כללי שם לחנות רהיטים

• פותח הנושא LF4
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
פנה אלי לקוח קבוע של חנות רהיטים
שרוצה להחליף את שם החנות לפורניר

איך נשמע השם הזה?
אשמח לשמוע הערות והארות

• הוסף לסימניות
ב״ה

ראשית כל בדקו האם יש שם כזה, אני אהבתי. לחוו״ד מקצועית ניתן לפנות לפורום הסמוך - קופירייטינג.

• הוסף לסימניות
אהבתי, שם קליט וחדשני, קשור גם לתחום העץ והריהוט

השאלה אם זה מדבר לסתם אנשים, אם אנשים מכירים מה זה פורניר, ומשייכים זאת לעץ

• הוסף לסימניות
זו גם השאלה שלי,
השם חמוד וקליט אבל לא כ"כ מבטא מה שהוא צריך
אנשים רואים חנות ששמה פורניר ולא יכולים לנחש מה מוכרים בה.

• הוסף לסימניות
קצת הארכתי, ומתוך רצון כנה להאיר. אקווה שתפיקו מהתובנות תועלת.
ראשית, כדאי לזכור שציון וחוו''ד על שם לעסק / מיתוג, ללא בריף - כציון וחוו''ד על תרופה ללא דיאגנוזה רפואית.
שנית, החלפת שם לעסק קיים, שונה מהותית מבחירת שם לעסק חדש. תודעת הצרכנים על עסק נקשרת בראשם עם שם העסק, על כל מעלותיו וערכיו. ורק במצבי אין ברירה מבצעים זאת (מקווה שזה לא המצב). תוכלו לראות את ההשפעה על צרכני 'עלית' כשזו ניסתה להשאיר את ה'פרה' ברפת... וכן על שינוי הלוגו של 'עלית' למוטיבים של 'שטראוס'... כך שלא ההייתי ממליץ על שינוי שם / לוגו סתם, רק בגלל שהשם הזה קורץ לבעל החנות. (אגב, אם מטרה היא 'פרייש' יש עוד דרכים לעשות זאת).
אם תערכו בריף ופיצוח מקצועי, תוכלו לעשות סיעור מוחות עם התוצאות בפורום קופירייטינג. (אבל רק אחרי שתעבדו כנ''ל, לא לנצל חוו''ד מבעלי מקצוע שזו פרנסתם....)
ונשמח לעזור!
בהצלחה רבה.

• הוסף לסימניות
פורניר

לדעתי שם לא מוצלח.
למיטב ידיעתי זה סוג עץ לא איכותי. הסתכלתי גם בויקיפדיה וזה מה היה כתוב שם: "הוא ציפוי העשוי משכבת עץ דקה מאד של עץ משובח (פחות מ-1 מ"מ), המודבקת על לוחות מעץ נחות או על לוחות עץ מעובד כמו סיבית (MDF), שבבית, עץ לבוד וכדומה. פורניר נקרא בשוק גם ויניר."
לא הייתי נכנסת לחנות שהשם שלה הוא של רהיטים לא איכותיים.

• הוסף לסימניות
השם לדעתי לא ממש מוצלח (בלש' המעטה) מפני שהוא מאוד מצומצם.
זה לא שאין בו משמעות שכן פורניר בכל זאת זה סוג של עץ (גם אם הוא לא סמל האיכות...) אך המשמעות דלה ועלובה. לא ככה ממתגים חנות רהיטים.

זה לא היה נשמע טוב אם פלוני היה קורא לחנות שלו סנדוויץ, נגר או משהו בסגנון, הלא כן???? מבחינת הקשר הלוגי, אין הבדל...

• הוסף לסימניות
אני חולקת על התגובה של ברייני,
מה שכתוב בויקיפדיה "עץ נחות" הכונה הוא שהוא ברמה פחותה יותר מעץ מלא, שזה העץ הכי איכותי וגם הכי יקר.
את שכבת העץ המלא אפשר להדביק על כל עץ, גם איכותי ביותר כמו סנדביץ אדום, ואפשר כמובן להדביק גם על עץ לא איכותי דוגמת סיבית וכדומה.
פורניר זה בעצם סוג של ציפוי. ולכן זו שכבת עץ דקה בדיוק כמו כל ציפוי אחר.
הסיבה שמשתמשים בזה זה כדי שיהיה יפה ויותר זול מעץ מלא ועדין זה יכול להיות איכותי ביותר
בקיצור - לדעתי- השם משדר גם איכות, גם יוקרה וגם יופי.
ואני לא חושבת שמי שנתקל בשם של חנות הולך לחפש בויקיפדיה מה הכונה...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!!!!

• הוסף לסימניות
חיפשתי רק כדי לאשר את מה שכבר ידעתי.
מה גם שיש שם כמה אופציות, עץ מלא אין שם.

• הוסף לסימניות
ביחס לתגובה של ברייני,
למה לצפות עץ מלא בשכבת עץ מלא?

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעה של ברייני,
ראיתי פורניר, וחשבתי, נו זה מה שיש להם להציע? נשמע דל.
בקונוטציה שלי פורניר מתקשר לריהוט פחות איכותי, או אולי זה מה שרוצים לשדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברייני;2186046:
לדעתי שם לא מוצלח.
למיטב ידיעתי זה סוג עץ לא איכותי. הסתכלתי גם בויקיפדיה וזה מה היה כתוב שם: "הוא ציפוי העשוי משכבת עץ דקה מאד של עץ משובח (פחות מ-1 מ"מ), המודבקת על לוחות מעץ נחות או על לוחות עץ מעובד כמו סיבית (MDF), שבבית, עץ לבוד וכדומה. פורניר נקרא בשוק גם ויניר."
לא הייתי נכנסת לחנות שהשם שלה הוא של רהיטים לא איכותיים.

למה לא הדגשת את המילים "שכבת עץ דקה מאוד של עץ משובח"?
זה בעצם פורניר.

• הוסף לסימניות
'פורניר' יצור מצב כאילו החנות מקצועית בתחום ה'פורניר' לטוב ולמוטב,
לטוב: מי שיחפש דווקא פורניר יסמוך על המקום הזה יותר ממקום אחר,
למוטב: אבל אם בעל החנות ייעץ ללקוח להעדיף פורניר על סנדוויץ [לדוגמא] הוא יגיד שהוא משווק של פורניר ולכן הוא אומר זאת...

• הוסף לסימניות
קצת סדר:
עץ מלא - סוג העץ המשובח ביותר - חתיכה שלמה של עץ שאיתה מייצרים רהיטים, יש הבדלים בין סוגי העץ המלא השונים, יש שנחשבים איכותיים יותר וכאלו שפחות.
פורניר - קליפה של עץ, לוקחים סנדוויץ / M.D.F ומצפים אותו בקליפה של העץ, המראה מתקבל כמראה טבעי, החסרון כל דפיקה בפורניר יוצרת חור בצבע עץ.
פורמייקה - סנדוויץ / M.D.F. / מלמין מצופה בפורמייקה שזה שכבות של נייר במכבש מה שיוצר ציפוי מאד קשיח, המעלה - עמיד, החסרונות - המראה לא מספיק טבעי, אם מקבל מכה חזקה יכול להשבר.
ציפוי - היום כל חנויות הרהיטים משווקות כסנטנדט מלמין עם ציפוי (לא פורמיקה) - הרבה פחות עמיד מהפורמייקה, מנסיון עלול לקבל שריטות!

• הוסף לסימניות
פורניר הוא בין החומרים האיכותיים והיקרים בריהוט.
בד"כ משמש רק לסלונים (ולמטבחים של משקיענים)

הוא לא מצוצמם יותר מעמצלה...

לגבי התאמה לחנות, במה הוא מתמחה?
אם בחדרי ילדים, זה פשוט לא קור
אם בריהוט סלוני (שולחן וכסאות)- השם נהדר

• הוסף לסימניות
ובנוסף למה שכתבתי רוב האנשים אינם מכירים את סוג המילה הזאת ויחשבו שזה עוד סוג של בית דפוס או מפעל לנייר (כמו אמניר למשל) ולא יקשרו את זה בכלל לריהוט
אם יוסיפו לזה עוד מילה שתבטא את הקשר לריהוט ועץ כמו ''עץ הפורניר'' וכדו' יהיה שייך להשתמש עם מילה זו.
ש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלי;2186726:
ובנוסף למה שכתבתי רוב האנשים אינם מכירים את סוג המילה הזאת ויחשבו שזה עוד סוג של בית דפוס או מפעל לנייר (כמו אמניר למשל) ולא יקשרו את זה בכלל לריהוט
אם יוסיפו לזה עוד מילה שתבטא את הקשר לריהוט ועץ כמו ''עץ הפורניר'' וכדו' יהיה שייך להשתמש עם מילה זו.
ש.

לא בטוח שרוב האנשים לא מכירים את המילה, אבל מי שקצת מתעניין בריהוט נתקל בזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלי;2186726:
ש.

נכתב ע"י עוצמה;2187527:
לא בטוח שרוב האנשים לא מכירים את המילה, אבל מי שקצת מתעניין בריהוט נתקל בזה.

כאשר אני נתקלת בפרסומת שרשום רק על מבצע בחנות X ולא מכירה את החנות קודם, האם יש בו חלוקים, בגדי ילדים, וכדו'. אני מדלגת מראש על חנות זו.
כאשר הפרסומת יהיה פורניר, למי שמחפשת ריהוט לא בטוח שיתפוס את העין בשם זה.
[אולי צריך איזה משפט קצר שיבטא יותר?!]

• הוסף לסימניות
יש לי שם לחנות רהיטים. לדעתי, שם חזק!

רהיטים קונים. עץ-לי (רהיטים קונים אצלי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה