שכנים וכביסה. מה עושים?

• הוסף לסימניות
לשכנות מלמעלה שלא נעים להן ולא יודעות מה לעשות.
הקטע הכי לא נח בסיפור זו האי נעימות מהשכנה. למה שלא תתני לילד שלך להרגיש כמה זה לא נעים?
סכמי איתו שכל פעם שהוא זורק משהוא למטה (גם אם זה קליפת גרעין) הוא דופק אצל השכנה ומבקש להביא את זה. גם אם כל פעם השכנה לא תאמר לו דבר ותתין לו להכנס לקחת, זה יביך אותו באיזה שהוא שלב והוא יפסיק.
אפשר גם לסכם עם השכנה על תגובה כמו: איזה צדיק אתה, נפל לך בטעות וכבר באת להרים. יש ילדים שזורקים בכוונה ולא מרימים ואני כל הזמן צריכה לנקות אחריהם, לפעמים אני בדיוק גומרת לשטוף ועייפה מיום עבודה וילדים מלמעלה זורקים לי דברים אז למרות שחשבתי לנוח אני קמה שוב ומנקה וכו'... אבל אתה ילד מחונך לא זורק דברים ואפילו אם נפל לך בטעות אתה בא להרים כל הכבוד!".
רוב הילדים אחרי אמון כזה לא יעזו לזרוק שוב.
ואם זה ילד שזקוק דווקא לגערה, אז לסכם עם השכנה להעמיד פני כועסת, כאלו הפנים של השכנה זה עובד עליהם טוב יותר, בדר"כ....

• הוסף לסימניות
ב"ה לא התנסיתי לא בשכנים שזורקים ולא בילדים שזורקים (המרפסת שלנו קטנה וסגורה ומשמשת כמחסן). אבל לא בטוח לי שכל ה"נקמות" המתוארות לעיל אכן מותרות ע"פ ההלכה. ועם כל הצער והעגמת נפש - אין היתר להזיק לשני כי הוא הזיק לך.

• הוסף לסימניות
פעם תלינו בקומת כניסה שלט המכריז:
השבת אבדה
נמצאו:
בקבוק תינוק
שאריות צ'יפס
דפי יצירה
חביתה
חצי עגבניה
מוצץ
קליקס
צבעים
לחם קשה
טוסט
בוץ
פטל אדום
וכו'וכו'
המאבד יכול לקבל ע"פ סימנים אצל משפחת...

בסוף השכנים שמו רשת על המרפסת

• הוסף לסימניות
לחנך את השכנים לאחר כל התיאורים בחיים לא תצליחי, אין ברירה אלא להתחמק מהם.
לתלות כביסה בשעות שהחבלנים הקטנים ישנים או לא בבית, להגן על הכביסה וכו'

שווה להבליג ולשמור על קשרים טובים יחסית גם עם שכנים קשים.

• הוסף לסימניות
אני המומה מהסיפורים!

מה תגידו שיש לי שכנים מעלי שזורקים למרפסת שלנו\לחצר הבניין לכלוכים שאפילו לאסלה אסור לזרוק..........?? וכמעט כל שבוע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;623311:
מה תגידו שיש לי שכנים מעלי שזורקים למרפסת שלנו\לחצר הבניין לכלוכים שאפילו לאסלה אסור לזרוק..........?? וכמעט כל שבוע

תצלמי, תפתחי, שלחי להם מכתב שאומר כך: אם הדבר לא נפסק תמונה זו תתפרסם בלוח הבנין עם שם השכן. ראו הוזהרתם! נראה אותם אמיצים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;623266:
לשכנות מלמעלה שלא נעים להן ולא יודעות מה לעשות.
הקטע הכי לא נח בסיפור זו האי נעימות מהשכנה. למה שלא תתני לילד שלך להרגיש כמה זה לא נעים?
סכמי איתו שכל פעם שהוא זורק משהוא למטה (גם אם זה קליפת גרעין) הוא דופק אצל השכנה ומבקש להביא את זה. גם אם כל פעם השכנה לא תאמר לו דבר ותתין לו להכנס לקחת, זה יביך אותו באיזה שהוא שלב והוא יפסיק.
QUOTE]
:eek: לא בטוח שיעזור. כשגרנו בקומה אחרונה זה הפך לספורט חוייתי: הילדים היו משליכים את שקיות האיגלו הריקות למטה, לגינת השכנים. (אני מרשה רק במרפסת...) הם נדרשו אחרי נזיפה הגונה לרדת וללקט את הפסולת ו...הופ! זרקו שוב ושוב. ריחמתי על השכנה שזכתה מעבר למטר האיגלואים להטרדות, והילדים נענשו ולא קיבלו איגלו.
היום אנחנו זוכים לממטרים ממעל.(קומת קרקע) מיד כשנכנסנו לדירה תליתי פתק מנוסח בצורה עליזה, המבקש להיזהר ולשמור על הקטנים שלא ישליכו עלינו אוצרות שונים ומשונים. חתמנו בתפילה לשכנות טובה. ב"ה השכנים משתדלים מאוד והמצב בסדר גמור להוציא אי אלו חריגות פה ושם. אמנם לכבוד החופש הגדול החליטה השכנה מלמעלה להתיר לילדיה לעשות "שלג" מקלקר במרפסת ושכחה מקיומו של כוח הגרויטציה. חצרינו התמלאה במעטה לבנבן, רק פתחתנו את הדלת ופנים הבית זכה למתת מהגרגרים הלבנים הללו.
התקשרתי להודיע על כך ולבקש שיטפלו במפגע. השכנה ענתה בקול מנומנם של חופש שהיא עוד מעט תשלח את הילדים (בני 4 ו6 ) לאסוף. התקשיתי לדמיין את הזאטוטים נאבקים בגרגערי הקלקר עם מטאטא ויעה, ולפתע עלה במוחי רעיון: העמדתי את בני הגדול לשאוב את הכל בשואב אבק. פתאום מלמעלה הציצה השכנה, והמטירה תודות על ראשו בתוספת ממתק והתנצלה כולה.
אז יש גם סיפורים כאלה, ולכל הסובלים:"שלא תדעו מצער".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;623314:
תצלמי, תפתחי, שלחי להם מכתב שאומר כך: אם הדבר לא נפסק תמונה זו תתפרסם בלוח הבנין עם שם השכן. ראו הוזהרתם! נראה אותם אמיצים....
כאשר אחד השכנים הנחמדים שלנו, התאמץ קבוע לזרוק את הזבל מחוץ לפח, והוא ידע שזה מפריע לשכנים ומלכלך מאד וכבר ננקטו כל הדרכים (כג' להעלות לו את שקית הפח מאחורי הדלת וכו') וכלום לא עזר, זה מה שעשינו.
תלינו מודעה בלוח מודעות עם תמונת החדר זבל והשקית השפוכה, שממנה מציץ הציור שעשה הילד בגן (עם השם שלו כמובן) והיה כתוב משהוא בסגנון של מי שזה שלו מוזמן לנקות את החדר זבל וכו'
מעניין, מאותו רגע החדר זבל נקי ומסודר. ממש קוסמות.

דרך אגב, שמעתי בדיוק אתמול מאחת שהמרפסת שלה גדולה מאד ומקיפה חצי בנין, ז"א שהסחורה של כל הבנין אצלה, והיא הודיעה רישמית שמי שילכלך / יזרוק וכל המרעין בישין הללו, שלא על תקן חד פעמי - היא גובה ממנו 50 ש"ח נקיון לשעה של עוזרת.
פעם, פעמיים היא גבתה ומאז בסדר בד"כ.

• הוסף לסימניות
אני יתן עיצה מנסיוני,
עברנו עכשיו לגור בדירה עם מרפסת, כשמתחתינו יש מרפסת עם גגון של אדם מבוגר, והילדים בהתלהבות של המרפסת (לפני כן לא היה להם) התחילו לזרוק משחקים ואטבים למרפסת של השכן, ואני מאוד כעסתי עליהם אבל זה לא עזר הרבה, הם פשוט נהנו לראות איך זה נוחת על הגגון, אבל זה פסק לחלוטין לאחר יום-יומיים כשהשכן עלה כולו כועס וצעק עליהם על הדברים שהם זרקו ועלינו שאנחנו נצטרך לשלם אם הגגון ישבר וכו' וכו' ומאז הילדים לא מעיזים לזרוק, הם פשוט מפחדים שהוא יבוא שוב ויצעק עליהם עד כדי כך שגם אם נפל משו בטעות הם מיד באים להודיע לי ומתנצלים שזה בטעות והם לא התכוונו וכו', ז"א לפעמים הצעקות של השכן/ה עוזרות יותר מצעקות של ההורים....

אבל מה עושים עם שכן מעלינו שעל בסיס קבוע משליך בדלי סיגריות למרפסת שלי? פה כבר לא מדובר בילדים אלא במבוגרים.... אז נכון שזה פחת קצת אחרי כמה פעמים שביקשנו, אבל עדיין לא הפסיק לגמרי...
בנתיים אין לנו הרבה מה לעשות.... :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;623538:
אני יתן עיצה מנסיוני,
עברנו עכשיו לגור בדירה עם מרפסת, כשמתחתינו יש מרפסת עם גגון של אדם מבוגר, והילדים בהתלהבות של המרפסת (לפני כן לא היה להם) התחילו לזרוק משחקים ואטבים למרפסת של השכן, ואני מאוד כעסתי עליהם אבל זה לא עזר הרבה, הם פשוט נהנו לראות איך זה נוחת על הגגון, אבל זה פסק לחלוטין לאחר יום-יומיים כשהשכן עלה כולו כועס וצעק עליהם על הדברים שהם זרקו ועלינו שאנחנו נצטרך לשלם אם הגגון ישבר וכו' וכו' ומאז הילדים לא מעיזים לזרוק, הם פשוט מפחדים שהוא יבוא שוב ויצעק עליהם עד כדי כך שגם אם נפל משו בטעות הם מיד באים להודיע לי ומתנצלים שזה בטעות והם לא התכוונו וכו', ז"א לפעמים הצעקות של השכן/ה עוזרות יותר מצעקות של ההורים....

אבל מה עושים עם שכן מעלינו שעל בסיס קבוע משליך בדלי סיגריות למרפסת שלי? פה כבר לא מדובר בילדים אלא במבוגרים.... אז נכון שזה פחת קצת אחרי כמה פעמים שביקשנו, אבל עדיין לא הפסיק לגמרי...
תשלחי לשכן מלמעלה את השכן מלמטה...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;623538:
אני יתן עיצה מנסיוני,
אבל זה פסק לחלוטין לאחר יום-יומיים כשהשכן עלה כולו כועס וצעק עליהם על הדברים שהם זרקו ועלינו שאנחנו נצטרך לשלם אם הגגון ישבר וכו' וכו' ומאז הילדים לא מעיזים לזרוק, הם פשוט מפחדים שהוא יבוא שוב ויצעק עליהם

ז"א לפעמים הצעקות של השכן/ה עוזרות יותר מצעקות של ההורים....

אבל מה עושים עם שכן מעלינו שעל בסיס קבוע משליך בדלי סיגריות למרפסת שלי?

עלית לצעוק?!

• הוסף לסימניות
לא פה כבר מדובר במבוגרים ממני.... :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;623314:

תשתמשי בשיאה זו בדוק ומנוסה :D

יש משהו מדהים באשכולות מסוג זה.
בתחילת האשכול הבעתי גם אני את תיסכולי מעסק השכנים הגבוה...
כשאחת הביעה אף היא את צערה עלה לי רעיון. (אים החבוש מתיר עצמו...)

יישמתי אותו כך: צילמתי את המרפסת כפי שהיא נראית לאחר יום קיטנה של השכנה מלמעלה ותליתי אותה במעלית לאמור: זה לא נעים וממש מעצבן. בפעם הבאה השם מתפרסם.

השכנה ירדה עם התנצלויות רבות ובאה לנקות.

בנתיים נקי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;623541:
עלית לצעוק?!

נכתב ע"י studio dv.d;623542:
לא פה כבר מדובר במבוגרים ממני.... :(

זה מזכיר לי בדיחה שהבן שלי סיפר לפני כמה ימים.

מעשה ביוסי (שם בדוי), שהלך ברחוב ולפתע נחתה עליו לבנה.

התרגז יוסי, הרים את הבלוק והחל צועד לעבר הבניין, שמשם נחת.

עלה לקומה ראשונה, פתח לו זקן. שאל אותו יוסי בזעף: אתה זרקת עלי את הלבנה? הזקן הכחיש ברעד.

עלה לקומה השניה וכו'.

כשהגיע לקומה האחרונה, פתח לו את הדלת אדם ענק.

שאל אותו יוסי ברעד: אתה זרקת עלי את הבלוק?

"כן" ענה האיש. "מה אתה רוצה"?

באתי להחזיר לך אותו.

• הוסף לסימניות
איפה אתם גרים בהארלם ?
תעברו מהר לשכונה חרדית, שם מחנכים את ההורים שדרך ארץ קדמה לתורה
;):)

• הוסף לסימניות
רק כדי לאזן את כלהלוחמים והספורים שרק גורמים פה לחילול השם אוסיף:
אני גרה בבנין רב קומות ורב ילדים ב"ה בקומה באמצעית, יש לי 2 מרפסות וקטנים בבית, ולא מתרחשים פה ספורים הזויים כאלו,
אם קרה שנפל לביתי משהו מלמעלה, בד"כ לא עבר חצי יום ובאו בעדינות לבקש חזרה, ואם לנו נפל - כמובן יורד ילד לבקש ומתנצל.
אדע מהיום להעריך את השכנים היקרים שלי יותר.
ומי אמר שהמרפסת חיבת להפוך למטבח? אם אמא רואה שזה המצב של שובביה, במחילה, שתאכיל אותם רק במטבח שלכך נועד עד שהם יגדלו מעט ויבינו שמרפסת הבית זה לא מחנה יהודה ואין להעיף החוצה אפילו פרור.
ובטוח גם שדוגמא אישת של ההורים משפיעה מאד, אם הם רק רואים את ההורים מעיפים בעצמם מהמרפסת או ברחוב טישו/ניר וכד', הם מבינים שזה לגיטימי ופועלים בהתאם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;623773:
רק כדי לאזן את כלהלוחמים והספורים שרק גורמים פה לחילול השם אוסיף:
אני גרה בבנין רב קומות ורב ילדים ב"ה בקומה באמצעית, יש לי 2 מרפסות וקטנים בבית, ולא מתרחשים פה ספורים הזויים כאלו,
אם קרה שנפל לביתי משהו מלמעלה, בד"כ לא עבר חצי יום ובאו בעדינות לבקש חזרה, ואם לנו נפל - כמובן יורד ילד לבקש ומתנצל.
אדע מהיום להעריך את השכנים היקרים שלי יותר.
ומי אמר שהמרפסת חיבת להפוך למטבח? אם אמא רואה שזה המצב של שובביה, במחילה, שתאכיל אותם רק במטבח שלכך נועד עד שהם יגדלו מעט ויבינו שמרפסת הבית זה לא מחנה יהודה ואין להעיף החוצה אפילו פרור.
ובטוח גם שדוגמא אישת של ההורים משפיעה מאד, אם הם רק רואים את ההורים מעיפים בעצמם מהמרפסת או ברחוב טישו/ניר וכד', הם מבינים שזה לגיטימי ופועלים בהתאם.

ככה אכן חינכנו את ילדנו, רק במטבח אוכלים ושותים! לא יוצאים מהמטבח בלי לרחוץ ידיים, לא זורקים כלום ברחוב אלא לפח, ובטח לא מחלון הרכב , הבעיה פה היא לא לחנך את הילדים שלנו אלה את השכנים שהם ההורים של הילדים שזורקים, וזה די אבוד מראש :)

• הוסף לסימניות
אתה ממש צודק כמו שכתבתי, ואל תכתוב כך בלשון עבר..... אנו מישמים זאת גם בהווה! משתלדים כמה שאפשר!
ברור הוא שאם ההורה נותן דוגמא אישית, וכשילד מעיף חפץ ברחוב או למטה, וההורה מתיחס לכך בחומרה ודורש ממנו לרדת ולהרים זאת גם מקומה חמישית וגם אם זה טישו בודד ולא דוקא משחק שוה ערך, ו בלי לוותר! הילד מפנים זאת, אם לא בפעם הראשונה, אז בשניה ובשלישית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;623784:
ככה אכן חינכנו את ילדנו, רק במטבח אוכלים ושותים! לא יוצאים מהמטבח בלי לרחוץ ידיים, לא זורקים כלום ברחוב אלא לפח, ובטח לא מחלון הרכב , הבעיה פה היא לא לחנך את הילדים שלנו אלה את השכנים שהם ההורים של הילדים שזורקים, וזה די אבוד מראש :)
כפי שאמר לי אדם חילוני מבוגר,
'אין היום סיכוי לחנך את הדור הצעיר'
כי מה שאתה לא תראה לו הוא יראה אצל החבר.
ולכן אפשר לראות הורים חרדים שלפני ששולחים את הילד לחבר דבר ראשון מבררים אם יש להם מחשב בבית.
(לא שזה מכסה את כל הבעיות אבל בטח את חלקם.)

• הוסף לסימניות
רבותי אל תשכחו
בימים אלו שעם ישראל זקוק כל כך לזכויות
"כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו"

ושנזכה לגאולה השלמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה