דרוש מידע שכן מבוגר שצועק על הילדים...

• הוסף לסימניות
ברור שהוא לא רגיל ושיש לו את הסיפור שלו
יש סיכוי אפילו שהילדים מבינים מה שמדברים איתנו יותר טוב ממנו
ולומר למשטרה על מישהו שהוא מרביץ למרות שבפועל זה לא מה שהוא עושה, מומלץ מאוד לשאול רב קודם אם זה מותר לא נראה לי כ"כ פשוט לשקר, מטרה לא מקדשת את האמצעים

לפני שחושבים איך להפסיק את מה שמאוד קשה,
נסו לדמיין לרגע אילו זה היה סבא שלכם ולא היה אפשר להפסיק את מה שהוא עושה בלי להזמין משטרה ולהעליל שהוא מרביץ, או לחלופין לקלל אותו ולאיים
אם גם הייתם מעודדים לעשות לו את זה

• הוסף לסימניות
צריך להודיע לו חד משמעית שהילדים מחוץ לתחום ואין לו שום זכות לצעוק על הילדים אם יש בעיה שיפנה אליכם
צריך להיווצר מצב שאם הוא פונה אליכם העניין מטופל במאור פנים ככול שניתן אבל אם הוא פונה לילדים אז העניין יוצא מכלל שליטה

• הוסף לסימניות
לפני שחושבים איך להפסיק את מה שמאוד קשה,
נסו לדמיין לרגע אילו זה היה סבא שלכם
בן אדם שצועק על ילדים זה מעשה לא נורמלי! לחילופין אפשר לשאול הרבה אופציות אם זה היה סבא שלי מה הייתי עושה על מגוון מעשים מביכים שעלולים לקרות שהקלים שביניהם זה לדוגמא אם היה יוצא עם פיגמה לרחוב.

• הוסף לסימניות
במחילה מכל המגיבים החשובים, קצת צורם לי התגובות כאן.
אמנם נכון שצריך לדאוג לילדים וכמובן שזה לא דבר שצריך לתת לו להימשך,
אבל אם מדובר באדם מבוגר לא נשוי בהחלט יכול להיות שזה מגיע מקנאה, (יכול להיות בתת מודע)
או אפילו לא מקנאה, אבל אולי לא כ"כ טוב לו ופשוט זה פורץ לו בצורה כזו ללא שליטה והוא לא אשם בזה!
אז כמובן שגם הילדים לא אשמים לו, אבל מכאן ועד לצעוק עליו ולקרוא למשטרה--- לא יודע, זה נשמע לי לא כ"כ טוב,
וידוע המאמר שבין אדם לחבירו זה אש!
אני לא יודע לתת עיצה טובה מה כן לעשות, אולי צריך לערב אנשי מקצוע בתחום הנפש,
אבל לא חושב שהייתי צועק עליו ולא מזמין משטרה.
בכל אופן בהצלחה לכולם.
מחול לך.
לאדם הזה יש דין רודף, הוא מזיק את נפש הילדים, ואין בשום מקום דין שצריך לבדוק אם הרודף נשוי או שזה פורץ לו מקנאה, ולכן אין ברירה אלא לפנות למשטרה לטפל בעניין הזה ויפה שעה אחת קודם.
והרבה פוסקים סוברים שבזה"ז מותר לכתחילה לפנות למשטרה בעניינים אלו, במקום שבי"ד לא מסוגלים לטפל, אם יש רב שיכול להשפיע עליו וודאי שחייב קודם לפנות לרב.

• הוסף לסימניות
ולומר למשטרה על מישהו שהוא מרביץ למרות שבפועל זה לא מה שהוא עושה, מומלץ מאוד לשאול רב קודם אם זה מותר לא נראה לי כ"כ פשוט לשקר, מטרה לא מקדשת את האמצעים
ברור שאסור להעליל.
אבל להתלונן על מעשים שנעשו- צריך וראוי.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון ללמד את הילדים איך להגיב כשהוא צועק. (להגיד סליחה וללכת מיד.)
ולהסביר להם שבדרך כלל כלב נובח לא נושך ואם הוא יגע בהם באצבע קטנה הוא מיד יקבל משטרה אז אין להם מה לפחד ממנו הוא לא יכול לעשות להם כלום.
וכמובן שאם זה מגיע ליותר מזה - אלימות או אפילו איומים - ישר להגיש תלונה למשטרה ולפנות לבית משפט להוצאת צו מניעת הטרדה מאיימת.
ומנסיון - להיות נחמדים יכול להיות סוחט נפשית. לפעמים עדיף להתעלם. (גם המבוגרים וגם הילדים).

• הוסף לסימניות
ברור שהוא מסכן ועוד יותר ברור שהילדים שלכם לא צריכים לסבול אותו.
בן אדם כזה חייב לעבור לדירה בבניין שומם, או בניין של זקנים יותר, (יש אזורים מזדקנים)
או אולי אפילו של חילונים (אא"כ יפריעו לו הכלבים)
או לסוג ש מחסן/ קרוילה/קוטג'/כפר/ירח/ חלל...

• הוסף לסימניות
בילדותי היה לנו שכן שהרבה לצעוק עלינו
ההורים שלנו ושל שאר ילדי הבניין היו אומרים לנו שהוא אדם מבוגר, ושהוא סבל רבות בחייו, ולא נדון אותו לכף חובה
ושאנחנו ילדים מקסימים ולא אשמים בכלל - ברור שנמנענו מלהקים רעש
מדי פעם היו מנסים לדבר על ליבו שהילדים קטנים ומשתדלים ושאם יש בעיה שיפנה להורים וכו'
קצת זה עזר וקצת לא

לא עלה בקצה דעת אי מי להזמין משטרה

אה
לא יצאנו עם צלקות נפשיות, למי שדואג

אני יותר דואגת לעתידו של מי שהוריו מזמינים משטרה לאדם מבוגר, גלמוד ומסכן

• הוסף לסימניות
ואם הוא היה יהודי חילוני?! :unsure::unsure:
לא מצליח להבין את ההקשר...
מאד פשוט:
אנו מדברים כאן על עיניים של ילדים.
אצלם, העולם מחולק בשחור ולבן.
הזמנת משטרה ליהודי חרדי עלולה להיתפס כמלשינות מסוימת. ואילו הזמנת משטרה לאדם חילוני יותר תיתפס כהיעזרות של חוסר ברירה.

• הוסף לסימניות
אם לא עובד בטוב אולי לנסות אחרת ?
בפעם הפעם שאתה מביא לו עוגה וכדו'
תגיד לו :
אחי , לא רוצה לראות שוב שאתה צועק על הילד שלי !!
בנימה סמכותית אבל לא בעצבים !!
בדיוק!!! רק יותר בעדינות, למרות זאת זה איש מבוגר...
תגידו לו שלא נעים לילדים שלכם ולכם לשמוע צעקות, ואם יש בעיה- לפנות להורים, ולא לילדים, ולהסביר לשכן שזה מבהיל את הילדים כשהוא צועק עליהם.

• הוסף לסימניות
הם לא עושים כלום
אבל עצם זה שמגיעה לו ניידת הבייתה זה לא נעים, ויכול להיות שזה יועיל.
אם זה ממשיך אפשר לבקש צו למניעת הטרדה מאיימת.
אז אצלינו זה לא עזר ולא הועיל.
ידע השכן שפנינו למשטרה והמשיך להטריד , להפחיד ולאיים.
והם לא עשו כלום

עד שהוא לא יפגע פיזית אין להם מה לעשות... :( לפחות לטענתם.

• הוסף לסימניות
אני מצטרף לטוענים שעל מנת שיהיה שקט
הוא צריך להבין
אני לא מדבר בקשר לסיפור שבאשכול אני מדבר רק על המשפט הזה כמה שזה לפעמים נכון
ומעשה שהיה כך היה בבניין שגרתי פעם בלונדון היה לי שכן גוי שהיה גר קומה מתחתי שהיה מגיע לצעוק עלינו בדלת שהילד בוכה ושעושים רעש ואיים כל מיני איומים וכו' ואנחנו תמיד ניסינו להיות נחמדים והוא המשיך לצעוק וכו'
וכל פעם שראה אותי (כבר לא היה לו כח לעלות לצעוק) היה צורח עלי ועל אשתי(לפעמים)
עד שיום אחד הוא בטעות צעק על השכן הלא נכון, שכן שגר בניין ליד אני לא יודע על מה הוא צעק (וגם הגוי כנראה לא ידע) והוא קילל לא יפה על השכן (היהודי) ובאמצע הגוי צעק לו אני אהרוג אותך ואז עלה לשכן הפיוז והתחיל לצעוק עליו אני אה... אותך לפני תלמד איך לדבר עם אנשים לא צועקים על אנשים ככה בקולי קולות שההוא הבין
שעומד מולו פסיכופת יותר משוגע ומאז שקט מופתי בכל האזור

• הוסף לסימניות
במחילה מכל המגיבים החשובים, קצת צורם לי התגובות כאן.
גם אני מצטרף להנ"ל.
אם היה מדובר באיש רע, אז בוודאי שצריך לדבר איתו בשפה שהוא מבין...
אבל כולנו יודעים שמתח העצבים של אנשים מבוגרים מאוד רופף... הם כבר חלשים ועייפים מהחיים... תסתכלו על הסביבה שלכם - בלי הכללה - ותראו שלהרבה מבוגרים יש מפלס עצבים נמוך!!!!!!! אלו החיים....
ברור שזה לא מתיר לו להתנהג איך שהוא מתנהג, אבל זה נותן לנו פרספקטיבה על סיבת העצבים שהוא מותקף בהם...
"אל תשליכנו לעת זקנה" - להתפלל על זה כבר מעכשיו...
ההורים שלנו ושל שאר ילדי הבניין היו אומרים לנו שהוא אדם מבוגר, ושהוא סבל רבות בחייו, ולא נדון אותו לכף חובה
ושאנחנו ילדים מקסימים ולא אשמים בכלל
גם לדעתי זה הפתרון - דבר ראשון, לכנס את הילדים [שיבינו שיש לכם משהו חשוב להגיד להם וזו לא סתם אמירה אגבית], ולהסביר להם את הנ"ל שלאנשים מבוגרים וכו'... ולהדגיש להם שהם לא אשמים בכלום! הם ילדים טובים, ומה שהוא צועק עליהם זה סוג של חולשה נפשית כתוצאה מהעצבים הרופפים של אנשים מבוגרים, וכו' כיד הטובה עליכם לפי מה שמתאים.
ובכל ההתנהלות שלכם איתו, אתם לא חייבים לנסות לפייס אותו על כל דבר קטן ובכל פעם שזה קורה, כי אין מה לפייס... הרי הוא לא עושה את זה כי עשו לו משהו... רק להמשיך להגיד בוקר טוב וכו', ומכל השאר להתעלם - גם אתם וגם הילדים...
כמו שכתבה @משבצת 2 "להיות נחמדים יכול להיות סוחט נפשית. לפעמים עדיף להתעלם. (גם המבוגרים וגם הילדים)".

• הוסף לסימניות
כל כך אוהב את היפה נפש... אלה ההומניים... שדואגים לרדת לסוף דעתו של כל מופרע (ולא משנה כרגע מה גרם לו להיות כזה) על חשבון דברים הרבה יותר חשובים... (במקרה הזה הנפש של הילדים)...
בתור אדם יהודי וחרדי
אתה צריך להבין שיש רגישות לאדם בגיל מבוגר שלא התחתן ואין לו ילדים...
שאין כאב גדול מזה עלי אדמות...
ושלראות אותם דורך לו על הנקודה הכי רגישה בחייו...
כמובן שצריך לדגאוג שהילדים לא ינזקו
אבל תבין שזה אמור להיות ברגישות
"הנפש היפה" כמו שהגדרת
אמורה להיות אצל כל יהודי חבל שאצלך זה קצת התקרר
(לדעתך אדם מסכן בכזו קטגוריא נכלל בהגדרה של "כל מופרע???!)

• הוסף לסימניות
לכל אלו שמגיבים שהוא צריך לגור במחסן וצריך להחזיר לו או להזמין לו משטרה וכו'
תתפללו חזק "אל תשליכני לעת זקנה" כי לזקנה יש מלא השלכות ואולי גם לכם יהיו תופעות כאלה או יותר קשות
בעזרת השם שכולם יהיו בראים בגוף ובנפש, אבל המציאות מוכיחה אחרת

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרף להנ"ל.
אם היה מדובר באיש רע, אז בוודאי שצריך לדבר איתו בשפה שהוא מבין...
אבל כולנו יודעים שמתח העצבים של אנשים מבוגרים מאוד רופף... הם כבר חלשים ועייפים מהחיים... תסתכלו על הסביבה שלכם - בלי הכללה - ותראו שלהרבה מבוגרים יש מפלס עצבים נמוך!!!!!!! אלו החיים....
ברור שזה לא מתיר לו להתנהג איך שהוא מתנהג, אבל זה נותן לנו פרספקטיבה על סיבת העצבים שהוא מותקף בהם...
"אל תשליכנו לעת זקנה" - להתפלל על זה כבר מעכשיו...

גם לדעתי זה הפתרון - דבר ראשון, לכנס את הילדים [שיבינו שיש לכם משהו חשוב להגיד להם וזו לא סתם אמירה אגבית], ולהסביר להם את הנ"ל שלאנשים מבוגרים וכו'... ולהדגיש להם שהם לא אשמים בכלום! הם ילדים טובים, ומה שהוא צועק עליהם זה סוג של חולשה נפשית כתוצאה מהעצבים הרופפים של אנשים מבוגרים, וכו' כיד הטובה עליכם לפי מה שמתאים.
ובכל ההתנהלות שלכם איתו, אתם לא חייבים לנסות לפייס אותו על כל דבר קטן ובכל פעם שזה קורה, כי אין מה לפייס... הרי הוא לא עושה את זה כי עשו לו משהו... רק להמשיך להגיד בוקר טוב וכו', ומכל השאר להתעלם - גם אתם וגם הילדים...
כמו שכתבה @משבצת 2 "להיות נחמדים יכול להיות סוחט נפשית. לפעמים עדיף להתעלם. (גם המבוגרים וגם הילדים)".
וואו ! כל כך נכון וכל כך מדויק !
אני לאחרונה הגעתי למסקנה שאנשים מבוגרים (גם הסבים כלפי נכדיהם !) אין להם כח לילדים
מה שהוא יכל להכיל כשהילדים שלו עשו אותו דבר בגילם, כשהוא מבוגר - אז הוא לא מסוגל לסבול אותם ורוצה שקט !
עשיתי פעם ליווי הסעה, והילדים בסוף האוטובוס התחילו לשיר, והם לא צעקו אלא שרו בקול אבל יפה.
והנהג (מבוגר מעל גיל פנסיה) בסוף הנסיעה אומר לי שאת כל השורה הנ"ל צריך להוריד מההסעה ! תראה איך משתוללים !

• הוסף לסימניות
מניסיוני עם שכן בסגנון דומה (כילדה)-
אם ההורים משדרים לילדים- הוא לא בסדר, אבל אנחנו מכבדים אותו כאדם- הילדים קולטים,
כמובן ניסינו להתחמק אבל כשנפגשנו הקשבנו עד הסוף הסתובבנו והלכנו.
כך היה כשהוא נכנס אלינו הביתה וצעק והתלונן עלינו להורים- ההורים רמזו לנו ללכת הקשיבו עד הסוף הבטיחו להשתדל ואח"כ הסתכלנו אחד על השני בחיוך- הם היו בצד שלנו. אך נתנו לו הרגשה שמקשיבים כך הם העבירו לנו- אנחנו חושבים שאתם בסדר- אבל לא רוצים לפגוע בו.
אז הוא היה שכן שלא אהבנו- אבל הכל איתנו טוב.
זה לא הופך אותו לבסדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה