שעטנז בבגדים מנקסט

• הוסף לסימניות
ראיתי שחלק מבגדי החורף מכילים צמר
האם יש למשהו מידע האם יש בעיית שעטנז איתם?

• הוסף לסימניות
לפי ההלכה צריך שיהיה אחוז מסוים של צמר בשביל שזה יחייב לבדוק את הבגד.
נראה לי שזה מ30% צמר ומעלה. אני לא זוכרת בדיוק.

• הוסף לסימניות
אוי וי.
קניתי את החצאית הזו בצבע אפור חרדל. יש בה 50% צמר ולא שמתי לב...
יש אולי מישהי שבדקה שעטנז?
:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1401501:

מספיק חוט אחד צמר בבגד פשתן או חוט אחד פשתן בבגד צמר לאסור את הבגד
רק שיש מושג של מיעוט שאינו מצוי שלא מחייב בדיקה ואת זה יודעים רק במעבדה
יש ברחוב הרב שך 14 בבני ברק
לא כדאי לקחת סיכונים בעניני שעטנז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1401501:

מנין לקחת זאת?

הכלאים אין להם שיעור, שאפילו חוט כל שהוא של צמר בבגד גדול של פשתן, או חוט כל שהוא של פשתן בצמר, אסור. ובגד צמר שאבד בו חוט של פשתן, הבגד אסור בלבישה, ואסור גם למוכרו לגוי שמא הגוי ימכרנו לישראל. [ילקו''י הל' שעטנז סימן רצט ס''א]

אני משערת שהשגיאה נובעת מבעיה הפוכה -
לפי החוק אין חובה לכתוב ברכיבי הבד שהבד מכיל צמר אם יש בו פחות מחמישה אחוזי צמר.
ולכן גם בגד שאינו מכיל צמר (לפי התווית) עלול להכיל שעטנז.

אז מה נבדוק? בגד שמכיל צמר או בגד שמכיל פשתן. (לא סביר שבגד יכיל גם פחות מחישה אחוזי צמר וגם פחות מחמישה אחוזי פשתן.)

• הוסף לסימניות
מה הבעיה
אם זה שעטנז אפשר להחזיר לנקסט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלו קיטי;1401618:
מה הבעיה
אם זה שעטנז אפשר להחזיר לנקסט

אכן. אבל אם צריך לתת את הבגד לבדיקה (שאינה חינמית, כידוע) יצא שכרו בהפסדו.

לא יודעת מה קורה בנקסט, אבל באופן כללי - במערב אירופה יש אחוזים די גבוהים של שעטנז בבגדים.
גם זה אפשר לראות פה.

חני

• הוסף לסימניות
בדקתי עכשיו בתווית של החצאית, אין בה צמר.
קודם הסתכלתי רק באתר על חצאית דומה...
איזה נס! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1401598:
מנין לקחת זאת?

הכלאים אין להם שיעור, שאפילו חוט כל שהוא של צמר בבגד גדול של פשתן, או חוט כל שהוא של פשתן בצמר, אסור. ובגד צמר שאבד בו חוט של פשתן, הבגד אסור בלבישה, ואסור גם למוכרו לגוי שמא הגוי ימכרנו לישראל. [ילקו''י הל' שעטנז סימן רצט ס''א]

אני משערת שהשגיאה נובעת מבעיה הפוכה -
לפי החוק אין חובה לכתוב ברכיבי הבד שהבד מכיל צמר אם יש בו פחות מחמישה אחוזי צמר.
ולכן גם בגד שאינו מכיל צמר (לפי התווית) עלול להכיל שעטנז.

אז מה נבדוק? בגד שמכיל צמר או בגד שמכיל פשתן. (לא סביר שבגד יכיל גם פחות מחישה אחוזי צמר וגם פחות מחמישה אחוזי פשתן.)
ככה אני יודעת בשם אימי ששאלה רב, שאין חיוב לבדוק אם יש מעט אחוזי צמר.
אני אברר את העניין שוב. תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1401746:
ככה אני יודעת בשם אימי ששאלה רב, שאין חיוב לבדוק אם יש מעט אחוזי צמר.
אני אברר את העניין שוב. תודה!

בבני ברק יש מעבדה ברחוב האדמו"ר מבעלזא.
יש שם קלסר עם המון חומר בנושא ויש שם הרבה מאד דוגמאות לבגדים שאנשים לא מעלים בדעתם שיתכן שיש בהם שעטנז.
לדוגמא (זה מה שאני זוכרת, ראיתי את זה כבר לפני שנים רבות) עניבת משי, שהבטנה שלה עשויה מצמר ומפשתן ארוגים יחדיו.

צריך מאד להזהר בעניין זה.
מי שלובש בגד שעטנז - תפילותיו אינן מתקבלת במשך 40 יום.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אתרי;1401739:
בדקתי עכשיו בתווית של החצאית, אין בה צמר.
קודם הסתכלתי רק באתר על חצאית דומה...
איזה נס! :)

שמחה מוקדמת מדי. כי שמעתי ממומחה גדול בענייני שעטנז כי היום אי אפשר לסמוך על מה שכתוב בתוויות (הוא חקר היטב את הנושא) ויש לבדוק כל בגד לגופו

• הוסף לסימניות
בלי קשר לנקסט, כל הבגדים שמוכרים בבני ובירושלים, כל חולצת כותנה צריכה בדיקה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י vizual;1401785:
שמחה מוקדמת מדי. כי שמעתי ממומחה גדול בענייני שעטנז כי היום אי אפשר לסמוך על מה שכתוב בתוויות (הוא חקר היטב את הנושא) ויש לבדוק כל בגד לגופו

זה נשמע לי הזוי...
כל בגד שאתם קונים את בודקים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1401757:
לדוגמא (זה מה שאני זוכרת, ראיתי את זה כבר לפני שנים רבות) עניבת משי, שהבטנה שלה עשויה מצמר ומפשתן ארוגים יחדיו.

חני

אז מה באמת עושים?
בודקים כל חולצה, כל חצאית וכל מכנס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1401757:
בבני ברק יש מעבדה ברחוב האדמו"ר מבעלזא.
יש שם קלסר עם המון חומר בנושא ויש שם הרבה מאד דוגמאות לבגדים שאנשים לא מעלים בדעתם שיתכן שיש בהם שעטנז.

חני

אני לא אוהבת את הסוג הזה של ההפחדות הגלובליות!
ואם השתדלתי ולא קניתי בגד עם צמר ואיכשהוא בבגד שלא העלתי על דעתי כן היה.. השם בוחן כליות ולב ואני מאמינה שהוא לא בודק אותנו לפי מבחן התוצאה. צריך להשתדל אבל מאהבה!!! זה אבא שלנו... הוא רוצה אותנו, הוא רוצה את תפילתנו...

• הוסף לסימניות
לא כל בגד צריך לבדוק
אפשר לברר בטלפון במעבדה ברח' הרב שך 14
אם סוג בגד זה מחייב בדיקה או שזה מיעוט שאינו מצוי וכד'
הרבה בגדים סינטטיים או ידועים למעבדה שבאים ממקורות שאין בהם חששות.
אבל בהחלט הרבה בגדים (חליפות,סריגים וכד') צריכים בדיקה.

• הוסף לסימניות
העליתי קישור באחת ההודעות הקודמות. יש שם פירוט אילו סוגי בגדים אינם טעונים בדיקה.

7880 - לא הפחדות ולא גלובליות, דברים מפורשים:
הרקנאטי (בפ’ קדושים) כתב שישנן שתי מידות המקטרגות על ישראל והקב”ה הפרידן שלא יתחברו
לעולם להזכיר עוונותיהם של ישראל, והלובש שעטנז בתפילתו, אין המלאך מקבל תפילתו עם שאר
תפילותיהן של ישראל, שנדמה לו ככומר עבודה זרה הנותן כח לרוח הטומאה. ויש שטן אחד הממונה
על הלובש שעטנז ויכול להזיק ונקרא שטן-עז, והוא צורר גדול לאדם10. והרמב”ם בפיהמש”נ (כלאים ט, ח) כתב שע”י לבישת הכלאים, מרחיק הלובש את רחמי השי”ת ממנו.
וכתב המהרי”ט אלגאזי זי”ע בספרו ”שלמי ציבור”:
”בעניין המלבושים מצאתי כתוב שאין דבר המעכב את התפילה כמו בגדי שעטנז, ואפילו הוא שוגג”.
וכתב ה”קב הישר”: ”ויש דבר המעכב התפילה אף שהוא בגד נקי מאד, והוא שעטנז, ואפילו בשוגג,
שאין תפילתו נשמעת ומקובלת כלל, אפילו הוא מתפלל בכוונה”
הנודע ביהודה זי”ע, (ב”דרושי הצל”ח” דרוש ח’) כתב שהלובש בגד שעטנז יום אחד, אין תפילתו מתקבלת ארבעים יום.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 7880;1401831:
אני לא אוהבת את הסוג הזה של ההפחדות הגלובליות!
ואם השתדלתי ולא קניתי בגד עם צמר ואיכשהוא בבגד שלא העלתי על דעתי כן היה.. השם בוחן כליות ולב ואני מאמינה שהוא לא בודק אותנו לפי מבחן התוצאה. צריך להשתדל אבל מאהבה!!! זה אבא שלנו... הוא רוצה אותנו, הוא רוצה את תפילתנו...

מה קשור להפחדות ?
זו הלכה מפורשת!
ההלכה מפחידה אותך ? גם אותי!
אז משתדלים כמה שיותר ונזהרים.
ואם לובשים בטעות/אונס זה שוגג.
וגם לעבור עבירה בשוגג זה לא עניין פשוט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה