שינוי קיצוני במצב רוח- מה עושים????

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מתחרפנת מהבורות של רובכן!
כשאסטרטגית של עסקים שההבנה שלה היא איך למכור מוצר וכנראה באמת מצליחה למכור אתכן נותנת שיטות שמתאימות לעסקים! למוכרים! לא עובדים עם בני אדם באותן שיטות שעובדים עם נעליים לדוגמא...
ואם אתן לא מבינות ולא מכירות תכתבו את זה! אתן כותבות את דעותיכן כאילו מידיעה וזה מקומם!
כמו שיעל א כתבה אשכול כזה יכול לתת כוח למי שכן צריכה עזרה, ולא, זה לא הופך את כולנו לחולות נפש יומיים בחודש.
תכתבו על מה שאתן יודעות!!! אל תקשקשו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 7880;1397258:
אני מתחרפנת מהבורות של רובכן!
כשאסטרטגית של עסקים שההבנה שלה היא איך למכור מוצר וכנראה באמת מצליחה למכור אתכן נותנת שיטות שמתאימות לעסקים! למוכרים! לא עובדים עם בני אדם באותן שיטות שעובדים עם נעליים לדוגמא...
ואם אתן לא מבינות ולא מכירות תכתבו את זה! אתן כותבות את דעותיכן כאילו מידיעה וזה מקומם!
כמו שיעל א כתבה אשכול כזה יכול לתת כוח למי שכן צריכה עזרה, ולא, זה לא הופך את כולנו לחולות נפש יומיים בחודש.
תכתבו על מה שאתן יודעות!!! אל תקשקשו!

אולי תחשפי את עצמך ?
מאוד חכם להיות אנונימי ולכתוב כל מה שעולה בראש... ואחרי זה לנגח אחרים.
מה שאני כתבתי, כתבתי מידיעה ומהכירות אישית עם מטופלים.
ואני לא אסטרטגית...

אגב, אני כבר כמעט חשבתי שאני חולת נפש שאני לא "מטופלת"... אז תדעי שיש גם צד הפוך! ולא לכל אחד זה נותן "עזרה" ו"כח" לפעמים זה גורם ההיפך.

אגב, אם תקראי טוב תראי שלאה בלוי כתבה שהיא לא מבינה בזה או יותר נכון מבינה בזה בדיוק כמו באינסטלציה.

• הוסף לסימניות
ולוי יצויר שיש כאן אישה שהיתה יכולה להתמודד עם מצבי ברוח שלה לבד ובעקבות האשכול היא תפנה ליעוץ, תיקח כדור או לא יודעת מה
אז מה קרה??? מה??? אז היא נעזרה כשהיתה יכולה להתאמץ בלי זה, אז עבדה על עצמה פחות, אז בעלה קיבל עוד כמה חיוכים, אז היה לה יותר קל להיות סבלנית לילדים. נכון, אולי היתה יכולה בלי. אבל לא קרה כלום כשבחרה לעזור לעצמה עם זה.
אתן חוששות על הבריאות הפיזית שלה? אז הגוף שלה קיבל קצת חומר כימי. העולם לא יפול מזה כמו שלא יפול מכמויות הקפה והעוגות שאכלתי בחג.
אני מעריצה אישה שעובדת על עצמה קשה בשביל להיות במצב רוח טוב בדיוק כמו שאני מעריצה אישה שבחרה לעשות זאת על ידי כדורים.
קחו כח ותעשינה הכל בשביל לחיך יותר
בראבו לכן נשים יהודיות שעושות מה שהקדוש ברוך הוא רוצה מכן!!

• הוסף לסימניות
יעל ו-7880 יקרות.

1. שמנה לב שבכל תגובה שלי קיימת הסתייגות ממקרים בהם יש סבל אמיתי, חוסר תפקוד, או השלכות על התפקוד היומיומי. אני מאמינה שלא התעלמתן מזה, רק שהמטרה המקודשת שעמדה לנגד עיניכן קצת הסיטה את דעתכן והובילה לחוסר ריכוז. זה קורה הרבה בויכוחים ונורמלי לחלוטין, לא צריך כדורים בשביל זה אבל באמת כדאי לפני שליחת התגובה - לבדוק היטב שאתן לא כועסות על משהו מיותר. (למשל 7880 - כתבת שהאינסטלטור יכול לומר שיש סתימה ולפתוח אותה. זה כתוב בפסקה הראשונה, השניה מדברת על מקרים שאין סתימה בלבד, וכן לאורך כל האשכול).
כך שבהחלט מי שצריכה עזרה - שתבקש ותקבל. אני הראשונה שמסכימה עם זה.

2. אני מבינה שהצבתן לעצמכן מטרה לעודד ולתת כוח לאמיצות שפונות לעזרה. יישר כוחכן. אבל כשאתן קופצות על אשכול של מישהי שלא סובלת משום תופעה מלבד שינוי מצברוח קיצוני למשך יום וחצי בחודש על רקע הורמונלי, עליכן לקבל בהבנה את יישום המטרות של ניקים אחרים בפורום. המטרה שלי, וגם היא מקודשת, היא לגרום לנשים שלא סובלות באמת לא להיכנס לנושא הזה, ולא לדמיין על עצמן בעיות גדולות בשעה שזה לא.
תסכימו איתי שהאשכול הזה מתאים יותר למטרות שלי מאשר למטרות שלכן. אגב, אני נגד הנחיית הורים וקאוצ׳ינג גם כן, במקרים שאין צורך, ונגד כל דבר שמכניס מטפל לחיים של בנאדם אם אין צורך ממשי בזה.

3. עבדתי עם מספר מטפלים ומכונים במשך חיי המקצועיים. למי שאינו מקצועי באמת קשה לשרוד בו. מי שמקצועי (כמו שתי לקוחות שלי שיש אצלן זמן המתנה של חצי שנה ושמונה חודשים) יודע היטב ומדווח על כך - שמי שבאמת צריך מגיע לטיפול. אלה שרוצות להעלות את המודעות ולתת כוח להגיע לטיפול זה אלה שחושבות שהשוק הזה ריק. הוא לא ריק, רק שמעדיפים להמתין חצי שנה אצל מקצוענית אמיתית.
לענייננו, אין לי שום בעיה להעלות את המודעות לזה בעצמי, וטרחתי בכך יותר מפעם ומפעמיים, במסגרת עבודתי. אבל במקביל אנסה לעורר את הנשים הכבודות לחשוב קצת באופן עצמאי. שינויי מצברוח על רקע הורמונלי לא מצריכים שום טיפול, זה ברור לכולם, נכון?

• הוסף לסימניות
אפשר לנעול את האשכול.
הכל חוזר על עצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1397238:
אשה נורמלית ומתפקדת(!!!!!!!!!!) (לא ,לאה בלוי, לא אשה מסוכנת לציבור...)
שמתחילה להרגיש פחדים מוגזמים, מדמיינת את ילדיה נפגעים קשות ח"ו, פצצות אטום נופלות, ועוד ועוד לפרק זמן ממושך ולא חדש חדשיים או יום וחצי בחדש, באופן שגורם לה לאי נוחות ממשית ובעיות הירדמות וכו..
או שמרגישה כבדות ולאות וחוסר מוטיבציה /אנרגיה ורק רוצה לישון/לבכות וזה נמשך כנל ובאופן הנל,
ייתכן שהיא זקוקה לעזרה תרופתית/ לשיחות.

א. אשה נורמלית ומתפקדת שפתחה אשכול והיא מדגישה בו שזה מצב זמני בגלל סיבות הורמונליות, ושזה תוך יום יומיים עובר לה, יש פה בשבילה כמה תגובות עניניות (לדוגמא של נוי, והיו עוד כמה) ובהם עצות מעשיות איך לעבור בשלום את הגל,

ב. אשה נורמלית ומתפקדת שמתחילה להרגיש פחדים מוגזמים, ומדמיינת את ילדיה וכו', ומרגישה כבדות וכו', ורוצה רק לישון וכו', לפרק זמן ממושך ולא חדש חדשיים או יום וחצי בחדש, יתכן שהיא זקוקה לעזרה תרופתית / שיחות,

ג. גרוע לחשוב מה יקרה כשאשה במצב א' תפעל עפ"י העצות שניתנו במצב ב', ולהיפך.

ד. על מעלות הציפרלקס והשפעותיו יש מה לדון, אבל באשכול הזה ביקשה פותחת האשכול רעיונות איך להתמודד עם מצב טבעי שמאז קללת חוה מתמודדות עימו כל נשות העולם, ואיך לתת לעצמה כוח לעבור את זה עם כמה שפחות נזקים. בקצב של התגובות פה עוד יכניסו את הציפרלקס ככדור יומי לכל מי שנבראה נקבה...

• הוסף לסימניות
ב
קצב של התגובות פה עוד יכניסו את הציפרלקס ככדור יומי לכל מי שנבראה נקבה...
שטויות.
לרובנו רתיעה עצומה מהנושא שאין צורך ללבות אותה, היא כבר קיימת בענק.
אני נמנעת מלתת דוגמאות כי אני לא מסתתרת מאחורי ניק אנונימי אלא עומדת מאחורי כל מילה בלי לפחד.
ואני מפחדת שידידותי יזהו את עצמן.

• הוסף לסימניות
אין מקום לאשכול כזה בפורום הזה אפילו אם יש בו תגובות עניניות.
איך אתן ממשיכות להגיב לדיון תנו לו כבר להישכח ולעוף אחורה.
הגזמתם. אני פשוט המומה!
פשוט בושה לכלל הנשים שדנים בדברים כאלה בפורום ציבורי.
ואיך למען ה' זה לא מפריע לאף אחת.

• הוסף לסימניות
הגזמתן לגמרי! יום וחצי בחודש??? לא יקרה כלום את תעלמי ליום אחד עמוק מתחת הפוך, והבעל יעזור קצת, וזהו, למחרת כבר תקומי נורמלית. של מי הרעיון לקחת כדורים בשביל פעם בחודש?????

אם יש דברים שאת יודעת שיוציאו אותך קצת מהדיכאון כמו לשפוך ולהתלונן ולהתבכיין לחברה טובה/לבעל.
לצאת לסיבוב,
או להתאפר ולשים פאה ולהתייפייף בלי חשק וכח ולצאת עם הבעל למסעדה
כל אלו מאד!!! עוזרים
וזהו, עבר עוד יום

את מדברת על פעם בחודש, מה עם נשים לפני ואחרי לידה?? שם ההורמונים בכלל לא מאוזנים, הרבה יותר מפעם בחודש...
אז מה, ניקח כולנו כדורים???

• הוסף לסימניות
קראתי עד עתה בעניין רב את חילופי הדברים, באופן פאסיבי אולם אני מרגישה צורך לענות ולהעמיד דברים על דיוקם: קודם כל, קראו בעיון ושימו לב, כולן בעצם כותבות ואומרות את אותו הדבר! זה כמו משפט הפוך- 'מי שצריכה שתלך לטיפול' או 'מי שלא צריכה שלא תלך לטיפול' והמניעים לכל אופן ניסוח מרתקים לגמרי.. אפשר ללמוד דרכם הרבה על הניקים, אופיים, פחדיהם ונטיותיהם,

כאחת שמתעסקת רבות בתחום ופוגשת נשים רבות לפני, במהלך ולאחר תהליך טיפולי מקצועי ובונה. אני רוצה בתגובה זו ליישב את הסתירות והתהיות. קודם כל שיהיה ברור: חויד, לאה בלוי וכל השאר, שוב, שיהיה ברור!! אף אחת לא נכנסת לתהליך טיפולי ארוך, יקר ומתמשך! (כן זה יקר מאוד, למי שהולכת באמת למקצוענים. וזה מייגע ומחייב, כן, למי שבאמת רוצה לשנות, להייטיב. שינוי הוא כואב ומצריך אומץ והמון המון רצון! מאוד קל להתבסס בתפיסות ובאמונות מוטעות ישנות ולהתנהל על פיהן כצו אלוקי.... ) כמו שאף אחת לא תיכנס לניתוח רציני ומורכב סתם כך כי חברתה עברה אחת או כמה כאלו... ואף אחת לא תיכנס לטיפולי כימותרפיה על מיחושי ראש חד חודשיים.. מי שהולכת לטפל הולכת כי מציק לה, ומי שהתעוררה לגלות את הכאב הפנימי והלא מודע שגורם לה להמון אי נוחות בחיי היומיום מחברה שהולכת זה בסדר גמור! זה כמו שמישהי סובלת תקופה מחולשה עייפות ועוד וכבר הסכימה ונכנעה וקיבלה את הקושי כעובדה וכגזר דין ובאה חברה ומספרת על בעיה בבלוטת התריס והסימפטומים וההיא מזהה אותם והולכת לבדוק ואכן, כדור קטן ותפקודה משתפר פלאים! האם נאמר החברה ייצרה לה בעיה בבלוטת התריס??? היא היתה קיימת! וד"ל... ההמשך ברור. ואם היא תלך סתם לרופא בגלל שפיתחה חרדות על בלוטת התריס ואין לה??? אז הרופא יגיד לה שאינה זקוקה לטיפול!!!! אלא אם כן הלכה לשרלטן... וכאן אני סומכת על האינטלגנציה המרובה והספרות האדירה שנכתבת, ועל האנשים הקרובים שיש לכל אחת כדי לשתפם(כן, יש!...) כדי שיעזרו לזהות שאכן מדובר בנוכל (ראו ערך 'כשהמוביילים שותקים' שנכתב באומנות ע"י פקשר, ששוזרת באומנות בעלילה יפיפיה את כללי הזהירות מטיפול לא נכון..)

אני לא מתיימרת כאן להקיף את כל הנושא הסבוך הרגיש והמורכב הזה. מי שמעונינת תקרא בהרחבה את כתבותיה המאלפות של הגב' הניה לוברבאום ב'הבית שלנו' שהרימה את הכפפה ובמיומנות ובחן עונה לכל החוששות והאמיצות גם יחד, מה שברור מעל לכל ספק, שחייבת להיות רגישות וזהירות בכתיבת תגובה ודעה בעניין כה רגיש,

מן הדברים של לאה בלוי ועוד כמה מהניקים עולה התייחסות לכך שאם שינוי מצברוח הוא זמני, חולף ואינו מטופל הוא בגדר מצברוח גרידא ומהרגע שמטופל- הבנ"א כאילו עובר אל מעבר למתרס למחלקת החולים.. הריני לקבול על המיתוס הזה ולהדגיש, הרבה נשים ואנשים טובים חכמים מתמודדים בעזרת כדורים ושיחות עם קשיים רגשים מורכבים והם עדיין למרות ואולי בגלל אנשים בריאים, נפלאים שבוחרים כל רגע בחיים על פי הצווי האלוקי. למען הגילוי הנאות: כיום דיכאון, חרדות וכפייתיות אינם נחשבים כחולי נפשי, הם מהדברים שרוב בני האנושות בת דורנו חווים בעוצמה זו או אחרת נא להפריד בינן לבין מחלות נפש קשות ומורכבות כדוגמאת סכיזופרניה, מניה דפרסיה ועוד שגם להם בס"ד כיום עם התפתחות הרפואה יש מענה וניתן לחיות חיי מעש מלאים ותקינים בעזרת טיפול נכון, ושוב, על זה ועל עוד בכתבות הנהדרות של הניה,

ולגבי פותחת האשכול, היא יודעת כמו כל נשות עמך ישראל שיש מצבי רוח משתנים והיא כבר חווה את זה לא מהיום או מאתמול ובכ"ז מצאה לנכון לבקש עזרה כי קשה לה. אם היא מאוד מוטרדת מכך יכולה לגשת לרופא משפחה שרק הוא המוסמך לאמר לה מה עליה לעשות או לא לעשות.. אני חושבת שכל כתיבה אינטואינטיבית בעניין היא בושה לאינטלגנציה של האנשים החכמים שכאן, אנחנו לא בעידן שהחביאו בעיות וילדים מיוחדים במרפסת של הבית... אף אחד לא בוחר את ההתמודדות שלו, הוא כן בוחר איך להתמודד איתה!!!

התגובה מוקדשת באהבה גדולה לכל האמיצות שנעזרות, ולכל אלה שפוחדות ונבהלות לגעת ולפגוש את עצמן... ולכל אלו שאין להן קשיים מיוחדים ותומכות ומאפשרות לאחרות להעזר ו.. גם לאלו שאין להן קושי מיוחד ועדיין לא מבינות את האחר.. זה גם קושי.. תכירו, לא מצריך כדורים או שיחות, רק לפחות את הלב, ולהרחיב את גבולות ה'אני'... בהצלחה

• הוסף לסימניות
קראתי את כל התגובות באשכול, ואני רוצה להוסיף משהו קטן שלדעתי יסכם את העניין.

ציפרלקס היא תרופה פסיכיאטרית ממשפחה של תרופות הגורמות להטבה אצל מי שסובל מחרדה או דיכאון.

מדובר בתרופה רצינית, שעלולות להיות לה כמה וכמה תופעות לוואי (פרט לגמילה ממנה שאף היא לא פשוטה בכלל).

ממה שידוע לי (ויש לי קצת ניסיון בעניין)- יש ליטול אותה במצבים של דיכאון קליני, התקף חרדה, OCD ומצבי חרדה נוספים. גם כשלוקחים אותה בפועל, ממליצים להתחיל ממינון גבוה (כדי לראות הטבה) ולהוריד במינון לפי הצורך. אני כותבת את כל הדברים הללו כדי להסביר עד כמה העניין הזה לא פשוט, ויש לקחת את התרופה אך ורק בשעת הצורך. מי שחוששת למצבים שכתבתי למעלה צריכה להיבדק אצל פסיכיאטר והוא זה שיסייע לה להחליט.

(זאת אומרת, לא כל אישה שקשה לה להירדם או מדמיינת דברים צריכה למהר לקחת, אלא יש להתייעץ)

חוץ מזה, במקרים של מצבי רוח משתנים יש עוד דברים שיכולים להיטיב כמו ששרית ציינה, וחוץ מזה אוסיף שיש טיפולים הומאופתיים, שיחות עם מטפלים ב-CBT ואמצעים נוספים שיכולים לסייע.

• הוסף לסימניות
כנראה שלא אכלתם מספיק חומוס. :)

http://humus101.com/?p=57
http://www.shooky101.com/?p=28924

עכשיו זה מדעי: חומוס עושה טוב על הנשמה
פורסם בתאריך 28 ינואר, 2007 מאת אבו שוקי המקורי

מחקר חדש מגלה את מה שידוע כבר לרובנו: חומוס הוא לא רק מאכל טעים ובריא, אלא גם עוזר לשיפור מצב הרוח. הכל בזכות הטריפטופן.

מעריב/NRG דיווח היום על תוצאות של מחקר חדש שנערך לאחרונה. המחקר ניסה לבדוק את התפקיד התזונתי ההיסטורי של גרגר החומוס, שבוית על-ידי האדם לפני כעשרת אלפים שנה (אפשר לקרוא על כך עוד כאן).

השתתפו במחקר ארבעה חומוסאים משכילים: התזונאי ד"ר זהר כרם, הארכיאולוג פרופ' אבי גופר, הבוטניקאי פרופ' שמחה לב ידון, וראש החוג לגנטיקה והשבחה באוניברסיטה העברית, ד"ר שחל עבו.

מהמחקר עולה המסקנה שמעריב בחר לצטט: האדם ביית את החומוס מכיוון שהוא עשה לו מצברוח טוב. ההסבר לכך פשוט: בחימצה, גרגר החומוס, יש ריכוז גבוה של טריפטופאן, חומצת אמינו שמשמשת כחומר גלם בייצור הסרוטנין במוח.

רק כדי שתבינו את התהליך: רוב התרופות הנפוצות היום לטיפול במקרים קלים של דיכאון וחרדה, מבוססות על מונעי ספיגה חוזרת של סרוטונין (בקיצור: SSRI. כמה תרופות מהקבוצה הזו: פרוזק, סרוקסט, לוסטראל, ציפרלקס). כמות הסרוטנין במוח לא משתנה, אבל עובר יותר זמן עד שהוא נספג והדיכאון חוזר. התוספת של טריפטופן מהמזון, לעומת זאת, מגדילה את הכמות הכוללת של הסרוטנין בגוף.

• תודה
Reactions: ST!
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י mat;1397306:
כנראה שלא אכלתם מספיק חומוס. :)

http://humus101.com/?p=57
http://www.shooky101.com/?p=28924

עכשיו זה מדעי: חומוס עושה טוב על הנשמה
פורסם בתאריך 28 ינואר, 2007 מאת אבו שוקי המקורי

מחקר חדש מגלה את מה שידוע כבר לרובנו: חומוס הוא לא רק מאכל טעים ובריא, אלא גם עוזר לשיפור מצב הרוח. הכל בזכות הטריפטופן.

מעריב/NRG דיווח היום על תוצאות של מחקר חדש שנערך לאחרונה. המחקר ניסה לבדוק את התפקיד התזונתי ההיסטורי של גרגר החומוס, שבוית על-ידי האדם לפני כעשרת אלפים שנה (אפשר לקרוא על כך עוד כאן).

עכשיו אני מבינה למה ביום שאני אוכלת חומוס בא לי לשיר;)

• הוסף לסימניות
אחרי הנאום המפורט של פאוור נשאלת השאלה:
איך נדע האם צריך ללכת לטיפול, או רק להרפות מעט עד שיעבור הגל ולא להילחם ולהוציא אנרגיה מיותרת העלולה להטביע?
בשיחות שערכתי משך השנים עם אנשי מקצוע מתחומי הטיפול השונים (פסיכולוגים, מטפלים רגשיים לסוגיהם, יועצים, ופסיכאטר) חזר על עצמו המשפט הבא:"כל מה שנמצא על הרצף הנורמלי לא מדאיג עד כדי פניה לטיפול אצל איש מקצוע"
כשבררתי:"מה נחשב על הרצף הנורמלי?"
"כל מה שלא מפריע באופן משמעותי לשגרת החיים".

לענייננו: אישה לא מתפקדת זה מושג רחב. יש אחת שאם תלך לישון עם כלים בכיור במטבח זה סימן איום לחוסר תפקוד, והשניה? תישן בחיוך ותקום עם שיר על השפתיים. כלים בכיור? עד שהם לא מגרדים את התקרה לא יזכו לטיפול מצדה והיא בריאה ומאושרת, ואלו הם הסטנדרטים שלה.
לעניות דעתי חוסר תפקוד של אישה הדורש טיפול דחוף פירושו: שהיא אינה מסוגלת לספק צרכים חיוניים לה ולבני משפחתה. (אוכל, וניקיון מינימינימאלי)
בין המאושרת לללא מתפקדת הסקאלה רחבה ומלאה נשים מתמודדות לסוגיהן. כל אישה יודעת בתוך לבה כמה מאמצים טכניים ורגשיים היא משקיע בכל שבוע סטנדרטי כדי לעמוד במשימות החיים התובעניות והטובעניות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1397337:
לעניות דעתי חוסר תפקוד של אישה הדורש טיפול דחוף פירושו: שהיא אינה מסוגלת לספק צרכים חיוניים לה ולבני משפחתה. (אוכל, וניקיון מינימינימאלי)
לדעתי הרשימה:

אוכל, וניקיון סבירים (יחסית לעצמה)וחיוך מידי פעם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1397337:
אחרי הנאום המפורט של פאוור נשאלת השאלה:
איך נדע האם צריך ללכת לטיפול, או רק להרפות מעט עד שיעבור הגל ולא להילחם ולהוציא אנרגיה מיותרת העלולה להטביע?
בשיחות שערכתי משך השנים עם אנשי מקצוע מתחומי הטיפול השונים (פסיכולוגים, מטפלים רגשיים לסוגיהם, יועצים, ופסיכאטר) חזר על עצמו המשפט הבא:"כל מה שנמצא על הרצף הנורמלי לא מדאיג עד כדי פניה לטיפול אצל איש מקצוע"
כשבררתי:"מה נחשב על הרצף הנורמלי?"
"כל מה שלא מפריע באופן משמעותי לשגרת החיים".

לענייננו: אישה לא מתפקדת זה מושג רחב. יש אחת שאם תלך לישון עם כלים בכיור במטבח זה סימן איום לחוסר תפקוד, והשניה? תישן בחיוך ותקום עם שיר על השפתיים. כלים בכיור? עד שהם לא מגרדים את התקרה לא יזכו לטיפול מצדה והיא בריאה ומאושרת, ואלו הם הסטנדרטים שלה.
בין המאושרת לללא מתפקדת הסקאלה רחבה ומלאה נשים מתמודדות לסוגיהן. כל אישה יודעת בתוך לבה כמה מאמצים טכניים ורגשיים היא משקיע בכל שבוע סטנדרטי כדי לעמוד במשימות החיים התובעניות והטובעניות.
חשוב להוסיף :לספק צרכים [חיוניים] מעבר לאוכל וניקיון.
כמו: איבוד סבלנות קיצוני , איבוד עניין בתחומים שאהבה.,עצב, תחושת כישלון.

גם אם עדיין מתפקדים חבל למשוך את החיים ברמה ירודה .
יש גם את מימד הזמן . לא חולף תוך יום-יומיים .

בריאות איתנה לכולנו [כן,כולנו שם..:)]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1397344:
לדעתי הרשימה:

המדד הוא תפקוד אבל בהחלט לא רק,
אם אישה מתנהלת והכל אצלה דופק 'פרפקט- און ליין' חיצונית הכל בסדר(?...)
אבל היא מרגישה בתוך תוכה מצוקה, קונפליקט חוסר שביעות רצון מתמשך מעצמה, חוסר עניין, מוות רגשי פועלת על אוטומט... ולא מצליחה להתעלות מעל התחושה המדוכדכת והממושכת הזו, אז למרות שהבית והילדים והסביבה לכאורה מקבלים כל צורכם... הטכני.. היא זקוקה לעזרה כל שהיא (גם בסוגי העזרה יש טווח גדול מאוד, החל בפינוק עם בעל/חברה וכלה ב...) מה שהכי חשוב, צריך להיות קשובים לעצמנו לצרכנו הרגשיים כמו הפיזיים, כמו שנכתב כאן, הנפש היא חלק בלתי נפרד מעצמנו.. א"א לנתק, כי אז היינו מכונות....
בקיצור המדד הוא פנימי עמוק, ו.. אישי! כמו שלא יכתבו כאן מתי יש לקחת אפידורל או אקמול...
ו... בקשר לחומוס.. אהבתי, פתגם עממי אומר: "החיים יאור והצרות מצולה, חוש ההומור כחגורת הצלה!"
בהצלחה לכולנו באתגרי החיים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1397344:
לדעתי הרשימה:

צודקת, כמה צודקת!
החיוך הוא הראשון ברשימה.
אישה כבויה שמושכת איכשהו טכנית, זה גם חוסר תפקוד משמעותי המוביל לקריסה.
שימו לב: כבויה.
אישה עצבנית זו אישה חיה, חיה דפוק, אבל חיה :eek:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה