מקצוע העיצוב והופך את המעצבים לפראיירים ובלתי נצרכים גם אם הם עצמם לא השתתפו בתחרות - רק החברים שלהם.
על עיצוב צריך לשלם ולא לקבל בחינם עשרות או מאות דוגמאות ולשלם רק על אחת מהם.

אבל, יש הבדל מאוד גדול בין זה לבין התחרות הנוכחית:

התחרות של גנזך קידוש השם איננה מתוך רצון או צורך להשתמש בכרזות. אם היו צריכים כרזה בעלת אמירה, לצורך ספציפי, היו פונים לאחד הגדולים (ממליצה מאוד על מאיר אשל), ומבקשים ממנו לבנות כרזה במחיר שידרוש (והוא בטח ידרוש כמו שצריך).

אלא מה, גנזך קידוש השם רצו שהנושא 'גבורה יהודית בזמן השואה' יתפוס שיח. ושיח לא יקרה גם אם מישהו מפורסם מאוד או לחלופין - אלמוני מאוד יצור כרזה, ואפילו לא אם היא תתפרסם בכל העיתונים כולם. ודאי שהנושא הזה לא יקבל את מלוא ההתייחסות ולא ילמד לעומק כמו כאשר הרבה מאוד אנשים יכינו כרזה ויתאמצו בשבילה.

אני לא יודעת מה בדיוק הסיבה שתוכננה התחרות הזו, אבל לדעתי היא זו. תחרות זה דבר טוב ואנשים אוהבים את זה, תחרות כמו זו היא הזדמנות ללמוד משהו שככל שעובר הזמן הופך להיות עוד איזה רקע היסטורי לסיפורי קומיקס, ובמחילה - 35 שקל זה תשלום סמלי בשביל כל הכיף והאדרנלין שיש בתחרויות מסוג זה.

יש אנשים שחושבים אחרת ממני - והם מוזמנים שלא להצטרף לתחרות, למרות שיהיה נורא חבל לוותר על האמירה שלהם. אולי הם אומרים שפרסום שווה את התשלום (כי יד ושם זה פרסום אם יזכו - ו-35 שקל שווים את זה), זה נכון. גם גנזך קידוש השם הוא גוף מספיק גדול בשביל להתפרסם בזכות תחרות שלו. אבל עדיין אני חושבת שבלי קשר לזה - גם על כיף משלמים וגם על סיפוק וגם על הנאה. וזה לגמרי שווה 35 שקל. אני מאמינה שלא רק תלמידים ישתתפו אלא גם אנשי מקצוע שרואים חשיבות בהדגשת הנושא ובלמידתו, ומרגישים שיש להם מה להביע באופן אומנותי.

באמת מעניין למה אף סופר או משורר לא צועק על תחרויות כתיבה למיניהן. אולי כי המעצבים של היום שכחו שהם גם (קצת) אומנים?

בעניין שאר הסעיפים מתקנון התחרות שציטטו כאן - הייתי ממליצה לא להתייחס אליהם בכזו צורה. מדובר בסעיפים משפטיים שאמורים לכסות על הגוף, עורך התחרות, בכל מיני מקרים. רובם סעיפים יבשים ומשעממים שמועתקים מתחרות אחת לאחרת... תרגעו בבקשה.

ודבר אחרון - בזמנו היו בקשות בפורום הזה (פורום פרסום בפרוג) ליצור כל מיני תחרויות. האמת היא שכבר עבדנו על זה לא מעט, מזמן (תחרות מקצועית ולא קשקוש של תעשו כרזות בנושא איקס), אך לא יצא מזה כלום. למה? כי תחרות זה דבר שעולה הרבה כסף וזמן. במקביל לזה שהתאמצנו בכל זאת להתגבר על המכשולים הכלכליים - היו, בעיקר בפורום עיצוב, צעקות על עניין התחרויות באופן כללי, הרבה דיבורי נגד, שהוציאו לנו את החשק להמשיך.

אז אם יש בכל זאת אנשים שחושבים שתחרות היא דבר מעניין וכיפי, ושאפשר לנסות את זה בכל זאת - אתם מוזמנים לצלצל פה, לפני שעוד כמה יחליטו לא להכניס את ראשם הכואב מרוב עמל וטרחה לתוך המקום הזה.

בהצלחה לכל המשתתפים בתחרות. אל תרגישו מנוצלים - זה יותר בשבילכם מאשר בשביל איזו מטרה קטנונית של 'להשתמש בכישרונות המבורכים שלכם בלי לשלם, ועוד לעשות עליכם כסף'...

(אני מעתיקה את תגובתי זו באשכול הנוסף בנושא בפורום עיצוב גרפי. תרגישו נוח לא לקרוא אותה פעמיים)

• הוסף לסימניות
הנושא הוא נושא שקרוב לליבם של רבים
אני בטוחה שרבים מאיתנו רוצים להשתתף בתחרות, ללא צורך בפרס
ויעידו ע"כ תחרויות קודמות שהתנהלו כאן והפרסים היו נחמדים ולא יותר (ואני מוכנה להמר ע"כ שהרבה מהזוכים לא טרחו לקחת את תמורתם)
אבל, לקחת קבוצת אנשי מקצוע, להזמין אותם להתרים זה את זה עבור כרזה מוצלחת שיצור אחד מהם זה מגוחך במיוחד אם לא מעליב.
שוב, בגלל היותה של התחרות בעלת ערך נשגב גם מהפן האומנותי וגם החינוכי לא אשתמש בביטויים חמורים כמו "ניצול" במיוחד שהארגון פועל ללא כוונות רווח שכל מטרתו היא הנצחה לדורות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה