שעת הנקה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אני חייבת עזרה אם מישהוא ידוע לו בעניין שעת הנקה...
אני עובדת 8 שעות ביום שהם 174 שעות חודשיות המקנות לי זכות לשעת הורות\הנקה ל4 חודשים לאחר הלידה,
אלא שבעקבות חוק קיצור שבוע העבודה ירד לי היקף המשרה ב-10דקות לשבוע ובעקבות זה לכאורה אני מאבדת את הזכות לשעת הנקה.
אם מישהוא יודע משהוא בעניין אשמח להתייחסות דחופה

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מדוע איבדת את הזכות.
מלבד זאת, שעת הנקה מוענקת לעובדת במשרה מלאה כנהוג במקום העבודה. אז אם רוב העובדים עובדים כמותך - את זכאית.

• הוסף לסימניות
מכיון שירד לי המשרה מתחת ל174 וע"פ החוק החדש שעת הנקה מגיע למשרה מלאה או לעובד שיש לו מעל 174 שעות חודשיות ואני עובדת בתקן של 174 שעות חודשיות (כי אין לי משרה מלאה)...

• הוסף לסימניות
מגיע לך
התקן שלך הוא 8 שעות
זה שהמעסיק קיצר לך גם את שבוע העבודה באופן יחסי לא הגיוני לשלול ממך זכאות לשעת הנקה
החוק לא מתיחס ליום עבודה!!
ושמונה שעות זה לא נקרא משרה מלאה
מה שהחוק אומר עד 174 שעות יש זכאות לשעת הנקה מתחת לזה אין למעסיק שום חובה לתת לעובדת שעת הנקה
https://www.kolzchut.org.il/he/שעת_הורות_(שעת_הנקה)

• הוסף לסימניות
את עובדת בדיוק 174 שעות?
איך 40 דקות בחודש הורידו אותך לפחות מ174 שעות?

• הוסף לסימניות
מי שעובדת 8 שעות ביום זכאית לשעות הורות
גם אם זה פחות מ 174 שעות בחודש.

• הוסף לסימניות
בלשון החוק זה לא מובא ככה, כך שאפשר לנצל את הפרצה,
עד שיהיה פסק דין בנושא שיבהיר מה החוק בדיוק.

• הוסף לסימניות
מצורף פרטי החוק

קבצים מצורפים

• הכנה לקריאה שניה ושלישית.doc
    KB 126.5 · צפיות: 28
  • הכנה לקריאה ראשונה.doc
    KB 109 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
הסכום של 174התבסס על החלק היחסי של עובדת שעובדת 8 שעות בהשוואה ל186 שעות שהיה מקובל בעת חיקוק החוק
לאחר מכן קוצר שבוע העבודה ל182
היו מקומות עבודה שהבינו את החוק שבאופן יחסי יש להקטין את המשרה לכלל העובדים גם למי שעובד פחות ממשרה מלאה
ועל כן מי שעבד 174 שעות קוצרה לו המשרה ל173.33
כך במקרה שלך הקטינו לך באופן יחסי את המשרה

ללא החוק של קיצור שבוע העבודה היית זכאית לשעת הנקה בוודאות
אין היגיון שחוק זה ימנע ממך לקבל שעת הנקה
זה עניות דעתי
זה שהחוק של שעת הנקה לא השתמש במונחים יומיים אולי בכי למנוע את הזכות לעובדים שלא עובדים שבוע מלא

• הוסף לסימניות
ובכלל גם מי שעובדת 8 שעות 5 ימים בשבוע לא מגיעה ל174
8*5*4.33=173
לכן מקובל להבין מהחוק שהזכאות היא ל8 שעות יומיות ולא בבדיקה חודשית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה