קורונה שכר המורים...

אין לי בעיה עם זה שאתן מקבלות משכורת אבל שלפחות יעזרו גם לנו וישתתפו במימון של ההוצאות שנגרמות מהחופשה
זה לא הוגן שיהיה ציבור אחד במדינה שמופלה לטובה וכל השאר שיספגו את כל ההפסדים לבד.
ותשלום לגן ולמעון כן יורד מהכיס האישי ואפשר לחשוב מאיפה יש למדינה כסף... אלה כספי ציבור שלא מסכים לאפליה הזאת.
במשרד החינוך אני יודעת שיש החזרים להורים על הלימודים. השיקים חוזרים אליהם. ככה זה אצלנו בכל אופן

כלכליסט:

משרד האוצר: "אין סיכוי שהמורים יקבלו שכר והילדים יישארו בחופש"
על רקע הנחיות החירום הממשלתיות המשרד סיכם עם ההסתדרות הכללית כי עובדי המגזר הציבורי ייצאו לחופשה עד פסח, על חשבון ימי החופש שלהם - אולם הסתדרות המורים מתנגדת לכך. לטענתו הסתדרות המורים זהו "הגוף היחיד שהסביר לנו ש'אנחנו עובדים יותר קשה מהבית'": הסתדרות המורים: "היינו מצפים ממשרד האוצר דווקא בזמנים אלו לתת תמונה אמינה לציבור ולא להטעות ולסלף"
עמרי מילמן15:1017.03.20

"לא תהיה סיטואציה שהמורים יקבלו שכר והילדים יישארו בחופש גם בחופש הגדול", כך אמרו היום בכירים באוצר בתגובה להתנגדות הסתדרות המורים לצאת לחופשה עד פסח על חשבון ימי החופש שלהם. זאת על רקע הנחיות החירום והסיכום של האוצר עם ההסתדרות הכללית הנוגע לעובדי המגזר הציבורי.

כאמור, יש הסכמה עם ההסתדרות ועם ארגוני העובדים האחרים שעד פסח עובדים שאינם חיוניים ייצאו לחופשה על חשבון העובד. אצל המורים מכיוון שאין חופשה צבורה המטרה היא להחזיר את הימים הללו בחופש הגדול.

בעוד שהממונה על השכר הצליח להגיע להסכמות עם כל הארגונים, הגוף היחיד שהסביר לנו ש"אנחנו עובדים יותר קשה מהבית" זה הסתדרות המורים שם התנגדו לקיזוז את ימי החופש". במשרד האוצר מתעקשים כי או שתקנות שעת חירום יחייבו את המורים להשלים את אותם ימי חופש בחופש הגדול או שלא יקבלו שכר בשלב הנוכחי.
במשרד האוצר ביקשו לרדת לפרטים בנוגע לתוכנית שפרסם אתמול שר האוצר משה כחלון בהיקף של 5 מיליארד שקל. כאשר מסתמן כי בשלב זה מרבית ההחלטות המשמעותיות טרם התקבלו. 5 מיליארד השקל אמורים להיות מושקעים בסופו של דבר במחוללי צמיחה, כלומר השקעה בתשתיות ומו"פ בעיקר (דרך הרשות לחדשנות) וכן הכשרות לעובדים במטרה לסייע להם להשתלב בשוק העבודה מחדש אולם במשרד האוצר עדיין לא יודעים להגיד היכן בדיוק יושקע הכסף וכיצד.

בנוגע ליתר ההחלטות המיידיות, לפי האוצר מדובר בצעדים זמניים שאמורים לסייע למשק עד אחרי פסח, כאשר במהלך החג אמורים להתקבל החלטות נוספות במידת הצורך.

בנוגע לקרן ההלוואות בהיקף של 8 מיליארד שקל, במשרד האוצר אומרים כי בשלב זה, לאחר 3 ימים של פעילות הגיעו נבדקות כעת 153 בקשות, כאשר מחצית מתוכן הגיעו אתמול. אולם מציינים באוצר כי ישנם מאות פניות בימים אלו ולכן מעריכים כי בסופו של דבר הקרן תגיע למיצוי מלא.

מבחינה תקציבית אמנם ניתנה תוספת משמעותית למערכת הבריאות וכן למשרד הרווחה לצד עלייה בהוצאות אחרות למשל בעקבות העלייה באבטלה, אולם לצד זאת ישנם תקציבים רבים שלא יוצאים לפועל, כמו למשל הסעות תלמידים, אירועים או טיסות לחו"ל. באגף התקציבים בוחנים בימים אלו את ההוצאות שבוטלו אל מול ההוצאות החדשות במטרה להבין את גובה הפער.

בכל הנוגע למס הכנסה, בעוד שאתמול האמירה של כחלון בנוגע לדחיית המע"מ הייתה כללית, רשות המסים הבהירה היום כי הדחייה בחודש ניתנה לעסקים קטנים (עד 1.5 מיליון שקל) אלו יידרשו לשלם מע"מ רק ב-27 באפריל. עסקים גדולים יותר, קיבלו דחייה של עשרה ימים בלבד, ויידרשו לשלם כבר ב-26 במרץ.

בנוגע למענק שיינתן לעסקים בגובה של עד 6,000 שקל, אומרים באוצר כי כדי לקבל את המענק יידרשו העסקים להראות פגיעה ביחס להכנסות שלהם ב-2018. כאשר תנאי הזכאות קובעים כי מענקים יינתנו רק לעסקים ועצמאים מעל גיל 27, עם מחזור של עד 300 אלף שקל, ועם הכנסה חייבת של עד 150 אלף שקל. גובה המענק יהיה דיפרנציאלי בהתאם להפסד. על פי הערכות בתנאי הזכאות עומדים כ-200 אלף עצמאים.בכל מקרה הדגישו באוצר כי אולם ככל שלא חלו עליהם הפסדים או שהם ברווחים בעתיד, יכול להיות שזה יקבל ביטוי.

בנוגע למענק האבטלה שהבטיח כחלון לשכירים, במשרד האוצר אומרים כי בוחנים כעת מענק חד פעמי בגובה מאות שקלים לזכאים חדשים לדמי אבטלה, אולם זה ייבחן כעת בהתאם לחסכון שיינתן בעקבות הוצאת עובדים (בעיקר במגזר הציבורי) לחופשה בתשלום.

בעוד שהעלות המוערכת בשלב זה אם ההגבלות הקיימות על המשק יימשכו עד אחרי פסח מוערכת בכ-45 מיליארד שקל. השבתה כוללת של המשק, לפי האוצר תעמוד על 80 מיליארד שקל. לפי בנק ישראל השבתה כזו תעלה למשק 90 מיליארד שקל.

בכירים באוצר התייחסו גם לדרישות משרד הבריאות מהציבור בנוגע להתנהגות הציבור ואמרו כי "אם אתם רוצים לשמור על המשק ועל מקומות העבודה אתם צריכים להיות או בבית או בעבודה ורק לצאת לקניות קצרות כשצריך. צר לנו שאזרחים לא מבינים את זה".

מהסתדרות המורים נמסר כי "היינו מצפים ממשרד האוצר דווקא בזמנים אלו לתת תמונה אמינה לציבור ולא להטעות ולסלף. עובדי ההוראה עובדים קשה בימים אלו, מהבית, בהתאם למטלות שמשרד החינוך מעמיס עליהם. ולכן הם זכאים לשכר מלא. ההסדר שאליו הגיעו עובדי המגזר הציבורי אינו רלוונטי, שכן הם נמצאים בחופשה ולא עובדים מהבית. היינו מצפים מנציגי האוצר והחינוך להוקיר את תרומתם של עובדי ההוראה לחוסן הלאומי בשעה קשה זאת. במקום להשמיץ אותם ולהציג אותם כנצלנים שלא מבינים את המצב".

תכלס, מורות מקבלות משכורת או לא????

אני עובדת מהבית, ככה שאני ממשיכה לעבוד ולקבל שכר (כמעט כרגיל-כי יש לי ילדים שנשאר בבית אז אני משלימה שעות בערב)

אולי לכן אני מנסה להבין את המורים שמלמדים מרחוק, למה אתם לא חושבים שהם עובדים??
ללמד מרחוק זה לא נקרא עבודה? למה שלא יקבלו על זה שכר?

לא מדברת על מורות וגננות שחופשות לגמרי.

יש למישהו מושג לגבי המשכורת של המורות
המועסקות ע"י עמותות ולא ע"י החינוך העצמאי?

אגב לא היה פה ויכוח בעמודים האחרונים על חל"ת בגין הקורונה אלא דיון כללי על התנאים הסוציאליים של מגזר זה לעומת מגזרים אחרים.
יובהר: אין לי עניין להתנצח ולהוכיח שהמורים לכאורה חיים על חשבוננו.
בתור בת לשני אנשי חינוך ותיקים ומסורים ואם לילדים שזכו למורים נהדרים רוב הזמן אני יודעת שיש אנשי חינוך מסורים וטובים.
יש לי עניין להביא לידיעתם שהתנאים הסוציאליים (לא שכר לשעה) הם יוצאי דופן לעומת המגזר הפרטי.
(אמא שלי היקרה נדהמת כל שנה לגלות שלא משולמת לי מחלה מהיום הראשון, שכל יום חופש בבין הזמנים הוא על חשבוני ושאין לי קה"ש).
יש לי עניין להביא לידיעתם שהכיס ממנו משולם תקציב המדינה הוא אחד ויחיד וכאשר מגזר אחד משולם באופן מלא על אבטלה זה בהכרח יתקיים על חשבון מגזרי עובדים אחרים.
וזו ורק זו הסיבה לתסכול שחשים שאר עובדי המגזר הפרטי וגם העצמאים בימים אלו כאשר אין מענה ופיצוי כספי למי שיוצא לחל"ת למשך של פחות משלושים יום.
תגובות מצד מורים שמאשימות בקנאה וצרות עין לא רק שאינן רלוונטיות ולא שייכות לדיון אלא מכעיסות ועושות למגזר זה שירות דוב.
לא קראתי עד לסוף האשכול.
והאמת שדי נמאס לי מהדיונים הללו.
אבל אני רוצה להציג לך צד חדש.
אני מורה. כן. מורה.
אבל לא בחינוך העצמאי ולא בממ''ד. אלא במוסד שנקרא מוכר שאינו רשמי.
משכורתי משולמת ע''י עמותה. (ובזה, אני חושבת, אני מיצגת אחוז נכבד של המורות שמסתובבות כאן).
אז ככה
אני עובדת 23 שעות שבועיות. כפול 45 דקות. זה דה יורו. דה פקטו אני נמצאת בבית הספר כ-30 שעות (של 60 דקות) בשבוע, לא כולל זמני נסיעות כשעה לכל צד. וזה בלי לחשב את שעות הכנת השיעורים, בדיקת המבחנים, אספות הורים ומורים, טלפונים של תלמידות והוריהן וארוח תלמידות אחה''צ ובשבתות.
גם עכשיו בימים שאנחנו ב''חופשה'' אנחנו עובדות. שולחות חומרים, מקליטות שיעורים, משוחחות בטלפון וכו'.

בנוגע לשכר
אפרוש כאן את הקלפים
אני מורה עם למעלה מעשרים שנות ותק, עם תואר ראשון אקוויולנטי, ומספר נכבד של גמולים, משתייכת ל''עוז לתמורה'' ומשכורתי (בברוטו) אינה מגיעה ל9000 ש''ח.
לא משלמים לי נסיעות, לא קיבלתי הבראה כבר חמש שנים, ועד לפני שנתים הפרישו לי ''מעשר'' מהמשכורת, שכיון שירד מהברוטו זה היה 12%.
ואני עובדת בעמותה, שבאופן יחסי זה נקרא שהם נותנים תנאים טובים. כי הם מפרישים לקרן השתלמות ועוד. מה שהרבה עמותות לא נותנות.

לא באתי להתבכיין. אני אוהבת את העבודה שלי, אני מרוצה מהתנאים, סמוכה ובטוחה שהקב''ה הוא הזן והמפרנס אותנו ולא עמותה כזו או אחרת.

גם עכשיו, משמים נגזר עלינו שנמשיך לקבל משכורת. על האחרים כנראה נגזר לקבל את פרנסתם בדרך אחרת בחודש הזה.
גם פרוטקציה היא משמים וגם ועד עובדים שעןבד בשבילך הוא גזרת עליון.
שם למעלה אין טעויות. הסתדרות המורים וגב' יפה בן דויד או איך שקוראים לה (אני לא שייכת להסתדרות באופן אישי, ואת שמה של הגברת שמעתי כאן לראשונה) הם רק בובות בתיאטרון. צעדיהם, מחשבותיהם והחלטותיהם מוכתבים ע''י בורא העולם.

אל תראו בדברי הטפה של אמונה. אני אומרת ומשננת את הדברים גם לעצמי. משדלת בכל כוחי להאמין בזה גם כשהדברים לא ממש מסתדרים כפי שתכננתי (וכבר עברתי אי אילו משברים כלכליים בחיים).
גם אל תראו בדברי אטימות כלפי האחרים שמשענתם הכלכלים קרסה פתאום. ליבי עם כל אחד ואחד מכם. אני דואגת לכם וליקרים ולקרובים לי (אני מורה יחידה במשפחה ענפה)
ומתפפלת עלי ועל כל עמ''י ועל העולם כולו, שיגמר כבר המשבר, שנראה כבר בבוא משיח צדקנו במהרה בימינו, שיבהיר את כל הקושיות וכל הבעיות במהרה בימינו אמן.

בשולי דברי.
ברגע זה קיבלתי טלפון ממורה בצוות ההוראה שלנו.
היא מספרת לי שמשרד החינוך דורש עבודה בתמורה למשכורת.
כל מורה מחויב לשלוח חומרים לתלמידיו באמצעים העומדים לרשותו.
כיון שאני מורה כמעט יחידה בצוות שיש ברשותה אינטרנט, היא ביקשה שאחפש הרצאות על פסח שיכולות להתאים לתמידותינו (אם מישהי תשלח לי קישורים אני אודה לה מאד).
בקיצור שלחה אותי לעבודה אינטנסיבית.

לא קראתי עד לסוף האשכול.
אני מורה. כן. מורה.
משכורתי משולמת ע''י עמותה. (ובזה, אני חושבת, אני מיצגת אחוז נכבד של המורות שמסתובבות כאן).
אז ככה
אני עובדת 23 שעות שבועיות. כפול 45 דקות. זה דה יורו. דה פקטו אני נמצאת בבית הספר כ-30 שעות (של 60 דקות) בשבוע, לא כולל זמני נסיעות כשעה לכל צד. וזה בלי לחשב את שעות הכנת השיעורים, בדיקת המבחנים, אספות הורים ומורים, טלפונים של תלמידות והוריהן וארוח תלמידות אחה''צ ובשבתות.
גם עכשיו בימים שאנחנו ב''חופשה'' אנחנו עובדות. שולחות חומרים, מקליטות שיעורים, משוחחות בטלפון וכו'.

בנוגע לשכר
אפרוש כאן את הקלפים
אני מורה עם למעלה מעשרים שנות ותק, עם תואר ראשון אקוויולנטי, ומספר נכבד של גמולים, משתייכת ל''עוז לתמורה'' ומשכורתי (בברוטו) אינה מגיעה ל9000 ש''ח.
לא משלמים לי נסיעות, לא קיבלתי הבראה כבר חמש שנים, ועד לפני שנתים הפרישו לי ''מעשר'' מהמשכורת, שכיון שירד מהברוטו זה היה 12%.
ואני עובדת בעמותה, שבאופן יחסי זה נקרא שהם נותנים תנאים טובים. כי הם מפרישים לקרן השתלמות ועוד. מה שהרבה עמותות לא נותנות.

לא באתי להתבכיין. אני אוהבת את העבודה שלי, אני מרוצה מהתנאים, סמוכה ובטוחה שהקב''ה הוא הזן והמפרנס אותנו ולא עמותה כזו או אחרת.

גם עכשיו, משמים נגזר עלינו שנמשיך לקבל משכורת. על האחרים כנראה נגזר לקבל את פרנסתם בדרך אחרת בחודש הזה.
שם למעלה אין טעויות. הסתדרות המורים וגב' יפה בן דויד או איך שקוראים לה (אני לא שייכת להסתדרות באופן אישי, ואת שמה של הגברת שמעתי כאן לראשונה) הם רק בובות בתיאטרון. צעדיהם, מחשבותיהם והחלטותיהם מוכתבים ע''י בורא העולם.

אל תראו בדברי הטפה של אמונה. אני אומרת ומשננת את הדברים גם לעצמי. משדלת בכל כוחי להאמין בזה גם כשהדברים לא ממש מסתדרים כפי שתכננתי (וכבר עברתי אי אילו משברים כלכליים בחיים).
גם אל תראו בדברי אטימות כלפי האחרים שמשענתם הכלכלים קרסה פתאום. ליבי עם כל אחד ואחד מכם. אני דואגת לכם וליקרים ולקרובים לי (אני מורה יחידה במשפחה ענפה)
ומתפפלת עלי ועל כל עמ''י ועל העולם כולו, שיגמר כבר המשבר, שנראה כבר בבוא משיח צדקנו במהרה בימינו, שיבהיר את כל הקושיות וכל הבעיות במהרה בימינו אמן.
חני יקרה.
בחרת לצטט אותי ודווקא איפה שפרשתי את מחשבותי והבהרתי כי אין בלבי כלפי ציבור המורים.
כל טענתי היתה (חוזרת שוב) שמורים שאינם עובדים בחלת לא אמורים להיות מפוצים במאה אחוז כששאר עובדי המגזר הפרטי מפוצים חלקית אם בכלל וכנ"ל העצמאים.
עיני לא צרה במורים ולא בשום מגזר.
וגם לנו לא נעים לשמוע הטפות והאשמה בקנאה וצרות עין שחוזרות ונשנות לאורך הדיונים באשכול הזה ובאשכולות אחרים ומסיטות את הדיון לפסים לא הוגנים.
לא ממך חני יקרה. את תמיד כותבת בנועם ובעדינות.
ושנזכה כולנו לבריאות ולפרנסה בכבוד.

חני יקרה.
בחרת לצטט אותי ודווקא איפה שפרשתי את מחשבותי והבהרתי כי אין בלבי כלפי ציבור המורים.
כל טענתי היתה (חוזרת שוב) שמורים שאינם עובדים בחלת לא אמורים להיות מפוצים במאה אחוז כששאר עובדי המגזר הפרטי מפוצים חלקית אם בכלל וכנ"ל העצמאים.
וגם לנו לא נעים לשמוע הטפות והאשמה בקנאה וצרות עין שחוזרות ונשנות לאורך הדיונים באשכול הזה ובאשכולות אחרים ומסיטות את הדיון לפסים לא הוגנים.
אני באמת לא יודעת למה בחרתי לצטט דווקא אותך.
אולי משום שהודעתך היתה עניינית מאד ולא מתלהמת ולא מוגזמת.
המטרה שלי היתה רק להבהיר שהתנאים הסוציאליים המעולים שיש למורים
הם רק לאלו שעובדים ישירות במשרד החינוך או בחינוך העצמאי (שזה פחות מהממלכתי, אבל עדין טוב בהרבה מהעמותות הפרטיות)

תרגעו.
אנחנו המורות עובדות מהבית.
מכינות חומר מוקלד עם הסברים על חומר שעדיין לא לימדנו בכיתה, מכינות דפי עבודה (כי רוב התלמידים השאירו ספרים בכיתות) ושולחות לתלמידות במייל.
לרוב ההורים יש מייל, הורים ללא מייל התבקשו להגיע לביה"ס לקחת חומר.
כל יום אנו מתעדכנות בהנחיות חדשות איך לשמור על קשר רצף לימודי, עונות לטלפונים ומסבירות את מה שלא הובן.
מבטיחה לכם שיותר קל ללמד בכיתה, ולא מהבית כשמסביבי 8 "מובטלים" שדורשים גם תעסוקה

@חני גרינשטיין גם בעמותות משלמים משכורות כרגיל?
אם הם מקבלים את התקציב הרגיל ממשרד החינוך, אין שום סיבה שלא.
הרי העמותה רק חוסכת בכל יום של חופש.
אין הסעות (ההורים כבר שילמו), אין הוצאות חשמל ומים, אין צורך לשלם לחברת נקיון, אין הוצאות משרד.

בכל מקרה, אצלנו הודיעו שישלמו. אבל הוא דורש לראות עבודה, כפי שכתבתי לעיל.

לא קראתי עד לסוף האשכול.
אני מורה. כן. מורה.
אז ככה

בנוגע לשכר
אפרוש כאן את הקלפים

מסכימה עם כל מילה!!!!!!!!

דה מרקר:
מנכ״ל האוצר למורים: "האפשרות לקבלת שכר מלא עבור עבודה מהבית - לא על השולחן"
משרד האוצר במסר חריף למורים: אם לא תסכימו לקזז את ימי ההשבתה עם החופש הגדול - שכרכם יקוצץ, גם אם תמשיכו לעבוד מהבית בתרגילי למידה מרחוק. הסתדרות המורים: "אנו עובדים קשה מהבית, בהתאם למטלות שמשרד החינוך מעמיס עלינו, ולכן זכאים לשכר מלא"

משרד האוצר במסר חריף למורים: אם לא תסכימו לקזז את ימי ההשבתה עם החופש הגדול - שכרכם יקוצץ, גם אם תמשיכו לעבוד מהבית בתרגילי למידה מרחוק.

בשלב זה מסתמן כי המורים לא יקבלו שכר מלא עבור עבודתם במארס, ובמשרד האוצר מאיימים בצעדים חד-צדדים - הוצאת כל 180 אלף המורים בישראל לחופשה ללא תשלום באופן מידי. בכירים באוצר אמרו היום (ג'): ״נראה כאילו הסתדרות המורים לא מבינה את המצב. הודענו להם שהתשובות שלהם אינן מתקבלות על הדעת. או שנכריח אותם לקחת חופשה באמצעות תקנות שעת חירום או ש-180 אלף מורים יצאו לחל״ת בגלל ההתנהלות של הסתדרות המורים״.

לפי ההצעה של משרד האוצר, החופש הגדול יקוצר בשבועיים כדי לאפשר לתלמידים להשלים את הלימודים שהפסידו במהלך תקופת ההשבתה. לפי ההצעה, אם המורים יסכימו ללמד בקיץ - שכרם בתקופת ההשבתה לא יפגע.

בעקבות ההחלטה מיום חמישי להשבית את מערכת החינוך, הודיע משרד האוצר למורים כי עליהם לצאת לחופשה ללא תשלום. ביום ראשון, הציגו מנכ״ל האוצר, שי באב״ד, והממונה על השכר, קובי בר נתן, את ההצעה בדבר עבודה בחופש הגדול למזכ״לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד. היום היא אמרה כי היא מצפה שכל עוד המורים ממשיכים לעבוד מהבית ומאפשרים למידה מרחוק, שכרם לא יפגע.

בתגובה אמר באב״ד: ״משרד האוצר אינו כופה על המורים עבודה מהבית. המורים הם אלה שיחליטו, בהתאם לתחושת הסולידריות החברתית שלהם, בזמן משבר זה. ללא קשר להחלטתם, האופציה לתשלום שכר מלא לעבודה מהבית - לא נמצאת על השולחן. האפשרויות העומדות בפניהם הן יציאה לחופשה או מעבר לחל"ת״. לדבריו, ״המורים אינם שונים ממאות אלפי עובדי המגזר הציבורי שמעוניינים לעבוד מהבית אך נאלצים לצאת לחופשה כפויה״.

בימים האחרונים עסוקים המורים בניהול למידה מרחוק ושמירה על קשר עם התלמידים על פי הוראות משרד החינוך, אלא שהמהלך של למידה מרחוק אינו מתנהל כראוי, והוא מתמקד בעיקר בשליחת משימות תרגול לתלמידים. הורים רבים מדווחים על תקלות כתוצאה מעומס בגלישה באחד מהאתרים המרכזיים המשמשים ללמידה מרחוק. במשרד האוצר אמרו כי מכיוון שהמורים אינם עובדים במשרה מלאה מביתם, שכרם יקוצץ בכל מקרה, ללא משא ומתן. מנגד, בן דוד פנתה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בדרישה שידאג שהמורים יקבלו שכר מלא.

ההצעה של משרד האוצר מתייחסת רק לתקופת ההשבתה הנוכחית, עד תחילת חופשת הפסח ב-31 במארס. אם הממשלה תחליט להמשיך את השבתת הלימודים גם לאחר פסח, ייתכן והאוצר יבקש לנקוט בצעדים נוספים.

גם אם יימצא פתרון למשבר הנוכחי בין המורים למשרד האוצר, במערכת החינוך צופים קיצוצים קשים במיוחד - הן בשל משבר הקורונה והן בעקבות המצב הכלכלי שהחריף עקב מערכות הבחירות החוזרות. ההערכות הן, בין היתר, שמשרד האוצר יציג בהמשך הצעה לפיטורי מורים וקיצוץ בשכרם.

ארגון הורים עובדים לשינוי, שפעל בעבר למען התאמת חופשות התלמידים לחופשות ההורים הודיע כי הוא תומך בקיצור החופש הגדול. ״באירוע כל כך חריג כולם נכנסים מתחת לאלונקה. בתום המגיפה כולנו נצטרך לחזור לעבודה באופן מלא. יולי-אוגוסט יהיו עבורנו חודשי עבודה מלאים שבהם נצטרך להחזיר את כל החובות שנצבור עד אז, ולא נוכל לצאת לחופשה. כל יתר המשק יצטרך לעבוד קשה מאוד כשהמשבר יסתיים - ותקופת הקיץ תהיה קשה במיוחד. אין סיבה לתת לארגוני המורים פטור מהשתתפות בנטל״, נמסר מהארגון. ״תקופת הלימודים הנוכחית, שנעשית מרחוק, רחוקה מלעמוד בהיקפי החומר הלימודי שיחסר לתלמידים. בקיץ הזה גם מערכת החינוך תצטרך לעבוד כדי להשלים את הפער הלימודי הגדול שיצטבר עד אז״.

מהסתדרות המורים נמסר: ״דווקא בזמנים אלה, היינו מצפים ממשרד האוצר לתת תמונה אמינה לציבור ולא להטעות ולסלף. עובדי ההוראה עובדים קשה מהבית, בהתאם למטלות שמשרד החינוך מעמיס עליהם, ולכן הם זכאים לשכר מלא. ההסדר שאליו הגיעו עובדי המגזר הציבורי אינו רלוונטי, מפני שהם נמצאים בחופשה ולא עובדים מהבית. היינו מצפים ממשרדי האוצר והחינוך להוקיר את תרומתם של עובדי ההוראה הלחוסן הלאומי בשעה קשה זאת - מקום להשמיץ אותם ולהציגם כנצלנים שלא מבינים את המצב״.

נערך לאחרונה ב:
חני יקרה.

אני לא מבינה למה לכל אורך האשכול יש השוואה בין שכר המורים לשכר העובדים האחרים במשק.
האמת, שנכנסתי עכשיו לפורום רק כדי להרגיע את כל מי שכועס על שכר הורים ולעדכן שלכאורה המורים לא יקבלו שכר מלא על ימים אלו. עפ"י כותרת בדה מרקר: "מנכ"ל האוצר למורים: האפשרות לקבלת שכר מלא עבור עבודה מהבית לא על הפרק" בסוף ראיתי ש @yitzhak123 הקדים אותי עם כתבה מלאה בעניין. (ולמורים שבינינו: הדיון כרגע עם מזכ"לית הסתדרות המורים היא האם לקצץ כרגע בשכר או שהמורים יעבדו ביולי. המזכ"לית רוצה שכר מלא ללא עבודה בחופש כנראה שהפשרה תהיה איפשהו באמצע הדרך.)
אם כבר השוואה, אני רוצה להשוות בין שכר המורים עובדי המדינה שנמצאים כרגע ב'חופשה' לבין עובדי הכנסת לדוגמא שגם הוצאו לחופשה ושכרם לא מקוצץ.
רק שיהיה ברור, אף אחד לא מקבל את שכרו על חשבון מישהו אחר, אז על מה הכעס? הרי הדיונים הללו לעולם לא יסתיימו בהסכמה.

למה לא מביאים עוד אפשרות: לקחת ימי מחלה עד פסח ע"ח העובד?

למה לא מביאים עוד אפשרות: לקחת ימי מחלה עד פסח ע"ח העובד?

את זה גם אני שאלתי. לפחות שיתנו את זה כאופציה.
הבעיה שעובדים רבים לא רוצים 'לבזבז' את ימי המחלה כי ניתן לקבל עבורם שכר בפרישה.

את זה גם אני שאלתי. לפחות שיתנו את זה כאופציה.
הבעיה שעובדים רבים לא רוצים 'לבזבז' את ימי המחלה כי ניתן לקבל עבורם שכר בפרישה.

ירחם ה' עד אז
העיקר לא להיתקע בפסח!

אחרי פסח הגיוני לצאת לחל"ת ולחתום אבטלה.

המורה עובדת חמישה ימים בשבוע + טלפונים אחר הצהרים+ אסיפות הורים+ מסיבות+ ריכוזים נוספים+ ישיבות צוות+השתלמויות חובה+הכנת שיעורים + בדיקת מבחנים+הכנת חומרים ללמידה מרחוק.....או למרחב הקולי....
ועוד ועוד...
אז תגידו לא מגיע לנו???
כי אני ושאר המורות בישראל לא פקידות בבנק אנחנו בשליחות יומיומית לחנך את בנות ישראל, בלי חשבון.
אנחנו עובדות במשך כל השנה גם מהבית:)
יישר כוחכן מורות דגולות וגדולות שמדירות שינה וגם בשגרת חרום כזאת עושעות את מלאכתן נאמנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...