תח"צ שינוי מסלול קו 408

• הוסף לסימניות
קשוח מאוד
רק שאלה-
קו 408 לא עוצר ברמה א' (ניצנים/הקישון)?
זה הרבה יותר קצר לו ללכת משם...
מברוק על הרעיון. הוא דוקא עלה. יש תחנה במרכז מסחרי רמה א' והדרך משם היא מישורית אבל ממש לא סימפטית, בכביש המקשר בין שתי הרמות מסתובבים בשעות האלו להקות של תנים. לא כיף לפגוש בהם.

• הוסף לסימניות
מי אחראי על תיק תח"צ בעירכם תפנו אליו שבשעות הלילה כשאין תחבורה פנימית הקו יעבור בנהר הירדן

שאלתי אותו למה אינו פונה. לדבריו האוטובוס האחרון די דליל ונוסעיו אינן רבים. יש צד להניח שאם יתלונן פשוט יבטלו את הנסיעה הזאת ואז הוא יאבד את מקור פרנסתו.
לא התכוונתי להתלונן במשרד התחבורה אלא לפנות למחזיק התיק בעירייה כמדומני הרב פרנקל או אחראי קשרי קהילה בחברת האוטובוסים

• הוסף לסימניות
לא מובן לי הדיון,

ברור שהאידיאלי זה אוטובוסים כל הלילה בכל מקום,
אבל ככה זה בכל הארץ
ומה נזעקו להם תושבי בית שמש,

נהפוך הוא המקרה של ירושלים הוא החריג!!
הרי שנים שהתחנה המרכזית הרגילה קולטת אוטובוסים עד 1 וחצי בלילה בעוד השירות העירוני נגמר ב12 פחות או יותר,
ואלא כשסגרו את בר-אילן הצליחו לסדר תחבורה עד מאוחר,

אבל צריך להבין שזה החריג!
ולא להביא מזה דוג׳!

אפשר אולי לבקש שיהיה קווי לילה עירוניים מידי פעם ברחובות ראשיים אבל בלי קשר לבעייה הנ״ל!

שורה תחתונה, בכל הארץ האוטובוסים הבינעירוניים האחרונים מגיעים הרבה אחרי סיום השירות העירוני,
והתושבים מסתדרים {או שלא}.

ולדוג׳ נתנו כאן פיתרונות שאפשר איכשהו להסתדר איתם בשעות הנ״ל:
לקחת אוטובוס פנימי מאלעד לבני ברק או ליציאה ממנה ומשם לקחת 681 שיעצור לו בנהר הירדן
וזה מסוג הפיתרון שכל תושה היה מארגן לעצמו עד היום.

• הוסף לסימניות
מרכז מידע אם אתה לא גר בבית שמש כנראה אין לך מושג על מה אתה מדבר,
ואם אתה גר אז אתה בודאי מבין.
שינו את המסלול של הקו והוציאו אותו משכונה ענקית - רמה ב, ועל זה מדובר, שלפחות יהיה שירות משלים עירוני בלילה.
בקשה הגיונית, לא מבין מה אכפת לאנשים להזדדהות עם הבקשה.
במקום לכתוב שירושלים זה הלא הגיוני ולהסביר למה אי אפשר ואין מה לעשות - תזדהו עם הבקשה ותדרשו גם. זה לא עולה לכם כסף.
את התירוצים תשאירו למשרד התחבורה.
ואגב, ברור שהבקשה היא לקו ראשי מרכזי, ולא לכל הקווים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מובן לי הדיון,

אבל ככה זה בכל הארץ

הרי שנים שהתחנה המרכזית הרגילה קולטת אוטובוסים עד 1 וחצי בלילה בעוד השירות העירוני נגמר ב12 פחות או יותר,

ולא להביא מזה דוג׳!

אפשר אולי לבקש שיהיה קווי לילה עירוניים מידי פעם ברחובות ראשיים אבל בלי קשר לבעייה הנ״ל!

שורה תחתונה, בכל הארץ האוטובוסים הבינעירוניים האחרונים מגיעים הרבה אחרי סיום השירות העירוני,

לא, אני לא בא לדון כאן אם המדינה מחוייבת להעמיד לאזרחיה שירותי תחבורה ליליים. זה לא הנושא.

יש כאן סיפור של יהודי שכבר חיתן את רוב ילדיו, הוא נזקק נואשות לכל שקל נוסף כדי לתמרן בין הנושים, נאלץ בעל כרחו להוסיף עבודת לילה מהשעה 21.00 עד השעה 00.30 בעיר אחרת, רק כדי להביא טרף לביתו. חתם חוזה לשנה תוך ידיעה שיש לו איך להגיע ואיך לחזור הביתה, אוטובוס אחרון בתחנה שלו עובר בשעה 00.47, וכעת, שבועיים אחרי שהתחילה השנה לוקחים ממנו את האפשרות לחזור הביתה.

אז מה עליו לעשות? להתפטר?

אל תגיד לי שייסע דרך בני ברק כי האוטובוס האחרון מאלעד לבני ברק יוצא בשעה 00.00 והעבודה שלו מסתיימת בשעה 00.30.

אז מה בסך הכל הוא ביקש? טיפים איך לחזור הביתה. יש לך? תיתן. אין לך? תשתוק. במחילה.

• הוסף לסימניות
לא מובן לי הדיון,

אבל ככה זה בכל הארץ

ולא להביא מזה דוג׳!

לא יודעת אם אתה מדבר מהכרות עם העיר או לא

העיר התאכלסה בשנים האחרונות בהרבה מאד שכונות חדשות שגם בשעות היום אין להם תחבורה ישירות לבית אלא נדרשים לקו אוטובוס פנימי.
כשמגיעים מחוץ לעיר, אין שום דרך להגיע הביתה שלא ע"י מונית
מחוץ לעיר זה אומר שיציאה מערים כגון: אשדוד, פתח תקוה/אלעד, מודיעין עילית וכו' אחרי השעה 23:00 - לא מאפשרת להגיע הביתה בצורה הגיונית.
התחבורה העירונית מסתיימת לרוב בשעה 24:00.
הפתרון של הארכת זמני האוטובוסים לשעה 1:00 בלילה הוא פתרון נצרך מאד.
החלופה של אפשרות לנסיעה פנימית באוטובוס בינעירוני היא גם פתרון אפשרי.

• הוסף לסימניות
במודיעין עילית הקווים העירונים מסתיימים ב1:00
ומה שקרה שהאוטבוס האחרון שהגיע מבית שמש והוריד בזמנו רק במסוף הגיע אחרי שהסתיים השרות העירוני, שלחתי פניה לאחראי בעייריה וסידרו שבשעה מאוחרת יהיה פיזור במסלול מרכזי.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
מברוק על הרעיון. הוא דוקא עלה. יש תחנה במרכז מסחרי רמה א' והדרך משם היא מישורית אבל ממש לא סימפטית, בכביש המקשר בין שתי הרמות מסתובבים בשעות האלו להקות של תנים. לא כיף לפגוש בהם.
הלכתי את הדרך הזו עשרות אם לא מאות פעמים בחיי (כל פעם שהייתה הפגנה ברמה ב'...:cautious:)
אני ספציפית לא נתקלתי מעולם בתנים, רק בכניסה לריב"ז (הוא יכול לעבור את הכביש ליד המוניות ואז לא להיתקל בהם).

עוד פיתרון שהייתי עושה לפעמים זה לבקש מהנהג להוריד אותי באמצע נהר הדן והייתי הולכת ברגל דרך היער
(יש המון שבילים ביער, מי שגר שם מכיר)
אבל זה באמת לא נחמד בלילה...

• הוסף לסימניות
הלכתי את הדרך הזו עשרות אם לא מאות פעמים בחיי (כל פעם שהייתה הפגנה ברמה ב'...:cautious:)
אני ספציפית לא נתקלתי מעולם בתנים, רק בכניסה לריב"ז (הוא יכול לעבור את הכביש ליד המוניות ואז לא להיתקל בהם).

עוד פיתרון שהייתי עושה לפעמים זה לבקש מהנהג להוריד אותי באמצע נהר הדן והייתי הולכת ברגל דרך היער
(יש המון שבילים ביער, מי שגר שם מכיר)
אבל זה באמת לא נחמד בלילה...
ינסה זאת הערב.

אם כי במזג אוויר הסגרירי של היום זה לא יהיה תענוג גדול. קרררר.

ומה, נגזר עליו לכתת את רגליו כל לילה מעתה ועד עולם?

• הוסף לסימניות
לא, אני לא בא לדון כאן אם המדינה מחוייבת להעמיד לאזרחיה שירותי תחבורה ליליים. זה לא הנושא.

יש כאן סיפור של יהודי שכבר חיתן את רוב ילדיו, הוא נזקק נואשות לכל שקל נוסף כדי לתמרן בין הנושים, נאלץ בעל כרחו להוסיף עבודת לילה מהשעה 21.00 עד השעה 00.30 בעיר אחרת, רק כדי להביא טרף לביתו. חתם חוזה לשנה תוך ידיעה שיש לו איך להגיע ואיך לחזור הביתה, אוטובוס אחרון בתחנה שלו עובר בשעה 00.47, וכעת, שבועיים אחרי שהתחילה השנה לוקחים ממנו את האפשרות לחזור הביתה.

אז מה עליו לעשות? להתפטר?

אל תגיד לי שייסע דרך בני ברק כי האוטובוס האחרון מאלעד לבני ברק יוצא בשעה 00.00 והעבודה שלו מסתיימת בשעה 00.30.

אז מה בסך הכל הוא ביקש? טיפים איך לחזור הביתה. יש לך? תיתן. אין לך? תשתוק. במחילה.
צודק,
מקבל את הערתך לשתוק.

אציין שאת דברי כיוונתי לשרשרת המגיבים אחריך ולא לסיפור שבראש האשכול!

מקווה בשביל היהודי הנ״ל שימצא את הפיתרון הנצרך.

• הוסף לסימניות
צודק,
מקבל את הערתך לשתוק.

אציין שאת דברי כיוונתי לשרשרת המגיבים אחריך ולא לסיפור שבראש האשכול!

מקווה בשביל היהודי הנ״ל שימצא את הפיתרון הנצרך.
מעריך ומתנצל.

לבינתיים, גם אם אין פתרון, לפחות דבר אחד יצא, נתתי לו להבין שאין לו מה לנסות את מזלו בתחנת הר טוב. הוא עוד עלול היה לנסות ולהיתקע. יעזרהו ה'.

• הוסף לסימניות
אגב, זוג מבית שמש שנסע לשבת שעברה לאלעד שילם על הנסיעה 50 שקלים. השבוע ישלם 74 שקלים, ואם יצא מאלעד במוצ"ש אחרי השעה 23.00 ישלם 93 שקלים כדי להגיע הביתה בשלום. לא קיים 'חופשי יומי של סוף שבוע'.

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון זוג מנהר הירדן 🙁🙁
כי אני לדוג', שבוע שעבר שילמתי 74 שח, והשבוע 50...
בדיוק הפוך...
לא שזה מצדיק ח"ו עדיפות של אחד על השני, לכולם מגיע תחבורה בשווה

• הוסף לסימניות
צודק.

משרד התחבורה העביר 24 שקל מחשבון הבנק שלהם לחשבון הבנק שלך.

מה שנקרא צדק חברתי.

• הוסף לסימניות
אני גר בעפולה,
כמעט כל התח"צ שמגיעה מחוץ לעיר מסיימת בתחנה מרכזית/מיקום דומה, וישנם קוים שעושים מסלול מרכזי בעיר [על הכביש לכיוון טבריה, 65 הישן, למי שמכיר],
כך זה בכל מקום נורמלי בארץ, למעט בכמה ערים חרדיות, בהן האוטובוסים מסתובבים תמיד בהרבה רחובות,
המציאות היא, שכשאני נוסע לירושלים/רמת גן/חיפה/נוף הגליל/טבריה/בית שאן/בית שמש/אחר, אני צריך אוטובוס לתחנה מרכזית, ובחלק מהקוים לרדת מביתי כעשר דקות ברגל/עשרים דקות עם מזוודה ועגלה,
ואותו דבר בחזור, התח"צ הפנימית מסתיימת באזור 12, ומי שחוזר אח"כ יורד בתחנה מרכזית או לכל היותר בכביש הראשי סמוך לשכונתו, ומתמודד, או הולך ברגל [מהמרכזית זה לא מעשי, יותר משעה הליכה] או לוקח מונית,
וכך זה תמיד, ברוב הערים בארץ, שבלילה אין שירות עד הבית, אלא לנקודות מרכזיות בעיר,
ואני לא מבין מה הרעש,
אני נוסע די הרבה לירושלים, וחוזר מאוחר, בד"כ בקו 959 שממשיך לטבריה, ויורד בכניסה לשכונה, ומשם מטפס ברגל עד הבית, כעשרים דקות או במהירות רבע שעה, ואני לא גר בקצה השכונה אלא באמצעה בדיוק, וגם אני עם אשה וילדים ועגלות ומזוודה, ועייף בסוף יום או אחרי שבת, ובוחר אם להיסחב ברגל או לשלם 50 ש"ח בערך על מונית,
ככה זה החיים, או שמתמודדים עם מגבלות התח"צ או שקונים רכב.
אני יכול להביא עוד דוגמאות, אם זה יעזור להסבר העקרון, שתח"צ לא מונגשת בלילה.

• הוסף לסימניות
ינסה זאת הערב.

אם כי במזג אוויר הסגרירי של היום זה לא יהיה תענוג גדול. קרררר.

ומה, נגזר עליו לכתת את רגליו כל לילה מעתה ועד עולם?
ניתן לפרסם בעיתונות המקומית של בית שמש ואלעד: מעוניין להצטרף לנסיעה קבועה וכו'.

• הוסף לסימניות
אני גר בעפולה,
כמעט כל התח"צ שמגיעה מחוץ לעיר מסיימת בתחנה מרכזית/מיקום דומה, וישנם קוים שעושים מסלול מרכזי בעיר [על הכביש לכיוון טבריה, 65 הישן, למי שמכיר],
כך זה בכל מקום נורמלי בארץ, למעט בכמה ערים חרדיות, בהן האוטובוסים מסתובבים תמיד בהרבה רחובות,
המציאות היא, שכשאני נוסע לירושלים/רמת גן/חיפה/נוף הגליל/טבריה/בית שאן/בית שמש/אחר, אני צריך אוטובוס לתחנה מרכזית, ובחלק מהקוים לרדת מביתי כעשר דקות ברגל/עשרים דקות עם מזוודה ועגלה,
ואותו דבר בחזור, התח"צ הפנימית מסתיימת באזור 12, ומי שחוזר אח"כ יורד בתחנה מרכזית או לכל היותר בכביש הראשי סמוך לשכונתו, ומתמודד, או הולך ברגל [מהמרכזית זה לא מעשי, יותר משעה הליכה] או לוקח מונית,
וכך זה תמיד, ברוב הערים בארץ, שבלילה אין שירות עד הבית, אלא לנקודות מרכזיות בעיר,
ואני לא מבין מה הרעש,
אני נוסע די הרבה לירושלים, וחוזר מאוחר, בד"כ בקו 959 שממשיך לטבריה, ויורד בכניסה לשכונה, ומשם מטפס ברגל עד הבית, כעשרים דקות או במהירות רבע שעה, ואני לא גר בקצה השכונה אלא באמצעה בדיוק, וגם אני עם אשה וילדים ועגלות ומזוודה, ועייף בסוף יום או אחרי שבת, ובוחר אם להיסחב ברגל או לשלם 50 ש"ח בערך על מונית,
ככה זה החיים, או שמתמודדים עם מגבלות התח"צ או שקונים רכב.
אני יכול להביא עוד דוגמאות, אם זה יעזור להסבר העקרון, שתח"צ לא מונגשת בלילה.
אתה באמת לא רואה הבדל בין מי שמעולם לא קיבל סוכריה לבין מי שקיבל סוכריה ועשקו אותה ממנו כדי להעניק אותה לאחרים מקושרים ממנו?

• הוסף לסימניות
אתה באמת לא רואה הבדל בין מי שמעולם לא קיבל סוכריה לבין מי שקיבל סוכריה ועשקו אותה ממנו כדי להעניק אותה לאחרים מקושרים ממנו?
יותר מדוייק, מישהו שקיבל סוכריה כל יום והפסיקו לתת לו, לא שלקחו לו משהו.
אם זה באמת לא טעות בשיקול הדעת של משרד התחבורה אלא עיוות מפני הטיות לא ענייניות ושיקולים זרים, זה פשע בלי קשר לכמה רמת הסבל של האנשים.

• הוסף לסימניות
יותר מדוייק, מישהו שקיבל סוכריה כל יום והפסיקו לתת לו, לא שלקחו לו משהו.
אם זה באמת לא טעות בשיקול הדעת של משרד התחבורה אלא עיוות מפני הטיות לא ענייניות ושיקולים זרים, זה פשע בלי קשר לכמה רמת הסבל של האנשים.
לא שהפסיקו לתת, מהיום יתנו לאחר. - למה? כי הוא אמר 'גם אני רוצה' ויש רק 1 לתת והוא יודע לצעוק בקול יותר.

וכעת ברצינות. זה שייך להם, מותר להם לתת למי שהם רוצים, אבל הם מחוייבים לספק לכה"פ תקופת הסתגלות עם תחליף הוגן.

• הוסף לסימניות
אותו סיפור עם 412
שתושבי דולב התרגלו להשתמש בו
ועכשיו נותרו ללא תחבורה לתל אביב בכלל....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה