שינויים באתגר השבועי.??

• הוסף לסימניות
שלום לכולם

א. כיף לראות את האתגרים הולכים ועולים לאוויר, זה נותן חיות לפורום. אני רוצה להודות בשם כולם לכל מעלי העבודות ולשופטות שהיו עד כה.

ב. בזמן האחרון הגיעו כל מיני הצעות לשיפור האתגר . ההצעות כל הזמן חוזרות על עצמן בסגנון שהאתגר חייב להיות יותר ממוקד על אתגר צילומי נטו. כגון משימות תאורה או קומפוזציות שונות וכו'
חשבתי לעצמי שמצד אחד הזכיה של המקום הראשון לשפוט את האתגר הבא היא מאד ממריצה ומאתגרת. אך מצד שני האתגר כל שבוע מתפזר לו למקומות אחרים ללא סדר כל שהוא . מה שמעלה את התהיה האם כדאי שקביעת האתגר תהיה קבועה בידיים של מישהו אחד שיבחר ע"י המשתתפים ורק השיפוט ינתן לבדו לאותו שיזכה במקום הראשון.

לטעמי הדבר יצור רצף של עבודה מסודרת ויעלה עוד את הרמה של האתגר. בנוסף ערכי האתגר וסוגי הנושאים הסדורים יתנו לכל משתתף את האופציה להתקדם ולדעת עוד תחום בצילום.

ג. הצעה נוספת אומרת כי בתחילת כל אתגר או שניים נעשה מפגש שבו ננסה לתרגל את נושא האתגר לשבוע הקרוב. המפגשים אולי יועברו ע"י ותיקי הצלמים בפורום (לא אני) ויתן התמקצעות בעוד תחום כאמור.

אז מה דעתכם? (נא לפרט על איזה מההצעות אתם מגיבים)
אם יש צורך בהצעה שלא צריכה להיות ע"ג דפי הפורום אשמח לשמוע על כך בפרטי.
מיכאל

• הוסף לסימניות
למרות שאני לא עובדת כלל בצילום - אלא נטו בחובבנות -
לא אמורה להיות לי מילה בעניין....
אך אני לגמרי בעד, ושאלתי היא האם זה יהיה סגור למקצועניים בלבד, או פשוטי עם כמוני גם יוכלו להשתתף??
מחכה לתשובות שלכם - 'המומחים'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;822863:
למרות שאני לא עובדת כלל בצילום - אלא נטו בחובבנות -
לא אמורה להיות לי מילה בעניין....
אך אני לגמרי בעד, ושאלתי היא האם זה יהיה סגור למקצועניים בלבד, או פשוטי עם כמוני גם יוכלו להשתתף??
מחכה לתשובות שלכם - 'המומחים'

זה לא יהיה סגור למקצוענים. אבל תמונה שתעלה לאתגר ולא תתאים לרמה המצופה מינימום . אז ננסה להסיר אותה מהאתגר בין אם היא של "מקצוען" ובין היא של "חובבן"...!!

• הוסף לסימניות
דעתי,
שלא כדאי לתת נושא צילומי- זה עלול להוריד את האתגר לרמה טכנית
(משהו בסגנון של הכנת ש"ב למשימת לימוד)

אבל אולי- להגביל שהתמונה חייבת להיות כזו שצולמה במיוחד לאתגר.

וכך לא נראה כאן כל מיני תמונות משפחתיות..........
(באתגר השבוע היו יותר מדי הגזמות!!!!:eek::(:()

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;822881:
דעתי,
שלא כדאי לתת נושא צילומי- זה עלול להוריד את האתגר לרמה טכנית
(משהו בסגנון של הכנת ש"ב למשימת לימוד)

את לא הראשונה והשניה שמציעה את זה. הבעיה בזה שאין כ"כ הרבה צלמים פעילים בפורום ואם נגביל את עצמנו רק לתמונות שצילמנו זה עתה לא יהיו מספיק תמונות ע"מ שיקרא אתגר תחרותי.
בעזרת השם בהמשך אולי נעשה זאת.

• הוסף לסימניות
מאתגר לאתגר התמונות המוצעות יהיו טובות, מועילות ומלמדות ויהיה כיף לדפדף שם.
אז,
בהחלט תודה לכם על הכל.

• הוסף לסימניות
ההצעה שלי היא לעשות באופן קבוע אשכול לצלמים ואשכול לחובבנים. אם אותו אתגר. כמו שפינתי יזמה עכשיו.

• הוסף לסימניות
בעד!
קודם כל בעד ג' זה ודאי יוסיף המון!!!
לגבי ב' לקחת רק נושא בצילום לדעתי זה לא מספיק זה כמו בטקסטורה נסע להרבה כיוונים
הייתי מציעה לשלם בין נושא לבין תחום בצילום לדוגמא אור וצל בחופשה קומפוזיציה בטקסטורה
נקודת מבט בים וכד'
ההשתתפות של לא צלמים מורידה מהרמה של האתגר- בלי לפגוע באף אחד
כמו שאני לא יצטרף לתחרות בכתיבה ואשלח לשם שיר ברמה של כתה ה' ולא אשלח מצגת של שנעשתה בפאור פוינט עם אותיות יורדות באיטיות מרגיזה לתחרות סרטים
חשוב להבחין בין צלם בלימודים שאולי התמונה לא תהיה מי יודע מה... אבל הוא על הכוונת והאתגר יתרום לו ולנו לעומת צייר שחמד לצון ובמקום מכחול לקח מצלמה
אולי המשתתפים ישלחו את התמונות ל... והוא יעלה אותם לאתגר ותהיה לו הזכות להחליט איזה תמונה לא ראויה לעלות

• הוסף לסימניות
תהיתי ביני לבין עצמי
מה לגבי השיפוט?
כל מי שיזכה במקום הראשון אכן יוכל להיות בתואר שופט? גם אם אזכה בתחרויות הבאות לא אקח על עצמי את התפקיד הזה.
אני חושבת שכדאי להסדיר את הענין הזה. באופן יותר רשמי.
למשל שיהיה שופט קבוע, ובוא נאמר שהזוכה התורן יכריע ב30 אחוז. מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אני לא צלמת, אבל לדעתי זה פרסם את האתגר בפורום איש את רעהו, וזה מה שגרם להגזמה הפעם, מה אתם חושבים?

• הוסף לסימניות
חשבתי על הענינים שהוזכרו כאן....
כמה הצעות - בהחלט אפשר לא להתייחס אליהם...
נראה לי חבל שחובבנים לא ישתתפו, אם כי אני מסכימה עם המקצועניים או הלומדים את הנושא שהם לא רוצים שידחפו להם, כמו שלא הייתי רוצה בתחום שלי.... ;)
לכן, אולי נפתח מידי שבוע שני אתגרים: 1. האתגר הבא (מקצועי) - *****
2. האתגר הבא (חובבני) - *****
ככה, גם לנו תהיה אפשרות להתחרות ו...להנות.
הרעיון של לשים את זה כאן, כי לא כולם מגיעים לפורום איש לרעהו, ולא כולם עורכים חיפוש דרך 'הודעות מהיממה האחרונה' - אלא נכנסים ישר לפורומים שמעניינים אותם.
וכאן הם ימצאו את זה....
כמו"כ - אולי באמת נעשה כדברי 'יצירתית', התמונות ישלחו למייל של אחד שיסכים לקחת את המושכות לידיו, והוא יראה האם זה מתאים לרמה המצופה המינימלית (כדברי מיכאל) הוא יעלה לאתגר בשם הניק, או ישלח אישור לניק להעלות את התמונה, אם זה לא יעמוד במינימום, הניק יקבל מייל חוזר עם הערות לשיפור....
כך תהיה לכולם אפשרות להשתתף, בכבוד, מבלי לפגוע מעל פני האתר במישהו על אי התאמת תמונתו לאתגר,
מה נראה לכם?!

נ.ב. נכון אני רק חובבנית, ואין לי זכות ההתערבות, אבל מכיון שזה באמת נושא שאני אוהבת, והוא מעלה את הפורום והענין שבו בכמה רמות, הרשיתי לעצמי להתערב....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;822881:

נכתב ע"י מיכאל דב;822889:
את לא הראשונה והשניה שמציעה את זה. הבעיה בזה שאין כ"כ הרבה צלמים פעילים בפורום ואם נגביל את עצמנו רק לתמונות שצילמנו זה עתה לא יהיו מספיק תמונות ע"מ שיקרא אתגר תחרותי.
בעזרת השם בהמשך אולי נעשה זאת.

אני סבור שזה לא נכון.
אני לא צלם ולא מקצועי.
אבל מאד מאתגר אותי ללכת לצלם תמונה עבור האתגר. המצלמה שלי נשברה לפני שבועיים ולכן לא השתתפתי. אבל בכל אתגר היה לי רעיון נחמד לביצוע, שאילו היה לי מצלמה נגישה הייתי מצלם ומעלה. נכון, זה לא היה ברמה גבוהה כמו של צלמים מקצועיים, אבל בכל אופן זה היה אתגרי ומועיל.
אני לא מבין מה האתגר לחפש במאגר התמונות במחשב תמונה שמתאימה לאתגר ולעלות. אפילו הצלמים המקצועיים שכאן. מה מאתגר להעלות תמונה איכותית ומקצועיית לאתגר אם לא צילמו אותה עבור האתגר.
לדעתי, זה נחוץ ביותר אם לא הכרחי.

• הוסף לסימניות
אני בעד שיהיה צלם אחד שיחליט על הנושא כל שבוע,

ואני מזמינה אותך (מיכאל דב) לקחת את העינין עליך,
ובכלל נראה לי שכדאי שתקבל מעמד של "מנהל פורום צילום"

בקשר למפגש צלמים- נראה לי דבר לא ריאלי,
הפרדה? מיקום? צלם מנחה בהתנדבות?- בקיצור דבר לא כ"כ הגיוני.

ואולי זה באמת רעיון שכל התמונות יעברו דרך מייל של מישהו שיתן סינון ראשוני.
(לא איכפת לי לקחת את העינין על עצמי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;823599:
אני בעד שיהיה צלם אחד שיחליט על הנושא כל שבוע,

ואני מזמינה אותך (מיכאל דב) לקחת את העינין עליך,
ובכלל נראה לי שכדאי שתקבל מעמד של "מנהל פורום צילום"

בקשר למפגש צלמים- נראה לי דבר לא ריאלי,
הפרדה? מיקום? צלם מנחה בהתנדבות?- בקיצור דבר לא כ"כ הגיוני.

ואולי זה באמת רעיון שכל התמונות יעברו דרך מייל של מישהו שיתן סינון ראשוני.
(לא איכפת לי לקחת את העינין על עצמי)

לא נראה לי שאני חובק מספיק ידע מקצועי במכניקה וטכניקת הצילום כך שאני לא כ"כ ראוי לנהל. ישנם עוד הרבה צלמים שיכולים לשאת בתואר הזה בצורה ראויה.

לגבי האתגר אכן חשוב לי העניין כי התחלנו משהו טוב וחבל שהוא יעצר. אשמח אם נבנה פיילוט שיעבורו כל התמונות דרך מישהו לאישור.
אולי יש מישהו שיכול לדבר עם ההנהלה כאן ????

מפגשים: אכן לצערי נצטרך לצאת בעיקר למפגשי גברים . :):)

• הוסף לסימניות
הבעיה שיכולה ליווצר שיעלו לאתגר 10תמונות, ויכתבו בצד נא לבחור את הראוי ביותר.
אם משנים צריך לתת כללים ברורים שיהיו תקפים לכולם

• הוסף לסימניות
לגבי מפגשים אני הבנתי "מפגש" בפורום -אשכול שבו נדון את הנושא נעלה דוגמאות מצלמים שונים, ננתח נשאל ונטחון את הנושא...

• הוסף לסימניות
א. למה שלא יעלו תמונות לא מקצועיות? אפילו תמונות גרועות? אני לא רואה כל סיבה מדוע לעשות סלקציה באתגר ולא סלקציה בפורום.

ב. לא תמיד ההגדרה חייבת להיות מדוייקת. המילה 'חופש' יכולה להתבטא בהמון צורות, חופש עם הילדים, נוף בראשיתי עם איזה אלמנט של רוגע (חוף ים עם כסא ושמשיה לדוגמא), ציפור משתחררת מכלוב, אריה דרעי יוצא מהכלא, ועוד הרבה אסוציאציות. בסופו של דבר השופט (לא של דרעי) צריך לבחור את מה שונגע לליבו ואת הצילומים שאליהם הוא התחבר.

ג. יתכן להגדיר את הנושא ברחל בתך הקטנה, אבל ממש לא חייבים. מה שכן, חשוב שהנושא יהיה ברור ומובן ולא כמו 'טקסטורה' שרבים בכלל לא יודעים מהו המושג, במקרה כזה מעלה הנושא צריך לצרף הסבר.

ד. צילום לצורך האתגר הוא מעט בעייתי. לדוגמא השבוע לא יצאתי לטייל עם המשפחה, לא ישבתי על חוף הים, לא ביקרתי אף פוליטיקאי בכלא והגוזלים שלי לא פרשו כנפיים. אם מטרת הצילום הוא לצורך האתגר צריך לתת לפחות חודש זמן כדי שמספיק משתתפים יוכלו לצלם במיוחד (ולא לא ישתתפו או שיאלתרו משהו רדוד) תמונה ראויה. לדעתי רצוי להמשיך במתכונת של תחרות כפי התקנון הקיים.

ה. חלק מהרעיון כאן זה שהשופט לא תמיד יהיה אותו אדם, לכן שופט קבוע זה לא אידיאלי.

ו. חלק מהרעיון הוא להעלות נושאים מגוונים, ולכן כדאי שבחירת הנושאים לא תתבצע ע"י חבר אחד.

בקיצור, הרעיון טוב, הכללים נכונים, צריך לזרום עם זה ולא להיות קטנוני.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לענ"ד כדאי להמשיך באתגר במתכונת הנוכחית שמי שרוצה יכול להשתתף, ותנאי הסף להשתתפות באתגר יהיה צירוף פרטי האקסיף לתמונה, שהתמונה תצולם במסגרת האתגר, ושההסבר על התמונה יבאר את הקשר שלה לנושא האתגר.
שלושת התנאים האלו ימנעו השתתפות של "צלמים" שאין להם מושג איך קוראים את האקסיף, וימנע העלאת תמונות מנבחי ארכיונים - דבר שלא עונה על המושג "אתגר" ....
למי באמת איכפת אם מעלים תמונות ברמה נמוכה ללא קשר לאתגר, אפשר פשוט לעבור הלאה ... אל דאגה השופטים לא יבחרו בה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה