שנה נוספת בגן חובה

• הוסף לסימניות
הבת שלי חשוונית ולא נשארה שנה.(העליתי לאלף כהמלצת הגננת שטענה שיש לה ראש מצויין.)

כיום-כתה וו, בת 11 ורבע, היא נהנית, חברותית מאד ומצוינת בלימודים.
אבל בעבר היתה מעט תינוקית והתקשתה עם כתב יפה וגזירה.
יכול להיות שאם הייתי משאירה שנה היה יותר טוב
ויכול להיות שלא.
לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
חשוב לקבל החלטה שתהיי שבעת רצון ממנה
ולא תחשבי אח"כ -"למה עשיתי כך ולא אחרת..."
בכל מקרה תמיד עלולים לצוץ פה ושם קשיים בין אם תשאירי ובין אם לא.
זה לא יזיק רק יחשל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;712454:
לו השנתון לא היה זז לו בארבעה חדשים אחורה, גם דעתי ורגשותי האימהיים לא היו מיטשטשים. במצב המגוחך שגיל מהווה סיבה להשארה אני נותרת נבוכה ומבולבלת.

:confused:

כ"כ טיפשי,
אז הקטנות הופכות להיות ילידות אב-אלול,
והגדולות תשרי - כסלו של השנתון הקודם...

מה הועלנו?

תחזיקו שנה מטבת - לכסלו ותעמדו על זה,
מי שבעייתי בעייתי ומי שלא לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;712481:
כ"כ טיפשי,
אז הקטנות הופכות להיות ילידות אב-אלול,
והגדולות תשרי - כסלו של השנתון הקודם...

מה הועלנו?

תחזיקו שנה מטבת - לכסלו ותעמדו על זה,
מי שבעייתי בעייתי ומי שלא לא.

לכי תדברי עם הפיקוח, ועם מי שהשאירו ילדות כבר מחודש תמוז. (כן. בשנה הקודמת קטנתי הייתה עוד לא בת ארבע, והייתה באותה הקבוצה עם ילדה בת חמש ורבע)

• הוסף לסימניות
צריך לקחת בחשבון גם רצון לשבת וללמוד ולעשות המוני ש.ב
ביתי ילידת סוף כסליו השארתי למרות שהיתה מוצלחת שכלית וחברתית - בכתה שאין לה כח לעשות ש.ב. והיא רוצה לשחק. אם הייתי מעלה אותה הייתי מרחמת עליה פי כמה וכמה.

ביתי אחריה נולדה בשבט מהגדולות בשנתון -קראה ספרים עבי כרס בקדם חובה וידעה אותם בע"פ פחדתי מאד שיהיה לה משעמם וכשאמרתי את זה למורה באסיפה כמחמאה שבכלל לא משעמם לה היא אמרה - אנחנו מודעים להבדלי הרמות ולאף אחת לא משעמם פה. בקשר לחוצפות זה מגיע בד"כ בכיתה ג' בא' כולם [יחסית] טטלה ואם היא מחונכת...

[אם הייתי מעלה אולי רק מבחינה חברתית כשכולם תינוקיות זה מעצבן אבל זה מתאזן עם הזמן. בכיתה ב' ג' הכל יותר ממצוין טאין הבדלים אבל יש כאלו שיאמרו שהקטנה גם לא מסתדרת]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nchmeya;712554:
צריך לקחת בחשבון גם רצון לשבת וללמוד ולעשות המוני ש.ב

אני גדולה בשנתון,
וכל ימי הלימודים עד סיום י"ד לא היה לי רצון כזה ;) :)

• הוסף לסימניות
מה אומרת הגננת? אם היא אחת מנוסה לכאורה את אמורה לסמוך עליה.

• הוסף לסימניות
נכון, גם אני הייתי כזו [אולי זה ממני] אבל כשהקטנטונת הזו צריכה לכתוב עמוד שלם ו"אין לי כחחחחח" הלב נמלא רחמים. שאולי כן הייתי צריכה להשאיר אותה. כשאני השארתי אמרה לי מישהי מהשמשאירים הרבה פחות התחרטו מהמעלים

• הוסף לסימניות
התלבטתי אם להעלות לכאן נקודת חשיבה נוספת שיתכן שאמהות רבות לא חושבות עליה...

אני מעדיפה שביתי תוכל לסיים לימודים אקדמאיים בגיל 19 וחצי ולא בגיל 20 וחצי - לא חבל על השנה הזו? זו שנה שבדר"כ בציבור שלנו מתחתנים וגם כך לא קל, למה לא לחסוך לה את הלימודים והמבחנים ולתת לה אפשרות לצאת לדרך כבר עם מקצוע ביד?
אני מדברת כמובן על ילדות שכמו שכותבים כאן "סתם חושבים להשאיר אותן שנה כי כולם משאירים". תחשבו על הילדות שלכן ולא על מה כולם עושים. אם אתם תעשו כמו כולם תהפכו להיות "כולם" ומחר השכנה שלכם תעשה כמוכם כי אתם ה"כולם החדש" גם עשיתם ככה...
מצד שני אם אמא ועוד אמא תתחלנה לחשוב באמת על טובת ילדתן ולא להשאיר שנה סתם כך, אולי פתאום אמהות יראו ש"כולם פתאום לא משאירים שנה" והמצב יחזור להיות נורמלי בכיתות...

(אני מסייגת: יש ילדות שככל הנראה כן זקוקות לשנה נוספת בגן, אבל זה לא הרוב כמו שמוצג כאן וההמלצה לא צריכה להיות גורפת אלא אינדווידואלית לפי הילדה. ודרך אגב, כמה ילדות בכיתה שלכן נשארו בגן שנה? האם שלושת רבעי מהכיתה שלכן היו חלשות? חשובנה על כך).

• הוסף לסימניות
פתחתי פה כזה אשכול שנה שעברה. עברנו אבחון עפ"י המלצות מפה (בירושלים, אם תרצי) החלטנו להעלות , ילידת חשוון, ואנחנו מרוצים מאד. כשחגגו לה בחשון יומולדת המורה והחברות הרימו אותה 7 פעמים ועוד אחד לשנה הבאה, למרות שהיא נמוכה לא היה למורה אפשרות לחשוב אפילו שהיא בת 6....
אני כ"כ שמחה שלא עשינו לה עוול של השארה בגן בלי שהיא צריכה את זה!!!
לעומת ילידת חשון אחרת שלי, בת 4, שהשארתי פעמיים כבר בקדם קדם חובה, בגן הראשון, מרוב שהיה ברור שהיא צריכה את זה. (היה סיפור עם העיריה אבל הצלחנו...)

קיצר- מסקנה חוזרת ונשנית -אין כולם ואין לחשוב שהיא היחידה שעולה וכו', יש רק טובת הילדה הספציפית הזו ומה שלה מתאים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nchmeya;712597:
נכון, גם אני הייתי כזו [אולי זה ממני] אבל כשהקטנטונת הזו צריכה לכתוב עמוד שלם ו"אין לי כחחחחח" הלב נמלא רחמים. שאולי כן הייתי צריכה להשאיר אותה. כשאני השארתי אמרה לי מישהי מהשמשאירים הרבה פחות התחרטו מהמעלים
אני מכירה רק כאלו שהשאירו ומתחרטים והרבה אחרים שהעלו- ואף אחד לא מתחרט...
אני מכירה יועצת חינוכית בבי"ס, שאומרת תמיד שהיא מגיעה לבי"ס והיא יכולה לזהות מיד את הילדים שנשארו שנה ע"פ בעיות התנהגות שלהם...

• הוסף לסימניות
תודה לכולכן. הוספתן לי הרבה נקודות מחשבה.

האמת, הכנתי את הילדה מיומה הראשון בגן חובה שלא כולן עולות לכיתה א' והעירייה מחליטה על כל ילדה, כך שהיא מוכנה לזה ולא חושבת שזה חריג.
המצחיק היה שבהרשמה לביה"ס היא הסבירה למנהלת שלא בטוח שהיא תעלה לכיתה א', באנו רק כדי לראות את בית הספר כי אולי היא תעלה...

עדן- בקשר למה שרשמת על גיל הסיום של הלימודים - אני לא חושבת שאפשר לדעת מה יהיה לה טוב בגיל 19, יכול להיות שדווקא יהיה לה נחמד להיות עסוקה עם לימודים עוד שנה במקרה והחתן לא יגיע בדיוק ביום שתכננו :) (ח"ו טפו טפו טפו)

הגננת מבלבלת אותי ואין לה דעה ברורה- נראה לי שהיא פוחדת לקחת אחריות.
הלב שלי אומר לי להשאיר אותה, כי כיום יש נטיה להשאיר כבר מחודש תמוז וזה יוצר פערי גיל לא נורמליים.

השאלה מה אני יכולה לעשות למעשה כדי לגרום לזה לקרות- כי כמו שרשמתי הבנתי שזה לא כ"כ פשוט מבחינת העירייה. השאלה אם לחכות ולראות או לנסות לאתר איזו פרוטקציה.

יאיר, רשמת שאני יכולה להשאיר אוטומטית- אשמח לדעת שזה אכן נכון- על איזו עיר מדובר?

• הוסף לסימניות
הבנתי שלילידות כסלו אין צורך ב"פרוטקציה" להישאר.
-זה מאושר אוטומטי מחמת גיל.

• הוסף לסימניות
אחותי ילידת כסלו נשארה בגן חובה.
הילדה ב"ה כישרונית ביותר והשעמום שלה היה הרסני למדי.
כשהיתה בכתה ב' - למדה עד פסח בב' ואחרי פסח קפצה לג'...
בחופשת פסח הילדה השלימה אנגלית וחשבון ע"י תוכנות במחשב ועזרה קלה מאחיותיה...
מסקנה: גם אם הבשלות הרגשית לא לגמרי הגיעה זה עדיין לא מחייב שכדאי להשאיר.
אחות נוספת ילידת כסלו עלתה לכתה א' בזמן וב"ה שלום לה.

• הוסף לסימניות
אם החלטת בכ"ז להשאיר את אכן לא צריכה שום פרוטקציה. בכסלו זה "ילדי בחירה". בירושלים אני מדברת.

• הוסף לסימניות
"ילידי הבחירה" - כפי שנקראים פה, הם לא רק ילידי כסליו יש תאריך מדויק מאיזה תאריך אפשר להשאיר שנה, אם תרצו אברר במדויק.

אני מדבר על ירושלמים.

לדעתי הבדיקה החכמה אם עשיתם צעד נכון או לא בהשארת שנה לא יכולה להעשות בגיל הצעיר דהיינו בכיתות א ב ג ההבחנה נעשית בכיתות גבוהות יותר שפעמים אז רואים את הקשיים או ההבדלים, לדעתי הכתות הנמוכות הן לא פונקציה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;713521:
לדעתי הבדיקה החכמה אם עשיתם צעד נכון או לא בהשארת שנה לא יכולה להעשות בגיל הצעיר דהיינו בכיתות א ב ג ההבחנה נעשית בכיתות גבוהות יותר שפעמים אז רואים את הקשיים או ההבדלים, לדעתי הכתות הנמוכות הן לא פונקציה.

מסכימה עם כל מילה!

• הוסף לסימניות
תפנימו עמוק עמוק
אין בזה כללים!!!

כל ילד הוא שונה מחברו
בשנה הנוספת בגן יכולים להתווסף הרבה דברים טובים
אבל גם דברים שליליים.

אבחון הוא דבר חד משמעי, הוא משווה את הילדה עם הנורמה.
שווה לך ללכת לאיש מקצוע ולהיות בטוחה שלא עשית נזק לילדה.

הטעות להעלות ילד לא בשל שווה לטעות להשאיר ילד בשל.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה