כללי שימשונית- סקיצה

• הוסף לסימניות
זוהי סקיצה של שמשונית שעיצבנו לאירוע גדול של "תולדות אברהם יצחק" שמתקיים בעז"ה בשבת הקרובה.
הביעו דעתכם.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 913.7 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
וזוהי ההזמנה לאירוע

תגובות בבקשה.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 690.4 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
השמשונית וגם ההזמנה מאוד יפים ומתאימים לסגנון חסידי, מה זה הקו מתחת המילה לכבוד?

• הוסף לסימניות
זה הסגנון וצריך שפשוף. בלוגו ההבלטה מדי חזקה, "נאמנים שני הפונטים לא משתלבים בשום אופן, יש עומס באזור של "הזמנת כבוד"
וכל הכיתוב בשמשונית מגושם מדי, צריך הקטנה, קונטרסט וכו

• הוסף לסימניות
תורידי קצת את ההשתקפות מתחת למילה כבוד.

העיטור מתחת למילים הזמנת כבוד לא מתאים.

העיטור בצד ימין של ההזמנה לא כ"כ מורגש.

את העמודים בשמשונית הייתי טיפה מגדילה.

בגדול-עבודה יפה מאוד.

• הוסף לסימניות
העמודים לא מתחברים לשום מקום, וברגע שיש וילון יפה אפשר לוותא עליהם.
כל הכיתוב בשלט עמוס וגדול מדי וגם עובי הגופן וגודלם אינו אחיד ומקשה על העין.
כמו כן בלוגו המילה נאמנים אפשר להמשיך את העיטור באות נ' שימשיך עד ה-ם זה יכול לצאת יפה.
כמו שהזכירו במילים הזמנת כבוד - רצוי להחליף פונט זה לענ"ד.
והעיקר - סה"כ יפיפה!

• הוסף לסימניות
העבודה והתכנון יפים מאוד. כמה פרטים אולי שיוסיפו.

א. הלוגו 1.ההבלטה קצת יותר מדי, והעיטורים מלמעלה ולמטה צרכים הפקט וצבע שיקשר אותם ללוגו. 2. אולי להוריד את העיטור במילה נאמנים זה גורם קצת לעומס, ואלי גם קצת לשנות את הצבעים.

ב. העיטור מתחת להזמנת כבוד לא כ"כ מתאים, אפשר לשנות אותו או להסירו בכלל.

ג. בשמשונית צריך לתת פרופורציה למלל זה נראה עמוס מאוד, ואולי את העיגולים מתחת לוילונות לתקן או להסירם.

• הוסף לסימניות
עבודה מקסימה!

מצטרפת להערות שכתבו לך (העיטור מתחת להזמנת כבוד, להוריד את העמודים, העיגולים על הרצפה)

ב"הזמנת כבוד" הייתי נותנת את הפונט הזה רק לאות ראשונה של כל מילה, ואת ה"קליגרף" הרגיל לשאר האותיות

אני לא מומחית בכלל לסגנון הזה יש לציין.
דבר אחד שמאוד צרם לי - הגזירה של הוילון לא מדוייקת, בשני הצדדים שנופלים למטה - יש שם יותר מדי שפיצים ופינות במקום שאמור ליפול בטבעיות.

סה"כ יפה מאוד.

• הוסף לסימניות
עבודה יפה מאוד. מפריע לי כמה דברים קטנים, כמו בוילון למעלה, אבל בינתיים אני מחכה לראות עוד עבודות. כי אני בעד הסגנון הזה!

• הוסף לסימניות
עבודה יפה מאד.
ונתנו10 לא מתאים לך לא להעיר:
חסר צל מתחת לוילונות בעליונים בשמשונית, הם הרי עומדים אחד על גבי השני.

• הוסף לסימניות
אם זו בין עבודותיך הראשונות בסגנון ספציפי זה, ממש כל הכבוד...
התרשמות ראשונה נהדרת!

הערות קטנות לשמשונית:
הלוגו גדול יותר משמאל
חייבים מירכוז טקסט בחלק התחתון של הלוגו
השורה של אנו מקבלים בברכה... צריכה להיות הרבה יותר קטנה.
אם כבר להגדיל, אז את השמות
החתימות למטה לא ממורכזות
וללהקטין בכלל את כל הטקסט לא יזיק קצת, מגיע להם קצת חמצן (אולי גם קצת צבע בטקסט

בהצלחה

נ.ב. וזו כבר בקשה אישית :) להוריד קצת אפקט מהבסיס של הלוגו, קצת מנופח מידי (לטעמי)

• הוסף לסימניות
עבודה יפהפיה!!!
העיטור זהב מתחת ל"הזמנת כבוד" מ י ו ת ר .

• הוסף לסימניות
תודה על הערות, מה שראיתם היה רק סקיצה ראשונית, בלי דיוקים והבלטות וכו'

• הוסף לסימניות
בשמשונית - המלל צפוף מידי, אין אוויר.
לפי דעתי יש להקטין קצת את הכתב ולאפשר קצת יותר מרווחים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הרב יצחק קלמן ז"ל, תושב שכונת בית וגן בירושלים, ייסד וניהל את בית האולפנה הר נוף. הוא טבע היום, בגיל 85, כשביקר בחמי טבריה | משה ויסברג על דמותו של ר' יצחק שהתייתם מהוריו שנהרגו בשואה והקים מוסד לעולות מברית המועצות​

colbass.com
הרב יצחק קלמן זל, מנהל אולפנה הר נוף, טבע בבריכה בטבריה
הרב יצחק קלמן ז"ל צילום: באדיבות המצלם
הותר לפרסום: הרב יצחק קלמן ז"ל, תושב שכונת בית וגן בירושלים ומנהל בית אולפנה הר נוף, הוא החרדי שטבע היום בבריכה בטבריה בגיל 85.
הרב קלמן שעלה צפונה לתפילה בציון הרשב"י במירון לשהות בשבת הסמוכה של ההילולא, טבע למוות בבריכה בחמי טבריה בשעות הצהריים. אחרי פעולות החייאה ממושכות שבוצעו בזירה, נאלצו צוותי הרפואה לקבוע את מותו.
על מועד מסע הלוויה נמשיך ונעדכן ב'בחדרי חרדים'.

המנוח ז"ל נולד בבודפשט שבהונגריה בכ' טבת ת"ש לאביו רבי אברהם הי"ד, ולאמו מרת דבורה הי"ד, הוריו נרצחו בשואה האיומה. הוא הגיע לישראל כיתום יחד עם אחיו ודודתו לאחר השואה.
בארץ הקודש התגורר ולמד בבית היתומים פוניבז', ולמד אף בישיבת ערלוי בירושלים.
במלחמת ששת הימים מצא את עצמו ליד ארמון הנציב באש צולבת שם הבטיח לעצמו כי אם יחזור חי מהמלחמה יתמסר לענינים שעיקרם סיוע לזולת.
ואכן, הרב קלמן הקים יחד עם רעייתו רבקה שתחי' לאחר מלחמת ששת הימים את בית האולפנה הר נוף לעולות מברית המועצות בשכונת הר נוף בירושלים בכדי שילמדו על יהדות ויקנו להם יסודות לאחר שרבים מהם הלכו לקיבוצים.
ר' יצחק היה דמות חינוכית מוכרת ומוערכת שמסר נפשו להעמיד את האולפנא, שהתחילה בתחילה לפני יובל שנים בדירה קטנה בבית וגן והמשיכה להר נוף למוסד גדול ומכובד.
בבית וגן היה מקורב לאדמו"ר מאמשינוב, וכן היה מקורב לאדמו"רי בית ערלוי בהיותו מהתלמידים הראשונים של הרבי ה'אמרי סופר' זצ"ל. נודע כאיש חסד שפתח את ביתו לעולים ובעלי תשובה שלא היה להם משפחות ור' יצחק היה להם למארח.
זכה לדור ישרים מבורך, בנים ובנות, חתנים וצאצאים רבים.
אחיו הגדול היה הגאון הצדיק רבי פנחס קלמן זצ"ל, שכנו של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי ברחוב רשב"ם עשרות בשנים שנפטר בחודש סיון תש"פ.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
0 תגובות
בעז"ה

היי, מה נשמע?
אני יודעת שהייתה כאן כבר סקירה טובה של
@קוראות על הספר הזה. האמת, היא זו שגרמה לי לשלוף אותו מהמדף בספרייה ולקרוא:))

הפעם נלך קצת על יומן קריאה. פחות ביקורת ספרות. יותר הגיגים פוסט קריאה, גם מנקודת מבט של קוראת וגם של כותבת. יש כמובן הרבה ספויילרים. מוזמנים גם אתם לשתף את דעתכם.

אז.
מלך הטיולים הוא בהחלט ספר שונה בנוף. וזה מתחיל בכך שהוא מביא שתי נקודות מבט של שני אנשים שונים בנוף: האחד, ספי, חיפאי שמאלני שעושה עבודת מחקר בנוגע למיעוטים בישראל, והשני- גבריאל, בחור ישיבה שמחפש את דרכו.

מה אהבתי יותר-
  1. לא הבנתי. השפה הספר מהירה, מהירה ממש. כל משפט יכול להכיל התרחשות חדשה, מפנה במערכת היחסים, מחשבה יוצרת דופן. וזה עוד היה ממילא, אבל גם הדיאלוגים, המרכיבים את רוב הספר, בנויים אחרת: אחרי כל משפט שכל דיאלוג, במקום שבו היה אמור להיות רק 'אמרתי' 'צעקתי' או כל פעם אחר שיסביר במינימום האפשרי מי אמר ואיך, כל משפט פוסט דיאלוג הוא יצירה בפני עצמו.
"השבוע הבא תוכנן לאחמדים," העליתי זכרונות מספסלי האוניברסיטה.
"אבל הגענו היום במקום שבוע הבא," עיניו של יוסוף הביעו דעתו על סיבובי הפיליבסטר שאני עורך.

אני קוראת מהר, ולפעמים גיליתי שהבנתי את המשפט הקודם רק באמצע המשפט הבא.
הסגנון מזכיר קצת את הסגנון של דבורי רנד, שבו חלק נכבד משפטים מכילים משמעותיות נוספות שמטרתן להביא בצורה נוספת את האווירה, הרגש או המסר, רק צבעוני ורועש יותר ממנו. יש לזה מחיר של חוסר בהירות במהירות מדיי פעם, אולי גם קצת עומס, אבל תכלס, נהנתי. אני אוהבת לנסות לפרק בעצמי משפטים עם מזלג.
  1. נון מיינסטרים. יוסוף, וכל דבר אחר לא שהוא מיינסטרים, ויש שם הרבה. כל מסע אחר המיעוטים, בעצם, הוא חוסר מיינסטרים אחד גדול. נפגשנו עם מוסלמים מכל הצבעים והסגנונות, נוצרים פה ושם, ודעות הזויות. אהבתי את החשיפה. את הטרלול. והטרוליות. מרתק.
  2. איך. הייתי משלמת הרבה כדי לדעת איך הסופרת בשם שרי רובל הצליחה לכתוב גם שמאלן חיפאי וגם בן ישיבה אותנטי. טוב נתחיל מההתחלה. בחורים. איך. תודה.
  3. האופי של ספי. תודה על הדמות הכל כך רעשנית וטרולית. איזה כיף. גם גבריאל עמוקה ולעיתים מפתיעה, וכיף לשהות במסע שלו.
ומה שפחות-
  1. איפה איפה איפה המפגש. בספר עם שתי דמויות, במיוחד גוף ראשון, התסריט הקלאסי הוא המפגש וההסתבכות שלהם ביחד. מההתחלה ציפיתי. בחצי הספר כבר התחלתי להתייאש. בסוף קלטתי שזהו. ספי וגבריאל נפגשים שלוש פעמים בדיוק, מפגשים שאורכים בערך שישה פרקים מכל הספר. מובן מבחינת פוליטיקלי קורקט, הרי ספי הוא באמת חברה לא טובה, אבל בכל זאת חסר.
  2. התחרות. מתחילה מצחיק וממשיכה מעיק. תכלס הבנו את הפואנטה באיזשהוא שלב, וכשהבנתי שבמקום מפגשים מעניינים בסגנון ספי-גבריאל אנחנו מקבלים מסע בשלבי התחרות השמאלנית סלש ההזויה, הייתי צריכה להשלים עם זה. בכלל, בניגוד למסע של גבריאל, שהקונפליקט בו ברור והדרך ולפעמים עצובה לא צריכה שום תפאורה מיותרת, במסע של ספי יש המון תפאורה ומעט מסע פנימי, שמתגלה בעיקר בסוף.

אבל הסוף טוב. אמרנו כבר הרבה פעמים שסוף טוב הוא לאו דווקא סוף שמח. כאן יש סוף לא מושלם, אבל שלם.

בקיצור- ספר שונה בנוף. קריאה מפתיעה ומרעננת. חובה פאנפיק המשך, אם יש מתנדבים מהקהל. ספי חוזר בתשובה, הרי:) סך הכל, נהנתי.
בעז"ה

אז
אחרי שדיברנו על חשיבות ההשפעה של כל סצנה על העלילה (באופן אל חזור), על היופי של אקספוזיציה והשתהות בסצנה ועל החשיבות של סיכונים האמיתיים ברגעי מתח, בואו נמשיך לעוד תובנה, שקשורה למושג "מידה כנגד מידה".

רובנו מכירים את המושג "מידה כנגד מידה" באופן כללי, וכאן נרחיב על האופן בו הרעיון הזה יכול לשדרג ולתת איכויות נוספות לסיפור שלנו. אבל לפני שנדבר על איך ליישם אותו בעלילה, קודם כל נברר קצת יותר לעומק את משמעותו.

בגמרא מובא כי "מידותיו של הקב"ה מידה כנגד מידה." משמעות הדבר היא שכאשר אדם מקבל עונש או שכר משמיים, העונש והשכר באים בהלימה מדויקת למעשה: הם כעין המעשה עצמו. בפרשת השבוע שלנו ניתן לראות זאת בבירור: פרשנים רבים עוסקים בהלימה המדויקת בין העונש והמעשה בקשר לעונשים שהוטלו על אדם, חווה, הנחש והאדמה. המהר"ל למשל מסביר כיצד עונש הנחש היה מדויק לחטאו: הנחש, שהלך בקומה זקופה, מרד והמריד את האדם נגד הקב"ה- שלא לכרוע כביכול למול רצונו של השם, ומשום כך נלקחה ממנו קומתו הזקופה. כלומר, העונש לא היה רק בהתאם ל"גודל" החטא, אלא גם למהות החטא. זוהי המשמעות של מידה כנגד מידה: כשם שאדם נוהג, כך, באותו אופן, נוהגים איתו מלמעלה.

אבל מה השבח, בעצם, של מידה כנגד מידה? מהי המעלה בצורת התגמול הזו, עד כדי כך שזוהי צורת התגמול שבה נוהג כביכול הקב"ה בעצמו?
מידה כנגד מידה היא בעצם הביטוי לצדק המושלם. קודם כל, האדם עצמו הוא זה שגזר על עצמו את התוצאה. העונש אינו קנס על המעשה, אלא תוצאה ממנו. בנוסף, בהנהגת מידה כנגד מידה הצדק מדויק – הן בכמות והן במהות – למעשיו של האדם, ולכן אין כאן חשש לשמץ של דין לא מוצדק.

הנה דוגמא מחיי היום יום: אם כתבתי תשובה לא מדויקת במבחן והמורה הורידה לי חמש עשרה נקודות, אני אוכל להתווכח איתה על כמות הנקודות שכדאי להוריד, כיוון שאין קשר ישיר ומהותי בין הנקודות למעשה שעשיתי; אבל אם פטפטתי באמצע השיעור והפרעתי לכולן, והמורה ביקשה שבשיעור הבא אני אעביר סיכום של השיעור הקודם לכל הכיתה, אני אבין את ההלימה העומדת מאחורי העונש: עליי לתקן בדיוק את מה שקלקלתי- להשלים את השיעור, ולעזור לאחרות, להן הפרעתי בשיעור הקודם, להבין את החומר. זוהי מידה כנגד מידה: תוצאה הנובעת מהמעשה, וקשורה אליו מהותית.

אז מה הקשר בין מידה כנגד מידה לבין כתיבת סיפור?
בדיוק כפי שבבריאה הצדק מתממש במידה כנגד מידה, כך גם בעולם הסיפור – אנחנו נמשכים אל צדק מדויק ואל סגירת מעגל אפית. כאשר, למשל, הנבל הרצחני מת לבסוף ביריה, זה נחמד. אבל אם הוא מת מהנשק הקטלני שהוא עצמו פיתח- זה מספק. אם הדמות המשפילה מובסת, זה נחמד, אבל אם היא מובסת על ידי הדמות שהייתה הכי מושפלת- זה מספק. זה עובד כך גם לכיוון החיובי: אם הגיבור שלנו ניצל בעור שיניו זה מעולה, אבל אם הוא ניצל כתוצאה ישירה מהקורבן שהקריב במאמץ כל כך גדול- זה מספק.
זו הסיבה, למשל, שאנחנו אוהבים סיפורי "גלגל חוזר בעולם". אדם עושה מעשה מסוים, ולאחר כמה השתלשלויות- זה חוזר אליו באותו אופן. אנחנו אוהבים לראות את הצדק נעשה; ואנחנו אוהבים אותו מושלם.
מידה כנגד מידה בעצם מביאה את ההתרחשויות לאיזון, ובשקט בשקט, גם מביאה לידי ביטוי את האמונה הכמוסה והתת מודעת של כלל המין האנושי: העולם הוא לא ג'ונגל. מתרחש בו כל העת הומאוסטזיס אמיתי ועמוק, כיוון שהוא מנוהל על ידי הבורא.

לסיכום, מידה כנגד מידה זהו כלי איכותי, שגורם לתחושת סיפוק, חוסך תמיהות עלילתיות ויכול להעניק גוון כמעט אפי להתרחשויות. כדאי להשקיע ולבחון כיצד הרעיון הזה יכול לבוא לידי ביטוי בעלילה. בהצלחה רבה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה