שכנים וכביסה. מה עושים?

• הוסף לסימניות
אני בקומה ראשונה וצעצועים נזרקים למאות (ממש ככה!), כתבתי מודעה שאני זורק לפח הכל...
זה עזר לשנה...
היום אני עסוק מכדי להתעסק בזה, (יש לי מרפסת 120 מ"ר), כשאשקיע בגינה שוב... אראה מה אפשר לעשות...

• הוסף לסימניות
ולי יש מצב הפוך....

אני גרה בקומה שנייה, ומתחתי יש זוג זקנים שאין להם חצר פרטית אלא החצר זה מעבר ציבורי השייך לכולם,
משום מה, הם בטוחים שכל מה שנמצא בחצר=המעבר נפל ממני, (ויש עוד קומה מעלי...)
יש לי חלונות גבוהים וילדה שלא ממש מגיעה לחלון כדי לזרוק..
וכל תקופה (תלוי בקריזה שלהם) יש לי מאחורי הדלת ערימות של דברים שהיו למטה, שאין כל קשר ביני לבינם, עד ש.. יום אחד נפתחה הדלת ע"י השכנים הנחמדים ופשוט זרקו לתוכו עגבניות ועיתונים...
בקיצור, הסיפור עודנו ממשיך כל מה שיש למטה שייך לנו!
כמובן שהשכנים גם לא שוכחים לספר לכולם שהכל שייך לנו...

יש לנו אי נעימות גדולה בלשון המעטה... שכולם חושבים שזה מאיתנו, ואפילו אם לא הכל אז חלק...
בקיצור עסק מעצבן מאוד!
ואין לנו מה לעשות....
רק להתפלל, אל תשליכינו לעת זקנה

אז תדעו שיש גם צדדים אחרים למטבע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;625130:
ולי יש מצב הפוך....

אני גרה בקומה שנייה, ומתחתי יש זוג זקנים שאין להם חצר פרטית אלא החצר זה מעבר ציבורי השייך לכולם,
משום מה, הם בטוחים שכל מה שנמצא בחצר=המעבר נפל ממני, (ויש עוד קומה מעלי...)

נראה לי שאני הולך לכתוב רב מכר מכל הסיפורים כאן :))

הזכרת לי משו, גם מתחתי יש זוג זקנים שלפני שנים כשרק נכנסו לגור בבנין שלנו
עלה הזקן אלינו כולו זועף וכשפתחתי לו ת'דלת התחיל לצעוק עלי שהילדים שלי משחקים בקוביות עץ ועכשיו זה שעת צהריים והוא ואשתו לא מצליחים לישון, אמרתי לו שאת הבניין בנו חברת "משהב" ולא משנה מי מרעיש בבנין, כל דייר מרגיש כאילו שהרעש מעליו ממש, הוא המשיך לטעון שזה מאצלינו אז אמרתי לו
בבקשה תכנס אתה מוזמן להכנס לחדרי הילדים ולכל חדר אחר שתרצה כולל לשירותים ולצעוק במקום עלי על הילדים שלי, הוא נכנס כולו זועף לחדרים, עבר מחדר לחדר ולא מצא כלום, אף אחד לא היה באותו יום בבית חוץ ממני, אז אמרתי לו , "עכשיו אתה מאמין לי שזה לא מאצלי? כי אני כבר "כמה" ימים לא משחק בקוביות עץ" הוא התנצל ולא ידע איפה לקבור את עצמו ושאל למה לא אמרתי לו מלכתחילה שאין אף אחד בבית, אמרתי לו "כי ראיתי שאתה ממילא לא מאמין לאף מילה שלי אז נתתי לך לכעוס ולבדוק בעצמך " :) מאז אנחנו חברים טובים:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;624184:
אני בקומה ראשונה וצעצועים נזרקים למאות (ממש ככה!), כתבתי מודעה שאני זורק לפח הכל...
זה עזר לשנה...
היום אני עסוק מכדי להתעסק בזה, (יש לי מרפסת 120 מ"ר), כשאשקיע בגינה שוב... אראה מה אפשר לעשות...

צעצועים זורקים לך?? מה הבעיה? תפתח באסטה :);)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;625157:
נראה לי שאני הולך לכתוב רב מכר מכל הסיפורים כאן :))

הזכרת לי משו, גם מתחתי יש זוג זקנים שלפני שנים כשרק נכנסו לגור בבנין שלנו
עלה הזקן אלינו כולו זועף וכשפתחתי לו ת'דלת התחיל לצעוק עלי שהילדים שלי משחקים בקוביות עץ ועכשיו זה שעת צהריים והוא ואשתו לא מצליחים לישון, אמרתי לו שאת הניין בנו חברת "משהב" ולא משנה מי מרעיש בבנין, כל דייר מרגיש כאילו שהרעש מעליו ממש, הוא המשיך לטעון שזה מאצלינו אז אמרתי לו
בבקשה תכנס אתה מוזמן להכנס לחדרי הילדים ולכל חדר אחר שתרצה כולל לשירותים ולצעוק במקום עלי על הילדים שלי, הוא נכנס כולו זועף לחדרים, עבר מחדר לחדר ולא מצא כלום, אף אחד לא היה באותו יום בבית חוץ ממני, אז אמרתי לו , "עכשיו אתה מאמין לי שזה לא מאצלי? כי אני כבר "כמה" ימים לא משחק בקוביות עץ" הוא התנצל ולא ידע איפה לקבור את עצמו ושאל למה לא אמרתי לו מלכתחילה שאין אף אחד בבית, אמרתי לו "כי ראיתי שאתה ממילא לא מאמין לאף מילה שלי אז נתתי לך לכעוס ולבדוק בעצמך " :) מאז אנחנו חברים טובים:)
גם אני סובלת מאד מהקטע של שכנים שמרעישים בשבת בפרט,קופצים בחבל בגומי,מכדררים בכדור בקשתי ,התחננתי , זה לא עזר עד היום ! דברתי עם האמא האבא והילדים חבל על המילים!!!!!!
אתם יודעים מה אני משתדלת להתעלם ולהתרגל ! כאילו יש לי ברירה אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילה;625184:
גם אני סובלת מאד מהקטע של שכנים שמרעישים בשבת בפרט,קופצים בחבל בגומי,מכדררים בכדור בקשתי ,התחננתי , זה לא עזר עד היום ! דברתי עם האמא האבא והילדים חבל על המילים!!!!!!

הדבר היחיד שאפשר לעשות, זה להפנים את המסר, ולזכור לא לעשות את זה לאחרים.
מאז שאני זוכרת א"ע (זה לא הרבה זמן :) ) אצלנו בבית א-ף פעם לא זרקו דברים מהחלון (אמא שלי היתה מביאה הוכחות ותוכחות מדיני נזיקין... :) ) ואף פעם לא גררו כיסאות / שיחקו חמש אבנים / שיחקו בכדור וכו' וכו'. וזה רק כי ההורים שלי עמדו על זה בתוקף.
אז אם אתם תדאגו לזה בבית שלכם,ואפשר לדאוג לזה, לא יהיו שכנים שיתלוננו.. :)
שיהיה לכם יום שקט ורגוע :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילה;625184:

תשמחי! לי נוסעים עם מכונית הפלא. (ככה שאן חדר בבית שיש בו אפשרות של שינה או מנוחה)
שאמרתי לאמא שלהם היא אומרת לי: מסכנים.. כמה אני מגבילה אותם :confused: לגדולים אני לא מרשה אבל הקטנים מה לעשות..על מה שהם זורקים מהחלון אני לא מדברת פשוט זורקת להם את זה עד למטה. (חצר של כולם לא פרטית)

• הוסף לסימניות
שמעתי ששאלו אחד מגדולי ישראל למה אנו סובלים מפיגועים בימינו? נדמה לי שהמדובר ברב מיכל יהודה לפקוביץ זצוק"ל
התשובה המיידית היתה " בגלל הקפדות".
האדם ששאל אמר בתמיה :"חשבתי לשון הרע" והרב ענה לו זה אותו דבר - אדם מקפיד בלב ומדבר אחר כך לשון הרע.

באשכול הזה מפריעים לי 3 דברים:
1. כל עם ישראל יכול לקרוא על איך שהחרדים חיים ב"שלום" עם שכניהם.
2. אין כאן טיפת חמלה והבנה לשכנה שלא מסתדרת עם ה"חבלנים" (ביטוי שנכתב פה באשכול) שלה.
3. הביטויים הנ"ל על הילדים חבלנים שאהידים.

לגבי הנקודה הראשונה - דעו לכם מתוך ידיעה והכרה אישית שמעתי מפי עתונאית חילונית שכותבת על חרדים שהיא עוברת על פורומים חרדיים ומוצאת חומר "עסיסי" (הגדרה שלה) ולא צריכה לעבוד קשה מדי בשביל למצוא את הכביסה המלוכלכת.

לגבי הנקודה השניה - לפעמים חוסר תפקוד עם ילדים נובע לא מרוע לב. אני הכרתי אשה שהבית שלה היה נראה כמו המזבלה והילדים לא מחונכים - פשוט לא השתלטה על כלום. ניסיתי לעזור שם כמה פעמים ונודע לי מבן משפחה שהאשה הזו נפלה מגובה בגיל קטן מאוד (נדמה לי מעץ) ונפגעה בראשה.
לאשה זו אין תחושה באצבעות (נסו לחשוב איך מתפקדים בבית בלי תחושה באצבעות) וכשדברתי איתה ראיתי שלמרות שהיא נראית נורמלית לכל דבר היא בכל זאת "לא מאה". לא מספיק משוגעת בשביל להקרא ממש לא נורמלית, אבל בפרוש לא בנורמה. פלא שהיא לא מתפקדת?
אגב, היא עצמה לא יודעת מהנפילה מכיון שזה קרה בגיל שנתיים וחצי.

אני לא חושבת שלכל השכנות שאתם כותבים עליהם יש בעיות דומות אך מי יודע מה הסיבה של כל אחת?

כשאתן באות לאשה כזו שאינה מתפקדת כמו שצריך כדי לצעוק ולהתלונן, נראה לי שאתן באות בכעס והקפדה ואולי אף בהרגשת עליונות עליה. אם תבואו מתוך חמלה בצורה רכה ("אני מבינה שקשה לך להשקיט אותם" במקום "את יודעת שהילדים שלך שוב העירו אותי משינה") אני חושבת שיהיה יותר סיכוי שינסו לעשות משהו בנידון.

לאשה שכתבתי עליה היתה שכנה מלמטה שהרבתה להתלונן על הרעש וכו'. היחסים היו ממש עכורים ונוראיים.
הבנתי את זאת מלמטה אך ידעתי שאין כאן מה לעשות. בעצת רב ולאחר קבלת היתר מבן משפחה לספר את הפרטים הלכתי לשכנה מלמטה והסברתי לה את הכל. האשה הזו התיישבה מולי ובכתה. פתאום הבינה שלא תמיד דברים נעשים בכוונה ורק נשאר לה להצטער על כך שלא דנה לכף זכות
כמו שצריך לפי הדין.

ברור לי שישנם מקרים של זלזול גם - אבל גם במקרים כאלו כעס ועצבים רק מעורר אנטגוניזם ובודאי לא פותר כלום. מן הסתם בדרכי שלום אפשר לפעול יותר.

לגבי הנקודה השלישית - אתם כועסים על ילדי ישראל קוראים להם חבלנים?
שאהידים?
תזהרו על מי שאתם כועסים ומקפידים. כבת ליוצאי שואה אכתוב לכם סיפור מזעזע ששמעתי בילדותי
אמי ספרה לי שלאחר המלחמה באו להתפלל בראש השנה בבית הכנסת הגדול של ברגסס בהונגריה לשם חזרו הפליטים מהמחנות והגטו של בודפסט.
אנשים בקושי הלכו מרוב חולשה אך הכריחו עצמם לבוא כדי להתפלל יחדיו. אמי ספרה לי איך שישבו על המדרגות של בית הכנסת שעה ארוכה ולא
יכלו להפסיק לבכות
כי נזכרו שבשנה הקודמת היו כועסים על הקטנים שהשתובבו ועשו רעש והפריעו לתפילה. שנה אחרי זה כבר לא היה על מי לצעוק

רציתי רק לאמר גם לפותחת האשכול - יש בשוק הפשפשים גגונים יד שניה עולה גרושים. למי שסובלת מרעש של שכנות יש אטמי אזניים. זה עדיף מאשר להקפיד ולכעוס. וכן גם לי יש שכנה שדופקת שניצלים כבר 30 שנה באמצע הלילה. אטמי אזנים עוזר.
שאלה יהיו צרותינו ולא פיגועים ולא היטלרים חלילה
העיקר לחיות בשלום אחד עם השני - יותר חשוב מהכל

• הוסף לסימניות
מימ, תודה על הדברים, כתבת אותם הכי טוב שרק אפשר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mim;625276:
באשכול הזה מפריעים לי 3 דברים:
1. כל עם ישראל יכול לקרוא על איך שהחרדים חיים ב"שלום" עם שכניהם.

את באמת חושבת שנצליח למכור להם שאנחנו מלאכים?
לא יותר אמין ומעורר אהדה להיות פשוט בני אדם כמו כולם?

• הוסף לסימניות
ואני גר בקומה שניה והילדים שלי אין מצב שהם זורקים כלום לחצר של השכן כי בגלל כל מיני סיבות ולא משנה למה מה שיפול למטה אין סיכוי שיחזור, בקיצור הילדים שלי יודעים שלא נכנסים למרפסת עם שום דבר שיכול ליפול. השכנים לידי גרים מעל שכן אחר והם היו צריכים לעשות רשת כי השכן למטה כמעט נפצע פעם מחפץ כבד שנפל עליו ואז הבינו ההורים שחייבים לעשות משהו אבל עד שזה קרה הם היו מקבלים כל מה שנפל חזרה, בקיצור ניתן לחנך את הילדים לזה ומי שלא עושה זאת הוא עצלן בצלן ולא איכפתי במובן הכי רחב שיש.

ועוד דבר קטן, גם לי יש מרפסת ומעלי משפחה שהילדים באמת מופרעים שהנחיתו הרבה דברים למרפסת שלי, בוקר אחד כל החד פעמי שלהם עבר אלי למרפסת, יום אחד הילד שלהם זרק 10 שקל למרפסת שלי, לאחר כמה ימים פגשתי את האבא, נתתי לו 10 שקל ואמרתי לו הילד שלך זרק את זה למרפסת שלי הוא היה נורא נבוך ומאז לא נזרק כלום, אבל כלום למרפסתי למרות שהילד עדיין נשאר כמו שהיה.

• הוסף לסימניות
-את באמת חושבת שנצליח למכור להם שאנחנו מלאכים?
לא יותר אמין ומעורר אהדה להיות פשוט בני אדם כמו כולם? -

את מזכירה לי את הבדיחה שאשה מתגאה לחברתה ואומרת: "בעלי? מלאך!" וחברתה עונה לה: "כן גם בעלי לא בן אדם"
אל תדאגי גם אם נציג עצמינו כמלאכים וגם אם נציג עצמינו כבני אדם מן השורה , יתקיים בנו מה שכתוב והיינו בעיניהם כחגבים (סליחה אם טעיתי בציטוט המדויק - אין לי זמן להסתכל בפסוק)

לא דאגתי למה שהחילונים יחשבו עלינו (זה ממילא לא יעזור)
רציתי רק לעורר על כך שאין שום היתר להכפיש ציבור במקום ציבורי כמו פורום כזה (שאלתי פוסק הלכה)
יש בזה גם בעיה של לשון הרע וגם חשש לדין מוסר (דברי הפוסק)
מכיון שאני אמריקאית קשה לי להתנסח תמיד במדויק - רציתי רק לעורר שיש כאן בעיתיות הלכתית לכל מי שכותב על השכנים מלמעלה גם אם זה בלי שמות- אני מקווה שעכשיו הדברים יותר מובנים.
הפוסק ששאלתי אמר שבדברים כגון אלה עדיף להתיעץ באופן פרטי כל מקרה לגופו - גם ועד בניין זה לפעמים בעיה.

ולגבי הצגה של הצבור שלנו בעיני החילונים עוד נקודה קטנה:
לאותה עיתונאית סיפרתי על המקרה של הרבנית רבקה נביס ז"ל מורה ותיקה בסמינר הישן. (היא למדה שם כשהייתי בסמינר)
הבת שלה נדרסה למוות על ידי נהג מונית חילוני. היא שמעה שהנהג לא יודע את נפשו מרוב צער על מה שקרה ובקשה שיבוא לנחם בשבעה. היא הסבירה לו שהגזרה שנגזרה על בתה לא קשור אליו. זו גזרה מן השמיים . אמנם הוא היה שליח לרעה ועל כך יכול לעשות תשובה אבל לא הוא האשם במותה. הנהג מונית כל כך התפעל ונדהם שחזר בעקבות כך בתשובה.
העיתונאית שמעה את הסיפור ולאחר מחשבה אמרה שחבל שסיפורים כאלה לא יוצאים יותר אל הציבור החילוני.

ייתכן שאת צודקת בהערה שלך אך נראה לי שסיפורים כמו אלה יותר יעילים כשדואגים לקרב את הציבור החילוני. מה שבטוח שאם אשה כזאת הייתה חיה בדורנו ,זה מחייב אותנו מאוד לנסות להתגבר על הכעסים הקטנים שבין שכנים ולנסות לחיות בשלום יחדיו. כאשר יש מקרים מסוכנים כמו שקראתי שזורקים פטישים וכו' זה באמת נורא ובשביל זה יש בית דין.

בכל אופן הנקודה החשובה שרציתי להדגיש בכל הנושא הזה שאסור להקפיד. לפי תגובות שנכתבו נראה שאנשים סוחבים איתם מלאי של קפידות .
כאשר אומרים קריאת שמע על המיטה בלילה אומרים הריני מוחל וכו'. צריך לקיים את זה באמת. אמי ז"ל היתה אומרת לי שאם אני מחזירה בכעס על מה שפגעו בי , הזיקו לי, וכו' וכו' זו נקמה וזה כמו חצים. אם אני מקפידה בלב אמנם זה לא נראה לאף אחד אך הקב"ה רואה ומעביר את החץ למי שפגע.

מקווה שלא פגעתי באף אדם פה ומסיימת בתפילה שנרבה רק שלום ויקויים בנו הפסוק: "יהי שלום בחילך שלווה בארמנותיך" ושנזכה בעקבות כך בגאולה שלמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mim;625568:
-רציתי רק לעורר על כך שאין שום היתר להכפיש ציבור במקום ציבורי כמו פורום כזה

זו בדיוק הנקודה.
זו כלל לא הכפשת ציבור, כי בכל צבור יש כל מיני.
חבל שאנשים נכנסים למגננה חזקה בגלל דברים כאלה.
הציבור החרדי היום כל כך רב גווני, שזה פשוט מגוחך להתנצל בשביל כל אחד. וגם חסר טעם לנסות ליצור רושם מלאכותי של מציאות מושלמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;625572:
זו בדיוק הנקודה.
זו כלל לא הכפשת ציבור, כי בכל צבור יש כל מיני.
חבל שאנשים נכנסים למגננה חזקה בגלל דברים כאלה.
הציבור החרדי היום כל כך רב גווני, שזה פשוט מגוחך להתנצל בשביל כל אחד. וגם חסר טעם לנסות ליצור רושם מלאכותי של מציאות מושלמת.
נכון! באמת לא ראוי להכליל מאשכול כזה.
ועדין אם הכללות אני חושבת שגם אחרי שקוראים את האשכול הזה אנחנו ציבור איכותי, ומתחשב הרבה יותר מהציבור הכללי. (ואם העיתונאית הנ"ל תקח את כל הסיפורים כאן ותפרסם אותם זה יהיה לעג לציבור שלה)

אני שגדלתי בבניין שהינו החרדים היחדים יכולה לתת לכם סיפורים שלא תאמינו מה הם זורקים ותנסי להגיד להם משהו על כך.
ובכלל אם נופל לך מהחבל משהו אן סיכוי לראות אותו יותר בחיים מדובר על דקות ואן את הבגד.. מה שעושים אחד עומד בחלון והשני רץ למטה. (וזה גם לא תמיד הולך..)
ככה שאן לנו הרבה מה להתבייש ובכ"א ברור שתמיד יכול להיות יותר טוב.
ובהחלט ראוי שלא להקפיד על אנשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mim;625568:
-הבת שלה נדרסה למוות על ידי נהג מונית חילוני. היא שמעה שהנהג לא יודע את נפשו מרוב צער על מה שקרה ובקשה שיבוא לנחם בשבעה. היא הסבירה לו שהגזרה שנגזרה על בתה לא קשור אליו. זו גזרה מן השמיים . אמנם הוא היה שליח לרעה ועל כך יכול לעשות תשובה אבל לא הוא האשם במותה. הנהג מונית כל כך התפעל ונדהם שחזר בעקבות כך בתשובה.
העיתונאית שמעה את הסיפור ולאחר מחשבה אמרה שחבל שסיפורים כאלה לא יוצאים יותר אל הציבור החילוני.

מתקבל על הדעת שאם מזדמן לאדם חילוני להווכח בהשפעה כה עמוקה של התורה, הוא ירצה לבדוק מה הם חיי תורה.
עם זאת, ספק גדול אם חילונים חוזרים בתשובה מתוך מחשבה שהציבור החרדי חף מכל חסרון.
אם זה קורה - זה לא טוב משום בחינה.
חזרה בתשובה אינה יכולה להתבסס על מחשבה מוטעית כזו, ואם כך היא נעשית - היא לא תצליח. גם אם הכפה תשאר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mim;625568:
-בכל אופן הנקודה החשובה שרציתי להדגיש בכל הנושא הזה שאסור להקפיד. לפי תגובות שנכתבו נראה שאנשים סוחבים איתם מלאי של קפידות .

האמת, הפתיע אותי לקרוא את זה.
נניח שיש לי שכנים שזורקים למרפסת שלי שיירי ארוחת הצהרים. (בפועל התברכתי בשכנים עדיני נפש, שמבקשים רשות כל פעם לפני שהם מנקים את התריסים הנקיים שלהם.)
נניח שבקשתי שוב ושוב והם אטומים. הרי לפי ההלכה במקרה כזה אין חיוב לדון לכף זכות.
אסור לי לכעוס עליהם אפילו בלב?
מה המקור לאיסור הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;626748:
נניח שבקשתי שוב ושוב והם אטומים. הרי לפי ההלכה במקרה כזה אין חיוב לדון לכף זכות.
אסור לי לכעוס עליהם אפילו בלב?
מה המקור לאיסור הזה?

אני מרשה לך לכעוס עליהם!!
לא מכיר אדם שלא היה כועס :)

• הוסף לסימניות
אם הקב"ה לא מרשה, אז לא יעזור גם אם כל האנשים בעולם ירשו.
הבעיה היא אם אומרים בשם התורה דברים שלא נכתבו בה.
אם זה כתוב - אז אדרבה, נלמד איך עושים זאת.
אם זה לא כתוב - איסור תורה הוא לומר שזה אסור. מי שחושב שזה לא ראוי, שיגיד זאת כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;626755:
אם זה לא כתוב - איסור תורה הוא לומר שזה אסור. מי שחושב שזה לא ראוי, שיגיד זאת כך.

הקב''ה עצמו כועס כמו שנאמר לא אחת:" ויחר אף ה'"
אז מי אנחנו בני האדם שלא נכעס ?? :)
ובזה אני מסיים את הדיון הנחמד הזה כי ממילא אם נמשיך ימחקו אותו
אז מי שבא לו להמשיך אותו, כרגיל במייל כמו שהיה בדיונים קודמים :)

נכתב ע"י נחל;626755:

אפשר לפתןח אשכול חדש בנושא זה הרבה טובים וחמים ידעו לענות .
עם ציטוטים מהימנים.
כולנו נרוויח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה