דרוש מידע שכרות דירה

מצב
הנושא נעול.
האם אתה בעל דירה?
זכיתי במחיר למשתכן וגם אם בעתיד אחליט להשכיר את הדירה אני לא יפריז במחיר השכירות.
לא גורפים רווחים על חשבון אברכים צעירים ואומללים.
גם אם בעולם הערכים שלך הכלל הזה לא מובן.

זכיתי במחיר למשתכן וגם אם בעתיד אחליט להשכיר את הדירה אני לא יפריז במחיר השכירות.
טוב בא נעשה סדר
אף אחד לא גורף רווחים ע"ח צעירים אומללים
יש לכל דירה מחיר שווי שוק
ועפ"י זה גובים שכירות
נניח שהדירה שלך עולה לך 2 מילון
ושווי המחיר שכירות באזור שלך עולה 5000
האם אתה תשכיר ב 3000?

טוב בא נעשה סדר
אף אחד לא גורף רווחים ע"ח צעירים אומללים
יש לכל דירה מחיר שווי שוק
ועפ"י זה גובים שכירות
נניח שהדירה שלך עולה לך 2 מילון
ושווי המחיר שכירות באזור שלך עולה 5000
האם אתה תשכיר ב 3000?
מסכימה לגמרי!

מחיר שוק זו עובדה.
לא עניין של לעשוק אברכים.

מי שנותן לשוכר להשאר במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק זה חסד אמיתי (לא תמיד השוכר מעריך/ יודע/ מבין /מוקיר טובה) ,א"א לדרוש חסד מהמשכיר , והמלצה טובה להיות שוכר טוב, לא לנדנד על כל מנורה , ולמשכיר בד"כ חשוב שוכר טוב שמשלם בזמן ולא מטרטר אותו..

לנו יש דירה גדולה וחדשה בירושלים- אזור שלא התיקר בכלל
אבל המחיר שכירות שלה מאוד מאוד יקר - האזור יקר מאד
(אנחנו לא מרשים לעצמינו לגור שם)
היה לנו שוכרים שלא שילמו לנו ולא היה להם דרך לשלם
וטענו לנו שזה שלנו יש דירה זה לא מובן מאליו ואנחנו צריכים לרחם עליהם שאין להם דירה
ובכלל הם כבר שילמו לנו הרבה כסף בחודשים שכן שילמו
והכל זה מהשם וגרמו לנו להתחזק מאוד בביטחון :)
וגם אם נוציא אותם מהדירה עלולים להגיע נסיונות אחרים...

יש נקודה שאני רוצה לומר לפעמים אנשים גרים במקום שלא מתאים להם
אין מה לעשות, בן אדם שאין לו כסף לא ילך לקנות רכב פררארי ויתחנן למוכר שיתן לו וירחם עליו
ברגע שהמחיר עולה צריך ללכת למקום סביר ונכון ולא לגרום למשכיר להפסיד ולשלם יותר
אין לכם אפשרות לשלם את המחיר שכרגע בשוק- תחפשו מקום שמתאים לכם מבחינה כלכלית
אין סיבה שמישהו שאין לו אפשרות לגור במקום מסוים ימשיך לגור שם ויאשים את המשכיר
תבינו אין שום סיבה לגרום נזק או לקחת צדקה מהמשכיר פשוט תעברו למקום שבו תכלו לחיות כמו נורמלים
עם משכורת והכנסות מתאימות .

ואגב אותו דירה שעולה 2 מיליון בהחזר רבית של 2 מיליון זה שווה ערך 120 אלף רק רבית
זה יוצא שאותו משכיר משלם קרוב ל10,000 רבית ןגם במידה ויש לו הון עצמי זה סכום הכסף שהכסף שלו שווה
לפי רבית של 5 % אז עדין אותו שוכר מרוויח בזה שהוא לא קונה את הדירה הזו פי כמה .

נערך לאחרונה ב:
ואם תרצה למכור אותה והקונה יהיה אברך
תמכור במחיר שקנית או במחיר שזה שווה היום - אפילו שזה יקררר ומחיר מופרז
כדי לא לגרוף רווחים על חשבון הקונה האברך האומלל
(כותב השורות בעל שתי יחידות שמושכרות כבר כמה שנים במחיר מגוחך בגלל שלא נעים לי להעלות - ובהחלט מחשב את זה כחסד איתם אבל לא לעולם זה ימשיך...)

וואי וואי...
עכשיו אני עוברת על כל האשכול
מכרנו דירה לפני כמה זמן ב1,600,000 במקום 2,000,000
עכשיו אני מבינה שאנחנו פראיירים
או שזה לא יפה לעשוק זוג צעיר שבא לקנות דירה...
מה אתם אומרים?

כשיהיה מחסור בחלב זה יהיה המצב
ואז יפתח אשכול תלונה על זה - ויהיה מותר ליצרנים גם להעלות מחיר (כי יש ביקוש) וגם להבין את הצרכנים!
יש דרך להעלות מחיר.
בשום תגובה פה באשכול לא כתבתי לא להעלות - אבל להעלות בפעם אחת ב1800 -1300 זה לא הגיוני.

פעם שמעתי שבעיקרון יש אחוז מסוים שאפשר להעלות את המחיר (חוקית) לא יודעת בברור אם זה נכון,
אבל מה, לא בא לך שאני יעלה בסכום שלי אז תצא מהדירה,
אני יכולה להגיד מהמקום שלי יש לנו בעל דירה ממש צדיק הוא יודע בודאות שהאזור יותר יקר ממה שאנחנו משלמים ( בכיף הוא יכול לקבל עוד 1500 בחודש) ומבחירה הוא לא מעלה ואל תחשבו שיש לו כסף או משהוא, ממש לא להפך אברך צדיק יושב ולומד עם הרבה ילדים בלע"ה, רק הי הלו חשוב לשמוע שאכן בעלי עדיין אברך ושלא זכינו בלוטו......
(האזור שלנו מבוקש מאד!!!)
וואו באמת אדם אציל.
חבל שאין סמל של 'התרגשתי'...

לא אמרתי שאסור להם להעלות - מותר אבל יש גבול בכמה.

זה בדיוק כמו התלונות על יוקר המחיה בהכל - גם בגדים זה ככה -
הכל עולה ואנחנו עדיין משלמים על זה
ככה גם פה -
נמשיך לגור ביחידות שמעלים - אנחנו רק מבקשים קצת התחשבות.
לא ביקשנו לא להעלות בכלל!
אין גבול בכמה וזאת משום שכפי שעיניכם רואות כל השוק מתייקר ובכלל זה גם מחייתו של אותו משכיר בעל משפחה ברוכת ילדים וכן המשכנתא שקורעת אותו מידי חודש על הדירה שבעצם אתה בעצמך גר בה ונהנה ממנה
אני משכירה דירה יוקרתית מאוד ומשודרגת בשידרוגים הכי יוקרתיים שיש.
כבר שנתיים לא העלנו לשוכר את השכירות ( לשוכר גם יש דירה גדולה במקום אחר).
השכירות מכסה אולי חצי מהמשכנתא שלי (והיא עלתה ביותר מ 2500 שח לחודש).
אחרי שאני קורא פה אני מבינה שאנחנו פראיירים.
הוא אומנם שוכר טוב אבל השכירות הזו לא רווחית
מצות צדקה היא מצוה גדולה וחשובה מאד הלואי על כל יהודי כל יום כל היום רק שיש הוצאות... אבל ודאי מי שמסתדר בגביית מחירים נמוכים לשוכריו תבוא עליו ברכה אך כמובן שמעיקר הדין אינו מחוייב להישאר במחירים נמוכים אלו...
בדיוק קרה לי סיפור דומה-
אני זכיתי בלוטו וגם אם בעתיד אפתח חנות רכבים לא אפריז במחיר ואמכור אותם במחיר עלות
וכו' וכו' קשקושי מוח.

אין גבול בכמה וזאת משום שכפי שעיניכם רואות כל השוק מתייקר ובכלל זה גם מחייתו של אותו משכיר בעל משפחה ברוכת ילדים וכן המשכנתא שקורעת אותו מידי חודש על הדירה שבעצם אתה בעצמך גר בה ונהנה ממנה

מצות צדקה היא מצוה גדולה וחשובה מאד הלואי על כל יהודי כל יום כל היום רק שיש הוצאות... אבל ודאי מי שמסתדר בגביית מחירים נמוכים לשוכריו תבוא עליו ברכה אך כמובן שמעיקר הדין אינו מחוייב להישאר במחירים נמוכים אלו...

בדיוק קרה לי סיפור דומה-
אני זכיתי בלוטו וגם אם בעתיד אפתח חנות רכבים לא אפריז במחיר ואמכור אותם במחיר עלות
וכו' וכו' קשקושי מוח.
אני באמת לא מצליחה להבין מה ההבדל בין התלונה על זה -
לבין התלונה על יוקר המחייה
על הכל הבינו - למה מפילים את יוקר המחיה על הצרכנים?
פה זה לא ככה?
מותר למשכירים להעלות (כמובן בגבול הטעם הטוב) ומותר לשוכרים להתלונן על זה שזה קשה!

אפשר להתלונן,
מחיר של 4700 לחודש לדירת 3 חדרים בעיר חרדית מרכזית,
שיושבת בטבורה של הארץ- הוא הגיוני לחלוטין!
3500 זה מחיר מבצע (יחס בין מחיר הדירה למחיר שכירות)

יש בציבור שלנו בלבול רב בין חסד לעולם העסקים. שתי דברים שונים ולא קשורים אחד לשני. חסד זה דבר נפלא אבל האמת אני מבין קצת מאיפה זה בא הרי קונים אוכל ב"יש חסד" במקום בסופר.(סבא שלי ז"ל היה אומר בהומור שלקח אותנו לקניות בואו לקניות אני הולך ל"חסד של אמת"-הוא גדל בתקופה שלא היו את המשחקים האלה) ורגילים למכירות של גמ"ח ות"ת וכל מיני חסדים. ב"ה חסד בעולם החרדי זה דבר נפלא ויפה מאוד ודוגמא לכל העולם אבל צריך קו שמפריד בין השניים.

כנראה שיש לך איך לכסות את הפער, וזה ראוי להערכה .
אבל תזכרי שלא לכולם יש.
לא. אין לי!! אנחנו קורעים את עצמינו בעבודות כדי לכסות את כל ההוצאות הגדולות שפתאום נפלו עלינו אבל לא מסוגלת לקרוע משפחה כפי שעושים לי
כנראה גם ששווי השכירות באיזור לא עלה באותה מידה...
זה נכון.
אני כיום משלמת שכירות מאד יקרה בלית ברירה כי ברגע שלא אסכים אני פשוט אלך לרחוב כי אין. אין דירות!! +משכנתא. החזר שכירות לדירה שלי בערך 60% מהמשכנתא בלבד.

השתמע כאן שאמרתי שזה חוצפה וניצול של בעל הדירה.
לרגע לא התכוונתי להישמע ככה, רק פרקתי תסכול על זה שהשקענו השקעה מטורפת(אם נחשב את הכסף שההשקעה דרשה כבר נגיע למחיר שכירות ממוצע באזור) בדירה שקיבלנו במצב מזעזע והיום אי אפשר להכיר אותה ובעל הדירה בא והעלה לנו ב1800 ש"ח כי יודע שאין לנו ברירה אחרת. זה מעצבן

דרך אגב סתם ידיעה שכאשר משכנתא מתייקרת בגלל העלאת הריבית אזי לא כל ההעלאה האמיתית משתקפת בהחזר החודשי המיידי לפחות במקרים שהמשכנתא היא בתחילת הדרך. לדוגמא אם ההחזר החודשי קפץ ב1000 שקל הנזק האמיתי הוא יותר גדול וישתקף בהמשך תשלומי המשכנתא גם אם הריבית תרד בחזרה (בשיטת שפיצר)

יש בציבור שלנו בלבול רב בין חסד לעולם העסקים. שתי דברים שונים ולא קשורים אחד לשני. חסד זה דבר נפלא אבל האמת אני מבין קצת מאיפה זה בא הרי קונים אוכל ב"יש חסד" במקום בסופר.(סבא שלי ז"ל היה אומר בהומור שלקח אותנו לקניות בואו לקניות אני הולך ל"חסד של אמת"-הוא גדל בתקופה שלא היו את המשחקים האלה) ורגילים למכירות של גמ"ח ות"ת וכל מיני חסדים. ב"ה חסד בעולם החרדי זה דבר נפלא ויפה מאוד ודוגמא לכל העולם אבל צריך קו שמפריד בין השניים.
ודאי ,
אבל לא חושבת שנכון להעלות מיד בקפיצה משמעותית באותו חודש, בתור התחשבות במשפחה השוכרת, ושוב אם זה דירה יחידה יש אלמנטים נוספים כמו שלו עצמו העלו והוא צריך את הפער , אבל בדירה להשקעה זה קצת שונה.

אני באמת לא מצליחה להבין מה ההבדל בין התלונה על זה -
לבין התלונה על יוקר המחייה
על הכל הבינו - למה מפילים את יוקר המחיה על הצרכנים?
פה זה לא ככה?
מותר למשכירים להעלות (כמובן בגבול הטעם הטוב) ומותר לשוכרים להתלונן על זה שזה קשה!
יש הבדל בין להתלונן שזה לגיטימי
לבין לקרוא למשכירים אטומים

• תודה
Reactions: ~~~
יש הבדל בין להתלונן שזה לגיטימי
לבין לקרוא למשכירים אטומים
נכון
טעיתי בביטוי
על זה אני מצטערת ממש
הלוואי ויכולתי למחוק (אנסה אולי אפשר)

מה הוא גבול הטעם הטוב?
האם לא המחיר שוק?
לדעתי לא,
משכירים הגונים לא יעלו בכ"כ הרבה, אפשר לעשות משהו שיהיה הגיוני ל2 הצדדים.
מאמינה שיחלקו עלי,
תחשוב שמחיר השוק הוא בשבילנו השוכרים לא הגיוני.
אתם לא חייבים להבין את זה!!!
אבל מי שכן תבוא עליו הברכה.
זה הכל!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.