דרוש מידע שמפו כשר לפסח העדה החרדית בבני ברק

• הוסף לסימניות
אושר עד.
הגיוני מאוד שצריך בדץ,
כי אסור ליהנות מחמץ בפסח.
ומה שידוע לגבי אכילת כלב,
זה דווקא במאכל שהתקלקל עד שכלב לא יכול לאכול אותו,
אבל דבר שאין דרכו של כלב לאכלו, אסור גם ליהנות ממנו.
כך הביא הרב טשזנר ב"שערי ימי הפסח" לענין בושם.
ולענין סבון, הביא את הגרש"ז אוירבך שהתיר לציבור, אך החמיר לעצמו.

• הוסף לסימניות
ידוע שאחד העלטערע בחורים בפוניבז' עשה ניסוי. לקח כלב לפנימיה הרעיב אותו שלושה ימים וביום השלישי הציע לפניו מנה יפה של שמפו. הכלב לא אכל. רצה הבחור להוכיח שזה לא ראוי למאכל כלב.

כשבא לפני הפוסקים אמרו לו שאין להביא ראיה, כי כלבים של דורנו דור השפע מפונקים הם.

• הוסף לסימניות
הגיוני מאוד שצריך בדץ,
כי אסור ליהנות מחמץ בפסח.
ומה שידוע לגבי אכילת כלב,
זה דווקא במאכל שהתקלקל עד שכלב לא יכול לאכול אותו,
אבל דבר שאין דרכו של כלב לאכלו, אסור גם ליהנות ממנו.
כך הביא הרב טשזנר ב"שערי ימי הפסח" לענין בושם.
ולענין סבון, הביא את הגרש"ז אוירבך שהתיר לציבור, אך החמיר לעצמו.
לא רלוונטי כי
(ולשואלים אצלנו אוכלים מצה עם שמפו אז צריך דווקא בד"ץ-נא לא לדון בענין)

• הוסף לסימניות

לא ראיתי שנים דבר כזה. גם אני אשמח לדעת.

אני לא חושבת שיש העדה החרדית, אולי הכשרים אחרים.

יש סבונים אחרים בהכשר הבדץ?
שנה שעברה היה במשנת יוסף, נראה לי NOVO בהשגחת הבדץ, לוידת לגבי שנה זו.

• הוסף לסימניות
היה כל שנה משהו בניחוח לימוני מבחיל
אד אנד שולדרס הוא חוג חת"ס
אבי אכן נוהג להשתמש רק בשמפו בד"ץ
אני בעוונתי הקלתי להשתמש בשמפו שיש לו כשרות כלשהי, ומסתמך על עד אחד, נכון שאוכל שלהם אני לא אוכל, אבל עדיין אני לא מורח את השמפו על המצה.

• הוסף לסימניות
הסטייפלר וכן הגר"ח קניבסקי אחזו שצריך כשרות לפסח. וכן דעת המשנה ברורה בביאור הלכה סימן שכ"ו סעיף י שנכון להחמיר בזה (הוא כתב זאת על איסורים אחרים שמעורבים בסבון וממילא ק"ו על חמץ שמחמירים אפילו במשהו). עד השנה היה כשרות לפסח של חוג-ב'"ב על הוואי, והשנה יש להם על פינוק. אין לי מושג מה הם בדקו בפינוק, אך לפני כמה שנים כשהרב דב לנדאו היה בכשרות של חוג (כבר מס' שנים אינו שם) שמעתי ממנו שאף שהוא אוחז שאין צדיך הכשר לסבון כיון שאינו ראוי לאכילת כלב, אך מכיון שהם נותנים לזה כשרות לפסח הם בודקים שלא יהיה בזה אפילו קטניות!
(אגב, כשהוא אמר שלדעתו זה לא ראוי לאכילת כלב אמר לו אחד ששוטר מיחידת הכלבנים אמר לו שהוא נתן לכלב שמפו והוא טעם מזה בהנאה מרובה).

• הוסף לסימניות
יש להשיג שמפו של נקה 7 בכשרות בעלזא לפסח ברשת יש חסד

מי שרוצה לדעת למה יש מקום להחמיר בכשרות תמרוקים לפסח יכול לקרוא כאן -

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה