עזרה שמות לתאומות בנות

מצב
הנושא נעול.
נערך לאחרונה ב:
חני ושני [שני -שושנה או שיינא]
חלי ושלי [רחל וכו]
שבי וכבי [בת שבע או אלישבע ויוכבד]
הרעיון שזה שמות קלאסיים שבקלות אפשר שלא יהיה חרוזים אבל בכינוי כן מתחרזים.

לי יש תאומות , קראתי להן בשמות של ארבעת האמהות
אחת שרה רחל והשנייה רבקה לאה
(ביום יום אני משתמשת בקיצורים.. ולא בשם המלא הארוך.)
לא טוב בכלל.
בכל שם יש השפעה והארה שיורדת לפי אותיות השם המלא, וכשמקצרים חלילה גם השפע מתקצר..

אני מכירה בת כזו
גם אני, רק אמרתי.
כי לפעמים חלילה יש בעיה להרות או כל מיני והיו סיפורים.
מכיר ילדה (היום כבר אשה) בשם דניאל (אני מסופק אם יש לה ילדים, אבדוק)
ומאידך היה לי חבר בישיבה בשם מוריה 🤨

אביה במקור זה שם של בן, וכדאי לשאול רב.
(שמואל א' פ"ח ב ~ מלכים א' פי"ד א)
"אביה" בתנ"ך הוא שם המיוחס למספר דמויות, גבריות ונשיות, המפורסמות שבהן הן אביה, מלך יהודה, ואביה, בנו של שמואל הנביא. יש גם התייחסות ל"אביה" כאשה (אשת חצרון) וכן לאימו של חזקיהו המלך. הפירוש המקובל של השם הוא "אב-יה", המבטא קרבה לאל.

דמויות גבריות
  • אביה בן שמואל: אחד מבניו של שמואל הנביא.
  • אביה (אֲבִיָּם) מלך יהודה: בנו של רחבעם מלך יהודה, שמלך במקומו.
  • אביה בן ירבעם: בנו של ירבעם בן נבט, מלך ישראל.
דמויות נשיות
  • אביה, אשת חצרון: אשתו של חצרון בן פרץ.
    • אביה, אמו של חזקיהו: אמו של מלך יהודה.

"אביה" בתנ"ך הוא שם המיוחס למספר דמויות, גבריות ונשיות, המפורסמות שבהן הן אביה, מלך יהודה, ואביה, בנו של שמואל הנביא. יש גם התייחסות ל"אביה" כאשה (אשת חצרון) וכן לאימו של חזקיהו המלך. הפירוש המקובל של השם הוא "אב-יה", המבטא קרבה לאל.

דמויות גבריות
  • אביה בן שמואל: אחד מבניו של שמואל הנביא.
  • אביה (אֲבִיָּם) מלך יהודה: בנו של רחבעם מלך יהודה, שמלך במקומו.
  • אביה בן ירבעם: בנו של ירבעם בן נבט, מלך ישראל.
דמויות נשיות
  • אביה, אשת חצרון: אשתו של חצרון בן פרץ.
    • אביה, אמו של חזקיהו: אמו של מלך יהודה.
יישר כח!
ובכ"ז ובגלל זאת כדאי לשאול רב.
יש רבנים גדולים שלא ממליצים על השם הזה בגלל שהוא גם וגם..

יישר כח!
ובכ"ז ובגלל זאת כדאי לשאול רב.
יש רבנים גדולים שלא ממליצים על השם הזה בגלל שהוא גם וגם..
גם יונה ושמחה זה גם וגם.
ושכל אחד יעשה מה שנכון לו, כמובן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

אשכולות דומים

היתה כאן ניקית בשם @רוח סתרים, היא נעלמה כמו רוח סתרים אחרי שהאשכול ננעל
באחת מהתגובות לפני שהאשכול ננעל היא מודה לכל האנשים הטובים שסייעו לה (לא מצליחה לצטט) פניתי אליה כדי לברר מי עזר לה אבל היא לא עונה
אני מחפשת עזרה דחופה לבחורה מהממת בת עשרים, בת לאמא נרקסיסטית. שמעוניינת לעזוב את הבית בדחיפות. ממש בגדר של פיקוח נפש.
לא מחפשת משפחה, חמה ככל שתהיה. אלא מסגרת שמתאימה לה ותהיה מסוגלת לתת לה גם את המעטפת המקצועית לשיקום הדימוי העצמי המרוסק.
אולי דירת בנות. שחוו את מה שהיא חוותה.
יש רעיונות? מישהו מכיר דבר כזה? אשמח לכל מידע כאן או באישי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה