שניה לפני שהאצבע שלך מקליקה SEND לשליחת הכרזה המנצחת...

• הוסף לסימניות
התחרת בעיצומה. כמה מחשבה השקעת בפרינט?

כמה ספונדז'ות תרמו לרעיון הגדול?

כמה סבונים גמרת עד שעלית על הפאנצ' הענק?

הנה אחד הכלים הכי יפים שיתרמו לך להגיע להבנה: האם, אכן, הכרזה שלי תגיע למקום הראשון או לא?

זה נקרא חוק וובר-פכנר. אבל אני אקרא לו לכבוד גיוסו לעולם הפרסום - 'חוק הקארטופלעך' (חוק תפוחי האדמה).

מהההה חוקים מסובכים, אין לי כח לשומע. אז שניה, אל לך ליבהל - זה פשוט וקל.

יש לך שקית ביד עם פיסטוק אחד. זה כבד או קל? נו, לא מורגש אפילו. כעת שמת בשקית תפוח אדמה (קארטופלע). איך ההבדל - שמים וארץ - נכון?

יופי. יש תפוח אדמה אחד, הוספת עוד תפוח אדמה אחד. איך ההבדל? כמו מפיסטוק לתפוח אדמה? לא.

עוד שניה: יצאת מהירקן ובידך שק מלא תפוחי אדמה. אחרי רגע הוספת עוד תפוח אדמה אחד, האם יש לך סיכוי להרגיש את ההבדל?

טוב, בלי להלאות ולשגע את השכל בכל החישובים, מיסטר פכנר הגדיר לכל סוג גירוי את מדד התחושה המדוייק. (למשל: בכובד, אדם לא מרגיש הבדל, רק אם תהיה תוספת/ניכוי של 3 אחוז. אם הוספתי 2 תפוחי אדמה לשק של 100, לא ארגיש. 3 תפוחי אדמה, ארגיש! גם בשמיעה הוא הגדיר, בראייה, ובעוד כמה תחומים)

ומה זה נוגע לענייננו החוק וובר-שמבר הזה?

הנה הפרינט מול עיניך: לא צריך הרבה, רק להסתכל עליו באובייקטיביות.

אם הוא יופיע בהמודיע של יום ראשון, הוא יורגש? בטח. הכל מסביב משעמם לגמרי ואין מצב שזה לא יבלוט. (גירוי מדיה)

מה קורה אם יהיו עוד 5 לצידו בהמודיע? יורגש? (גירוי מול מתחרים)

מה קורה אם כל שבוע תהיה בהמודיע מודעה אחת כזו, שונה? (גירוי מול עיוורון פרסומות)

מה קורה אם הוא יעמוד הפוך? מה קורה אם כל המודעות יהיו הפוכות?

מה קורה אם הוא במדד המותגים של גלובס? בתחרות דג-הזהב?

אז זהו: בא ניקח את חוק הקארטופעלעך הזה, ונסרגל באמצעותו את הפרסום שלנו. אם תמיד נעשה את זה, אזי יש סיכוי שהמודעה שלנו תבלוט. אם לא? מן השמים ירחמו.

ולתחרות: כל מי שהגיש כמוך מודעה, התאמץ עליה מאד. יותר מאשר על כל פרינט. כולם רוצים להיות פרובוקטיביים, מפתיעים.

האם שלך יהיה תפוח אדמה לצידם?

הוא יהיה דלעת לצידם? הוא יהיה דלעת גדולה לצד דלעת קטנה?

אולי הוא בכלל פלפל אדום?

וכעת, אפשר ללחוץ על SEND

ובהצלוחע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;777729:
התחרת בעיצומה. כמה מחשבה השקעת בפרינט?

כמה ספונדז'ות תרמו לרעיון הגדול?

כמה שמונהעשרה'ס הוקדשו לשוט בפלנטות הרעיונות? (סתאם)

הנה אחד הכלים הכי יפהפיים שיתרמו לך להגיע להבנה: האם, אכן, הכרזה שלי תגיע למקום הראשון או לא?

זה נקרא חוק וובר-פכנר. אבל אני אקרא לו לבגיוס שלו לעולם הפרסום - 'חוק הקארטופלעך' (חוק תפוחי האדמה).

מההה חוקים מסובכים, אין לי כח לשומע. אז שניה, אל לך ליבהל - זה פשוט וקל.

יש לך שקית ביד עם פיסטוק אחד. זה כבד או קל? נו, לא מורגש אפילו. כעת שמת בשקית תפוח אדמה (קארטופלע). איך ההבדל - שמים וארץ - נכון?

יופי. יש תפוח אדמה אחד, הוספת עוד תפוח אדמה אחד. איך ההבדל? כמו מפיסטוק לתפוח אדמה? לא.

עוד שניה: יצאת מהירקן ובידך שק מלא תפוחי אדמה. אחרי רגע הוספת עוד תפוח אדמה אחד, האם יש לך סיכוי להרגיש את ההבדל?

טוב, בלי להלאות ולשגע את השכל בכל החישובים, מיסטר וובר הגדיר לכל סוג גירוי את מדד התחושה המדוייק. (למשל: בכובד, אדם לא מרגיש הבדל, רק אם תהיה תוספת/ניכוי של 3 אחוז. אם הוספתי 2 תפוחי אדמה לשק של 100, לא ארגיש. 3 תפוחי אדמה, ארגיש!, גם בשמיעה הוא הגדיר, בראייה, ובעוד כמה תחומים)

ומה זה נוגע לענייננו החוק וובר-שמבר הזה?

הנה הפרינט מול עיניך: לא צריך הרבה, רק להסתכל עליו באוייבטיביות.

אם הוא יופיע בהמודיע של יום ראשון, הוא יורגש? בטח. הכל מסביב משעמם לגמרי ואין מצב שזה לא יבלוט. (גירוי מדיה)

מה קורה אם יהיו עוד 5 לצידו בהמודיע? יורגש? (גירוי מול מתחרים)

מה קורה אם כל שבוע תהיה בהמודיע מודעה אחת כזו, שונה? (גירוי מול עיוורון פרסומות)

מה קורה אם הוא יעמוד הפוך? מה קורה אם כל המודעות יהיו הפוכות?

מה קורה אם הוא במדד המותגים של גלובס? בתחרות דג-הזהב?

אז זהו: בא ניקח את חוק הקארטופעלעך הזה, ונסרגל באמצעותו את הפרסום שלנו. אם תמיד נעשה את זה, אזי יש סיכוי שהמודעה שלנו תבלוט. אם לא? מן השמים ירחמו.

ולתחרות: כל מי שהגיש כמוך מודעה, התאמץ עליה מאד. יותר מאשר על כל פרינט. כולם רוצים להיות פרובוקטיביים, מפתיעים.

האם שלך יהיה תפוח אדמה לצידם?

הוא יהיה דלעת לצידם? הוא יהיה דלעת גדולה לצד דלעת קטנה?

אולי הוא בכלל פלפל אדום?

וכעת, אפשר ללחוץ על SEND

ובהצלוחע.

רק על הניסוח מגיע לך א גאנצע קרטופל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;777739:
רק על הניסוח מגיע לך א גאנצע קרטופל.

לפחות שק...

[גם פיסטוק אחד או שניים לא יזיקו...]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;777729:
כמה שמונהעשרה'ס הוקדשו לשוט בפלנטות הרעיונות? (סתאם).
לא כל דבר הוא ענין לבדיחה. :mad:

שאר הניסוח מעולה כהרגלך.

• הוסף לסימניות
כתיבה מעולה! כיף לקרוא!
מחכים לספר שלך...:p

• הוסף לסימניות
תענוג לקרוא....

(הזכיר לי קצת את יערה בייסמוט).

• הוסף לסימניות
והנה,
יש לנו זוכה... :)

מאמר מעולה, כתוב נפלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;777760:

שאר הניסוח מעולה כהרגלך.

מה קרה היום שניסוחים מתקבלים פה בשצף קצף או בקורטוב רצינות יתר??....

סתאאם.;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקנטי;778072:
לא הבנתי מה קשור כאן לבדיחה?
תראה על מה הגבתי את זה.
שמתי ציטוט של משפט אחד, שאמור לצרום לכל אחד, נראה לי--

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;777760:

שאר הניסוח מעולה כהרגלך.

נכתב ע"י אז מה;778082:
תראה על מה הגבתי את זה.
שמתי ציטוט של משפט אחד, שאמור לצרום לכל אחד, נראה לי--

הא.. סליחה..
בהבנה ראשונית חשבתי שמדובר על "שמונהשרהס" שהוקדשו לתפילות על הצלחה בתחרות.

אבל בכל מקרה הוא כתב את זה בציניות גמורה!

• הוסף לסימניות
ולכן Take it easy
לא לקחת קשה.
כמו כן מותר לפעמיים לשמוע את "האמת במערומייה"

• הוסף לסימניות
צודקים צודקים צודקים.

חטאתי עויתי פשעתי.

זה אכן לא היה מטבע לשון ראוי. וכבר אמרו חכמים מעשה במי שקרא לחם הפנים שהגיעו כזנב הלטאה ובדקו וכו'.

תודה לכל המעירים. אתקן אם אוכל.

אלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סולו;778144:
ולכן Take it easy
לא לקחת קשה.
כמו כן מותר לפעמיים לשמוע את "האמת במערומייה"
לא לקחתי קשה, באתי כולה להחמיא על ה'כל מילה פנינה', אז נאלצתי לציין שחוץ מכמה 'פנינים'.. זאטס אול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל הולצר;778898:
אלי אלימלך, כיצד אפשר לשוחח עמך?

הלל הולצר אתה לא הראשון שפונה לאלי אלימלך
הוא פשוט לא רוצה, התשובה שלילית למה שאתה מתכוון.
אולי בסוף הוא יפול ברשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שניאור770;778907:
הלל הולצר אתה לא הראשון שפונה לאלי אלימלך
הוא פשוט לא רוצה, התשובה שלילית למה שאתה מתכוון.
אולי בסוף הוא יפול ברשת.

ה-ל-ם

אני לא רוצה לדבר עם מישהו, שניאור? אני לא טרטרתי אותך היום באישי עשר פעמים? :)

הלל, אתה מוזמן באישי (חוצמיזה שחצי מהפורום כאן יודע מה שמי האמיתי (וזה גם רשום בפרופיל שלי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;778930:
ה-ל-ם

אני לא רוצה לדבר עם מישהו, שניאור? אני לא טרטרתי אותך היום באישי עשר פעמים? :)

הלל, אתה מוזמן באישי (חוצמיזה שחצי מהפורום כאן יודע מה שמי האמיתי (וזה גם רשום בפרופיל שלי)

סורי

היה נראה לי שהוא רוצה אותך בגלל הכתיבה המדהימה שלך ולכן כתבתי את מה שכתבתי
אני מתנצל שוב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה