פריפריה שינוי דעת קהל על הפריפריה

לא.
באמת התכוונתי רק להבין האם הפריע לו כי הוא אוהב חבר'ה
זה מה שהתכוונתי מה הסגנון שלו.
כי אם כן - זה מובן התגובבה הקיצונית שלו

לגופו של עניין
אנצל במה חשובה זו, בשביל לבאר קצת יותר
נכון מאד לבדוק שיש במקום את הקהל יעד שאתה מחפש
שאין דברים עקרוניים שיפרעו לך לפי שכנים טובים וכו'
אך יחד עם זה ניתן לצאת ולגלות שיש עולם שלם, כן עולם שלם
שנותן מענה אמיתי לבעיה שלא גומרים לדבר עליה,
ולכאו' לא נגמור לדבר עליה בשנים הקרובות
אא"כ אני אתה והוא נקום ונעשה מעשה - שאגב הוא פשוא וקל הרבה יותר ממה שנשמע !!
בהצלחה.
מסכים איתך. אבל מקום שלא יברחו ממנו בעוד כמה שנים ולא יהיה כל הבעיות ממה שנכתב פה בכל השרשור.

מסכים איתך. אבל מקום שלא יברחו ממנו בעוד כמה שנים ולא יהיה כל הבעיות ממה שנכתב פה בכל השרשור.
אשמח לענות למי שעבר על הכתבה המצורפת
נראה לכם שלבוא שבת - זה מדד?
לא
צריך עוד דבר או שנים..
אם אתה נפגש עם אנשים מהקהילה בא אתה נמנע
שומע את המעלות, ובודק על החסרונות (ולא מסתפק בלכתוב אותם בפרוג)
אז הכן זו דרך נפלאה לקבל מדד נכון :)

בודאי שלבוא לשבת יתן הרבה מאוד. לפחות לקרב את הדבר לדעתך. ותוכל לבחון יותר בפתיחות.
אני הייתי מגדיר כהגדרה כוללת ולא ממצה, שלאנשים רגישים או שקטים הפרירפריה עדיפה על המרכז.
לאנשים אנרגטיים שאוהבים חברה אין מה לחפש שם.
ולאלו שבאמצע, יש הרבה מאוד צדדים לטובה ולרעה בכל אחד מהמקומות, והדיון מורכב.
רק שכדי לדעת אם אתה רגיש או לא, אתה צריך להיות תקופה בפרירפריה ולטעום מהשלווה וישוב הדעת, ולזהות שזה מה שהיה חסר לך במרכז, כי כשאתה שם, אתה לא יודע למה לא טוב לך.

נערך לאחרונה ב:
בודאי שלבוא לשבת יתן הרבה מאוד. לפחות לקרב את הדבר לדעתך. ותוכל לבחון יותר בפתיחות.
אני הייתי מגדיר כהגדרה כוללת ולא ממצה, שלאנשים רגישים או שקטים הפרירפריה עדיפה על המרכז.
לאנשים אנרגטיים שאוהבים חברה אין מה לחפש שם.
הבחנה מעניינת
אישית הייתי הופך בין האנרגטים - לשקטים.
במחילה ממעלת כבוד תורתו..

הבחנה מעניינת
אישית הייתי הופך בין האנרגטים - לשקטים.
במחילה ממעלת כבוד תורתו..
אני גר בפריפריה אחרי למעלה מעשור בבני ברק.
ואני מדבר מתוך החיים.
לא מספיק הבנתי מה הכוונה ההיפך ולמה נראה לכם כך, אך בכל זאת אבהיר את עצמי יותר.
החיים במרכז סוערים ולחוצים, וגם אם מישהו שגר שם לא מרגיש את זה מספיק, אבל אחרי תקופת מגורים בפריפריה מרגישים את ההבדל הזה בצורה ברורה מאוד.
יש שלווה ורוגע בפריפריה, אפי' עצם העובדה שאתה יכול ללכת 10 דק ברחוב בבוקר מוקדם או בשעות הערב וכדו', ולא לפגוש אנשים בדרך, או לפגוש מעט אנשים, שונה לחלוטין מחיים במקום שהרחוב מלא אנשים עד אפס מקום בכל שעות היממה. וזה רק פרט אחד.
כשאני אומר רגישים כוונתי בעיקר לנקודה מרכזית אחת, שהעולם הרגשי צריך זמן, ועומס על הרגש מכביד עליו, אנשים שפחות 'מרגישים', לא קשה להם עומס ולחץ. אבל אנשים מרגישים, מאוד מאוד בריא להם הזמן והמרחב שהפריפריה מציעה. אני מגדיר את ההגדרה הזו אחרי שיחות עומק עם הרבה אברכים שגרים בפרירפריה, ומעידים על התפתחות וצמיחה מתוך השלווה והרוגע. [יש כבר בגמרא משפט 'ישיבת כרכים קשה']
אנשים מרגישים נהנים לראות שמים ועצים, לא בהכרח צריכים אינטרקציה בלי הפסקה עם בני אדם.
לעומתם האנרגטים וכוונתי בעיקר לכאלו שהחוויה שלהם בחיים זה ההתחככות עם אנשים, והתזוזה והתזזיות שיש במרכז. אנשים כאלו מגיעים לפריפריה ומבחינתם הכל מת. אין כל רגע שינוי או אירוע שיכול להזין אותם. והם מרגישים שהם מתייבשים לאיטם.
כפי שכתבתי לאנשים ממוצעים בנושאים הללו, יש הרבה מה להרחיב, ואשמח לשתף בתובנות שיש לי בענין, אך התמקדתי בקצוות כי שם המציאות די מוחלטת.
אשמח להסבר מדוע חושבים ההיפך

בגבעת המורה לפני 10 שנים אמרו בדיוק את זה. האם יש הבדל משמעותי בין לפני 10 שנים להיום? (עלייה של כמה מאות בודדות של משפחות זה לא הבדל משמעותי). רק שבינתיים חברים שלהם זכו במשתכן בבני ברק בית שמש אלעד באותו מחיר שהם שילמו על הדירה שלהם. מי שמוכן ללכת לפריפריה על דעת שזה יישאר כמו היום מצוין, אבל לא לעבוד על הציבור שעוד רגע כולם נוהרים לפריפריה וזה יתפתח בצורה מטורפת ויהיה אוטובוסים כל הזמן וכו' סיפורי סבתא. גם אם יש לך מטרה שיבואו לפריפריה שלך כדי שהיא תתפתח, אסור לשנות מן האמת בשביל זה.
כן יש הבדל מאוד משמעותי בין המצב היום ללפני עשר שנים
לפני עשר שנים הקהילה הייתה מאוד צעירה ומנתה כמות מאוד מצומצמת של משפחות, צמיחה של 500/600 משפחות נוספות זו עליה מטאורית.
בעשור הזה וכהמשך או לפחות בזכות הקהילה בגבעה התפתחו הקהילות בעפולה עילית הישנה שבעקבותיהם הגיעו הבניות החדשות לציבור החרדי, כמדומני שאחרי אכלוס הבניה יהיו בעפולה יותר מאלפיים משפחות חרדיות, מה זו נהירה אם לא זה?
ונראה לי שאף אחד לא זכה בעשור האחרון במחיר למשתכן בשום מקום בארץ במחיר של דירה בגבעת המורה לפני 10 שנים!!!

בגבעת המורה לפני 10 שנים אמרו בדיוק את זה. האם יש הבדל משמעותי בין לפני 10 שנים להיום? (עלייה של כמה מאות בודדות של משפחות זה לא הבדל משמעותי). רק שבינתיים חברים שלהם זכו במשתכן בבני ברק בית שמש אלעד באותו מחיר שהם שילמו על הדירה שלהם. מי שמוכן ללכת לפריפריה על דעת שזה יישאר כמו היום מצוין, אבל לא לעבוד על הציבור שעוד רגע כולם נוהרים לפריפריה וזה יתפתח בצורה מטורפת ויהיה אוטובוסים כל הזמן וכו' סיפורי סבתא. גם אם יש לך מטרה שיבואו לפריפריה שלך כדי שהיא תתפתח, אסור לשנות מן האמת בשביל זה.
[/QUOTE]
מה זה נקרא ”אמרו”
אם הקימו את הקהילה לפני בערך 15 שנה (אלול תשעב) עם 15 משפחות
וכיום עברו את ה700 משפחות
זה לא הבדל נשמעותי????
קפיצה של כמה זה? קפיצה של 450%!!

ניסיתי לדבר עם ”ועדת הדיור וכן ועדת הקבלה ”של גבעת המורה והבנתי שיש עשרות שממתינים בתור להתקבל (ולא את כולם מקבלים) וכן יש מאות שמחכים בתור לרכוש דירות.

בנוסף ביה"ס דאז הכיל כיתה אחת של בערך 20 בנות מכל עפולה והסביבה, והיום מכיל 4 כיתות מלאות (והבנתי שבגבעה הפסיקו לקבל בנות מעפולה עילית ופתחו שם עוד ביה"ס או שתיים)

וכשהחבר שלי שאל אותי בנימת חשיבות ממש - 'ומה עם הרמה בלימוד שם'???
ולרגע חשבתי שהוא שואל מאמת ופנימיות.
ואז שמעתי את רעייתו שואלת את רעייתי - האם 'הנשים שם בסטייל'...
ובבת אחת הבנתי - שהם שאלו את אותה שאלה...

תשארו.
תשארו לכם עם הסטייל וה'רמה בלימוד'.
תבחשו בצ'ונט של הציבוריות החרדית.
תסתקרנו. תתגשמקו.
תזיעו בין החומות.

ותשאירו לנו לנשום אויר צח.
אויר אמיתי.
תניחו לנו לפגוש את ה', דרך הטבע, דרך לימוד תורה אמיתי ופנימי,
ובעיקר...
בעיקר דרך השקט...
שכל הצ'ונט שאתה מנסה לשכנע לבוא לגור לידך יבאו- אל תשכח לעבור דירה לירוחם עילית ד-2!!!
שלא תופרע בעבודת ה' הפנימית.

זו תואם לגמרי את הכמה חודשים הראשונים
עיין ערך, כמה חודשים ראשונים של הישיבה גדולה
ומותר שיהיה שלבי הסתגלות
המדד מתחיל בדיוק אח"כ..

לגופו של עניין
אנצל במה חשובה זו, בשביל לבאר קצת יותר
נכון מאד לבדוק שיש במקום את הקהל יעד שאתה מחפש
שאין דברים עקרוניים שיפרעו לך לפי שכנים טובים וכו'
אך יחד עם זה ניתן לצאת ולגלות שיש עולם שלם, כן עולם שלם
שנותן מענה אמיתי לבעיה שלא גומרים לדבר עליה,
ולכאו' לא נגמור לדבר עליה בשנים הקרובות
אא"כ אני אתה והוא נקום ונעשה מעשה - שאגב הוא פשוא וקל הרבה יותר ממה שנשמע !!
בהצלחה.
מצורף כתבה שהתפרסמה בנושא:
האגרסיביות המטורפת שבה השכונה הזאת משווקת,
נורא מוזר, לא?

ונראה לי שאף אחד לא זכה בעשור האחרון במחיר למשתכן בשום מקום בארץ במחיר של דירה בגבעת המורה לפני 10 שנים!!!
לפני 6 שנים היו דירות 75 מ"ר חדשות במחיר למשתכן ברמה ד' ב750 אלף ש"ח, כשבאותו זמן דירת 75 מ"ר עתיקה בגבעת המורה עלתה בערך אותו מחיר (חוץ מזה שהיה צריך להיכנס לרשימת המתנה ארוכה...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה