מידע שימושי שנה לאסון מירון! - 'פרוג' ברגעי האסון ובימי השבעה! ועילוי נשמה להרוגי מירון ז"ל

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אז, שנה אחרי (למעונינים בלבד!) מצ"ב קישור לאשכול בפרוג שיכניס אתכם לאותם רגעים קשים 'מקריסת הטריבונה', לצעקות לפנות את 'שביל ר' דב', למספרי ההרוגים הבלתי נתפסים (גם שנה אחרי...!), לתפילות ופרקי התהילים, לחיפוש אחר הנעדרים, מסעי ההלוויות, והמראות הקשים שלא ישכחו מאיתנו לעד!!
וואו, עברתי על כל ה99 עמודים (לא מילה במילה)
אשכול מזעזע ומדכא, יש דברים שקולטים רק במרחק של זמן, ועדיין לא מעכלים.

מי שלא נכנס לאשכול ההוא אולי עדיף לא להכנס, לפחות לא בלג בעומר שלא לקלקל את השמחה.

• הוסף לסימניות
שנה לאסון מירון,
מעשה טוב לעילוי נשמתם ז"ל

בעליה למירון, בהמתנה בחניון,
הקדישו זמן להתבוננות סביבכם וחיפוש הנעדר!

משפחת קליינרמן מבקשת מהעולים למירון,
לפקוח עין ולגלות ערנות באיזורים המיוערים של צפת-מירון,
אם רואים אותו / פריט שלו / כל ממצא חשוד - להתקשר מיידית לטלפון: 02-501-33-93,
שמרו את המספר באנשי הקשר ואולי תזכו להיות שליחים טובים!

נא להפיץ את ההודעה בסטטוסים ובכל מקום אפשרי!
שכל אחד יעביר לפחות ל-10 אנשים.

בברכת שתסעו לשלום ותחזרו לשלום!
ותפעלו ישועות!

עולה למירון - עזור למצוא את הנעדר.jpg

• הוסף לסימניות

רגעי התופת באמצע החגיגות: כך התוודע עם ישראל לאסון הקשה בשנה שעברה​

בשנה שעברה, בדקות אלו: נהפך לאבל מחולנו ושבת משוש ליבנו • החלו להגיע דיווחים ראשוניים על קריסת טריבונה בהר מירון וכן, על מספר רב של פצועים בדרות שונות • כך התקבלו הדיווחים, דקה אחר דקה • ליל ל"ג בעומר תשפ"א

01:06 – קריסת גג במירון, 1 בהחייאה.

01:07 – דיווח על 20 פצועים נוספים בדרגות שונות, דיווח נוסף בהמשך.

01:09 – עדיין לא ברור היקף האירוע, הוכרז אר"ן. יש הרבה פצועים, צלם מתוך האירוע מתאר מראות קשים.

01:11 – מפנים באלונקות אחד אחרי השני, הרבה פצועים. עד ראייה: "ראיתי לפחות עשרה אנשים מעולפים, לפי דיווחים ישנם שלושה בהחייאה".

01:14 – זירת מלחמה – "משכיבים פה אנשים על הרצפה ללא הכרה, פחד מוות מה שהולך פה. המון פצועים"

01:19 – הוקפצו כוחות גדולים של צבא, מדובר על קריסה של פראנצ'ס. מדברים על הרוגים.

01:20 – מפנים את ההר – "בעקבות אירוע קריסת המרפסת ומחשש לשלום הציבור, מפקד מחוז צפון הורה על עצירה מוחלטת של התחבורה ואיסור כניסה להר מירון".

01:35 – "אסון בלתי נתפס, מדברים על כמה הרוגים".

01:57 – דובר מד"א: "חובשים ופרמדיקים מעניקים טיפול רפואי לעשרות נפגעים, בהם כ-15 במצב אנוש, למקום הוזנקו מסוקים לפינוי".

02:18 – "מדברים על 45 הרוגים ומספר רב של פצועים".

02:36 – נקבע מותם של 29 מהפצועים והמספר ממשיך לעלות.

02:48 – דובר המשטרה: "האירוע הקשה נחקר, המפכ"ל בזירה ואין לנו פרטים נוספים".

02:59 – שרת התחבורה הורתה על עצירה מיידית של כל העבודות בכבישי הצפון כדי לאפשר תנועה מהירה ורציפה של כוחות החירום והביטחון, וכן לאפשר למאות האלפים לשוב לבתיהם"

03:06 – בתי החולים מפרסמים את קווי הטלפון הייעודים לשעת חירום

03:16 – מנכ"ל מד"א אלי בין: "מספר ההרוגים עומד על 38 נכון לשעה זו".

03:27 – עדי ראייה: "לא נפלה טריבונה אלא דוחק וצפיפות במדרגות הובילו לאסון הנורא"

06:29 – משרד הבריאות: "באירוע הטראגי בהר מירון הועברו כל הנפגעים לבתי החולים. רובם לבתי החולים בצפון. הויסות בין בתי החולים בוצע בהתאם למצבם הרפואי. בתי החולים תגברו את הצוותים וכל הנפגעים מטופלים בשעה זו בהתאם לחומרת הפציעות".

תמונת מצב נפגעים מהאירוע הטראגי בהר מירון:

לבי״ח נהריה: פונו 27 נפגעים במצב קל

לבי״ח פוריה: פונו 26 נפגעים, 2 במצב בינוני 24 במצב קל

לבי״ח רמב"ם: פונו 7 נפגעים, 4 במצב קשה 1 במצב בינוני 2 במצב קל

לבי״ח זיו: פונו 47 נפגעים, 18 במצב קשה 23 במצב קל 6 הרוגים

לבי״ח הדסה עין כרם:פונה פצוע מוסק 1 במצב קשה

לבי"ח העמק: נפגע 1 במצב קל 38 הרוגים בשטח.

• הוסף לסימניות
גם לי היום הזה מציף אצלי הכל,
הייתי שם :( וכל המראות הקשים צפים.
הייתי עם בעלי ובן 6 שנדחסו בשביל ומישהוא עצר אותו ואמר לו לא להמשיך כי זה סכנה לילד ועזרו לבעלי להיחלץ,
וברגעים האלה הוא התקשר אלי שהוא דחוס בשביל דב ואין פה אוויר והשיחה התנתקה.
מרגישה שלא השתחררתי מהטראומה.
לא יכולה לשמוע את שירי מירון שהיו בשבילי בעבר השירים הכי מקפיצים ומרגשים.
אני כל הזמן גם רואה מול העיניים את ההר שאנחנו יורדים ובאמצע טסים ג'יפים קטנים עם החייאות.
אבא, אני לא עומדת בזה.
ואם אני ככה, אז איך נראים חייהם של המשפחות השכולות :(

• הוסף לסימניות
פתחתי עכשיו את האשכול. יש שם הודעות מיום שישי בבוקר למחרת האסון, עם תמונות ושמות של אנשים ובחורים שנעדרים והמשפחות שלהם מחפשות אותם...
חלקם אכן מ-45 הקדושים.
קשה עד כדי בכי...
לחשוב שאז, ביום שישי בבוקר עוד לא ידעו שהם כבר אינם :cry::cry:

• הוסף לסימניות
מֵרוֹן שֶׁלִּי
תָּמִיד הֶעֱבַרְתְּ בִּי
רֶטֶט רְגָשׁוֹת
שֶׁל תְּחִנָּה וְהִתְרַפְּקוּת
בְּכִי וְשִׂמְחָה
שֶׁמִּלְּאוּ לִי אֲוִיר בַּנְּשָׁמָה

אָז אֵיךְ,
אֵיךְ לָקַחְתְּ אֵלַיִךְ
אֶת טוֹבֵי הַבָּנִים?
כָּךְ בְּשֶׁקֶט הִנַּחְתְּ
לָהֶם לָלֶכֶת
בְּלִי אֲוִיר?

מֵרוֹן שֶׁלִּי
כְּשֶׁאֲנִי חוֹשֶׁבֶת עָלַיִךְ
אֲנִי מְגַלָּה
שֶׁהוֹסַפְתְּ לִי
עוֹד רֶגֶשׁ לַשָּׁלָל:
כְּאֵב
שֶׁצּוֹבֵט אֶת הַלֵּב.

• הוסף לסימניות
פתחתי עכשיו את האשכול. יש שם הודעות מיום שישי בבוקר למחרת האסון, עם תמונות ושמות של אנשים ובחורים שנעדרים והמשפחות שלהם מחפשות אותם...
חלקם אכן מ-45 הקדושים.
קשה עד כדי בכי...
לחשוב שאז, ביום שישי בבוקר עוד לא ידעו שהם כבר אינם :cry::cry:
זה הדבר שלא יוצא ממני
זוכרת שראיתי עוד תמונה ועוד תמונה , הלחץ , המתח מי נמצא ואיפה..
ופתאום אחרי כמה שעות חלק התמונות נהפכו למצבות .
בלתי נתפס , לא מצליחה להשתחרר מזה ...

• הוסף לסימניות
גם לי היום הזה מציף אצלי הכל,
הייתי שם :( וכל המראות הקשים צפים.
הייתי עם בעלי ובן 6 שנדחסו בשביל ומישהוא עצר אותו ואמר לו לא להמשיך כי זה סכנה לילד ועזרו לבעלי להיחלץ,
וברגעים האלה הוא התקשר אלי שהוא דחוס בשביל דב ואין פה אוויר והשיחה התנתקה.
מרגישה שלא השתחררתי מהטראומה.
לא יכולה לשמוע את שירי מירון שהיו בשבילי בעבר השירים הכי מקפיצים ומרגשים.
אני כל הזמן גם רואה מול העיניים את ההר שאנחנו יורדים ובאמצע טסים ג'יפים קטנים עם החייאות.
אבא, אני לא עומדת בזה.
ואם אני ככה, אז איך נראים חייהם של המשפחות השכולות :(
כדאי מאד לעשות טיפול לטראומה. אצלינו באיחוד הצלה שלחו את המתנדבים למשהי מדהימה שעושה EMDR ומאד עזר!

• הוסף לסימניות
כדאי מאד לעשות טיפול לטראומה. אצלינו באיחוד הצלה שלחו את המתנדבים למשהי מדהימה שעושה EMDR ומאד עזר!
הלכנו כמובן מיד, וחזרנו למירון לאחר שבוע בדיוק, כי הרגשנו שלעולם לא נחזור לשם,
ורצינו לעבד מחדש את הרגשות. היה קשוחחחח, בכינו המון. אבל זה היה נכון.
אבל זה לא עבר! הזכרונות צפים בשבוע כזה, בזמן שיש מוזיקה, כשיש צפיפות.
הבן 6 נלחץץץ כשיש צפיפות ודוחס. בהתחלה הוא היה היסטריייי.
אני חושבת שלעולם ישאר לנו משהו.
טיפול מביא למיטביות. לא לשכוח ולהעלים את הטראומה, אלא, לגרום לה לא לנהל אותנו.
וב"ה טוב שהלכנו לטיפול כי כבר שבוע אח"כ הרגשנו שהיא לא מנהלת אותנו, אבל לא נשכח :(

• הוסף לסימניות

מומלץ ביותר
קליפ על ר' שרגי גשטטנר זצ"ל
מרגש ומעצים
צפיתי כבר עשרות פעמים
מדהים!!!
מיוחד!
מחזק

• הוסף לסימניות
ואי שמעו חזרתי עכשיו ממירון
וזה היה מורכב..
כל אמבולנס/צעקה ששמעתי הקפיץ אותי מתחת פחד שהנה האסון חוזר על עצמו
אבל ברוכהשם בסך הכל היה מרווח והציון היה נגיש
ממש שמחה שנסעתי
"מה שעיצבן אותי הוא שעמדתי ס"מ ממקום האזכרה להרוגי מריון אבל אל היה לי אישור כניסה
לכן בינתי על השידור חוזר משיא לייב הבעיה שכרע הוא לא זמין יש לכם מושג האם יהיה אפשרי לצפות בו בהמשך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה