• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;938387:
עד שאת מבקשת מהנעלבים לא להיעלב, בקשי מהעולבים, לא לעלוב.

אני מנחשת שלא ראית את זה, כי זה היה ממש סמוך להוריקן המחיקות, אבל כתבתי לך על התגובה הקודמת: "קיבלתי, תודה."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;938393:
אני מנחשת שלא ראית את זה, כי זה היה ממש סמוך להוריקן המחיקות, אבל כתבתי לך על התגובה הקודמת: "קיבלתי, תודה."

כבר ירדו ממך, הדיון הולך ונעשה תאורטי מרגע לרגע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שעת סיפור;938395:
כבר ירדו ממך, הדיון הולך ונעשה תאורטי מרגע לרגע.

1. לא בהכרח
2. בכל זאת מעדיפה לכתוב את זה. הנה משהו שנכתב ונמחק ואני יכולה לחזור ולכתוב בלי שימחקו (כי לא היתה בו שום בעיה), אז למה לא?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;938387:
עד שאת מבקשת מהנעלבים לא להיעלב, בקשי מהעולבים, לא לעלוב.

אתמול כתבתי למשהו באישי בקשר לדיון אודות האשכול כאן,
(שקראתי אותו 3 פעמים ע"מנ לחפש משהו אישי, פוגעני - ולא מצאתי,
מה שכן היה - ישירות וביקורת שאינה מלטפת)

יש 3 אפשרויות מה לעשות עם תגובה שלא נראית לנו:
1. להיפגע, להיעלב, להיתכנס או לירות בליסטראות חזרה.
2. לזרוק לפח את התגובה - 'ברוך שאמר' אז מה קרה? אני חושב אחרת.
3. לנסות להתקדם מהביקורת באופן עינייני.

3 זה האופציה הכי מקדמת, 2 גם טוב כשלדעתי הביקורת אינה מוצדקת.
רגישות יתר מוציאה את המיץ מהפורום במיוחד שהמגיבים אינם מגיעים לפסים של ירידה אישית.

לדעתי בפורום צילום זכות הדיווח על הודעה רעה צריכה להיות אך ורק למשתתפים הפעילים של הפורום - שוכני פורום עיצוב כבר מזמן הוכיחו שהם נבהלים מנמלים עקב הזכוכית מגדלת שלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;938428:
לדעתי בפורום צילום זכות הדיווח על הודעה רעה צריכה להיות אך ורק למשתתפים הפעילים של הפורום - שוכני פורום עיצוב כבר מזמן הוכיחו שהם נבהלים מנמלים עקב הזכוכית מגדלת שלהם.

צודקת. ואגב, לדעתי בפורום צילום זכות הכתיבה צריכה להיות אך ורק למשתתפים המקצועיים של הפורום.

• הוסף לסימניות
בחיי... אילו הייתי עושה צילומי מסך לאשכול הזה
הייתי זוכה בטוח באתגר הנוכחי... "שיחזור"

למה בכלל לטרוח ולהגיב לתמונות??

• הוסף לסימניות
הי אני לא הייתי הדודה הרעה הפעם לא הייתי פה :D

• הוסף לסימניות
דווקא אהבתי את העיבוד, אפשר אולי להעלות אחת מהתמונות המקוריות גם מעניין איך זה בלי העיבוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוס;938456:
צודקת. ואגב, לדעתי בפורום צילום זכות הכתיבה צריכה להיות אך ורק למשתתפים המקצועיים של הפורום.

יתכן,
אבל חבל.

גם ללא מקצועיים יכולות להיות ביקורות בונות.
לא מקצועיים יתקשו ללמוד ללא אפשרות שאלה ותגובה.

מה לא הגיוני?
שמי שכל השתתפותו מסתכמת ב "וואו" או "WOW" ותודה לכל תמונה, ישלח הודעה רעה על תגובה מושקעת ועיניינית כי לדעתו היא פוגעת.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש התבטאויות שאין מקומן בשום במה שמכבדת את עצמה, כמובן שאינני מתערבת בדיוני המקצוענים כאן אבל- זה לא ענין של מקצועיות, זה ענין של צורת התבטאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;938519:
יתכן,
אבל חבל.

גם ללא מקצועיים יכולות להיות ביקורות בונות.
לא מקצועיים יתקשו ללמוד ללא אפשרות שאלה ותגובה.

מה לא הגיוני?
שמי שכל השתתפותו מסתכמת ב "וואו" או "WOW" ותודה לכל תמונה, ישלח הודעה רעה על תגובה מושקעת ועיניינית כי לדעתו היא פוגעת.

לא מחקו כאן את ההודעות משום שלא אמרו WOW!
ההודעות נמחקו עכב ביקורת שנאמרה בצורה דוגרית פוגענית ולפעמים לא עיניינית בעליל.
לא לטעות!
חייבים ביקורת!! אך יש דרך.
כך צריך להיות:
להחליף את 'לעניות דעתי....גרוע'... 'לפי דעתי העיבוד מזעזע'=פן אישי.
ב 'תוסיפי תאורה משמאל'... 'תצלמי מול הרקע'... 'ללא עיבוד יותר טוב'=ביקורת בונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;938526:
אני חושבת שיש התבטאויות שאין מקומן בשום במה שמכבדת את עצמה, כמובן שאינני מתערבת בדיוני המקצוענים כאן אבל- זה לא ענין של מקצועיות, זה ענין של צורת התבטאות.
זה מה שגם אני חושבת אבל אני מתחילה לחשוב שאני עוף מוזר כאן.

• הוסף לסימניות
צריך לשנות את הכותרת:
אם לא נמאס לכם מהאשכול....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;938526:

כשאת מגיעה לחֶברה שונה שאינך מכירה את הקודים שלה גם תתערבי בהם?
ואז תגלי שהאמא שצורחת על הבן שלה מכוער לעיני כל השכונה, בכלל הכוונה יפה שלי?
(דבר שקיים...)

זה חלק גדול מהבעיה.

שלא ייקחו אותי למקומות אחרים, אני נגד ירידה אישית, נגד התבטאויות אישיות שליליות, או שפה לא ראויה.

• הוסף לסימניות
מיג, כבר דיברו כאן רבות על אופי הפורום, ולכל פורום כאן יש שותפות בפרוג כולו. ישנם כללים שצריכים לחול על הכל. ויותר מדי אשכולות נפתחו כאן בנידון בזמן האחרון.
אגב, קודים של דיבור הם כלליים לציבור אליו אתה משתייך ובוודאי בפורום שהמשתתפים בו אינם ידידיך בדווקא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;938529:
להחליף את 'לעניות דעתי....גרוע'... 'לפי דעתי העיבוד מזעזע'=פן אישי.
ב 'תוסיפי תאורה משמאל'... 'תצלמי מול הרקע'... 'ללא עיבוד יותר טוב'=ביקורת בונה.

באופן אישי אני נמנעת תגובה כזה.
אך יש אנשים דוגריים בכל תחומי החיים, חבל להפסיד את תרומתם רק בגלל רגישות יתר. זה לא התפקיד שלי לחנך אותם.

הנה זה דוגמא מעולה.
אין כאן ירידה אישית יש כאן ביקורת לענין התמונה, כל תגובה היא מדעתו האישית של הכותב, יש מי שטורח להדגיש זאת ויש מי שלא.

יש לי עם תגובה כזו 3 אפשרויות (כנ"ל):
1. להפגע, לשלוח הודעה רעה.
2. זבש"ה אם זה לא לטעמה יש לה טעם גרוע.
3. לקחת את החלקים הבונים בהודעה - איך אני יכולה לשפר את סגנון העריכה צילום בלה בלה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;938535:
מיג, כבר דיברו כאן רבות על אופי הפורום, ולכל פורום כאן יש שותפות בפרוג כולו. ישנם כללים שצריכים לחול על הכל. ויותר מדי אשכולות נפתחו כאן בנידון בזמן האחרון.
אגב, קודים של דיבור הם כלליים לציבור אליו אתה משתייך ובוודאי בפורום שהמשתתפים בו אינם ידידיך בדווקא.

יש את מה שאומרים לכותבים, ואומרים להם באישי ובפורום בסתר ובגלוי...

אני כן בוחרת לעורר את הנקודה של עצמינו איך אנחנו בוחרים לאכול תגובות ולו מהסיבה שעל אחרים אין לי שליטה ועל עצמי כן.

תצמחי ותגדלי מהתייחסות עיניינית הנוטלת עוקץ גם אם היה וגם אם לא.
לא תגיעי רחוק מלהיפגע.

ולמה תמיד בדיונים המחנכים מצטרפים כל יושבי הפורומים שאף פעם לא מגיבים תגובה עיניינית אחת על תמונה? מה עיניינם כאן? חינוך? השכל דעת? הם גם אלו שנפגעים עבור אחרים ומעוררים את כל הסנסציות...

ואני אומרת את זה כאחת שמשתדלת מאד לא לפגוע, באשכול שנמחקו בו הודעות רק בגלל שהיו ישירות מאד אך לא מעליבות.

• הוסף לסימניות
כי זה איכפת לנו לשמור על אוירה נעימה וסגנון הולם, כן!
בדיונים המקצועיים לא אתערב כי איני מתיימרת להביע דיעה מקצועית. בעיניני סגנון יש גם לאחרים מה לאמר וזכותם לאמר.

• הוסף לסימניות
איך כל פעם שאני יוצאת לצלם אני מפסידה אקשן?

אני רואה אנשים מתווכחים בכל המרץ, ואפילו לא הצלחתי להבין מה הנושא.

מדהים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה