כללי שיעורי בית לשיעור ראשון בקורס עיצוב גרפי, אשמח לשמוע חוו"ד וביקורת בונה

• הוסף לסימניות
נעמה, אדרבה תתחילי להעלות 'שיתוף' ומקווה שעוד יעשו זאת בעקבותיך, יש לך עבודות באמת מצוינות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;724151:
נעמה, אדרבה תתחילי להעלות 'שיתוף' ומקווה שעוד יעשו זאת בעקבותיך, יש לך עבודות באמת מצוינות.

קודם שיוסיפו קטגוריית שיתוף. ואז, בשמחה.
יש דברים שאני מתעצלת להעלות לאתר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;724138:
יש המון אנשים שכל הערה שלהם בסלע ולפי הרוח שבה אדם מגיב אפשר להבין אם בכוונתו לעזור לך באמת או סתם להראות שהוא פי מיליון יותר טוב מאחד שהתחיל אתמול (וזה ממש לא תמיד נכון), ואני יכולה להבין באופן אישי את הרתיעה מהסגנון הזה של התגובות. אף אחד לא מכריח להגיב לכלום ולא על כל דבר בעולם צריך להביע דעה. איפה שאדם יכול לעזור ולהועיל -שיגיב ,ומה שאין בו תועלת לעזור למי שמעלה את העבודה...למה לרשום? זה לא רשת חברתית.
במקרה של נעמה למשל התגובות מקצועיות וקולעות במטרה לעזור, ולמדתי ממנה הרבה הן מתגובות אצלי והן אצל אחרים.

מסכימה איתך בכל מילה!!

• הוסף לסימניות
טוב,
אני רואה שלא הובנתי......:(

ניסיתי לשאול האם באמת מישהו בכזה שלב יתרם בכלל מהפורום?
מה הוא ירויח מלקבל כאן הערות טכניות שהמורה שיעור הבא יסביר לו?

אין לי בעיה שמעצבים מתחילים יעלו עבודות, באמת בשבילם בעיקר נועד הפורום
אני שמחה להעיר ולהאיר כדי לעזור לאנשים, ואני גם שמחה לקבל ביקורת כשאני מעלה עבודה.
אבל כשמישהו אחרי 2 שיעורים מעלה עבודות לחוות דעת (ושוב לא מתכונת ספציפית, פשוט רכבתי על האשכול כדי להעלות את השאלה)
זה לדעתי זילות בחברי הפורום- גם המתחילים יחסית, שלכל הפחות סיימו או כמעט מסיימים מסלול של לימודים והתבשלו קצת בחומר.

אני מסכימה עם מה שאמרו שאם זה מעצבן אותי אני לא צריכה להכנס......:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;724138:
יש המון אנשים שכל הערה שלהם בסלע ולפי הרוח שבה אדם מגיב אפשר להבין אם בכוונתו לעזור לך באמת או סתם להראות שהוא פי מיליון יותר טוב מאחד שהתחיל אתמול (וזה ממש לא תמיד נכון), ואני יכולה להבין באופן אישי את הרתיעה מהסגנון הזה של התגובות. אף אחד לא מכריח להגיב לכלום ולא על כל דבר בעולם צריך להביע דעה. איפה שאדם יכול לעזור ולהועיל -שיגיב ,ומה שאין בו תועלת לעזור למי שמעלה את העבודה...למה לרשום? זה לא רשת חברתית.

אף אחד פה לא מנסה להראות שהוא יותר טוב כשהוא מגיב,
אנשים אומרים מה שהם חושבים, ואם הם אומרים על עבודה שהיא לא יפה זה פשוט כדי שמי שעשה אותה ישפר אותה.

הסגנון העוקצני/ הומוריסטי בא כדי להוסיף קצת צבע וחיים לפורום,
לא צריך לקחת כל מילה ישר ללב........;)

אגב, פורום עיצוב גרפי הוא מאוד עדין יחסית,
לכי לפורום צילום ותראי את הקטילות, והסגנון שבו הם נאמרות.
ולמרות זאת אני כמתחילה מעלה לשם תמונות ומקבלת את התגובות הקוטלות בכייף,
רק ככה מתקדמים בחיים.
תלמדי להוציא מהתגובה, אפילו העוקצנית את הבקורת הבונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;724286:
הסגנון העוקצני/ הומוריסטי בא כדי להוסיף קצת צבע וחיים לפורום,
לא צריך לקחת כל מילה ישר ללב........;)

.

תגובות של "סתלבט חמוד" על חלק כל שהוא שצריך לשפר בעבודה אני רואה גם המון לא מתחילים שמקבלים באהבה ולומדים וסה"כ משפרים עבודות, כמעט תמיד זה תגובות שלא שוכחות לציין גם מה טוב בעבודה וכו',אבל אני רואה הרבה (ודווקא לא אצלי בעיקר למרות שאני יכולה להזדהות מפה ושם) אנשים שדי נפגעים מסגנון של תגובות שדי משדרות ציניות מתנשאת ולא חמודה, סתם חבל, למי זה תורם?
אולי מישהו שנמצא כאן כמה שנים זה יכול להצחיק ואנשים כאלה מסתלבטים על עצמם חופשי, אבל לא מישהו שבונה את הבטחון שלו וצריך לחזק אותו שיש לו פוטנציאל רק צריך לשפר א-ב-ג
אני לא חושבת שגם אחרי 10 שנות עבודה יפריע לי לראות עבודה של מתחיל עם כל האי מושלמות שבה, חבל להוריד לאנשים את הרצון להעלות ולהתקדם.

וסליחה על השאלה הלא קשורה בכלל- אבל איך אפשר לצוטט חלק מהודעה כל שהיא שאני רוצה להגיב עליה (הגב עם ציטוט מצוטט לי את כל ההודעה)?
אפשר לענות לי בפרטי שלא לנטות מנושא האשכול...

• הוסף לסימניות
כשאת עושה קליק על הגב עם ציטוט תראי שמופיעה כל ההודעה, פשוט תמחקי את החלק שאת לא
מעונינת בו עם הכפתור מחק, ותכתבי למטה מה שאת רוצה.

אגב יש לך רגישות גדולה לזולת כתבת מה שרבים מאיתנו חשבו...
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;724094:
אין לי שום בעיה שמתחילים מעלים את עבודותיהם לפורום.
ההפך, אני בעד. ככה מתקדמים ולומדים.
מה שהיה כאן זו אי הבנה, אני חשבתי שמדובר על שיעור ראשון בקורס עיצוב (כפי שהשתמע בטעות מהכותרת), בעוד שהכוונה היתה לשיעור ראשון בתוכנת פוטושופ.

את צודקת בהערה על הכותרת, והנה עוד דבר חשוב שלמדתי למרות שזה לא קשור לגרפיקה-איך להתנסח נכון, על כך ועל המשוב החיובי תודה רבה!

נכתב ע"י איילת.ב;724116:
בעוד שהכוונה היתה לשיעור ראשון בתוכנת פוטושופ.
דעתי נעשה באילוסטרייטור.
נזכרתי בש"ב הראשונים שקבלנו, משהו מהסגנון הנ"ל. למדנו רק צורות בסיסיות ריבוע גיעול...
לעומת עבודות שראיתי התוצאה יפה מאד!
הרבה הצלחה...

תודה רבה, באמת זה נעשה באילוסטרייטור וזו הייתה כוונתי, אנחנו התחלנו ללמוד דבר ראשון את התוכנה הזאת ואולי כמו שהעירה נעמה היה צריך יותר לדייק ולפרט בכותרת ובהסבר המשימה, ושוב תודה על המשוןב!

נכתב ע"י דויד א;724117:
אני חושב שהפורום נועד דווקא למתחילים
וגם אם יחטפו קצת לא נורא, סופו של דבר זה ישתלם

ככל שמתקדמים כבר פחות מעלים לחוו"ד כי זה (די) מיותר

זה באמת מוסיף מאד גם ואולי בעיקר למתחילים, העבודה שאני העליתי היתה בהתחלה הרבה יותר גרועה עד שהראיתי את זה לבן-דודי שמואל גרינשטיין והוא האיר והעיר לי הערות מועילות שעל פיהם תקנתי את העבודה, וגם כאן מכל הערה אני למד עוד דברים, אז תודה לכולם הן על המחמאות שמאד מחממות את הלב והן על ההערות המחכימות!!!
:):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;724160:
קודם שיוסיפו קטגוריית שיתוף. ואז, בשמחה.
יש דברים שאני מתעצלת להעלות לאתר...
ומי ידאג שזה לא יגווע אחרי 3 חדשים? כמו כל התתי פורום שעשו עד היום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;724479:

העברתי בקשה לניק חיים דיקמן הבנתי שהוא אחראי על עניינים כאלה, לדעתי זה יעשיר את כולם,אני חושבת שזה לא כתת פורום אלא באשכול רגיל ושתהיה אופציה כמו שיש בחירה כשפותחים אשכול בין חו"ד יעוץ וכו'-גם שיתוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;724122:
זה בגלל (אמרתי את זה כבר, אני מרגישה כמו תקליט שבור) שאין כאן קטגוריה של "שיתוף".
ברור שמעצב מנוסה לא יעלה עבודה תחת "חוות דעת".
לעומת זאת, אם היתה קטגוריה של "שיתוף" או משהו בדומה, גם מעצבים מנוסים היו מרגישים בנוח לשתף מעבודותיהם, וכולם כאן היו נתרמים מזה לענ"ד.

ואני הקטנה שואלת "למה"? למה מעצבים מנוסים לא יכולים להעלות עבודה לחוות דעת? האם זה שהם מעצבים מנוסים אומר שאסור להם לקבל ביקורת? אני מבינה שזה מרגיז לקבלת ביקורת ממתחילים, אבל לדעתי גם מעצב מנוסה תמיד יכול ללמוד מאחרים, ולהיפך יש דברים שהמעצב בתוך העבודה אינו רואה, ודוקא משהו מהצד יכול להאיר את עייניו. ומעבר לזאת, חוות דעת אינה דוקא ביקורת, אלא יכולה להתפרש גם כשיתוף, כמו שקורה בפורומים השכנים - גם בפורום ציור וגם בפורום צילום אני רואה שצלמים וציירים מצוינים מעלים עבודות מעולות וכולם נתרמים מזה, אני בטוחה שגם הם עצמם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;724540:
ואני הקטנה שואלת "למה"? למה מעצבנים מנוסים לא יכולים להעלות עבודה לחוות דעת? האם זה שהם מעצבים מנוסים אומר שאסור להם לקבל ביקורת? אני מבינה שזה מרגיז לקבלת ביקורת ממתחילים, אבל לדעתי גם מעצב מנוסה תמיד יכול ללמוד מאחרים, ולהיפך יש דברים שהמעצב בתוך העבודה אינו רואה, ודוקא משהו מהצד יכול להאיר את עייניו. ומעבר לזאת, חוות דעת אינה דוקא ביקורת, אלא יכולה להתפרש גם כשיתוף, כמו שקורה בפורומים השכנים - גם בפורום ציור וגם בפורום צילום אני רואה שצלמים וציירים מצוינים מעלים עבודות מעולות וכולם נתרמים מזה, אני בטוחה שגם הם עצמם.
הנ' בכוונה?;)

• הוסף לסימניות
פליטת פה פרוידיאנית...

• הוסף לסימניות
מבלי להתנשא חלילה, יש שלב מקצועי שבו לא שייך להעלות עבודה מוגמרת לחוו"ד. מכלול השיקולים המקצועיים כבר נעשו תוך כדי העבודה, ואין כוונה אמיתית לשנות בעקבות הביקורת. ואם כך, למה להטריח את יושבי הפורום?
לעומת זאת בשלב הסקיצה, לעתים רחוקות כאשר אני לא בטוחה האם מה שנדמה לי כנכון יעבור גם לאחרים, קורה ואני מתייעצת כאן בנוסח "איזו צורה אתם רואים כאן?" וכד'. זכורות לי 3-4 פעמים כאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;724479:

הכוונה לא היתה לתת-פורום אלא לקטגוריה של כותרת ההודעה, כמו שיש "חוו"ד", "עזרה" וכד'.

• הוסף לסימניות
לנעמה וכל המנוסים,
אולי מכיון אחר? תעלו תוצרים מוכנים, ותשתפו בשיקולים כמו למשל התהליך שלך של בנית לוגו לעיתון רמת גני -קיבלתי אותו וחכמתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;724723:
לנעמה וכל המנוסים,
אולי מכיון אחר? תעלו תוצרים מוכנים, ותשתפו בשיקולים כמו למשל התהליך שלך של בנית לוגו לעיתון רמת גני -קיבלתי אותו וחכמתי.

רמת-גני? פתח-תקוואי למהדרין...
אשקול את הרעיון שלך :)
אבל האמת היא שאם סוף סוף אשב על לכתוב תהליך עבודה, זה יעלה קודם כל לאתר שלי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;724754:
רמת-גני? פתח-תקוואי למהדרין...
אשקול את הרעיון שלך :)
אבל האמת היא שאם סוף סוף אשב על לכתוב תהליך עבודה, זה יעלה קודם כל לאתר שלי...

ואח"כ תעשי חסד ותעלי את זה גם לכאן.........טוב?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה