פריפריה שמישהוא בציבור הכלל חסידי/החסידיות הקטנות ירים את הכפפה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה שנכתב נכתב ברצינות מרובה
ובעיני זה הפתרון, או לפחות אחד מהם (שהאדמורים יעברו לפריפריה)
גם אם הוא צורם להרבה מהאנשים
השאלה אם אתה רואה אדמור/רב/ראש ישיבה/כל כינוי אחר כמורה דרך רוחני או ראש הקהל. רבנים ומורי דרך לא אמורים לחשבן את כל צעדיהם ולזנוח את מקום מגוריהם רק לפי תפנוקיהם של החסידים או התלמידים שלא יעברו לפריפריה עד שלא יבוא רב פלוני לגור שם. הרוצה את הרב – יבוא אליו. לא יגור על ידו. ובדורינו - זה קל מבעבר. לא צריך לנסוע בסוסים ובחמורים.
אם כבר אולי ההורים יזנחו את המרכז כדי לגור ליד ילדיהם בפריפריה? הרי חלק מהרצון לגור במרכז נובע מרצון להיות ליד המשפחה וההורים. רק מה? כולם מבינים שלהורים יש את הבית שלהם, ולילדים את הדרך שלהם לעבור בחיים. גם רבים מההורים המחתנים היום לא התחילו את חייהם ליד הסינר של הוריהם.

• הוסף לסימניות
בתור ליטאי אני לא יודע אם זה שייך, אבל אם יתאגדו כמה מאדמור"י החסידויות הקטנות להקמת קהילה כלל חסידית עם כמות משפחות מסוימת מכל חסידות, יוכלו לקום בפריפריה קהילות מכובדות.
וכאן הייתרון של החסידויות הקטנות על פני הליטאים שאפילו מיזם כזה לא שייך לארגן.

• הוסף לסימניות
וואוו. חתיכת נושא. נושא כאוב מאוד, שכאברך צעיר לאחר החתונה כשחיפשתי מקום מגורים לקניה, הרגשתי את זה. כל החסידויות הגדולות יחסית (היו) מסודרות: גור - ערד ודימונה, בעלזא - קרית גת הר יונה, באיאן - הר יונה, צאנז - טבריה וכו'. ואילו החסידויות הבינוניות והקטנות נותרו בלי פתרון דיור מסודר.
ואילו לעבור לבד לעיר כזאת היא מאוד קשה, זה חיים בלא קהילה, ואף אם מתאגדת קהילה כלל חסידית קטנה, או אפילו קהילה קטנה מהחסידות שלי, זה הרבה יותר קשה מאשר בערים המבוססות. כי בערי הפרפריה, הכל נע סביב הקהלות המאוגדות, הם דואגים לעצמם לפרנסה ולמוסדות וכו', ואילו מי שהוא לא שייך לחסידות שלהם הוא לא נספר... וגם לגבי חברה, הקהלות הגדולות חיות בינם לבין עצמם... כמעט תמיד תראה אברכים משוחחים דוקא עם בני קהלתם, ואוטומטית מי שאין לו קהלה, מוצא את עצמו בודד...
לא אומר שלא. יש חסידות בינוניות שהצליחו לארגן קהלות יפות, כגון ערלוי ודושינסקיא ונדבורנא ירושלים בהר יונה, אלכסנדר בעמנואל, טשערנאביל בצפת והר יונה וכו'. אבל יש קהילות רבות שאף אחד מהקהילה לא התגייס לבסס קהלה בפריפריה, והמצוקה עולה עד לשמים.
לדעתי הפתרון הוא: לאגד גוף מסודר שיארגן קבוצות של קהלות\אברכים חסידיים המעונינים למצוא פרפריה זולה, ופשוט להתאגד בערי הדרום, שם יש ערים עם דירות במחירים של חצי מליון עד מליון ש"ח. תוך כדי שמירה על המחירים הקיימים (על פי השיטות הקיימות בחסידות גור וכדו'). ואולי כדי שהגוף המארגן יחזיק מעמד, כל אברך ישלם סכום כדי להחזיק אותו.

• הוסף לסימניות
וואוו. חתיכת נושא. נושא כאוב מאוד, שכאברך צעיר לאחר החתונה כשחיפשתי מקום מגורים לקניה, הרגשתי את זה. כל החסידויות הגדולות יחסית (היו) מסודרות: גור - ערד ודימונה, בעלזא - קרית גת הר יונה, באיאן - הר יונה, צאנז - טבריה וכו'. ואילו החסידויות הבינוניות והקטנות נותרו בלי פתרון דיור מסודר.
ואילו לעבור לבד לעיר כזאת היא מאוד קשה, זה חיים בלא קהילה, ואף אם מתאגדת קהילה כלל חסידית קטנה, או אפילו קהילה קטנה מהחסידות שלי, זה הרבה יותר קשה מאשר בערים המבוססות. כי בערי הפרפריה, הכל נע סביב הקהלות המאוגדות, הם דואגים לעצמם לפרנסה ולמוסדות וכו', ואילו מי שהוא לא שייך לחסידות שלהם הוא לא נספר... וגם לגבי חברה, הקהלות הגדולות חיות בינם לבין עצמם... כמעט תמיד תראה אברכים משוחחים דוקא עם בני קהלתם, ואוטומטית מי שאין לו קהלה, מוצא את עצמו בודד...
לא אומר שלא. יש חסידות בינוניות שהצליחו לארגן קהלות יפות, כגון ערלוי ודושינסקיא ונדבורנא ירושלים בהר יונה, אלכסנדר בעמנואל, טשערנאביל בצפת והר יונה וכו'. אבל יש קהילות רבות שאף אחד מהקהילה לא התגייס לבסס קהלה בפריפריה, והמצוקה עולה עד לשמים.
לדעתי הפתרון הוא: לאגד גוף מסודר שיארגן קבוצות של קהלות\אברכים חסידיים המעונינים למצוא פרפריה זולה, ופשוט להתאגד בערי הדרום, שם יש ערים עם דירות במחירים של חצי מליון עד מליון ש"ח. תוך כדי שמירה על המחירים הקיימים (על פי השיטות הקיימות בחסידות גור וכדו'). ואולי כדי שהגוף המארגן יחזיק מעמד, כל אברך ישלם סכום כדי להחזיק אותו.
אתה צודק בכל מילה.
יש לזה מגבלה אחת.
כלל חסידי לא יוכלו לגרום לאחרים לא לקנות לידם במחיר יותר יקר....
זה בעצם הפרדוקס של כלל חסידי קלאסי

• הוסף לסימניות
אתה צודק בכל מילה.
יש לזה מגבלה אחת.
כלל חסידי לא יוכלו לגרום לאחרים לא לקנות לידם במחיר יותר יקר....
זה בעצם הפרדוקס של כלל חסידי קלאסי
אם כולם יתאגדו יחדיו, להקים וועדה שתשמור על מחירי הדיור, והציבור לא יקנה במחירים יותר יקרים. יוכלו לשמור על המחירים. ואם הועדה הזאת תדפוק, אין סיבה שתבוא חסידות אחרת להתנגח בה, ולקנות במחירים יותר גבוהים, כי סוף כל סוף כולם רוצים מחירים טובים...

• הוסף לסימניות
השאלה אם אתה רואה אדמור/רב/ראש ישיבה/כל כינוי אחר כמורה דרך רוחני או ראש הקהל. רבנים ומורי דרך לא אמורים לחשבן את כל צעדיהם ולזנוח את מקום מגוריהם רק לפי תפנוקיהם של החסידים או התלמידים שלא יעברו לפריפריה עד שלא יבוא רב פלוני לגור שם. הרוצה את הרב – יבוא אליו. לא יגור על ידו. ובדורינו - זה קל מבעבר. לא צריך לנסוע בסוסים ובחמורים.
אם כבר אולי ההורים יזנחו את המרכז כדי לגור ליד ילדיהם בפריפריה? הרי חלק מהרצון לגור במרכז נובע מרצון להיות ליד המשפחה וההורים. רק מה? כולם מבינים שלהורים יש את הבית שלהם, ולילדים את הדרך שלהם לעבור בחיים. גם רבים מההורים המחתנים היום לא התחילו את חייהם ליד הסינר של הוריהם.

חד משמעית נכון,
אבל האדמור גר במרכז ואין לו שום מחויבות שלחסיד יהיה יותר יכולת
@מרדכי מוטי @יעקב יעעקב
אני רואה שמשפחה מאושרת הסיברה זאת יותר טוב ממני,
עדיין כועסים, אפשר לדעת למה? מה דעתכם בנידון?

• הוסף לסימניות
אני מקנא ב2 קבוצות
1 החיסדיות הגדולות כמו גור בערד חצור ודימונה או ויזניץ עפולה וקרלין וצאנז בטבריה
2ועוד יותר מקנא בציבור הליטאי יוצא לי העיניים [ואני בהחלט מפרגן להם] על היוזמה שלהם בעכו
איפה הציבור הכלל חסידי ???
אני מישתייך לחסידות קטנה ואני מעריץ את גור ובעלז אבל אני ישלח את ילדיי וילדותיי לכלל חסידי
אני רוצה פריפריה זולה
ולא צפת וטבריה..
למה לי לא מגיע לנו מהטוב הזה
קרית גת?

• הוסף לסימניות
ואם הועדה הזאת תדפוק, אין סיבה שתבוא חסידות אחרת להתנגח בה, ולקנות במחירים יותר גבוהים, כי סוף כל סוף כולם רוצים מחירים טובים...
לצערנו זה נכשל בגדול במתחרדים באשדוד, וכן בבית שמש החרדית כבר לפני 15 שנה כשבאו פרטיים [ואף קהילות] ולא התייחסו למחירי ועדה.
זה בדיוק המעלה [או החיסרון] של קהילה סגורה שיכולה פשוט לבודד מי שקונה במחיר גבוה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סוף סוף כולנו רוצים שהדירות יהיו יקרות אתה מסכים שהדירה שלך יהיה שוה פחות ממה שאתה קנית את זה רק מה אנחנו רוצים לקנות דירה בזול והמחיר יעלה

• הוסף לסימניות
סוף סוף כולנו רוצים שהדירות יהיו יקרות אתה מסכים שהדירה שלך יהיה שוה פחות ממה שאתה קנית את זה רק מה אנחנו רוצים לקנות דירה בזול והמחיר יעלה
לזה קוראים תחושת ה"עושר המדומה".
אין לזה שום משמעות אם לאדם יש דירה אחת אם היא עולה מיליון או עשר מיליון.

• הוסף לסימניות
לא מדויק.
נניח אתה עכשיו קונה דירה- 8 שנים אחרי החתונה, במחיר מיליון וחצי, והגדול שלך בן 7. עוד 11 שנים אתה תצטרך לחשוב איפה הוא יגור וכמה הוא ישלם על דירה.
אם לפני 11 שנים דירה בירושלים עלה משהו כמו חצי מהיום (בערך מיליון וחצי), והיום אתה רוצה שהדירה שאתה משלם עליה תעלה באותו שיעור, זה אומר שאתה רוצה שכשאתה תתחיל לחתן דירה בפריפריה שעולה היום מיליון וחצי תצעלה 3 מיליון, ובירושלים זה בכלל יהיה מחוץ להשג ידם של אנשים.

• הוסף לסימניות
לזה קוראים תחושת ה"עושר המדומה".
אין לזה שום משמעות אם לאדם יש דירה אחת אם היא עולה מיליון או עשר מיליון.
נכון אבל רוב האנשים שקועים בזה למשל אתה מעדיף 5000או1000ולא יהיה יוקר המחיה

• הוסף לסימניות
נכון אבל רוב האנשים שקועים בזה למשל אתה מעדיף 5000או1000ולא יהיה יוקר המחיה
זה באמת לא משנה.
נכון שאנשים בדמיון אבל הוא רק מזיק.
נ.ב. אין לדיון הזה כל כך קשר לאשכול לטעמי

• הוסף לסימניות
אם כולם יתאגדו יחדיו, להקים וועדה שתשמור על מחירי הדיור, והציבור לא יקנה במחירים יותר יקרים. יוכלו לשמור על המחירים. ואם הועדה הזאת תדפוק, אין סיבה שתבוא חסידות אחרת להתנגח בה, ולקנות במחירים יותר גבוהים, כי סוף כל סוף כולם רוצים מחירים טובים...
לפי מה שידוע לי, וועדת מחירים זה משהו שהוכיח את עצמו רק בערד עם גור.
יש לכלל חסידי הרבה יותר אופציות בניגוד לחסיד של קהילה גדולה שחייב את המוסדות שלו ומוגבל מאד בהיצע המגורים.

• הוסף לסימניות
דווקא אני מכיר אישית כמה אברכים שגרים במקום כזה, ועל אף שהם לא נמנים על בני הקהילה שם, התקבלו אצלם בכוללים, והילדים במוסדות. הם כנראה כל כך מרוצים שם, שאחרי כמה שנות מגורים הם לא ממהרים לעזוב.

• הוסף לסימניות
זה ממש לא פריפריה
38 דקות מבני ברק,
28-33 דקות מכפר סבא רעננה,
15 דקות מהעיר חדרה, 12 מהעיר פרדס חנה, 22 דקות העיר אור עקיבא-קיסריה.

26 דקות מקריית מבית חולים לניאדו (צאנז....)
35 דקות מחיפה (סערט ויזניץ....)
יכול לשמש כקיצור דרך (בשעות עומס) מבני ברק לחיפה. (38+35 דקות)

• הוסף לסימניות
בלת"ק לדעתי כותרת האשכול לא נכונה.
אני כחסיד ויזניץ נאנק על רכישת דירה הפיתרון בעפולה כבר הסתיים לפני חמש שנים,
ומאז מסתדרים לבד.

• הוסף לסימניות
בלת"ק לדעתי כותרת האשכול לא נכונה.
אני כחסיד ויזניץ נאנק על רכישת דירה הפיתרון בעפולה כבר הסתיים לפני חמש שנים,
ומאז מסתדרים לבד.
מה קורה בעפולה כעת? כמה משפחות יש שם ולמה זה הפסיק? המחירים עלו דרסטית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה