קורונה שמעתם על מישהו עם בדיקה סרולוגית חיובית שנדבק שוב?

• פותח הנושא Mix
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אנשים שהיתה להם קורונה ונדבקו שוב
אנחנו שומעים הרבה
אבל האם שמעתם על אנשים שחיוביים בבדיקה סרולוגית
ונדבקו שוב?

• הוסף לסימניות
אנשים שהיתה להם קורונה ונדבקו שוב
אנחנו שומעים הרבה
אבל האם שמעתם על אנשים שחיוביים בבדיקה סרולוגית
ונדבקו שוב?
היו חיוביים לפני כמה זמן? מה כמות הנוגדנים שהייתה? היכן בוצעה הבדיקה?

• הוסף לסימניות
היו חיוביים לפני כמה זמן? מה כמות הנוגדנים שהייתה? היכן בוצעה הבדיקה?
כן. יש לי מכרה שכל המשפחה הייתה חולה ורק היא הייתה שלילית, ולאחר תקופה היא עשתה סרולוגית ויצאה עם נוגדנים גבוהים.
ועכשיו היא נדבקה וחיובית.

• הוסף לסימניות
זה היה לפני חצי שנה שהם חלו. אני לא יודעת כמות נוגדנים אבל הבנתי שגבוהים. ואני לא יודעת איפה עשתה את הבדיקה

• הוסף לסימניות
המציאות היא שמשרד הבריאות לא יצא עד עכשיו בהוראה חדשה על מחלימים. ולכן יש עדין לפקפק בכל הסיפורים.
(אני מכיר משפחה שהייתה חולה פעמיים... ובברור שלי איתם התברר שהם לא היו מאומתים עם בדיקה, אלא "בטוח" היו חולים כי היו להם את "כל" התסמינים... ועכשיו הם מאומתים באמת...)

• הוסף לסימניות
אני מכירה מקרוב משפחה שכמה ילדים שם יצאו חיוביים לפני 3 חודשים, ואחד הילדים שכבר היה מאומת אז, נדבק השבוע שוב והוא ללא חוש ריח.

• הוסף לסימניות
המציאות היא שמשרד הבריאות לא יצא עד עכשיו בהוראה חדשה על מחלימים. ולכן יש עדין לפקפק בכל הסיפורים.
הדבקות חוזרות מאומתות התפרסמו כבר לפני כמה חודשים ואין כל ספק שקיים דבר כזה, אבל כמובן זה די נדיר, ולכן אין כל סיבה שמשרד הבריאות ישנה את ההוראות למחלימים בגלל מקרים חריגים.
(אני מכיר משפחה שהייתה חולה פעמיים... ובברור שלי איתם התברר שהם לא היו מאומתים עם בדיקה, אלא "בטוח" היו חולים כי היו להם את "כל" התסמינים... ועכשיו הם מאומתים באמת...)
אם היו להם בפעם הראשונה תסמינים יחודיים לקורונה כמו איבוד חוש טעם או ריח, סביר מאד להניח שהם אכן נדבקו פעמיים.

• הוסף לסימניות
הדבקות חוזרות מאומתות התפרסמו כבר לפני כמה חודשים ואין כל ספק שקיים דבר כזה, אבל כמובן זה די נדיר, ולכן אין כל סיבה שמשרד הבריאות ישנה את ההוראות למחלימים בגלל מקרים חריגים.

אם היו להם בפעם הראשונה תסמינים יחודיים לקורונה כמו איבוד חוש טעם או ריח, סביר מאד להניח שהם אכן נדבקו פעמיים.
משרד הבריאות צריך אולי להיות זהיר לפני שהוא קובע הוראה שנוגעת ישירות לחצי מליון איש (מס' המחלימים). ואין עדיין מספיק מידע מחקרי בשביל לבסס הוראה כזו.

המחלימים עצמם צריכים להיות זהירים מלהדביק. נקודה. כבר שמעתי כך בשם כמה רופאים. (למשל מחלימים לפני תקופה ארוכה, ועוד בלי בדיקה סרולוגית עדכנית, שכעת יש להם חולה "חדש" בבית, והם מסתובבים רנדומלית ליד החולה, וחזור לתוך התקהלויות במקומות סגורים בלי מסכה, נראה לי משונה מאוד מאוד).

משיטוט בפורום ראיתי: כאן וכאן

מזכיר שגם לפי הכללים של משרד הבריאות, מחלים אינו מקבל פטור משום כלל של סגר/התקהלויות/לבישת מסכה. רק פוטרים אותו בדיעבד מבידוד במקרה חשיפה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שימו לב לא דיברתי על חולים פעם שניה
זה יש הרבה
שהיו מאומתים
השאלה היא על מי שהיה חולה חיובי ועשה סרולוגית שיצאה חיובית!

• הוסף לסימניות
חברה שלי בצוות היתה חולה מאומתת בגל הראשון - כשעוד היו צריכים 3 בדיקות שליליות כדי לצאת מהבידוד
ואחרי חודשיים חלתה שוב - ושוב מאומתת
ב 2 הפעמים חלתה והרגישה מאוד לא טוב :( [היא והילדים]

• הוסף לסימניות
חברה שלי בצוות היתה חולה מאומתת בגל הראשון - כשעוד היו צריכים 3 בדיקות שליליות כדי לצאת מהבידוד
ואחרי חודשיים חלתה שוב - ושוב מאומתת
ב 2 הפעמים חלתה והרגישה מאוד לא טוב :( [היא והילדים]

שוב,
זה עדין לא אומר שהיא היתה סרולוגית!
מדובר על סרולוגית ולא על חיובית מאומתת

• הוסף לסימניות
אני יודעת על בחור שהיה חיובי לקורונה לפני כחצי שנה,
לאחר ההחלמה עשה בדיקת נוגדנים -יצא חיובי,
מאז עברו כמה חודשים- כעת הוא נדבק שוב.

• הוסף לסימניות
מכירה 2 שהיו עם נוגדנים ללא שחלו.
ועכשיו חלו.

• הוסף לסימניות
מכירה משהו שהיה חולה, עשה בדיקה סרולוגית והיו לו נוגדנים.
לאחר כמה חודשים בדק שוב והנוגדנים ירדו.
ואז נדבק עוד פעם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה