שכנים שפלשו לשטח משותף/ אולי שייך לפורום דין וחשבון גם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2139072:
תודה על ההתייחסות וההכוונה, התחלנו מכלום ועכשיו יש לנו קצת מושגים בנושא שיכולים לעזור לנו.

- האם עפ"י חוק אין לי אפשרות כאחד מבעלי השטח להתנגד שישתמשו בשטח הזה??
- ברגע שיש לי בעלות, אני דורשת מפתח של הדלת לבניין, כך לפחות אוכל לשלוט על סגירת הדלת.
- הוא כל הזמן צועק עלי שהשטח לא שייך אלי ואין לי זכות להניח שם דברים, אפילו על הגדר המשותפת.
- למה שאני לא יהנה ג"כ מהשטח הזה אם הוא שלי, אני גם יעשה שם בריכות לילדים שלי או יניח ארון - מחסן לאחסון חפצים, זה הדבר הכי.
- והכי חשוב מבחינתי שאם יהיה עוד שכן שיוצא לחלק הזה - אפילו אם זה שכן אחר, הוא יפסיק לעלות, כפי שכבר ציינתי.
- לכל מי שלא מבין מדוע פני למלחמה - פני אינם למלחמה, מבחינתי זה פשוט לא אפשרי לחיות בצורה כזו, לא קניתי דירה כדי להיות כל הזמן בלחץ והילדים בפחדים מהשכן שעולה (הוא לא משתייך לסוג העדות שהילדים שלנו רגילים אליהם וד"ל)
הרעיון לשים מחצלת א ו ל י יעזור לי מבחינת הפרטיות וזה גם לא לגמרי אבל מבחינה בטיחותית זה אולי יותר גרוע כי אני לא רואה מה הולך שם,
לדעתי, לבניית קיר אצטרך אישורים מיוחדים כי העיריה כאן לא מאשרת בקלות אפילו לא פרגולות רגילות חוץ מהעלויות של בניית הקיר שצריך להיות משהו רציני מאוד

ועדיין לא הבנתי אם אכן הטאבו משותף אם זה מס' חלקה אחד?

א. אין לך אפשרות להתנגד לשימוש בשטח הזה כמו שאין לך אפשאות להתנגד לשימוש בחדר מדרגות.
ב. הדרישה למפתח היא דרישה הגיונית, יצטרכו לתת מפתח לכל שכן, בתקוה שהשכנים לא יתעקשו להמשיך במצב הקיים.
ג.במידה וגם לך יש חלק בשטח הזה את יכולה גם לעשות שם מנגל או בריכה. להניח בקביעות ארון/מחסן נראה לי שימוש לא סביר לשטח ציבורי.
ד. למה את בטוחה שאם עוד שכן יצא לשם לפעמים הוא יפסיק לבוא לשם?
ה.נדמה שעדיין לא הפנמת שאין לאדם שליטה על שטח שאינו שלו, קנית דירה זה לא אומר שיש לך זכויות בשטח שליד הדירה.
ו. העובדה שהשכן מפחיד זו בעיה ללא פתרון.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;2139056:
זאת ועוד, אם את מעלה את הענין לכותרות את בעצם מזמינה את דיירי 3 הבניינים להשתמש בגג הנ"ל , או לחילופין יורה לעצמך ברגל ומעלה את המחיר במידה ותרצי לרכוש אותו מדיירי הבנינים.

חבל.

אני רוצה להבין מה אתם בעצם מציעים לנו לעשות??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עימוד ספרים;2139085:
א. אין לך אפשרות להתנגד לשימוש בשטח הזה כמו שאין לך אפשאות להתנגד לשימוש בחדר מדרגות.
ב. הדרישה למפתח היא דרישה הגיונית, יצטרכו לתת מפתח לכל שכן, בתקוה שהשכנים לא יתעקשו להמשיך במצב הקיים.
ג.במידה וגם לך יש חלק בשטח הזה את יכולה גם לעשות שם מנגל או בריכה. להניח בקביעות ארון/מחסן נראה לי שימוש לא סביר לשטח ציבורי.
ד. למה את בטוחה שאם עוד שכן יצא לשם לפעמים הוא יפסיק לבוא לשם?
ה.נדמה שעדיין לא הפנמת שאין לאדם שליטה על שטח שאינו שלו, קנית דירה זה לא אומר שיש לך זכויות בשטח שליד הדירה.
ו. העובדה שהשכן מפחיד זו בעיה ללא פתרון.
בהצלחה!

מה פירוש לא הפנמתי? האם שמעתם ממני שיש לי שליטה על השטח, זה שטח ליד הבית שלי שמפריע לי שמשתמשים בו ולכן אני יעשה כל דבר שמותר עפ"י החוק ועפ"י ד"ת כדי שזה יפסיק להפריע לי, נראה לי דבר לגיטימי ביותר.
זה שהוא יפסיק להגיע אם גם לנו יש חלק ושימוש בשטח - אני בטוחה, אני לא יכולה לפרט יותר מדי, אבל ממש זה מה שיקרה

ואכן לא ידעתי ששכנים יכולים לקחת לעצמם בחדר המדרגות שטחים לצרכים אישיים שלהם, וטוב לדעת,

ואם אכן אין אפשרות להתנגד כחלק מהבעלים לשימוש בשטח, אז צריך לחשוב על דרכים אחרות

כמו זה שאם יש לי אפשרות לקנות את השטח ע"י שהטאבו משותף, אקנה את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2139097:
כמו זה שאם יש לי אפשרות לקנות את השטח ע"י שהטאבו משותף, אקנה את זה.

את מדברת לקנות את זה כאילו זה ארטיק במכולת, השטח הזה יכול לעלות 200,000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
יש מושג בהלכה של היזק ראיה.
כלומר שאם לכם יש חזקה של שימוש שם, אם אדם אחר רוצה להשתמש בשטח שליד, הגם שזה שלו, הוא צריך לדאוג שלא יוזק לכם המצאותו שם.

ניתן לשאול בב"ד הישר והטוב 025388380 בשעות הערב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עימוד ספרים;2139110:
את מדברת לקנות את זה כאילו זה ארטיק במכולת, השטח הזה יכול לעלות 200,000 ש"ח.

עשינו בירור לפנ"כ בדיוק כמה אמור לעלות כזה דבר, זה לא מתקרב לרבע מהסכום ולנו זה שווה הרבה יותר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2138244:
אז הסיפור הוא כך:
וזאת בלי להזכיר את החוצפה הגדולה שיש לו טענות אלינו שמה אנחנו מתערבים בשטח שלא שייך אלינו ועוד אפילו מעיזים לומר לו מילים לא יפות כלשונו,

קצת קשה לי להבין למה את קוראת 'חוצפה גדולה'.
שטח משותף שייך לכל הדיירים וזכות כל דייר להשתמש בשטח לצרכיו. שתיית כוס קפה, בריכה לילדים, מנגל וכו' נשמע ממש כמו שימוש סביר. ועם כל עגמת הנפש שבדבר, נראה שתאלצו להשלים עם זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחשב נייד;2139119:
יש מושג בהלכה של היזק ראיה.
כלומר שאם לכם יש חזקה של שימוש שם, אם אדם אחר רוצה להשתמש בשטח שליד, הגם שזה שלו, הוא צריך לדאוג שלא יוזק לכם המצאותו שם.

ניתן לשאול בב"ד הישר והטוב 025388380 בשעות הערב

מבחינה הלכתית יש לנו כנראה עוד הרבה דרכים לפי בירורנו, השאלה היא מבחינה חוקית כי אנחנו לא בטוחים כמה יעניין אותו ד"ת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ok;2139131:
קצת קשה לי להבין למה את קוראת 'חוצפה גדולה'.
שטח משותף שייך לכל הדיירים וזכות כל דייר להשתמש בשטח לצרכיו. שתיית כוס קפה, בריכה לילדים, מנגל וכו' נשמע ממש כמו שימוש סביר. ועם כל עגמת הנפש שבדבר, נראה שתאלצו להשלים עם זה.

לפי דבריכם נראה שראיתם רק את התגובה הראשונה ולא עברתם על כל האשכול, בכ"א תודה על ההתייחסות.

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
לדעתי, מיצית את הבירור הראשוני.
לפי דבריך, השכן הנ"ל הוא טיפוס כזה שעדיף ללכת איתו בראש שלו - קרי - עם עורכי דין ובתי משפט.
אין לי מושג איפה את גרה, אבל בעיריית ב"ב יש שירות שי"ל - שירות יעוץ לאזרח. תנסי לברר אם תוכלי לקבל מהם הכוונה לגבי הצעדים הבאים. כמו כן, תתיעצי עם סמכות תורנית לגבי כל צעד שאת רוצה לנקוט בו, כדי שהשכן הזה לא יוכל לתפוס אותך בפינה בעניינים כאלו.

הצלחות, ותבשרי טוב.
ועוד משהו: יש דברים שהשתיקה יפה להם... ;) וד"ל.

• הוסף לסימניות
ella
ליבי עמך, זה נשמע פשוט לא הגיוני בלשון קצת פחות עדינה קוראים לזה "מנובל ברשות התורה" במקום שאת עומדת, אם עשית כל השתדלות שאת יכולה וברשות ההלכה את יכולה וצריכה להגיד "גם זו לטובה"
אבל לפנ"כ אם יש דרכים למנוע, אין שום מצווה לתת לשני לרקוד על הדם שלנו ולהגיד שהכל משמים.

ירושלמית, תודה גם לך, את צודקת, אבל היינו כ"כ נסערים שהיינו חייבים למצוא פורקן, ואין מקום טוב ואמין יותר מפרוג.

• הוסף לסימניות
הוא לא משתייך לסוג העדות שהילדים שלכם רגילים לראות.

אווואה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;2139211:
הוא לא משתייך לסוג העדות שהילדים שלכם רגילים לראות.

אווואה.

כ"כ ידעתי שזה יגיע, לכן לאורך כל האשכול נמנעתי מלכתוב אפילו ברמז ועכשיו גם אכתוב שזה לא העדה הבעיה רק משהו אחר שאני לא רוצה לכתוב ולכן ניסיתי לכתוב בצורה עדינה 'עדה' אבל אם גם זה מקפיץ אנשים, אז סליחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2139072:
- האם עפ"י חוק אין לי אפשרות כאחד מבעלי השטח להתנגד שישתמשו בשטח הזה??
- ברגע שיש לי בעלות, אני דורשת מפתח של הדלת לבניין, כך לפחות אוכל לשלוט על סגירת הדלת.
- הוא כל הזמן צועק עלי שהשטח לא שייך אלי ואין לי זכות להניח שם דברים, אפילו על הגדר המשותפת.
- למה שאני לא יהנה ג"כ מהשטח הזה אם הוא שלי, אני גם יעשה שם בריכות לילדים שלי או יניח ארון - מחסן לאחסון חפצים, זה הדבר הכי.
- והכי חשוב מבחינתי שאם יהיה עוד שכן שיוצא לחלק הזה - אפילו אם זה שכן אחר, הוא יפסיק לעלות, כפי שכבר ציינתי.
לדעתי, לבניית קיר אצטרך אישורים מיוחדים כי העיריה כאן לא מאשרת בקלות אפילו לא פרגולות רגילות חוץ מהעלויות של בניית הקיר שצריך להיות משהו רציני מאוד

ועדיין לא הבנתי אם אכן הטאבו משותף אם זה מס' חלקה אחד?

1. גם אם השטח של שלושת הבניינים הוא חלקה אחת בטאבו המחולקת למס' תתי חלקות (כל דירה היא תת חלקה), עדיין צריך לבדוק לאיזה תתי חלקות מוצמד הגג, כי ייתכן שהגג שייך רק לחלק מהדירות ולא לדירות של כל הבניינים. ואם כך ייתכן שהוא שייך לו ולעוד שכנים ולא לכם, או לכם ועוד שכנים ולא לו.
2. אין לאף שותף אפשרות למנוע שימוש סביר בשטח המשותף, ושימוש סביר הינו כפי הגדרת אדם מבחוץ ולא כפי מי שגר בצמוד לגג. ולכן עשיית מנגל יכולה להחשב כשימוש סביר. משא"כ הנחת חפצים באופן קבוע כגון מחסן, שדורש את אישור כל השותפים בשטח. וכמובן שהנחת מחסן וכדו' בחדר מדרגות זה גם שימוש שאינו סביר.
3. גם אם יהיה מפתח לכם, גם לשכן המדובר יהיה מפתח והוא יוכל לפתוח כשירצה ויוכל גם לשכוח לנעול...
4. שכן אחר יכול לעלות גם היום, ומשום מה לא עולים לשם כפי דבריכם.
5. אני לא מבין גדול, אבל אין שום סיבה שהעירייה תתערב בבניית קיר גדול במקום גדר אבן רגילה של מרפסת. וגם עלות בניית הקיר היא לא כ"כ יקרה. ואגב לא נראה לי שהגדר הקיימת היא משותפת, וסביר יותר להניח שהיא פרטית שלכם.

• הוסף לסימניות
לצערינו, כפי שאף אחד אינו יכול למנוע מהשכן במרפסת הצמודה (החוקית) לעשן / למנגל / לצלות כבד/ או להקים בריכה.
וכפי שאף אחד לא יכול למנוע ממישהו למנגל בחצר הבנין... (במקרים מסוימים רק פיקוח עירוני)
גם את לא יכולה למנוע ממנו.
אם לטענתך כניסה של עוד שכנים לשטח המשותף, תמנע ממנו את השימוש בשטח:
תוכלו לדאוג אולי לשיתוף פעולה של 1-2 שכנים שיבינו אתכם ויסכימו להראות נוכחות בשטח המשותף: שיחות בערב / שיחת טלפון ארוכה / לימוד בחברותא / תלית כביסה(סמרטוטים וכו') / העמדת בריכה לילדים (גם אם תשמש רק ל10 דקות ותשאר פתוחה עד לפעם הבאה...) / מסיבת חברות לקבוצת בחורות וכו'
והכל בתמימות ולא להגיע איתו למריבות... אלא רק כשימוש בשטח המשותף.
בכל מקרה, ממליצה לכם על איטום אזורי הצפיה כדי למזער פגיעה בפרטיות.

• הוסף לסימניות
לא כדאי לכם להתעסק עם זה בסוף יבדקו גם אותכם ויראו בעיות ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2139227:
כ"כ ידעתי שזה יגיע, לכן לאורך כל האשכול נמנעתי מלכתוב אפילו ברמז ועכשיו גם אכתוב שזה לא העדה הבעיה רק משהו אחר שאני לא רוצה לכתוב ולכן ניסיתי לכתוב בצורה עדינה 'עדה' אבל אם גם זה מקפיץ אנשים, אז סליחה.

למה את חושבת שלכתוב 'עדה' זה לכתוב בצורה עדינה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2138244:
אז הסיפור הוא כך:
אני גרה בדירה קומה אחרונה עם מרפסת גדולה מאוד שממוקם על 3/4 הגג של הבנין שלידינו, (הבנין שלנו בקומה יותר גבוהה) יש לנו גדר של 1.2 מטר מסביב לכל המרפסת שלנו, אחרי השטח שלנו יש את 1/4 הגג הנותר שהוא שטח ציבורי ריק, אינו שייך לאף אחד פרטי אלא לדיירי הבניין שליד הבנין שלנו, מהשטח הזה יש דלת כניסה לחדר המדרגות השכן,
מה שקורה לאחרונה שהשכן שגר בבנין הנ"ל קומה מתחת, החליט שהדירה שלו קטנה וצפופה, ויהיה נחמד מאוד לעלות לשטח הנ"ל לפעמים לתלות כביסה/ לעשות מנגלים/ לשתות כוס קפה /לעשות בריכה לילדים שלו וכד',
יש להבין שהחלק הזה הוא ממש בתוך המרפסת שלי, קפיצה אחת ונמצאים בתוכו, שלא לדבר על חוסר פרטיות משווע, שנמצאים לי ממש בתוך האף, ולא לדבר על כך שאפילו חתולה לא כ"כ נחמדה טיילה לי לתוך הבית פעם, כי השאירו את הדלת של חדר המדרגות פתוח והיא בדיוק יצאה לספורט לילי במדרגות,
וגם לא נזכיר ח"ו גנבים שאין להם שום בעיה לפרוץ משם.
וזאת בלי להזכיר את החוצפה הגדולה שיש לו טענות אלינו שמה אנחנו מתערבים בשטח שלא שייך אלינו ועוד אפילו מעיזים לומר לו מילים לא יפות כלשונו,
הוא כבר פעם אחת שלך לנו מכתב מעו"ד שתובע אותנו על דברים שלא היו ולא נבראו (בסוף קלטנו שהעו"ד הוא אחיו)
שאלתי היא האם יש מישהו שיידע לענות לי אם יש איזשהו חוקים בנושא הזה? זה משהו צדדי ולא ברור,
אנחנו קנינו את הדירה שלנו בכסף מלא לשימוש יום יומי והוא בא ולוקח שטח שלא נבנה לשימוש כלל (כי זה גג מעל הדירה שלו שאנשים לא משתמשים בזה שימוש יום יומי) והבעלות שלו על השטח הקטן הזה הוא ביחד עם כל השכנים בבנין
וגורם לנו שלא נוכל אפילו לצאת למרפסת (הילדים רק רועדים כל הזמן שנסגור את הדלת כי אולי הוא בחוץ)
האם יש לנו זכות לדרוש ממנו לא להשתמש בשטח?
או אולי לדרוש שיבנה קיר רציני שיחזיר לנו את הפרטיות והביטחון?

ככה בדיוק היה אצלנו שנים רבות.
השכן ובניו גידלו שם תרנגולות, ברווזים, יונים, הפכו את השטח ההוא למחסן/ חצר אחורית והערימו שם זבל בכמות מטורפת.
צר לי לבשר שהסיפור הסתיים רק כאשר שכן אחר בנה שם ברישון ובזה נגמר העניין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....