נכתב ע"י פתוש;857695:כרגע אנחנו בעצמנו לא יודעים לאן עוד נפנה. ישנם המון מקומות שהמוסר הבין לאומי המעוות לא עושה מספיק, ולנו כיהודים יש אמירה אחרת כלפיהם. גם זה שממשלת ישראל מעבירה כספים לרש"פ זה דבר שנוגד את זכותנו כיהודים לחיות, ואף אחד לא מתערב בזה.
המטרה זה ליצור תודעה בתוך החברה הדתית לזכויות אדם ולכך שכולם נבראו בצלם אלוקים, אבל לא לאבד את הצפון כמו הארגונים בשמאל - שאצלם הזכויות אדם הם רק בתנאי שהוא לא יהודי. חשוב לנו להלחם במה שחשוב לנו כיהודים שיעלם מן העולם.
השאלות מאוד מורכבות. למשל, מה שעושה אסד מקובל מאוד בתרבות הערבית (או שהשבט שלו רוצח את כולם או להפך - זה מלחמת קיום),אז אין יסוד מוסרי לצאת נגד זה. בתרבויות אחרות יש מעשים אחרים, ואין מה לעשות נגדם (למעט שינוי לטווח הארוך). וגם, יש בעיה מובנית שגויים ומוסר באמת בד"כ לא הולך יחד...
אני מניח שכשיהיו שותפים נוספים לארגון, נדע יותר. נשמח לשמוע לכל מי ששותף לחזון ורוצה לעזור לנו לגבש אותו - כרגע זה בא מתוך צורך לשתף גופים נוספים בפעילות שלנו בלי להעלם בעצמנו.
זה חזון מאוד גדול, לתקן עולם במלכות ש-ד-י, ז"א שכל העולם יהי'ה כפי שהקב"ה רוצה, שזה אומר יותר מוסרי, יותר מאמין ומכיר טובה.
איך עושים את זה - נשמח לשמוע, כמו שהבנתם אנחנו עוד לא מספיק סגורים על עצמנו.
אשמח לפניות ממי שמעוניין לעזור לנו לפעול (בעיקר בחברה החרדית) בעניין תערוכת הגופות
(אני וכן שאר המארגנים על הספקטרום של הדתי לאומי/חרד"לי, ולא הגענו למסקנה מה נכון לעשות). גם תרומות למצווה חשובה זו (מת מצווה הוא גם גוי) יתקבלו בברכה, יהיה סוגם באשר יהיה (גם הדפסות ועזרה באסטרטגיה זה טוב).
נכתב ע"י naamah;859316:לא שאני רוצה לרפות את ידיכם או משהו, אבל אתה מבין במה כרוכה הקמה וניהול שוטף של ארגון כזה?
ממליצה לך לקבוע פגישה עם אורית סטרוק (אם היא תצליח לפנות לך זמן...), לשבת אצלה ולשמוע ממנה ומנסיונה הרב מה זה אומר לנהל ארגון זכויות אדם דתי-ימני לפני שאתה נכנס לסיפור הזה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים