- הוסף לסימניות
די,המטרה של האשכול/שלהם לגרום לנהירה לפריפריה ואז הרבה מהחסרונות ירדו,
לכן הם מכריחים את עצמם לפרגן...
האשכול היה כ"כ יפה עד שהתחילו בפניות אישיות -וכעס שמעיזים להגיב לפנייה...
תעשו טובה
בואו נמשיך לדיון כללי
די,המטרה של האשכול/שלהם לגרום לנהירה לפריפריה ואז הרבה מהחסרונות ירדו,
לכן הם מכריחים את עצמם לפרגן...
כי חריש עכשיו בהתפתחות, אז יש בה הרבה חסרונות שבמקומות אחרים, ואפילו יותר רחוקים- אין.אם זה התשובות על חריש שנקראת קרובה מה עם כל הפריפריה?
בבקשהלא נתקלתי אף לא באחד שטוען שהתחבורה מהירה למרכז
כן ראיתי שטוענים שגם התחבורה בין הערים החרדיות יכולה להיות לא נוחה
המחיר בחריש שהיא במרחק של 43 דקות מב"ב ו35 דקות מבני ברק והמרכז לאחר החיבור לכביש 6
זהה למחירים בקניה ושכירות של טבריה הר יונה שהם פי 2 זמן נסיעה!!!!
זה ממש בל תשחית לקנות באותו מחיר ולנסוע כפול זמן נסיעה!!!
וביחס לבית שמש חריש זולה ב 1.000.000 שקל והמרחק מבני ברק הוא זהה.
אם מעניין אותך לגבי המצב האישי אז כך.
כיום יש לי דירה בעיר חרדית בס"ד ובזכות מר כחלון, אבל בתחילת דרכי השתכנעתי מהכתבות על הפריפריה, ועברתי בהם לבדוק. המרחק בין התיאורים למציאות היה רחוק מאוד. כותבים לך שנסיעה מכרמיאל לבני ברק לוקחת פחות משעה, ובסוף זה לוקח 4 שעות וכו' וכו' כותבים לך על אווירה חרדית ברחובות ואתה רואה ברחוב זוג חרדים שאומרים שהם מתחרטים שהם הגיעו לכאן (כלומר האשה מתחרטת והאיש לא), האווירה ברחוב ממש לא חרדית. רואים זקנים רוסיים וכלבים (אני לא מדבר על חריש).
מטבריה לירושלים אפשר תוך שעה וחצי, אבל כשאמרו לך מכרמיאל לירושלים פחות משעה (מי שאמר לך אם היה כזה שקרן) וגילית שזה ארבע שעות (בתח"צ בפקקים בצהריים בלג בעומר אולי) זעמת.
להלן זמני נסיעה ברכב מחריש למרכז בלי פקקים בקורולה 2006 שלי על לא יותר מ110 קמ"ש.
ירושלים: שעה ועשר דקות.
בני ברק: 45 דקות
מודיעין עילית: שעה
בית שמש כירושלים
ביתר: איפה זה?
אלעד: 35 דקות
חיפה: 30 דקות לצ'ק פוסט, 40 דק' לחוף הכרמל בפנים תלוי לאיפה.
ברגע שהכביש החדש יתחבר לכביש 6
אתה יוכל להוריד 10 דקות
מבני ברק לחריש 35 דקות בלבד!!!
והאוו!!!
קרוב למסוף התחבורה, תחנת רכבת העתידית, גוד מרקט, מקווה, בית ספר בית יעקב, ועוד..
אז לא לנפנף בקרבה שלה לכל ערי המרכז.
יש לי משפחה בעפולה,
ברכב זה שעה למ"ע/ב"ש
אממה, שאין להם רכב, כן?
אז זה 3 שעות נסיעה, ולא שעה.
וזה בהחלט שיקול לחלק גדול מהציבור.
נא לא לשקר
אם מעפולה זה שעה למו"ע אולי אני יסע מחריש למו"ע דרך עפולה
הכבישים הצרים הם תכנון להאטת תנועה אין לזה קשר לחרדים. זה מגמה שבכל הארץ הולכים עליה.
לגבי הנת"צ הוא יעבוד ביום שהעיר תמנה מעל 100K, אין לזה גם קשר לאוכלוסיית העיר, משרד התחבורה לא מאשר על פחות מזה.
אין מחסור בחניות (כולם עם חניות פרטיות) חוץ משדרת דרך ארץ שבאמת תוכננה בצורה קצת תלושה המציאות, גולדה מאיר בירושלים פחות רחב מדרך ארץ. גם השדרה באמצע לא באמת מעודדת הליכתיות ועד שפתחו את המעברי חציה החדשים זה היה בלתי נסבל לצאת לקניות. אבל אלו פדיחות ישראליות שחוזרות על עצמם בכל הארץ
לגבי הטענה שבתח"צ חריש לא נגישה, אין ספק שזה כך כיום, אבל ברור לכולם שזה זמני, כלומר ביום שיהיה אוטובוס לבני ברק דרך כביש 6 ואוטובוס לירושלים הזמנים לא אמורים משמעותית להיות שונים מרכב פרטי חוץ מהאיסוף בתוך העיר (שבחריש גם ככה מתוכנן הכל לצאת מהמסוף).
וזה בשונה מהערים האחרות בפריפריה ששם המצב כבר מקובע, מעפולה אין סיבה שפתאום הנסיעה תתקצר אא"כ יבנו גשר באורך 30 ק"מ מעל ואדי ערה.
האמת שמסילת מנשה שתתחבר למסילת העמק גם תפתח אחלה אופציה לעפולאים לעלות לירושלים ואפילו למרכז אבל במסילה הזו תהיה תחנה בשם חריש.
בקיצור נמרץ, התשתיות לטווח הרחוק וגם הקרוב תומכות בעובדה שהמיקום של חריש עולה כמעט על כל פריפריה אחרת.
לא סתם @עו"ד נתן רוזנבלט כועס שמגדירים את חריש פריפריה
זה אמור היה להיות נת"צ או רכבת קלה
ועשו את זה כבר בשלב כ"כ מוקדם אך ורק בגלל תכנון חרדי.
כנ"ל שאין חניות ארץ זה גם בגלל תכנון לציבור שנע בתחבורה ציבורית,
ברור שלכל אחד יש חניה פרטית, היום זה התקן (לפני כמה שנים התחיל מגמה להפחית את זה)
בתכנון של דרך ארץ גם דאגו שלא יהיה רצף מהגג של החניות
שאם תהיה לוויה לא יהיה בעיה של טומאת המת.
עניתי על זה כבר באחד מהפוסטיםלמה אלפי משפחות בפריפריה לא ברחו כמוך?
אני מציע לעשות סקר שיענו עליו רק תושבי הפריפריה, האם הם מרוצים בפריפריה או לא.עניתי על זה כבר באחד מהפוסטים
ואני אחזור על זה שוב
לפני שכברתי שאלתי כ 100 חברים בשכונה למה הם לא עוברים הרוב המוחץ אומר לי שזה בגלל כסף
ולכן אני שב ואומר יש כאלו שנהנים שם ויש כאלו שגרים שם מחוסר ברירה
אבל חשוב מאד לבדוק טוב טוב במה זה כרוך המעבר לשמה ולא לסמוך על כל מיני חברים שאומרים לכם שזה גן עדן עלי אדמות
הייתי ממליץ לכל מי שרוצה ללכת לגור בפריפרייה תסעו שלמה יום אחד רגיל
לא שבת לא בחופש לא בחנוכה
יום סטנדרתי ותהיו שמה מהבוקר עד הערב
תראו האם באמת יש שמה מלא אנשים ברחובות כמה ילדים יש במוסדות כמה מנינים יש שמה האם יש מקומות עבודה האם אין חילונים וכו וכו וכו
בהצלחה
ועוד סקר לכאלו שעזבו....שיענו עליו רק תושבי הפריפריה,
א' אין מי שיסנן לך מי שעונה,אני מציע לעשות סקר שיענו עליו רק תושבי הפריפריה, האם הם מרוצים בפריפריה או לא.
בנימה רציניתאני מציע לעשות סקר שיענו עליו רק תושבי הפריפריה, האם הם מרוצים בפריפריה או לא.
מי שרוצה לעבור לפריפריה כדאי לעשות את זה כמה שיותר מוקדם, אבל חובה לבקר במקום בצורה יסודית לפני כן, ועדיף לשכור דירה לשנה (למרות שזה לזרוק כסף לפח וכו') ורק אז לקנות (זה יחסוך הרבה כסף לעומת קניית דירה ואז להתחרט).אז פשוט תבדקו את עצמכם את העיר שתתאים לכם ותעשו את זה מוקדם
כי זה לא שחור לבן. אם במחיר של דירה גדולה בפריפריה אפשר לקנות דירה קטנה במרכז, או טאבו משותף, או לקנות דירה להשקעה בפריפריה, ולשכור במרכז. או אפילו להתאמץ עוד קצת לקנות דירה "במרכז" אבל ההכנסות יהיו גבוהות יותר. הבעיה שבפריפריה משווקים שהכול ורוד, אז התמים התורן אומר למה לא.לא הצלחתי להבין, לשם מה כל האשכולות האלה אם אפשר בכיף להישאר במרכז? אלא מאי המצב זועק לשמים ומשפחות נאנקות עם תשלומים הזויים, ושוב מי שיכול לבריאות, ושוב אני טוענת שלא מובן על מה הויכוח, כי מי שחננו ה בממון רב ויש לו אפשרות לקנות בשתי מליון מצוין, אבל זה לא ממש כך, כי מי שכבר חושב לעבור לפריפריה, הוא מי שמשלם משכנתא או שכירות מטורפת ומשפחתו בפ"י רק גודלת וצריך לעבור למשהו יותר ויתר יקר, ושואל להיכן הולכים מפה?
ועוד ייאמר, וזה חלק מהענין שלא נכתב כאן שמי שכבר עושה את המעשה האמיץ ועובר, אומר לעצמו, מה אני אני אעבור לאותו שטח של בית? לא ולא, אם כבר אז כבר ואז עובר מהיחידה במרכז ששילם עליה 4000, לבית עם גינה באזור מרכזי בטבריה או בצפת, וטוען כלפי כל העולם הרי הבטיחו לי שיישאר לי 5000 שח ואיפה זה?
גם בקהילה הליטאית כל החסרונות האלו?שנה אחרי החתונה [יכול להיות שזו הייתה הטעות הגדולה והמרכזית שלי]
נקודות הקושי העיקריות הם 1. תחבורה 2. מוסדות טובים ויציבים לילדים 3. עבודה לגברים
הבטיחו תוך שנה אוטובוסים לכל הארץ וידברו עם מקלב ורוזנשיטיין [שאגב באמת חייבים להם הכרת הטב הם באמת עשו מעל ומעבר, אבל זה לא שייך לכאן] וכהיום 6 וחצי שנים מאז ועדיין אין אוטובוס מטבריה לבית שמש [אני יודע שיש קו שעוצר על כביש 10 אין לי כוח לפרט כמה סבל נזק זה גורם ]
הבטיחו מוסדות טובים ויציבים וחוץ מזה שזה עבר פעמיים בעלות ועדיין נמצאים בקרוואנים וכל שנה ממזגים 2 כיתות לכיתה אחת והבית ספר לבנות נסגר לגמרי מחוסר בשר...
אני דמיינתי שלוות הנפש ורוגע כלכלי
לא בדיוק מצאתי ...
ת'אמת שאני פחות רואה כאן בדיון אנשים מטבריה, וזה לא פלא הם כבר עברו את השלב הזה..ושכנעתי אנשים בלהט למה טבריה זה העיר הכי טובה לחרדים
www2.kolhalashon.com
אני מכירה הרבה כאלו.בנימה רצינית
אני בעד
תעשה את זה באתר שלך ותשים כאן קישור
השאלה הראשונה היא לו יצוייר ויש לך עוד 3000 ש"ח בחודש האם אתה עובר למרכז או נשאר בפריפרייה וקונה רכב ודירה גדולה יותר
אגב אני מוכן לעזור לך למלא את הפרטים באתר של הרבה ערי פריפרייה
זה הדבר הנכון ביותר לעשותנסענו בשעות שבתי ספר מסיימים למודים, הסתובבנו קצת ברחוב ראינו את אופי וכמות התלמידים, בעלי נכנס למנחה בבית כנסת אחד ומעריב באחר, חיכיתי לו בגינה וקשקשתי קצת שבעלי במנחה אנחנו מסתכלים על דירות, אין כמו רכילות נשים בגינה כדי לדעת שהבית ספר תת רמה, התחבורה טובה, הסופר נסגר וכו.
אחרי כמה שיטוטים כאלה מצאנו איפה לגור.
ב"התשוטט 10 דקות בכל האשכולות על הפריפרייה ותראה בעצמך כמה טבריינים יש כאן
הבאת אותי בתור ראיית הזהב לכך שיש הטוענים שהתחבורה מהפריפריה מהירה.בבקשה
זה משוטטות של 10 דקות בפורומים השונים
היא פריפריה בהשוואה למרכזגם חיפה לא כזו פריפריאלית
אני תמיד תוהה לגבי האמירות האלהוגם אין אלף חנויות ואין איפה לבזבז...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים