שיפצתם לאחרונה? קיבלנו הצעת מחיר מאדריכלית. מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
היא קרובת משפחה עם 3 שנות ניסיון, והיא אומרת ש'עשתה לנו מחיר' מיוחד - 6000.
הפחד שלנו הוא בעיקר שלא נגיע עם קרובת משפחה למתחים ועצבים.

תודה לכל מי שיוכל לחוות דעה.
אם יש לכם שם של מעצבת שנהניתם ממנה במחיר טוב, תשתפו אותנו.
ושוב תודה.
המדובר הוא על דירה בי-ם. אז מישהי מהמרכז לא עוזר לנו.

סט התכניות כולל:
תכנית ריהוט (מבט מלמעלה, לא תכניות מפורטות של כל רהיט ורהיט)
תכנית הריסה
תכנית בנייה
תכנית אינסטלציה
תכנית חשמל ותאורה
תכנית לתקרת גבס בסלון ובמבואות אם תידרש
תכנית ריצוף עקרונית, כולל נקודות התחלה
תכנית חלונות ודלתות (לא שרטוט של מראה החלון על כל חלוקותיו ועיצובו הסופי, אלא הגדרה בתכנית של איזה חלונות ואיזה דלתות, כיווני פתיחה, סוג חלון וכו')
תכנית מזגנים.
אם תידרש גם תכנית הסקות

סט התכניות לא כולל:
תכניות מפורטות של רהיטים
שרטוט של פריסה של קירות אמבטיה איך לסדר את האריחים
תכניות של ארונות גבס בסלון
הדמיות
פרטי ביצוע - בדרך כלל קבלנים לא רוצים את זה, אבל אם ידרשו אני לא עושה דברים כאלה

• הוסף לסימניות
לא כתבתם מה היקף השיפוץ
סביבות 100 שח למטר, בהערכה גסה מאוד, זה מקובל

לא ממליצה בכלל בכלל לעבוד מול קרובת משפחה. זה נושא מאוד אמוציונאלי, מתיש, מגיעים בו לפינות הנידחות של שאריות השפיות.
אתם לא תרצו בן משפחה שם

היא נשמעת מאוד מאורגנת ומאופסת
3-4 תכניות זה לא הרבה
חמישים שח לשעה על שינויים זה בדרך כלל כלול במחיר, מצד אחד. מצד שני, זה ממש ממש מעט

• הוסף לסימניות
הדירה היא 102 מ"ר נטו. 8 מ"ר מרפסת.
אנחנו שוברים גם כמה קירות.

• הוסף לסימניות
ההצעה אכן זולה. לא יודעת אם אין בעלות נסיון דומה בשוק שיעבדו במחיר הזה. הסמינרים הביאו להצפה של מתכננות פנים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי צבי;n5101577:
ובשעות מצטברות אמור לקחת בערך שעתיים - שלוש (לקוח רגיל לא אמור לחרוג משעה, אבל בטוח אנחנו נפטפט ונאריך בעניינים יותר מלקוח רגיל...)

נהנתי.....

אבל יותר נהנתי לקרוא את מה שמחקת בסוף סעיף 2 (כולל ......)

לעצם השאלה,
מדובר בעיצוב פנים ולא באדריכלות.

תלוי מה גודל הדירה שלכם? וכן, האם זה כולל את תכנון המטבח?

• הוסף לסימניות
אני גם כרגע משפצת , לקחנו אדריכל לדירה של 137 מטר - ב 30,000 ש"ח .
יקר אבל שווה, לדבריו- מעצב גם איך האוכל הולך לעמוד במקרר.........

• הוסף לסימניות
הדירה היא 102 מ"ר נטו פלוס 8 מ"ר מרפסת.
כולל תכנון המטבח.

• הוסף לסימניות
אנחנו רחוקים מאד מ30K.
לא חשבנו על יותר מ12K כולל הכל.
אין מה לעשות אנחנו מוגבלים.
אם נשלם 30 אש"ח, לא יהיה לנו כסף לא למקרר וודאי שלא לאוכל...

• הוסף לסימניות
כולל מפרט טכני? לא ראיתי את זה כתוב. קבלנים רוצים את זה ולא הסכימו לתת לנו הצעת מחיר בלי.

• הוסף לסימניות
זה מחיר זול...אין ספק אבל זה מאד תלוי מי היא ומה הנסיון שהיא מביאה איתה...
אני לקחתי משהי חילונית,די "נחשבת"
שילמתי 9000 על כל מה שכתבת + היא באה איתי לבחור מטבח,אריחים,ריצוף,כלים סניטריים,העמידה לי את כל הריהוט,תיכנוני עבודות גבס(תכננה לנו דברים דקורטיביים+ספריה+ויטרינה),תוכניות פריסה לכל הבית,ייעוץ בלי הגבלה מהטלפון על כל פריט שנקנה כמעט,רק על המטבח ביזבזנו לפחות 7 שעות(2 מפגשים לפחות...)...
נתנה בלי סוף של רעיונות גם אחרי שהחלטנו התחרטנו על משהו והיא הוציאה עוד תוכנית,עבדה מול הקבלן ואנשי המקצוע שהגיעו,הגיעה מספר פעמים לדירה לראות שהכל מבוצע כראוי,ויש עוד המון דברים שנתנה על הדרך...
אני חושבת שאת מה שאת מקבלת היא תימחרה במחיר דומה אולי מעט יותר גבוה..השאלה היא אם זו שאת מדברת עליה היא בעלת נסיון רב כי זה מה שמשחק במקצוע הזה לדעתי.
הטעיות שעושות חסרות הנסיון הן קרטיות ויכולות לעלות לך כסף רב!!! אז תבררי עליה 10 פעמים...

• הוסף לסימניות
מי זו המעצבת המדופלמת ההיא? זה נשמע מחיר הזוי בנמיכותו.

• הוסף לסימניות
המחיר נשמע לא יקר בכלל.ובהחלט טוב מאד למשפחה.( אגב, שמעתי פעם הרצאה מיועץ עיסקי שטען שדוקא לבני משפחה צריך לקחת יותר......חחח)
ההצעה. מחיר נראית ארוכה ומפורטת על דברים שלא קשורים. יש לרשום אותה מקצועי יותר. גם אם אתם בני משפחה.יש לקחת בחשבון את כל הפרטים. במיוחד שתמיד יש הפתעות.
דוקא לפעמים בני משפחה סומכים מאד ולא מטרידים.וכיף לעבוד איתם. לעומת לקוחות זרים שיכולים מאד לסבך עניינים. הכל ענין של סיעתא דשמיא

צודק מי שאמר שעם בני משפחה לא מתעסקים. מצד שני לפי דעתי הם אלו הראשונים כדי לפרגן לנו. ובהמשך לפרסם שהצליחו. לא נעים לבעל מלאכה שכל בני משפחתו יפנו למתחרים שלו.לא עושה לאף אחד מהם שם טוב.

צבי צבי,מוכנה לעזור לך בשמחה ולעבור איתך על ההצעה.

• הוסף לסימניות
את רוצה שהקרובה תהיה נוכחת בכל הויכוחים שלא יהיו ביניכם על מחיר הריצוף שאתם רוצים לקנות ואין לכם מאיפה לקחת את הכסף
ועל תוספת ה-20,000 ש"ח שלא תכננתם בשביל הקלאפות זכוכית??
לא הייתי ממליצה להתחיל עם זה (ושהכל ילך חלק ובלי חילוקי דעות... אבל...)

בנוסף, המפרט קצת משונה
אבל יתכן שזה ענין של ניסוח...
אם את רוצה אותה בכל מקרה תבררי עליה כמו שהיית מבררת על כל איש מקצוע אחר אצל אנשים זרים שלקחו אותה והיו מרוצים.

אני שלמתי לפני 3 שנים 12,000
על תכנון דירה 120 מטר +2 יח"ד
אצל אחת מקצועית ומנוסה מאוד.

• הוסף לסימניות
מקווה בשבילכם שהיא לא מסתכלת בפרוג
כי אם כן .... לא צריך לפרט יותר וד"ל

• הוסף לסימניות
המקל והגזר המחיר נשמע יקר, אבל תלוי מה יש לכם בפנים.
כי אם למשל זה כולל תכנון מפורט של נגרות לחצי מהבית, ושעות של בחירה משותפת של ריהוט ואביזרים, והכנת כתב כמויות מפורט, ופריסות קרמיקה, - המחיר פתאום נשמע אחרת. נשמח לשמוע מה יש לכם בחוזה.

לשואלת מראש האשכול.
1- כשכל התכניות מוכנות, תלכו לאדירכל/ית מקצועית עם שנות נסיון רבות, תנו לה דמי יעוץ, (נניח 300 ש"ח) ובקשו ממנה לעבור על התכניות ולחפש דבר אחד: טעויות קריטיות. הרי המתכננת מתחילה (3 שנות נסיון הן מעט מאוד בתחום, במחילה. בלי קשר לרמת הבטחון העצמי של הגברת)

2- אל תעשו עסקים עם משפחה, אף פעם. הנה דוגמא פשוטה למה: בתהליך הבניה האדריכלית תתכנן לכם בטעות שיש בעומק של 67 ס"מ במקום של 62 ס"מ.
עם השנים תגלו שזה מפריע לכם מאוד (קשה לגרוף בנוחות, הארונות העליונים יגמרו לכם להתמתח כדי לפתוחם), ובלי לשים לב תתחילו לתעב את המתכננת, היות שתתקלו יום יום בבעיה.

נ.ב. שימו לב שכבר בחוזה היא מגבילה אתכם מאוד בשעות ייעוץ, (בגלל ההכרות המוקדמת) ומציגה כמות שעות נמוכה מאוד.
רק על כיור לבד אתם יכולים להתלבט 3 שעות עם האדריכלית, לתשומת לבכם.

• הוסף לסימניות
בלי לדעת מי זו..
עם קרובת משפחב כדאי לאכול טשולנט ואני אסביר למה.
היא מבחינתה עשתה לכם מחיר, (או שכן או שלו.. אבל ככה היא אומרת, אין לה סיבה לשקר)
אתם מבחינתכם משלמים ורוצים תמורה.
וזה בדיוק המתכון לאחרי השיפוץ להפוך את הקרובת משפחה הזו לאויבת.... לא נראה לי שוה.

• הוסף לסימניות
האם ליווי לבחירת חומרים כלול במחיר?

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל כל האשכול אבל אני רוצה מאד להמליץ על שיפי פוקסמן /רבינוביץ מצוינת מכל הבחינות!!!
אנחנו לקראת סיום בניה ומאד מרוצים! (מהמחיר, מהשירות, מהיחס, מהאנושיות, מהטעם, ועוד..)
יש לה ניק פה בשם דודוס שנראה לי יכול לעזור לכם להתרשם.
אשמח מאד לפרט באישי.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה