שם לארגון זכויות אדם יהודי

• הוסף לסימניות
כשהתחלתי לקרוא התגבשה לי שורה: המוסר כמו שקבע אותו בורא העולם.
זה המסר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;857695:
כרגע אנחנו בעצמנו לא יודעים לאן עוד נפנה. ישנם המון מקומות שהמוסר הבין לאומי המעוות לא עושה מספיק, ולנו כיהודים יש אמירה אחרת כלפיהם. גם זה שממשלת ישראל מעבירה כספים לרש"פ זה דבר שנוגד את זכותנו כיהודים לחיות, ואף אחד לא מתערב בזה.

המטרה זה ליצור תודעה בתוך החברה הדתית לזכויות אדם ולכך שכולם נבראו בצלם אלוקים, אבל לא לאבד את הצפון כמו הארגונים בשמאל - שאצלם הזכויות אדם הם רק בתנאי שהוא לא יהודי. חשוב לנו להלחם במה שחשוב לנו כיהודים שיעלם מן העולם.

השאלות מאוד מורכבות. למשל, מה שעושה אסד מקובל מאוד בתרבות הערבית (או שהשבט שלו רוצח את כולם או להפך - זה מלחמת קיום),אז אין יסוד מוסרי לצאת נגד זה. בתרבויות אחרות יש מעשים אחרים, ואין מה לעשות נגדם (למעט שינוי לטווח הארוך). וגם, יש בעיה מובנית שגויים ומוסר באמת בד"כ לא הולך יחד...

אני מניח שכשיהיו שותפים נוספים לארגון, נדע יותר. נשמח לשמוע לכל מי ששותף לחזון ורוצה לעזור לנו לגבש אותו - כרגע זה בא מתוך צורך לשתף גופים נוספים בפעילות שלנו בלי להעלם בעצמנו.

זה חזון מאוד גדול, לתקן עולם במלכות ש-ד-י, ז"א שכל העולם יהי'ה כפי שהקב"ה רוצה, שזה אומר יותר מוסרי, יותר מאמין ומכיר טובה.
איך עושים את זה - נשמח לשמוע, כמו שהבנתם אנחנו עוד לא מספיק סגורים על עצמנו.

אשמח לפניות ממי שמעוניין לעזור לנו לפעול (בעיקר בחברה החרדית) בעניין תערוכת הגופות
(אני וכן שאר המארגנים על הספקטרום של הדתי לאומי/חרד"לי, ולא הגענו למסקנה מה נכון לעשות). גם תרומות למצווה חשובה זו (מת מצווה הוא גם גוי) יתקבלו בברכה, יהיה סוגם באשר יהיה (גם הדפסות ועזרה באסטרטגיה זה טוב).

חזון אחרית הימים... בב"א!!

• הוסף לסימניות
"התיקון" (לא "הכללי"...)

• הוסף לסימניות
אני קוראת את הדברים כאן כמה פעמים ונראה לי משום מה שאין לכם מטרה מוגדרת כל-כך, הכל נשמע כמו איזה חזון או חלום על עזרה לאנושות וזה יפה, אבל תכלס מה המטרה העיקרית? לא לאפשר את קיום התערוכה בישראל? לזעזע? להביא את העניין למודעות של ציבור דתי וחרדי (במה זה ספציפית יתרום לסגירת התערוכה, שהרי לציבור החרדי לא היה ולא תהיה דריסת רגל שם), להביא לקבורת הגופות? הכל נראה מאוד לא מוגדר.
אם המטרה היא להרחיק משם ציבור של מבקרים, אני לא יודעת אם הדרך היא לערב כאן יהדות הרי ממילא התקשורת מציגה את העמדה לסגירת התערוכה ככפיה דתית ופוליטיקה חרדית. סוג האנשים שמבקרים שם צריכים שיעוררו בהם זעזוע, הרתעה, גועל לצד אמירה חזקה שזה מאוד לא הומני, אבל תורה והלכה צריכה לבוא כאן בצורה עקיפה חכמה ולא ישירה. אולי תתמקדו בהרחקת קהל היעד של התערוכה מהתערוכה. בציבור החרדי כשרוצים ליצור שערוריה בד"כ משתמשים ישירות בתורה והלכה ומונחים יהודיים בעיקר ונמנעים בד"כ מכניסה לפרטים קשים וכדומה, לציבור המבקרים בתערוכה זה לא יזיז והם יצטרכו כאמור זעזוע מהעניין עצמו. זו דעתי.

• הוסף לסימניות
עוד משהו שחשבתי עליו: קחו לדוגמא את אגודת אפרת . קהל היעד שלהם רובו ככולו חילוניות ולכן כמעט ולא ניתן לראות בחומר ההסברה שלהם את הצד הדתי והלכתי אלא הרפואי והרגשי למשל.

• הוסף לסימניות
מצפן - ארגון זכויות אדם יהודי

(ארגון מצפן היה בעצם קיים בארץ בשנות ה60 וה70, והיה מזוהה עם השמאל הראדיקאלי דווקא...
היה גם בטאון בשם הזה. הארגון גווע מעצמו, וכדאי לברר אם השם הזה עדיין מזוהה עם הערכים שלהם, או שאפשר "לגייר" אותו ולגייס אותו למען ערכים נעלים בהרבה. למה לתת תמיד מונופול לשמאל על חמלה ואנושיות, כביכל, כשלנו יש את התורה ש: "היא חכתכם ובינתכם לעיני העמים" ?!)

• הוסף לסימניות
כמה דברים:

א. מה שכתבתי כאן הוא כרגע על דעתי. כמו שהסברתי, אנחנו מחפשים שם לארגון תוך כדי מאבק (כרגע אנחנו לא משהו מסודר) מתוך הבנה שצריך את זה כדי להשפיע קדושה וטוב בעולם, מתוך ערכי המוסר היהודי.

ב. חלק מהחבר'ה פה לקחו את המאבק שלנו לכיוון של הגופות בלבד- אז זהו שלא. הגופות הם סיפור אחד מיני רבים, שסביבו התלכדנו וראינו שיש ביקוש למוסר היהודי ולדעה היהודית. דווקא זה שמדובר בכבוד המת שם אותנו במשבצת של אתרא קדישא, שזה ממש לא הכיוון שלנו כרגע. אנחנו מחפשים משהו יותר כללי.

ג. לדעה הציבורית יש השלכה על נושאים משפטיים, בעיקר מאז שנות המ"מים, אז החלו להתפרסם סקרים לא רק סביב הבחירות אלא גם סביב אמון הציבור בממשלה, במערכת המשפט ועוד. בג"ץ, בעיקר בשלוש שנים האחרונות למד להתחשב בדעת הציבור מתוך הבנה שזה מזיק ללגיטמציה שלו, ומכאן שאנחנו פונים גם לדתיים חרדים, שהם אחוז ניכר באכלוסיה. הם אמנם לא 'הציבור הנאור', אבל בהחלט ציבור. מה גם, שאותו יותר חשוב לנו להביא להפגנות, דיונים ופעילות ציבורית, כמו גם למלא את שורתיונו. ההפגנה שעשינו היתה בשמאול הנביא ונרשמה התעניינות רבתי (על אף שמטבע הדברים אף חרדי לא הלך בלי הרב שלו..) בעניין המוסר היהודי. גם כשאנחנו מתראיינים לתקשורת אני לא מחביא את הפאות שלי או את היעדרן של נשים בהפגנה מסוימת, אלא גאה בכך.

ד. אנחנו לא מחפשים רק לעשות טוב בעולם, אלא מחפשים לקדש את ה' בעולם מתוך כך שהתורה מנחה את הטוב בעולם ויש לה מה לומר לא פחות מלפרופ' אסא כשר או מומחים אחרים באתיקה. מובן, שחלק ממוסר יהודי זה קודם כל להתעסק בזכויות של המשפחה היהודית והעם היהודית ורק מתוך כך לצאת נגד הסינים, או לבער נגע מוסרי בארץ (כמו התערוכה הזאת) בטרם אני אבקש ממדינת ישראל להחזיר את השגריר מסין או ממדינה אחרת באפריקה.

תודה לכל המתעניינים.

יצחק

• הוסף לסימניות
התייעצות בפרוג היא ללא ספק מעשירה ונותנת כיוונים נוספים.
אבל אם אתם באמת רציניים אני ממליצה לכם לפנות לגורם מקצועי שיבנה לכם תכנית אסטרטגית.
בחירת שם היא לא רק הברקה פתאומית, היא הרבה מעבר.

• הוסף לסימניות
חשבתי על "אנוש"
(סגול, חולם)

לכאורה עדיף לכם לא להיות מזוהים מדי עם קונוטציות דתיות. (אופס... זה נשמע מדי כמו אסטרטגיה בגרוש :()

• הוסף לסימניות
לא שאני רוצה לרפות את ידיכם או משהו, אבל אתה מבין במה כרוכה הקמה וניהול שוטף של ארגון כזה?
ממליצה לך לקבוע פגישה עם אורית סטרוק (אם היא תצליח לפנות לך זמן...), לשבת אצלה ולשמוע ממנה ומנסיונה הרב מה זה אומר לנהל ארגון זכויות אדם דתי-ימני לפני שאתה נכנס לסיפור הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;859316:
לא שאני רוצה לרפות את ידיכם או משהו, אבל אתה מבין במה כרוכה הקמה וניהול שוטף של ארגון כזה?
ממליצה לך לקבוע פגישה עם אורית סטרוק (אם היא תצליח לפנות לך זמן...), לשבת אצלה ולשמוע ממנה ומנסיונה הרב מה זה אומר לנהל ארגון זכויות אדם דתי-ימני לפני שאתה נכנס לסיפור הזה.

ידועים המאמצים של סטרוק. כל היוזמים באים מעולם העשיה - בדר"כ כמסיעיים, אבל לא רק.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על ההצעות
(אגב, "אנוש" תפוס. עוסק באחד התחומים החשובים שישנם -חולי נפש).

החלטנו על "בצלמו" - גם אלוקות וגם לא יותר מדי ארוך.

נשמח לרעיונות ללוגו (אני מעצב בעצמי, ככה שמספיק לתת כיוונים במשפט וחצי ונפתח אותם בהמשך).

• הוסף לסימניות
לגבי השם "בצלם" הפוך על הפוך מהשמאלנים.
אתה לא הולך לפתוח עמותה אז אין בעיה של כפילות
לגבי עצם התוכחה- שום דבר לא יעזור- הם אוהבים כסף כסף והרבה כסף.
תערוכה זו היתה או נמצאת עדיין בחיפה התחילה לפני 5 שנים ועשתה המון כסף
הגופות שם של גויים, אומללים שתרמו את גופתם למדע/כסף

• הוסף לסימניות
קיבלתי את הקבצים האלו במייל
לתשומת לבכם, כנראה קמה כבר עמותה שמתעסקת בנושא.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 103.5 · צפיות: 18
  • דרשה.pdf
    KB 193.7 · צפיות: 62
  • הוסף לסימניות
זה אכן היוזמה שלנו -פותחי האשכול :)
מי השולח במייל? מעניין אותי.

אנחנו לא מחפשים להוכיח אותם, אלא להשפיע על ההליך המשפטי שכרגע תקוע - היועץ המשפטי מעדיף למרוח את הסיפור במקום לקבור את המוצגים.

• הוסף לסימניות
"קריאה לקהילות תל אביב והסיבה" או "והסביבה"?

• הוסף לסימניות
תוקן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה