עזרה שלושת המימדים, מטולטלת, מח אחד, מי מכיר?

שלום לכולם...
עכשיו היה זמן קטן להסתכל על התגובות...
אז יקח לי קצת זמן לענות על הכל, אבל לפחות על כמה דברים.

1. בשונה ממה שרבים כתבו, שלושת המימדים נמצא במחקר בבית החולים שערי צדק בירושלים,
מחקר מדעי רפואי לוקח כ 7 שנים, אז התאזרו בסבלנות, בינתיים עברו כ 3 שנים...
2. יש כאן בלבול עצום וטעויות איומות - בהבנה מה זה מדע, ובגלל שאנו אנשים מאמינים, אנו יודעים שהמדע לא יודע הכל, אז לגבי הקב"ה יש לנו תירוצים שהמדע לא חוקר אלוקות וכדו', אבל לגבי שאר הדברים, מה שנוח לנו אנחנו לוקחים או מפרשים בצורה שאנחנו רוצים, אז תדעו שהמדע לא עובד על אמונות בכלל, וגם לא על תוצאות!!! זה הטעות, הוא יכול לראות שיש תוצאות אבל כל זמן שהוא לא בודד את החומר או מדד בכלים שלו, מבחינתו זה תופעה ללא הסבר, ולא יעזור שום דבר אם תגידו לו שתכלס הייתה כאן תוצאה...
סתם בשביל הרעיון, כמה מקרים שמענו על ניסים רפואיים גלויים שלרופאים לא היה שום הסבר חוץ מזה שיש אלוקים, ושההשפעה הייתה בגלל תפילות וחיזוקים רוחניים, ובכל זאת, כמה רופאים ראינו שחוזרו בתשובה בגלל זה, או שהפכו מאתאיסטים למאמינים...משאיר לכם לחשוב...
3. בכל מה שקשור לאנרגייה, - האנרגיה נמדדת בתדרים, כמו בגלי רדיו, וזה נמדד במהירויות וכדו', לכל תא ותא בגוף יש את התדר שלו, וכך אנחנו יכולים להגיע לכל איבר ותא, הדבר נחקר מדעית, וגם הרפואה הקונבנציונאלית התחילה להסכים עם זה, ישנם מכשירי תדרים שיכולים לפעול ולקלוט את התדרי האלו, וישנה רפואה שנקראית "רפואת תדרים" על ההבדל בין זה לשלושת המימדים ארחיב בהמשך...
4. דיברו על אפקט הפלאצבו, אז נדייק קצת, לפי המחקרים אפקט הפלאצבו משפיע ב 30% בלבד, בדיוק כמו נטורופתיה, ולא כמו שכתבו כאן ב 70%, המציאות מראה שבדברים האלו יש יותר מ 30% הצלחה וגם יור מ 70%.
5. גם אני ומשפחתי לא האמנו בהתחלה לכל הדברים האלו, וממש צחקנו על זה והרצנו בדיחות, במיוחד שהייתה לנו במשפחה מישהי שלמדה את זה,
ובתכלס היום, גם אחרוני הסקפטים במשפחתינו כבר לא צוחקים אלא כשצריכים מטפלים בזה,
וזאת לאחר שראינו במו עינינו בהשפעות ברורות ודי מיידיות של הטיפול, אז אל תחשבו שאתם המצאתם את העניין של לא להאמין, גם אני לא מאמין, אני רואה!!!
6.
אם היתה הוכחה פשוטה בתוך הטבע לקיום האלוקות - לא היתה בחירה בעולם , וזו הסיבה שאי אפשר להוכיח אלוקות.

אני מקווה שהקב"ה יסלח לך...
זו בורות ממדרגה ראשונה!!!
יש בטבע הוכחות פשוטות וברורות למציאות אלוקית, וזה לא נושא לשרשור שלנו, מי שממש רוצה להרחיב בזה, יכול לפנות לסמינר של ערכים... עברתי גם שם כמה קורסים...
רק אזכיר פסוק אחד בתהילים "מבשרי אחזה אלוק"...
הסיבה שבכל אופן יש בחירה, זה בגלל שהקב"ה עשה את כל הדברים בצורה מוסתרת של טבע, מדע ועוד, ויש לנו יצר הרע שאומר לנו עזוב, זה לא קשור לאלוקות וכו', זה חוקי טבע ותוצאות של תהליכים אקולגיים סביבתיים או כל מיני שטויות,
ולכן יש לנו בחירה על מה להסתכל ולא להיסחף אחר היצר הרע ובלבוליו,
ולכן גם אומר כמדומני הרמב"ן, - "אין בהם טבע ומנהג עולם כלל, הכל בגזירת עליון..."
ולכן גם צריך לדעת שהאמונה שלנו אינה אמונה עיוורת כמו בדתות אחרות אלא אמונה שבאה לאחר ידיעה, ועיינו בספר אמונה וביטחון לחזו"א שמסביר בדיוק מה זה אמונה,
ולכן כותב הרמב"ם - "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע (לא להאמין) שיש ממציא לכל הנמצאים ובורא לכל הנבראים וכו'..."
בקיצור, יש לנו בחירה למה להאמין ועל מה להסתכל, וגם יש לנו אפשרות לא רק להאמין אלא לדעת, ועינינו רואות איך המון יהודים למרות שנחשפים לחומרים של ידיעה!!! במציאות הבורא ובהשגחתו התמידית למרות זאת אינם חוזרים בתשובה או משנים משהו מאורחות חייהם...
ואותו הדבר לעניינינו..

בעז"ה נמשיך עוד במהלך היום...

לפני הכל, תודה על ההתיחסות הענינית והלא מתלהמת , לפחות לחלק מהנושאים שהעליתי.
מחכה להתיחסות לכולם.

1. בשונה ממה שרבים כתבו, שלושת המימדים נמצא במחקר בבית החולים שערי צדק בירושלים,
מחקר מדעי רפואי לוקח כ 7 שנים, אז התאזרו בסבלנות, בינתיים עברו כ 3 שנים...
מחכים בסבלנות. (אופס, אבל איפה כל מי שכתב שיש אינטרסים ואין תקציבים ?)
בשונה משלושת המימדים שזה חדש, דיקור סיני, קינסיולוגיה שימושית (האבא של מח אחד) רפלקסולוגיה, כירופרקטיקה, הומופאתיה, רייקי, הילות נחקרו רבות.
בינתיים רוב מובהק של המחקרים האיכותיים הוכיחו שאין השפעה.

זה הטעות, הוא יכול לראות שיש תוצאות אבל כל זמן שהוא לא בודד את החומר או מדד בכלים שלו, מבחינתו זה תופעה ללא הסבר, ולא יעזור שום דבר אם תגידו לו שתכלס הייתה כאן תוצאה
למה טעות?
בהחלט אם המדע ראה תוצאות ולא יודע להסביר אז יש כאן תופעה ללא הסבר, גם אם אני רואה משהו מוזר, ולא יודעת להסביר זו תופעה ללא הסבר.
אבל אנחנו לא בשלב הזה, עד כה לא הוכחה שום תוצאה מובהקת מחקרית בכל התחומים שפירטתי למעלה. אז בוא נניח הסברים בצד , קודם שנוכיח תוצאות ואז נגיע לשלב הבא.

לכל תא ותא בגוף יש את התדר שלו, וכך אנחנו יכולים להגיע לכל איבר ותא, הדבר נחקר מדעית, וגם הרפואה הקונבנציונאלית התחילה להסכים עם זה, ישנם מכשירי תדרים שיכולים לפעול ולקלוט את התדרי האלו
אני דווקא מעודכנת מדעית, ולא שמעתי על הגילוי של התדרים של התאים , אפשר קישור אולי?
זה בטח היה גילוי שעורר הדים בעולם המדע, אז לא יהיה קשה למצוא קישור כזה...
גם המכשירים האלו נשמעים מדהים, אפשר קישור?

דיברו על אפקט הפלאצבו, אז נדייק קצת, לפי המחקרים אפקט הפלאצבו משפיע ב 30% בלבד, בדיוק כמו נטורופתיה, ולא כמו שכתבו כאן ב 70%, המציאות מראה שבדברים האלו יש יותר מ 30% הצלחה וגם יותר מ 70%.

זה שונה בין מחקר למחקר, בגדול פלאצבו הוא משהו שקרוב ל30-40 אחוז (שזה ההחלמה הטבעית של הגוף + הציפיה מטיפול סטנדרטי), אבל כשהוא מגיע עם יחס מתענין , וטיפול אישי הוא יכול לקפוץ ל60% , תלוי כמובן ממה ובמה.

המציאות מוכיחה שאנשים מקשרים שינויים שאינם קשורים לטיפול לטיפול( אפקט פלצבו)
המציאות מוכיחה שאנשים נוטים לפרסם יותר סיפורים שהצליחו מכאלו שלא (הטית פרסום)
המציאות מראה שאנשים נוטים לזכור יותר את המקרים בהם הצליחו ממקרים בהם נכשלו (הטית זיכרון)
המציאות מוכיחה שאנשים נוטים לזכור יותר דברים שמחזקים את אמונתם (הטית האישור)

האם קראת ולמדת את כל ההטיות האלו, ולקחת אותן בחשבון כשאתה כותב מה המציאות הוכיחה?
משום מה, בדרך כלל הטענות האלו מגיעות מאנשים שלא למדו מעולם על הטיות אנושיות, וההבדל בין אנקדוטה (מקרה) לדטה (נתונים )

גם אני לא מאמין, אני רואה!!!
אתה רואה, רק לא יודע מה אתה רואה, כי אתה לא מבין כמה טעויות פרשנות יש בדרך ואיך הן השפיעו על רבים וטובים ממך שלא הכירו אותן.

אני מקווה שהקב"ה יסלח לך...
זו בורות ממדרגה ראשונה!!!
גם אני מקווה..
ייתכן ואני בורה, ועל כן עדיף אולי לא להכנס לזה,
אבל בגדול התכוונתי לכל מה שכתבת - שבראיה פשוטה הגיונית של בן אדם חכם אפשר לראות איך כל הטבע המדהים הזה מעיד על בוראו , כי בהבנה הגיונית לא יכל להיווצר לבד.
מבשרי אחזה אלוק - בדיוק זה.
לדעת בידיעה פשוטה - כי זה הדבר הכי פשוט וטבעי לכל ילד בן 3 שרואה את העולם .
אבל לחפש הוכחה בתוך חוקי הטבע - זה לא קיים למיטב ידיעתי, ולא ראיתי בפסוקים שכתבת משהו שמוכיח את זה.
אבל אני תמיד מוכנה לקבל משהו שלא ידעתי .

מענין איך הם יצרו אותם......... בטח נדרשו לזה מחקרים רבי היקף.
או , שאולי, הם פשוט ניסו לפי התגובות האנושיות ולא היו מודעים להטיות אפשריות ??

לא דיברתי עם הסינים מלפני 3000 שנה...
אבל יש הטוענים שזה מהמתנות שאברהם אבינו נתן לבני הפילגשים כששילחם קדמה מזרחה... שעפ"י הידוע היום זה סין,
אמנם רש"י מסביר שהוא נתן להם שמות של כוחות הטומאה אבל יש מפרשים שזה שמות שניתן לומר בטומאה ולא חייבים טהרה (שפתי חכמים),
ובכל מקרה ידוע שאכן ישנם בסין עניינים של שמות הטומאה, אבל אין לזה קשר כלל לרפואה הסינית, ואת זה אני יודע מאדם שלמד בסין ממורים זקנים את סודות הרפואה הסינית מעל 10 שנים!!!
ובהחלט ייתכן שזה חלק מהמתנות שנתן להם, למרות שאין לי מושג אם הטענה נכונה או לא...

ולטוענים שהמדע מסתפק גם בתוצאות ללא מדידה - האם לא קראתם את מכתבו של הרב שמאי קהת הכהן גרוס שליט"א,
לדעתי הוא דמות מספיק מהימנה להעיד שראה במו עיניו תוצאות טובות לטיפול הזה!!!

http://www.10teva.com/pro/bio-test.shtmlhttp://www.aerotel.co.il/index.php?dir=site&page=content&cs=3098

מצרף קישור לאתר המסביר קצת על התדרים ועל "קונבנצילותם"...
ועוד קישור שגם מסביר מדוע זה לא נכנס לרפואה הקונבנציונלית...
זה נראה מדע, זה מרגיש מדע, זה מעורבב מדע , אבל לא הוכח מעולם = פסאודו מדע

לדעת בידיעה פשוטה - כי זה הדבר הכי פשוט וטבעי לכל ילד בן 3 שרואה את העולם .
אבל לחפש הוכחה בתוך חוקי הטבע - זה לא קיים למיטב ידיעתי, ולא ראיתי בפסוקים שכתבת משהו שמוכיח את זה.
אבל אני תמיד מוכנה לקבל משהו שלא ידעתי .

זה בדיוק ההמלצה שלי ללכת לסמינר בערכים...

ישנם מגזרים בציבור החרדי (בעיקר החסידי) שמחנכים לכך שלא צריך שתהיה ידיעה אלא אמונה מוחלטת, ולא להיכנס להוכחות וכו'...,
אבל אני ח"ו לא אומר משהו נגד, רק מבחינת המציאות זה באמת להישאר ברמת האמונה וייתכן אפי' של ילד בן 3...
בתכל'ס, ישנם המון הוכחות
ואם תרצו אחת מהן - בבקשה
מראש אומר שהדברים נאמרים מזיכרון וייתכן שאינם מדוייקים אבל ב100% זה הכיוון.
בפיזיקה יש חוק האומר שחומר מתפשט עם הזמן,
ולעומת זאת בכל מערכת הגלקסיות והכוכבים וכו', בכלים המדעיים - רואים שאין התפשטות ויש איזה משהו שכל הזמן עוצר את ההתפשטות הזו, ואין להם הסבר לזה,
זאת אומרת שיש איזה כח עליון שמחזיק כל הזמן את המערכת...
זה נאמר גם בנוגע לטענה שקיימת שכביכול היה בורא לעולם והוא "ברא והשאיר את המפתחות" כלומר כבר לא משגיח באופן תמידי ולא מתערב במערכת אלא הסתלק לו...ח"ו יש לטענה הזאת שם "מדעי" לא זוכר אותה בע"פ כרגע...

לא דיברתי עם הסינים מלפני 3000 שנה...
אבל יש הטוענים שזה מהמתנות שאברהם אבינו נתן לבני הפילגשים כששילחם קדמה מזרחה... שעפ"י הידוע היום זה סין,
למה דווקא זה , ולא עוד אלף דברים שאנשים חושבים שהם עובדים ?

האם בין המתנות היו גם :
טיפול באמצעות חוצנים , תקשור עם עולמות מקבילים ,טיפול בקריסטלים, תטא הילינג, ביו פידבק, קמעות ועוד?

איך נדע מה כן ומה לא ?
האם לפי מה שהגיע למגזר החרדי?
או לפי מה שאנשים טוענים שהוא עובד? להזכירך, בכל אחת מהשיטות שכתבתי למעלה יש אלפי אנשים שמוכנים להשבע שהן עבדו ועבדו עליהם אישית.

אם לא נמצא שיטת חקירה אוביקטיבית שמנקה הטיות, לא נדע.

ולטוענים שהמדע מסתפק גם בתוצאות ללא מדידה - האם לא קראתם את מכתבו של הרב שמאי קהת הכהן גרוס שליט"א,
לדעתי הוא דמות מספיק מהימנה להעיד שראה במו עיניו תוצאות טובות לטיפול הזה!!!
בוודאי , לא הטלתי ספק לרגע,
גם אני בעצמי ראיתי תוצאות מדהימות לדברים דומים, למשל מוח אחד (הייתי פעמיים )
רפלקסולוגיה, הומופאתיה וכל זה מנסיון אישי, זה שכנע גם אותי שהייתי ספקנית בתחילה.

הבעיה היא לא בתוצאות, אלא בפרשנות שלהן.
רק אחרי שקראתי על זה רבות ולמדתי את הנושא לעומק, הבנתי , שהתוצאות המדהימות שראיתי לא נבעו בהכרח מהטיפול, שהציפיה החיובית שלי השפיעה ,
שלא לקחתי בחשבון את הפעמים שזה לא עזר (כשזה מצליח זה תמיד בגלל הטיפול, אבל כשלא, לפעמים צריך כמה פעמים עד שזה משפיע)
שלא היתה תקופה מדודה בה מתמקדת ההשפעה (גם דברים שקרו אחרי חודשים קישרתי, אבל רק דברים טובים קישרתי לטיפול)

בקיצור, זה נושא ארוך מאד, וצריך פשוט להכנס לעומקו וללמוד איך אנחנו לא נעבוד על עצמינו , כי יש למוח שלנו נטיה כזו.

ואני אוסיף בזהירות, שמי שלא לומד על הטיות אנושיות( הרבה לפני שהוא לומד על 3 הממדים)
חוטא לעצמו ולכל מי ששומע אותו, כשהוא מפרסם דברים לא מהימנים.

מחכים בסבלנות. (אופס, אבל איפה כל מי שכתב שיש אינטרסים ואין תקציבים ?)

את שואלת אותי או אותם???
בהחלט שיש אינטרסים,
ויש תקציבים, השאלה להיכן מפנים אותם...

עוד דבר קטן, לפני כמה שנים ניסה הרב ליצמן להכניס את טיפולי שלושת המימדים לסל הבריאות!!!
כמובן שכולם נעמדו על רגליהם האחוריות ולא נתנו לזה, כיון שזה היה הורס את הפרנסה שלהם...

ידוע לי על רופא מוכר במודיעין עילית כמדומני במאוחדת,
איני יודע את שמו, אבל אני יודע שהוא ה רופא של מודיעין עילית,
ואצלו במרפאה יש אצל המזכירות רשימה של כל המטפלים והמטפלות שיש במודיעין עילית שמטפלים בשלושת המימדים, והוא מפנה לשם בקביעות...

אולי הסבר בבקשה?
הסבר מה זה פסאודו מדע, או על כל השטויות שהוא כתב שם באתר ביחד עם ערבובי מדע?

תאמין לי שאין לי גישה למאגרי מחקרים מדעיים, והשיטה שלו כל כך לא מפורסמת שאפילו אין עליה התיחסות של אנשים שבדקו, או ערך בויקיפדיה, אז אני בטח לא הולכת לעשות את הבדיקות בעצמי.
אני פשוט אשער מראש שאין אפילו מחקר אחד איכותי, כי לא מצאתי אפילו מאמר אחד ברשת ממישהו שלא מתפרנס מזה...

את שואלת אותי או אותם???
בהחלט שיש אינטרסים,

עוד דבר קטן, לפני כמה שנים ניסה הרב ליצמן להכניס את טיפולי שלושת המימדים לסל הבריאות!!!
כמובן שכולם נעמדו על רגליהם האחוריות ולא נתנו לזה, כיון שזה היה הורס את הפרנסה שלהם...

ואצלו במרפאה יש אצל המזכירות רשימה של כל המטפלים והמטפלות שיש במודיעין עילית שמטפלים בשלושת המימדים, והוא מפנה לשם בקביעות...
אין כזה רופא במאוחדת.
הוא כבר שנים בכללית.

ויש הרבה אנשים שממש, אבל ממש לא אוהבים אותו ואת השיטות שלו.
והוא ה-רופא של מודיעין עילית רק בעיני קהל מעריציו ויש הרבה שהם בכלל לא מקהל המעריצים שלו ואפילו נגד....

ואם תרצו, אני גם מכירה אנשים שכליותיהם נפגעו מטיפול מוגזם שלו בויטמין D.
אז כבודו במקומו מונח.
הוא אל הוכחה לכלום

ואני אוסיף בזהירות, שמי שלא לומד על הטיות אנושיות( הרבה לפני שהוא לומד על 3 הממדים)
חוטא לעצמו ולכל מי ששומע אותו, כשהוא מפרסם דברים לא מהימנים.

לא חייבתי אף אחד לקרוא את מה שאני כותב
ואני לא "מפרסם" את זה בשום מקום אפילו לא בתור מאמרים בפרוג
פשוט אני כותב מהידע והניסיון שיש לי
כתבתי בפירוש שאיני מטפל, ואני לא לוקח שום אחריות על מה שאני כותב ופה ושם בהחלט ישנם דברים שאולי אני לא הבנתי נכון או לא כתבתי נכון,
וכל אדם יש לו בחירה האם לקבל את מה שכתוב או לא
בינתיים רוב האנשים פה והפידבקים שאני מקבל מראים שכנראה יש משהו במה שאני כותב...

אין כזה רופא במאוחדת.
הוא כבר שנים בכללית.

ויש הרבה אנשים שממש, אבל ממש לא אוהבים אותו ואת השיטות שלו.
והוא ה-רופא של מודיעין עילית רק בעיני קהל מעריציו ויש הרבה שהם בכלל לא מקהל המעריצים שלו ואפילו נגד....

ואם תרצו, אני גם מכירה אנשים שכליותיהם נפגעו מטיפול מוגזם שלו בויטמין D.
אז כבודו במקומו מונח.
הוא אל הוכחה לכלום
אוקי
חוזר בי...מעניין הרופא...

את שואלת אותי או אותם???
בהחלט שיש אינטרסים,
אני שואלת את @מרחבית שכתבה קודם .
מפנים אותם לכל הכיוונים, עובדה שזה נחקר רבות.

וודאי שכולם נעמדו על הרגליים, כשאדם יקר שלא למד ליבה , לא מבין את ההבדל בין משהו שהוכח למשהו שלא.. גם אני הייתי עושה כל שביכולתי להטעות אנשים מה שפחות.
(גם דרך קופות החולים זה עוול, אבל מה יש אינטרסים..)

אני מכירה הרבה רופאים שמפנים לרפואה אלטרנטיבית,
חלקם מסתמכים על כך שזה מועיל בתוספת לרפואה קונבנציונאלית, וחלקם פשוט אינם מבינים במחקר. רופא אינו חוקר.

כתבתי בפירוש שאיני מטפל, ואני לא לוקח שום אחריות על מה שאני כותב ופה ושם בהחלט ישנם דברים שאולי אני לא הבנתי נכון או לא כתבתי נכון,
או שאלו שלא מסכימים עם הדברים פשוט מעדיפים לא להגיב בכדי לא להיכנס לחיכוכים וויכוחים...

מי הולך לקרוא לאיינשטיין?
יש פה אשכול מרתק ;)

וודאי שכולם נעמדו על הרגליים, כשאדם יקר שלא למד ליבה , לא מבין את ההבדל בין משהו שהוכח למשהו שלא..

אני מבין שהצבעת בסבב הקודם ליעל גרמן לתיק הבריאות...
הרב ליצמן בינתיים הוכיח את עצמו בכל מה שקשור לנושא הבריאות והוא מאוד מוערך בקהיליה הרפואית למרות שלא למד ליבה!!!
(האמת שאיני יודע אם הוא לא למד ליבה - הלא הוא גדל באמריקה וייתכן בהחלט שכן למד...)

זכותך לכתוב, אבל אם אתה מגלה נושא שאינך מכיר, והוא משפיע מהותית על כל מה שאתה כותב, בשם היושר , אני חושבת , שיש צורך לבדוק מהו.

הפידבקים, וגם המציאות וההסטוריה, מראה שאנשים אוהבים דברים קלים,
אנשים אוהבים פתרונות לבעיות, בפרט פתרונות שאינם מוגבלים ויכולים הכל בכל מכל..

ההסטוריה גם הוכיחה שדברים שיש בהם קסם/ ענין/ פחדים מתפשטים עוד שנים רבות אחרי שהוכח שלא היה בהם כלום..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה