נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1401501:לפי ההלכה צריך שיהיה אחוז מסוים של צמר בשביל שזה יחייב לבדוק את הבגד.
נראה לי שזה מ30% צמר ומעלה. אני לא זוכרת בדיוק.
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1401501:לפי ההלכה צריך שיהיה אחוז מסוים של צמר בשביל שזה יחייב לבדוק את הבגד.
נראה לי שזה מ30% צמר ומעלה. אני לא זוכרת בדיוק.
אבל היא כבר לבשה את זה...נכתב ע"י הלו קיטי;1401618:מה הבעיה
אם זה שעטנז אפשר להחזיר לנקסט
ככה אני יודעת בשם אימי ששאלה רב, שאין חיוב לבדוק אם יש מעט אחוזי צמר.נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1401598:מנין לקחת זאת?
הכלאים אין להם שיעור, שאפילו חוט כל שהוא של צמר בבגד גדול של פשתן, או חוט כל שהוא של פשתן בצמר, אסור. ובגד צמר שאבד בו חוט של פשתן, הבגד אסור בלבישה, ואסור גם למוכרו לגוי שמא הגוי ימכרנו לישראל. [ילקו''י הל' שעטנז סימן רצט ס''א]
אני משערת שהשגיאה נובעת מבעיה הפוכה -
לפי החוק אין חובה לכתוב ברכיבי הבד שהבד מכיל צמר אם יש בו פחות מחמישה אחוזי צמר.
ולכן גם בגד שאינו מכיל צמר (לפי התווית) עלול להכיל שעטנז.
אז מה נבדוק? בגד שמכיל צמר או בגד שמכיל פשתן. (לא סביר שבגד יכיל גם פחות מחישה אחוזי צמר וגם פחות מחמישה אחוזי פשתן.)
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1401746:ככה אני יודעת בשם אימי ששאלה רב, שאין חיוב לבדוק אם יש מעט אחוזי צמר.
אני אברר את העניין שוב. תודה!
נכתב ע"י אתרי;1401739:בדקתי עכשיו בתווית של החצאית, אין בה צמר.
קודם הסתכלתי רק באתר על חצאית דומה...
איזה נס!![]()
נכתב ע"י vizual;1401785:שמחה מוקדמת מדי. כי שמעתי ממומחה גדול בענייני שעטנז כי היום אי אפשר לסמוך על מה שכתוב בתוויות (הוא חקר היטב את הנושא) ויש לבדוק כל בגד לגופו
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1401757:לדוגמא (זה מה שאני זוכרת, ראיתי את זה כבר לפני שנים רבות) עניבת משי, שהבטנה שלה עשויה מצמר ומפשתן ארוגים יחדיו.
צריך מאד להזהר בעניין זה.
מי שלובש בגד שעטנז - תפילותיו אינן מתקבלת במשך 40 יום.
חני
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1401757:בבני ברק יש מעבדה ברחוב האדמו"ר מבעלזא.
יש שם קלסר עם המון חומר בנושא ויש שם הרבה מאד דוגמאות לבגדים שאנשים לא מעלים בדעתם שיתכן שיש בהם שעטנז.
לדוגמא (זה מה שאני זוכרת, ראיתי את זה כבר לפני שנים רבות) עניבת משי, שהבטנה שלה עשויה מצמר ומפשתן ארוגים יחדיו.
צריך מאד להזהר בעניין זה.
מי שלובש בגד שעטנז - תפילותיו אינן מתקבלת במשך 40 יום.
חני
נכתב ע"י 7880;1401831:אני לא אוהבת את הסוג הזה של ההפחדות הגלובליות!
ואם השתדלתי ולא קניתי בגד עם צמר ואיכשהוא בבגד שלא העלתי על דעתי כן היה.. השם בוחן כליות ולב ואני מאמינה שהוא לא בודק אותנו לפי מבחן התוצאה. צריך להשתדל אבל מאהבה!!! זה אבא שלנו... הוא רוצה אותנו, הוא רוצה את תפילתנו...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים