דרוש מידע שן שנשברה לבת שנתיים וחצי :( מה עושים??

• הוסף לסימניות
לא אסתטי בעליל..
לא מצאנו את החתיכה, כנראה בלעה...

• הוסף לסימניות
יש השלמה בין 200 ל400 שח ויכול להשבר שוב. או להתעלם ולהצטרף אלי-לחכות לגיל 6...

• הוסף לסימניות
מעדיפה כן לעשות עם זה משהו..
איפה אפשר לתקן?
יש למישהו נסיון עם דבר כזה?
לדעתי לא שווה!
כמבוגר זה נשבר כל תקופה, לפעמיים כל שבועיים, לפעמים כל חודשיים, סיוט....
כל פעם תקחי אותה להשלים?
ובכלל לא בטוח שיסכימו לטפל לך בגיל כזה

• הוסף לסימניות
אני עשיתי במכבי שלי ב22 שקל לפני 6 שנים ועדיין מחזיק יפה
ונראה מושלם אפילו במראה אני לא מזהה איזה שן
התחרטתי שלא עשיתי לפני 20 שנה

• הוסף לסימניות
אני עשיתי במכבי שלי ב22 שקל לפני 6 שנים ועדיין מחזיק יפה
ונראה מושלם אפילו במראה אני לא מזהה איזה שן
התחרטתי שלא עשיתי לפני 20 שנה
קדמית? זה כנראה תלוי בעוד נתונים...

בכל מקרה ילד ודאי לא יכול לשמור....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני השלמתי לפני 8 שנים, ומחזיק מעולה נראה שן אמיתית, (לפעמים אני צריכה להיזכר באיזה אחת מהשתים הקדמיות ההשלמה...;)) (שן קדמית), אבל לא מומלץ לעשות לילדה שממילא השן תיפול...

• הוסף לסימניות
דמית? זה כנראה תלוי בעוד נתונים...

בכל מקרה ילד ודאי לא יכול לשמור....
קדמית,
ובגלל הטענה שזה לא מחזיק הסתובבתי בחתונה שלי עם שן שבורה;)
ופעם שהגעתי לרופא שיניים שאל למה אני לא משלימה אז אמרתי לו את כל הטיעונים שלא מחזיק , אבל ב22 שח לא היה אכפת לי לנסות וב”ה השן שרירה קימת וחזקה
ולא אני לא טיפוס ששומר על דברים

• הוסף לסימניות
מנסיון עם הילדים השובבים שלי
רופאי שיניים לא עושים השלמה לשן חלב שבורה
אומרים לחכות שהשן תיפול בזמנה, או אפילו תרקיב ותיפול הרבה טרם זמנה וזהו :(

• הוסף לסימניות
לבת שלי נשבר בגיל שנה שן קדמית והלכה כך 4 שנים.
בגיל 5 שהלכנו לרופא שיניים של הקופה, שאל למה לא השלמנו לה, אמרתי לו שמילא השן עוד מעט תיפול, הוא אמר שברגע משלימים את זה וחבל שלא יהיה לה חיוך מושלם עד אז...
זה מחזיק לה כבר כמעט שנה!
מצד שני לבן שלי בשן קדמית קבועה השלימו וזה נפל תוך פחות משבוע.
יכול להיות שזה תלוי גם בגודל החתיכה השבורה.

• הוסף לסימניות
בתוך מרפאת "בטרם" בבני ברק יש רופא שיניים שבהסדר עם קופ''ח כללית.
יש שם רופאים מדהימים ותורים זמינים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום וברכה!!
אשמח לייעוץ אני ממש מתוסכלת ומבולבלת!
יש לי ילד מתוק בן שנתיים וחצי, שלפני כמה חודשים שמנו לב שיש לו שפה קשורה, הלכנו איתו לרופא אא"ג והוא טען שצריך לנתק ויש לו גם לשון קצת קשורה. משם הלכנו לרופאת ילדים שטענה שזה סה"כ אסתטי ובקשר ללשון הכל בסדר (היא אמרה לו להוציא לשון והוא הוציא) ואין צורך לנתק.
מה שקורה עכשיו זה- שיש לו עיכוב בדיבור, היינו אצל קלינאית באבחון והיא טענה שהוא לא מרים את הלשון כלל כשהוא מדבר, וכן שמנו לב שיש לו צורת לב בלשון-בקצה הלשון כאילו, (יש לציין שמיד כשנולד לא הסכים למצוץ כלום רק לאחר כמה ימי נסיונות רבים ומעייפים, הצליח לתפוס בקבוק ולמצוץ, בזמנו בדקו לשון קשורה בבי"ח ולא מצאו, ואח"כ הכל היה בסדר ואכל כרגיל)
השאלה היא: עכשיו רק הדיבור שהוא לא מרים את הלשון למעלה זה המפריע העיקרי + שפה קשורה (משהו נטו אסתטי),
יכול להיות מצב כזה בלשון קשורה שהוא מוציא לשון אבל לא מרים אותה? ?? מה לעשות?? לנתק למרות שהרופאה אומרת שאין צורך? ומה לשפה? ואם כן איפה?? מהורים מנוסים..
תודה מראש על העצות וסליחה על האריכות!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה