- הוסף לסימניות
מה זה משנה אם זה חילונים או מי מזהיר?אני חושב שראוי לציין בגילוי נאות שאתם גוף חילוני, גם אם אתם עובדים מול או עם הציבור החרדי.
מאחר ומדובר כאן בפורום חרדי, חשוב בעיניי לומר שיש לקחת את ההמלצות וההצעות שלכם בערבון מוגבל – מתוך הבנה שיש כאן גם פערי תרבות וגישות.
ושוב, חשוב לי להדגיש שאני מאוד מעריך ומוקיר את הפעילות שלכם ואת המסירות הרבה שאתם משקיעים בתחום החשוב הזה.
יחד עם זאת, קיים גם ארגון חרדי שמתמקד בטיפול בנפגעי כתות מתוך היכרות עמוקה עם הרקע, המורכבויות והרגישויות של הציבור החרדי.
ובמקרים כל כך עדינים ומורכבים, אני מאמין שחשוב מאוד לשמוע גם דעת תורה ולפעול בתבונה ובהכוונה מתאימה.
בתור מי שעוקבת גם הרבה זמן על הענין הזה, ובכללי על נפגעי כתות, האזהרה פה עוד עדינה וברגישות יתירה.
ולהגיד שרק שכבות חלשות נשאבות לשם, קודם כל, זה לא נכון עובדתית, לא חסר אנשים שבתקופה של בדידות, או שהם רוחניים יתר על המידה, נשאבים לדברים כאלו, ודבר שני, מי אמר שאין בפורום שכבות חלשות? צריך להזהיר את כולם.
ולדעתי הכי חשוב להזהיר, לא להכנס לשיח גם לא מתוך סקרנות או סתמיות ואפילו לא מתוך זלזול, פשוט עירנות כלפי עצמינו וכלפי סביבתנו הקרובה.
הנושאים החמים