שם לארגון זכויות אדם יהודי

• הוסף לסימניות
בע"ה.

אנחנו צריכים שם למאבק שלנו נגד תערוכת הגופות (פרטים מקוצרים - http://prog.co.il/showthread.php?p=842986 ).

חשבנו על "נעשה אדם".

הצעות נוספות תתקבלנה בברכה.

חשוב מאוד שהשם יהיה יהודי אבל מדבר לכולם (אפילו יהודי כבד אפשר - אבל מובן לכולם) לא מתכתב ולא קשור ל"בצלם".

מובן שהארגון יעסוק כמו שהתורה הקדושה מנחה - קודם המעגל הפרטי שלנו כיהודים ואז שאר העולם, וכמובן התייחסות לנעשה בארץ ישראל, אבל גם בצורה אוניברסלית - ז"א, אכפת לנו גם ממה שנעשה לכל אדם באשר הוא, ולא רק ליהודים.

בתומ"ר
יצחק

• הוסף לסימניות
אנושי

• הוסף לסימניות
בצלם אלוקים

• הוסף לסימניות
ואיך 'אנושי' קשור ליהדות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ככל שתצא בקמפיין גדול יותר נגד התערוכה
אתה רק תגרום לפרסום שלה ולנהירה של אנשים לראות אותה

תן לה לגווע מעצמה
(כבר יש בג"ץ על התערוכה המזוויעה הזאת)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;857510:
ככל שתצא בקמפיין גדול יותר נגד התערוכה
אתה רק תגרום לפרסום שלה ולנהירה של אנשים לראות אותה

תן לה לגווע מעצמה
(כבר יש בג"ץ על התערוכה המזוויעה הזאת)

הכל נכון!
אבל הגופות שם 'מתות' כבר לשוב לקבר.
זה בנשמתנו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופית;857518:
הכל נכון!
אבל הגופות שם 'מתות' כבר לשוב לקבר.
זה בנשמתנו...

על זה אין ויכוח
אבל לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק

מחאה טובה ככל שתהיה רק תיצור פרסום לתערוכה
מה שיוביל לעוד הכנסות לתערוכה
ואף עלול להאריך את זמן החשיפה שלה בגלל "פיק" נוסף של מבקרים

• הוסף לסימניות
זו שאלה לגדולי ישראל. לפעמים יש חובת מחאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;857524:
על זה אין ויכוח
אבל לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק

מחאה טובה ככל שתהיה רק תיצור פרסום לתערוכה
מה שיוביל לעוד הכנסות לתערוכה
ואף עלול להאריך את זמן החשיפה שלה בגלל "פיק" נוסף של מבקרים

אותה שאלה בדיוק עולה בזמן שמתקיימים מצעדים משונים ועוד כל מיני שלא שיערום אבותינו.
אם אנחנו נהנים למחות(אקשן) והם נהנים מהפרסומת אז למה לא?:)

וברצינות.
צריך לשאול את גדולי ישראל.

• הוסף לסימניות
זה הפגנה תוכמת, השופטים הם גם בני אדם ומושפעים מזה. ההפגנה לא תזיק - ובוודאי שתועיל.

לגבי מבקרים - יש להם מספיק, הם השבוע עשו קמפיין אדיר בעניין.

אם לא נפגין- סתם יסגרו את התערוכה
אם נפגין- יקחו את התערוכה לקבורה (ככה על פי החוק) - וזה מה שאנחנו רוצים להשיג.

זה יעשה קידוש ה' עצום.

• הוסף לסימניות
אני מנסה לחשוב על שם שיקשר את הענין עם זכויות יוצרים, היוצר הוא הקב"ה ואין להתעסק עם יצירותיו המופלאות.
עדיין לא הגעתי לשם מסוים, אך מיד עלה לי רעיון לסמל (אתם צריכים בכלל?) :
צפה בקובץ המצורף 140027
(אני מתלבטת האם זה לא נראה חיוך מידי?)

בכל אופן הרבה הצלחה!

קבצים מצורפים

• זכויות האדם - סמל2-01.jpg
    KB 41.8 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
אולי קדיש

• הוסף לסימניות
זה רעיון, אבל מתקשר יותר מדי למוות. אנחנו נפעל גם בנושאים נוספים .

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שזה יהודי אבל אולי : מת להיקבר

• הוסף לסימניות
כאשר קראתי את תגובת קופית לתמירו עלה לי לראש בעקבות מה שנכתב: "בנשמתינו"

• הוסף לסימניות
הקרב על הקבר.

(מופרע מידי?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;857616:
. אנחנו נפעל גם בנושאים נוספים .

שהם?

אפשר שורה אחת מתומצתת על הכל (קראתי את הקישור הנ"ל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;857692:
שהם?

אפשר שורה אחת מתומצתת על הכל (קראתי את הקישור הנ"ל)

כרגע אנחנו בעצמנו לא יודעים לאן עוד נפנה. ישנם המון מקומות שהמוסר הבין לאומי המעוות לא עושה מספיק, ולנו כיהודים יש אמירה אחרת כלפיהם. גם זה שממשלת ישראל מעבירה כספים לרש"פ זה דבר שנוגד את זכותנו כיהודים לחיות, ואף אחד לא מתערב בזה.

המטרה זה ליצור תודעה בתוך החברה הדתית לזכויות אדם ולכך שכולם נבראו בצלם אלוקים, אבל לא לאבד את הצפון כמו הארגונים בשמאל - שאצלם הזכויות אדם הם רק בתנאי שהוא לא יהודי. חשוב לנו להלחם במה שחשוב לנו כיהודים שיעלם מן העולם.

השאלות מאוד מורכבות. למשל, מה שעושה אסד מקובל מאוד בתרבות הערבית (או שהשבט שלו רוצח את כולם או להפך - זה מלחמת קיום),אז אין יסוד מוסרי לצאת נגד זה. בתרבויות אחרות יש מעשים אחרים, ואין מה לעשות נגדם (למעט שינוי לטווח הארוך). וגם, יש בעיה מובנית שגויים ומוסר באמת בד"כ לא הולך יחד...

אני מניח שכשיהיו שותפים נוספים לארגון, נדע יותר. נשמח לשמוע לכל מי ששותף לחזון ורוצה לעזור לנו לגבש אותו - כרגע זה בא מתוך צורך לשתף גופים נוספים בפעילות שלנו בלי להעלם בעצמנו.

זה חזון מאוד גדול, לתקן עולם במלכות ש-ד-י, ז"א שכל העולם יהי'ה כפי שהקב"ה רוצה, שזה אומר יותר מוסרי, יותר מאמין ומכיר טובה.
איך עושים את זה - נשמח לשמוע, כמו שהבנתם אנחנו עוד לא מספיק סגורים על עצמנו.

אשמח לפניות ממי שמעוניין לעזור לנו לפעול (בעיקר בחברה החרדית) בעניין תערוכת הגופות
(אני וכן שאר המארגנים על הספקטרום של הדתי לאומי/חרד"לי, ולא הגענו למסקנה מה נכון לעשות). גם תרומות למצווה חשובה זו (מת מצווה הוא גם גוי) יתקבלו בברכה, יהיה סוגם באשר יהיה (גם הדפסות ועזרה באסטרטגיה זה טוב).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה