שימוש חוזר בתכניות דירה

• הוסף לסימניות
שכן של לקוח שראה את הדירה שתכננתי ועיצבתי לו ומעוניין להשתמש בתכניות.
מה המקובל- אמור לשלם לי ע"כ? (בחוזה ביננו יש סעיף שמדבר ע"כ שהתכניות הן עבורו בלבד ולא לשימוש חוזר)
כמה מתוך הסכום ששילמו הם?
או שאולי כדאי להיות נחמדה מעבר ולתת בלי תשלום?
הוא צריך לשלם גם ללקוח שלי שבעצם שילם מחיר מלא על התכנון והתכניות?

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, ראוי לשאול את השכן אם זה מפריע לו.
אולי הוא שילם במיוחד למעצבת מוצלחת כמוך כדי להיות יחודי?
במידה ולא אכפת לו, הייתי מתמחרת ב 50%.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, ראוי לשאול את השכן אם זה מפריע לו.
אולי הוא שילם במיוחד למעצבת מוצלחת כמוך כדי להיות יחודי?
במידה ולא אכפת לו, הייתי מתמחרת ב 50%.
השכן הוא זה שפנה אלי לשאול האם יכול להעביר את התכניות.
אני מסתפקת האם בכלל לגבות תשלום ע"כ, אבל גם אם כן- היה נראה לי פחות מ-50%
מה אומרים?
מה מקובל?

• הוסף לסימניות
יש מצב אולי שהתוכניות כבר לא שלך?
השכן שילם, וזה כבר שלו, לא? או שאני טועה.....;)
בכל מקרה לא יודעת אם הייתי לוקחת 50%
20-30% עוד הגיוני...

• הוסף לסימניות
יש מצב אולי שהתוכניות כבר לא שלך?
השכן שילם, וזה כבר שלו, לא? או שאני טועה.....;)
בכל מקרה לא יודעת אם הייתי לוקחת 50%
20-30% עוד הגיוני...
בחוזה מופיעים המשפטים שלהלן:
המזמין אינו רשאי להשתמש בתכניות אלא לשם בניית דירה זו בלבד, ולא יהיה רשאי להעבירן או להעביר העתקים מהן לכל צד שלישי שהוא ולא יאפשר לאחרים להשתמש בתכניות או לערוך העתקים מהן, אלא לאחר שיקבל על כך הרשאה מפורשת ובכתב מהאדריכל.

כך שמבחינה משפטית ודאי שיש לי זכות לדרוש ע"כ תשלום.
אני שואלת כאן מבחינת מקובלות בשטח ומבחינה התנהגותית נכונה...

• הוסף לסימניות
בחוזה מופיעים המשפטים שלהלן:
המזמין אינו רשאי להשתמש בתכניות אלא לשם בניית דירה זו בלבד, ולא יהיה רשאי להעבירן או להעביר העתקים מהן לכל צד שלישי שהוא ולא יאפשר לאחרים להשתמש בתכניות או לערוך העתקים מהן, אלא לאחר שיקבל על כך הרשאה מפורשת ובכתב מהאדריכל.

כך שמבחינה משפטית ודאי שיש לי זכות לדרוש ע"כ תשלום.
אני שואלת כאן מבחינת מקובלות בשטח ומבחינה התנהגותית נכונה...

קטונתי...:(

• הוסף לסימניות
נראה לי שאלה לפוסק הלכה
למה?
אם היה מוגדר כך בחוזה- זה לא תופס גם הלכתית?

גם השאלה שלי כאן היא לא בגלל התעקשות של הלקוח/ השכן לא לשלם,
אלא התלבטות שלי עם עצמי האם לדרוש ע"כ תשלום ואם כן אז כמה.
הם שניהם מסכימים איתי שניתן לדרוש על זה תשלום נוסף

• הוסף לסימניות
למה?
אם היה מוגדר כך בחוזה- זה לא תופס גם הלכתית?

גם השאלה שלי כאן היא לא בגלל התעקשות של הלקוח/ השכן לא לשלם,
אלא התלבטות שלי עם עצמי האם לדרוש ע"כ תשלום ואם כן אז כמה.
הם שניהם מסכימים איתי שניתן לדרוש על זה תשלום נוסף
השאלה היא אם זה פייר לא לגבות תשלום בעוד שהלקוח שילם מחיר מלא והשכן נהנה "על חשבונו". גם אם את מחליטה לא לקחת תשלום יכול להיות שלפי ההלכה הוא צריך לשלם חצי מהסכום ללקוח שלך, אין לי מושג ולכן אני חושבת שזו שאלה לפוסק הלכה. אבל מה שכן, אם את מחליטה באמת לא לקחת תשלום על העבודה אז מי שצריך ללכת לשאול רב זה 2 השכנים, לגבי לשלם ללקוח הראשון או לא ואז זו כבר לא בעיה שלך...

• הוסף לסימניות
השאלה היא אם זה פייר לא לגבות תשלום בעוד שהלקוח שילם מחיר מלא והשכן נהנה "על חשבונו". גם אם את מחליטה לא לקחת תשלום יכול להיות שלפי ההלכה הוא צריך לשלם חצי מהסכום ללקוח שלך, אין לי מושג ולכן אני חושבת שזו שאלה לפוסק הלכה. אבל מה שכן, אם את מחליטה באמת לא לקחת תשלום על העבודה אז מי שצריך ללכת לשאול רב זה 2 השכנים, לגבי לשלם ללקוח הראשון או לא ואז זו כבר לא בעיה שלך...
את זה באמת אמרתי לשכן שדיבר איתי,
שאני מעלה לו את הנקודה הזו של תשלום ללקוח הראשון ושיחליט מה הוא רוצה לעשות בלי קשר למה שישלם/ לא לי
הלקוח הראשון גר בדירה כבר שנתיים בערך, יכול שזה משנה לגבי התפיסה, זה משהו מהעבר לא מהרגע...

• הוסף לסימניות
אני בהחלט חושבת שהזכויות על התכנון הן שלך, גם אם לא היית מזכירה בחוזה. ואם הזכרת - אז קל וחומר.
האם התוכניות מתאימות ב100% לצרכים של השכן השני? אם השכן השני כן מעוניין בשינויים, ואפילו קלים - זה כבר יתן לך תחושה טובה יותר לגבי התשלום.

לדעתי הוא צריך לשלם לך כ30-40% מעלות התכנון בזמנו.
ואולי עוד 20% לשכן שכבר בנה אבל זה כבר לא מעניינך.

• הוסף לסימניות
אנחנו רגילות לתמחר תכניות לפי הזמן שהקדשנו להן. אבל מעבר לזמן יש לתכניות גם שווי אובייקטיבי. התכניות האלו שוות הרבה כסף עבור השכן. לפחות 50% מהמחיר, גם אם לא הקדשת להן זמן בשנית.

• הוסף לסימניות
אני כבר מכרתי אותה תוכנית כמה פעמים בכמה בנינים... אני לקחתי 1200 ש"ח כל פעם.
50% נראה לי מופרז
אם השכן דורש או לא זה לא עניינך בעצם...

• הוסף לסימניות
התחבטתי על כך בעבר.
א. האם תוכנית אדריכלית היא כמו ספר או כמו הזכויות של היוצר עליו.
כי אם זה כמו ספר - הלקוח קנה את התוכנית ומרגע זה ואילך עושה איתה מה בא לו חוץ משימוש מסחרי.
אם זה כמו זכויות על ספר - כל שימוש נוסף בתוכנית מצריך את רשותך, במיוחד לאור העובדה ששימוש נוסף מעוגן בחוזה שלך.

ב. לו יצוייר שהיו מגיעים שני השכנים ומבקשים תוכנית זהה עבור שניהם.
היית לוקחת לפי תוכנית אחת? או מגדילה את הסכום היות ומדובר בשני דיירים?

• הוסף לסימניות
אני ממש לא חושבת שמוכרים תוכנית רק על הזמן שזה לקח
בתוכניות שעיצבת יש את המומחיות היחודיות והמקצועיות שלך!
לא נשמע הגיוני לדו' שבבנין ש- 4 שכנים משפצים עם אותו דירה, ילך דייר אחד למעצבת ואח"כ יהנו כולם מן ההפקר. לכן בדיוק אנחנו כותבות בתוכניות כל הזכויות שמורות לא? אם לא לזה אז למה כן?
זכותך לקחת על כך תשלום.
לא הייתי לוקחת מחיר מלא כי ברור שזה פחות עבודה אבל חלק בהחלט מגיע לך.

• הוסף לסימניות
@revrut
לדעתי -זכות היוצרים שלך, ומגיע לך ע"כ תשלום-ללא ספק
מספיק שאת דואגת להדפיס לו את התוכניות ולארגן לו את כל הסט זה כבר התיחסות אישית ללקוח חדש
אם הוא מעתיק מראיה בלבד- על זה כבר אין שליטה...
זה דומה למקרה ששכן הוציא -שינוי תבע ושילם ע"כ "טבין וטקילין"
אחרי כמה שנים רוצה שכן אחר לממש את הזכויות שהרוויח גם- הראשון שהוציא יכול לדרוש ממנו תשלום ע"כ -כך הוא משתתף בהוצאה -במקרה הזה משלם ללקוח

• הוסף לסימניות
בוודאי שאת אמורה לדרוש על זה תשלום.
התכניות שייכות לך, זה נקרא 'קנין רוחני', ובמיוחד אם הדגשת את זה בחוזה (חשוב מאד!)
לדעתי 30% לך, ועוד 10-20% לשכן.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מבקשת תשלום אומנם לא מלא, כי עצם זה שהא לוקח תוכנית מקצועית שתחסוך לו לא רק במעצבת אלא גם בהמון כספים שמוציאים בזמן השיפוץ כי תוכנית מסודרת גורמת לזה שהדברים ברורים גם בהצעות מחיר מול הספקים אז את גם חוסכת לו בזה.. וזה חומר שישבת עליו המון זמן וזה תמורה מספיק טובה ורצינית בכדי שיישלם עליה.
בנוסף לזה אולי הייתי לוקחת לו 50% ונותנת לו את האופצייה להתייעץ איתי טלפונית על שאלות וכאלה שצצות לו בזמן השיפוץ..ואם את לא רוצה לתת לו האופצייה להתקשר אז הייתי עושה בפחות מ 50%. מחבינה הלכתית הייתי שואלת רק בשביל להיות רגועה שזה בסדר אבל לא נראה לי שדעת תורה הייתה אומרת לך לעשות את זה בחינם.. אבל לכי תדעי הכל יכול להיות..

• הוסף לסימניות
לא יודעת האם זה עדיין אקטואלי לך, אבל אני בהחלט הייתי דורשת לפחות 80% בהתאם לחוזה, ובכל מקרה הייתי מנסה בטלפון להתקיל אותו בשאלות, שהוא יבדוק האם התכנית הזאת באמת מתאימה לו, מבחינת מספר ילדים, בנים\ בנות, גיל המשתמשים,אופי עבודה של בני הזוג (האם עובדים מהבית וכו',)
וב 99.9% מהמקרים הוא יגיע למסקנה שאכן הוא יכול להגיע לתוצאות שונות שמתאימות לו יותר בבית שלו.

• הוסף לסימניות
היום פנה אלי לקוח שרוצה שיתכננו לו דירה ,
ושאל אם שכן שלו יוכל לקחת גם את התכנון
והתחלקו בסכום,
מה הייתן עושות במקרה כזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה