נכתב ע"י כוס קולה;1263944:איפה כתוב שמותר לשמוע?
תודה רבה, אבל נתיב חוסם את האתרנכתב ע"י דוד לוי;1263942:
נכתב ע"י יוסניו;1263954:תודה רבה, אבל נתיב חוסם את האתר
נכתב ע"י דוד לוי;1263949:עיין משנה ברורה מהדורת "דרשו" חלק ה במילואים עמ' 45 שהביאו מחלוקת הפוסקים בזה, הגר"נ קרליץ והגר"ש וואזנר אוסרים והאגרות משה מתיר. ע"ש.
נכתב ע"י המקצוען;1263975:ישמעו אזניך מה שידיך מקלידות.
תוסיף לרשימת האוסרים גם את הגרי"ש אלישיב זצוק"ל.
ובתרגום לעברית: רוב גדולי הפוסקים אוסרים זאת.
לא הייתי כותב אם לא היה נפתח דיון..
נכתב ע"י המקצוען;1264020:ואני שמעתי עוד נימוק; טייפ/נגן וכו' זה חשיב ככלי שיר, כך שלא משנה מה שומעים ממנו.
נכתב ע"י דוד לוי;1264027:הוא שאל איפה כתוב שמותר לשמוע, עניתי לו שהאגרות שמה מתיר.
הוא לא שאל הלכה למעשה, וגם אני לא פוסק.
תדייק בדברים לפני שאתה ממהר להגיב.
ואני שמעתי עוד נימוק; טייפ/נגן וכו' זה חשיב ככלי שיר, כך שלא משנה מה שומעים ממנו.
מעניין.. מה המקור לכך?
נכתב ע"י המקצוען;1264029:תרגום לשאלה "איפה כתוב שמותר לשמוע" הוא לא בדיוק כמו התרגום שלך. אבל לא נורא.
ההגדרה לא ממש מדוייקת, לא התכוונת לכלול גם הרצאות....נכתב ע"י המקצוען;1264020:ואני שמעתי עוד נימוק; טייפ/נגן וכו' זה חשיב ככלי שיר, כך שלא משנה מה שומעים ממנו.
נכתב ע"י כוכב מאיר;1264705:אגב, הסיבה שאסור לשמוע ניגונים, כי תלמידי רבי עקיבא לא נהגו כבוד זה בזה,
אז בבקשה, מותר להעיר, אבל בכבוד, אזלינן בתר טעמא דקרא
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים