- הוסף לסימניות
כזה שאוהב חבר'ה ובלגן?ירושלמי (צאלמער בלע"ז)
כזה שאוהב חבר'ה ובלגן?ירושלמי (צאלמער בלע"ז)
לא כל ירושלמי אוהב חבר'ה ובלגןכזה שאוהב חבר'ה ובלגן?
הפריע לו מה שיענקל הבודד כתב.לא.
באמת התכוונתי רק להבין האם הפריע לו כי הוא אוהב חבר'ה
זה מה שהתכוונתי מה הסגנון שלו.
כי אם כן - זה מובן התגובבה הקיצונית שלו
מסכים איתך. אבל מקום שלא יברחו ממנו בעוד כמה שנים ולא יהיה כל הבעיות ממה שנכתב פה בכל השרשור.לגופו של עניין
אנצל במה חשובה זו, בשביל לבאר קצת יותר
נכון מאד לבדוק שיש במקום את הקהל יעד שאתה מחפש
שאין דברים עקרוניים שיפרעו לך לפי שכנים טובים וכו'
אך יחד עם זה ניתן לצאת ולגלות שיש עולם שלם, כן עולם שלם
שנותן מענה אמיתי לבעיה שלא גומרים לדבר עליה,
ולכאו' לא נגמור לדבר עליה בשנים הקרובות
אא"כ אני אתה והוא נקום ונעשה מעשה - שאגב הוא פשוא וקל הרבה יותר ממה שנשמע !!
בהצלחה.
אשמח לענות למי שעבר על הכתבה המצורפתמסכים איתך. אבל מקום שלא יברחו ממנו בעוד כמה שנים ולא יהיה כל הבעיות ממה שנכתב פה בכל השרשור.
לאנראה לכם שלבוא שבת - זה מדד?
הבחנה מעניינתבודאי שלבוא לשבת יתן הרבה מאוד. לפחות לקרב את הדבר לדעתך. ותוכל לבחון יותר בפתיחות.
אני הייתי מגדיר כהגדרה כוללת ולא ממצה, שלאנשים רגישים או שקטים הפרירפריה עדיפה על המרכז.
לאנשים אנרגטיים שאוהבים חברה אין מה לחפש שם.
מה אתם אומרים על ההגדרה הזו?אני הייתי מגדיר כהגדרה כוללת ולא ממצה, שלאנשים רגישים או שקטים הפרירפריה עדיפה על המרכז.
לאנשים אנרגטיים שאוהבים חברה אין מה לחפש שם.
???הבחנה מעניינת
אישית הייתי הופך בין האנרגטים - לשקטים.
במחילה ממעכ"ת..
אבל הרוב בפרפריה והציבור הכללי מזמן כבר לא שם אז מי יזכה ומי יגור?בתל אביב ורמת גן לא יהיו יותר הגרלות.
אבל בבית שמש וקריית גת יהיו עוד הגרלות.
לא כל כך, כי הרבה זוצים הולכים להורים במרכז, ואז המבט כבר לא כ"כ חיובי, ביום חול יותר משקףנראה לכם שלבוא שבת - זה מדד?
אני גר בפריפריה אחרי למעלה מעשור בבני ברק.הבחנה מעניינת
אישית הייתי הופך בין האנרגטים - לשקטים.
במחילה ממעלת כבוד תורתו..
כתובות ק"י ע"ב[יש כבר בגמרא משפט 'ישיבת כרכים קשה']
כן יש הבדל מאוד משמעותי בין המצב היום ללפני עשר שניםבגבעת המורה לפני 10 שנים אמרו בדיוק את זה. האם יש הבדל משמעותי בין לפני 10 שנים להיום? (עלייה של כמה מאות בודדות של משפחות זה לא הבדל משמעותי). רק שבינתיים חברים שלהם זכו במשתכן בבני ברק בית שמש אלעד באותו מחיר שהם שילמו על הדירה שלהם. מי שמוכן ללכת לפריפריה על דעת שזה יישאר כמו היום מצוין, אבל לא לעבוד על הציבור שעוד רגע כולם נוהרים לפריפריה וזה יתפתח בצורה מטורפת ויהיה אוטובוסים כל הזמן וכו' סיפורי סבתא. גם אם יש לך מטרה שיבואו לפריפריה שלך כדי שהיא תתפתח, אסור לשנות מן האמת בשביל זה.
שכל הצ'ונט שאתה מנסה לשכנע לבוא לגור לידך יבאו- אל תשכח לעבור דירה לירוחם עילית ד-2!!!וכשהחבר שלי שאל אותי בנימת חשיבות ממש - 'ומה עם הרמה בלימוד שם'???
ולרגע חשבתי שהוא שואל מאמת ופנימיות.
ואז שמעתי את רעייתו שואלת את רעייתי - האם 'הנשים שם בסטייל'...
ובבת אחת הבנתי - שהם שאלו את אותה שאלה...
תשארו.
תשארו לכם עם הסטייל וה'רמה בלימוד'.
תבחשו בצ'ונט של הציבוריות החרדית.
תסתקרנו. תתגשמקו.
תזיעו בין החומות.
ותשאירו לנו לנשום אויר צח.
אויר אמיתי.
תניחו לנו לפגוש את ה', דרך הטבע, דרך לימוד תורה אמיתי ופנימי,
ובעיקר...
בעיקר דרך השקט...
האגרסיביות המטורפת שבה השכונה הזאת משווקת,זו תואם לגמרי את הכמה חודשים הראשונים
עיין ערך, כמה חודשים ראשונים של הישיבה גדולה
ומותר שיהיה שלבי הסתגלות
המדד מתחיל בדיוק אח"כ..
לגופו של עניין
אנצל במה חשובה זו, בשביל לבאר קצת יותר
נכון מאד לבדוק שיש במקום את הקהל יעד שאתה מחפש
שאין דברים עקרוניים שיפרעו לך לפי שכנים טובים וכו'
אך יחד עם זה ניתן לצאת ולגלות שיש עולם שלם, כן עולם שלם
שנותן מענה אמיתי לבעיה שלא גומרים לדבר עליה,
ולכאו' לא נגמור לדבר עליה בשנים הקרובות
אא"כ אני אתה והוא נקום ונעשה מעשה - שאגב הוא פשוא וקל הרבה יותר ממה שנשמע !!
בהצלחה.
מצורף כתבה שהתפרסמה בנושא:
לפני 6 שנים היו דירות 75 מ"ר חדשות במחיר למשתכן ברמה ד' ב750 אלף ש"ח, כשבאותו זמן דירת 75 מ"ר עתיקה בגבעת המורה עלתה בערך אותו מחיר (חוץ מזה שהיה צריך להיכנס לרשימת המתנה ארוכה...)ונראה לי שאף אחד לא זכה בעשור האחרון במחיר למשתכן בשום מקום בארץ במחיר של דירה בגבעת המורה לפני 10 שנים!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים