- הוסף לסימניות
לא נכון, אני קורא תווים ואת מפתח פה אני לא מכיר (אני יודע שזה מיועד לאקורדים)ולמי שקורא תווים אין לו הבדל בין מפתח פה למפתח סול כדי להראות איזה תיו יש לנגן.
כך שלא הבנתי מה הקשר בין זה לסולם במפתח סול
לא נכון, אני קורא תווים ואת מפתח פה אני לא מכיר (אני יודע שזה מיועד לאקורדים)ולמי שקורא תווים אין לו הבדל בין מפתח פה למפתח סול כדי להראות איזה תיו יש לנגן.
מפתח פה מיועד בד"כ לכלים שמנגנים בהם צלילים נמוכים כמו פסנתר (בד"כ יד שמאל), צ'לו וכדו'לא נכון, אני קורא תווים ואת מפתח פה אני לא מכיר (אני יודע שזה מיועד לאקורדים)
כך שלא הבנתי מה הקשר בין זה לסולם במפתח סול
תסתכל בדיוק על מה כתבתי. לא כתבתי כזה דבר. היה שם תוים לכלי נשיפה במפתח פהמפתח פה הוא לא מיועד לכלי נשיפה! המפתחות קשורים למנעד.
ולכן בתור מתחיל הוא צריך תוים פשוטים במפתח סול (אם הוא קורא, לא בטוח)פותח האשכול חיפש שירים בדו מז'ור, ואם מנגנים את השיר היום יום הולדת מתחילים בסול, פשוט מאד.
הוא לא 'פסנתרן' הוא בשלב די מתחיל וממש לא בשלב של מפתח פה. מתי הוא צריך להתחיל עם מפתח פה זה לא אנחנו נידע אלא (אם וכאשר) המורה שלופותח האשכול נשמע פסנתרן וגם נגני פסנתר מתחילים צריכים להכיר אותו
בדיוקמפתח פה מיועד בד"כ לכלים שמנגנים בהם צלילים נמוכים כמו פסנתר (בד"כ יד שמאל), צ'לו וכדו'
אלו שלומדים אורגנית - יצירות וכו' בדרגה של שנה ב'/ג' כבר לומדים מפתח פה, כלומר נגינה מלודית ביד שמאל.
יש הרבה מאד כלי נשיפה במפתח פה, לדוגמא: טרומבון, טובה, בריטון, בסון...היה שם תוים לכלי נשיפה במפתח פה
היא כתבה "לפסנתר" והיא רוצה בדו מזור, אז זה ממש נשמע שזה בשביל הרמוניה ולכן אפשר להבין שהשלב הזה לא התחלתי ברמה של מפתח סול בלבד.הוא לא 'פסנתרן' הוא בשלב די מתחיל וממש לא בשלב של מפתח פה. מתי הוא צריך להתחיל עם מפתח פה זה לא אנחנו נידע אלא (אם וכאשר) המורה שלו
סיכום תמציתי של כל האשכול וממש יפה. וזה ממש הנקודות שגרמו לבלבול לחלק מהציבור פהוואי כמה בלאגן באשכול אחד
אני אנסה שניה לעשות לכם סדר:
קודם כל
אין שיר שהוא רק בדו מז׳ור.
אפשר להתחיל שיר מכל תו.
מה כן יש?
יש שירים במזור ויש שירים במינור.
ההבדל בין מזור למינור
ההבדל המרכזי מופיע בשלושה מקומות:
תחושה רגשית.
מבנה המרווחים.
האקורדים שנוצרים מהם.
בכל סולם מז׳ורי יש גם אקורדים מינוריים.
ובכל סולם מינורי יש גם אקורדים מז׳וריים.
למה זה קורה?
כי אף סולם לא עומד לבד.
כל סולם הוא חלק ממשפחה של צלילים.
אז מה בעצם משתנה-
הטוניקה, נקודת המוצא, הצליל שמרגיש כמו הבית.
כשמחליפים טוניקה
אותה רשימת צלילים מקבלת זהות אחרת
מה שהיה מינור נשמע מזורי, ולהפך
האוזן מפרשת את זה כמצב רגשי חדש
והדוגמא הכי פשוטה- לה מינור ודו מזור.
אותם צלילים.אותם אקורדים שני סולמות שונים ותחושה שונה
לגבי המפתחות-
מפתח סול ומפתח פה לא כותבים את אותם התווים על החמשה, למרות שהצלילים עצמם זהים. מפתח סול מיועד לצלילים גבוהים ומפתח פה לצלילים נמוכים, ולכן אותו מיקום על החמשה מייצג צליל אחר בכל מפתח. מפתח פה נוצר כדי לאפשר כתיבה קריאה ונוחה של צלילים נמוכים, בלי להשתמש בהרבה קווי עזר, וכך להקל על הקריאה והנגינה
רק לא ממש הבנתי את הכוונה, לשניהם נוצרים אותם אקורדים אז במה מתבטא כאן ההבדל?האקורדים שנוצרים מהם.
בלת"ק רציני. זו הייתה המחשה בפשטה של הדברים למי שלא מכירלא כל כך מקצועי לקרוא לקלידים בצבעים
אנסה לדייק.סיכום תמציתי של כל האשכול וממש יפה. וזה ממש הנקודות שגרמו לבלבול לחלק מהציבור פה
רק לא ממש הבנתי את הכוונה, לשניהם נוצרים אותם אקורדים אז במה מתבטא כאן ההבדל?
.
תודה.אותם אקורדים מופיעים בכל סולם, אבל התפקיד שלהם שונה
בגלל שהאקורדים שנוצרים מהם, הם אותם האקורדים. אז לא הבנתי למה היא כתבה שהאקורדים הם מבדילים בין הסולמות. מה שאתה כתבת היה שהשימוש בהם שונה ונותן גוון אחר, שזה נותן שוני בין הסולמות.ההבדל המרכזי מופיע בשלושה מקומות:
תחושה רגשית.
מבנה המרווחים.
האקורדים שנוצרים מהם.
נו נראה אותך כותב את המשפט "אני רוצה שיר שמנגנים רק על הלבנים" במילים מקצועיות.לא כל כך מקצועי לקרוא לקלידים בצבעים
מי שיש לו ידע מדויק בתיאוריה משתמש בשמות התוים...
יש אקורד מינורי ויש שיר מינורי.ידו
תודה.
ידוע, טוב שחידדת לציבור. מה ששאלתי היה על זה
בגלל שהאקורדים שנוצרים מהם, הם אותם האקורדים. אז לא הבנתי למה היא כתבה שהאקורדים הם מבדילים בין הסולמות. מה שאתה כתבת היה שהשימוש בהם שונה ונותן גוון אחר, שזה נותן שוני בין הסולמות.
איך פה במול זה מי ?כי יש גם לבנים במול. כמו למשל פה במול - שהוא בעצם מי)
לפעמים זה גם נקרא כך (אין לי מושג מתי אבל שמעתי על זה פעם)איך פה במול זה מי ?
לפעמים זה גם נקרא כך (אין לי מושג מתי אבל שמעתי על זה פעם)
איך פה במול זה מי ?
לא הבנתי
במול אומר הורדת הצליל בחצי טון שזה בדרך כלל הקליד השחור , לא?
מקצועית אפשר גם יגיד שירים בדו מז'ור ולה מינור.אל תגיד לי "שיר בלי דיאזים ובמולים", כי יש גם לבנים במול. כמו למשל פה במול - שהוא בעצם מי
למה לא? כל עוד אני מנגן בסולמות דו מז'ור ולה מינור. אין דיאזים ובמולים. זה קורה ללבנים רק במקרים מסוימים.כי יש גם לבנים במול. כמו למשל פה במול - שהוא בעצם מי
ממש רבתם כמו ילדים, כל אחד ילך לפי רבותיו. אגב, אני מסכים איתך כמעט בכל מה שכתבת.סיכום תמציתי של כל האשכול וממש יפה. וזה ממש הנקודות שגרמו לבלבול לחלק מהציבור פה
גם במז'ור וגם במינור נוצרים אותם אקורדים, אבל התשלובת בין האקורדים היא זו שמשפיעה, כמו שבעברית יש 22 אותיות (ואל תריבו איתי שיש 27רק לא ממש הבנתי את הכוונה, לשניהם נוצרים אותם אקורדים אז במה מתבטא כאן ההבדל?
כשמנגנים את האקורדים עצמם שומעים ממש ברור שאלו שמחים/בטוחים יותר ואלו עצובים יותר, כמובן שלכל אחד יש את האופי שלו ולא מז'ור נשמע יומולדת ולא כל מינור נשמע לויה אבל בגדול אפשר ממש לשמוע את זה.אגב סתם שאלה כשהתחלתי ללמוד תיאוריה של המוזיקה אמרו ששירים במינור זה יותר סגנון עצוב ומז"ר זה יותר שירים שמחים
ולמעשה רוב השירים השמחים שאני מכיר הם מינוריים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //