רופא שפה שסועה >>> מה, איך והיכן לטפל?

• הוסף לסימניות
נולד לנו תינוק עם שפה שסועה.
אנו מגששים כעת בתחילת הדרך.

יועיל מאוד כל סיוע מבעל נסיון:
לטפל בארץ או בחו"ל? היכן מומלץ או היכן לא? (זה לא פחות חשוב)
מה כדאי לדעת?

ניתן להשיב באשכול או במייל a613100200
:rolleyes:
gmail.com‬

תודה ענקית מראש

• הוסף לסימניות
תלוי עד כמה שסועה.
אם החניכיים והאף בסדר אז זה ניתוחון פשוט,
בגדול שיבא אומרים שהי מנוסים.
זה מומון מאוד נפוץ, כל שבוע נולד ילד בישראל עם שפה שסועה,
כך ש... הם מורגלים.
כמובן שאם החניכיים גם שסועות זה טיפול אחר, ואם כל החלק העליון חסר אז ק"ו.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון כדאי לפנות לארגון שפת הלב. הם מאוד עוזרים בתחילת הדרך.
מעבר לזה יש כמה אשכולות בענין, נסו לחפש.
ואם תרצו יש לי מישהו עם כל המידע נכון ללפני כמה שנים אבל זה כל הזמן משתנה.
בארץ לא מומלץ בכלל.

זה שסע עם מעורבות של חיך?
חד צצדי?
דו צדדי?
עד האף?

• הוסף לסימניות
בארץ לא מומלץ בכלל.

אכן
יש לי אחיין עם חיך ושפה שסועים. הם אמורים לטוס לאנגליה לשם ביצוע הניתוח.
בני פישר הפנה אותם לשם. הוא הציע אופציה נוספת בקנדה.
לדברי אחותי, היא ראתה תמונות של ילדים שנותחו בארץ בינקותם, והמראה היה פחות אסתטי מהתוצאות בקרב מנותחי חו"ל.

• הוסף לסימניות
כמובן שאם החניכיים גם שסועות זה טיפול אחר, ואם כל החלק העליון חסר אז ק"ו.
זה שסע עם מעורבות של חיך?
חד צצדי?
דו צדדי?
עד האף?

חלק קטן יחסית מהחיך חסר.

שאלות ספציפיות על הבעיה שיש לתינוק בבקשה שלחו למייל a613100200
gmail.com
(זו בעיה של קרוב משפחה, ופרסמתי בשמו בגוף ראשון, אבל אינני מעורה בכל הפרטים. במייל הורי התינוק יענו)
תגובות כלליות אשמח לקבל גם באשכול.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
החל מאיזה גיל ניתן לטפל בארץ או בחו"ל?
במידה שחו"ל, כפי שהרבה ממליצים, האם מישהו יודע האם ניתן לטוס כעת וכיצד - קורונה וכו' וכו' וכו'.
עסקנים שמתעסקים בכך אולי?

• הוסף לסימניות
בגדול שיבא אומרים שהי מנוסים.
בחיך - שיבא לא מנוסים.

לגבי ניתוח - תבררו אצל בעלי ניסיון אם בארץ או בחו"ל.
במקביל צריך להיות במעקב/טיפול במרפאה ייעודית. יש באיכילוב וחושבת שגם בבי"ח מאיר.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
בחיך - שיבא לא מנוסים.

לגבי ניתוח - תבררו אצל בעלי ניסיון אם בארץ או בחו"ל.
במקביל צריך להיות במעקב/טיפול במרפאה ייעודית. יש באיכילוב וחושבת שגם בבי"ח מאיר.

לגבי שיבא אשמח לקבל פרטים - את כלי ראשון? שני?
מאיזה בחינות? יחס, אסתטיקה, מקצועיות, ניתוח כושל או משהו אחר?
ניתן לענות במייל a613100200
gmail.com‬
תודה רבה

• הוסף לסימניות
לגבי שיבא אשמח לקבל פרטים - את כלי ראשון? שני?
מאיזה בחינות? יחס, אסתטיקה, מקצועיות, ניתוח כושל או משהו אחר?
ניתן לענות במייל a613100200
gmail.com‬
תודה רבה
כסטודנטית נתקלתי בילד שעבר שם ניתוח לא מקצועי בעליל.

• הוסף לסימניות
בתור התחלה- אל תתקרבו לעסקנים, מניסיון רע מאוד!

מעניין למה את טוענת ככה.
העסקנים סייעו לאחותי לקבל מימון מהקופה עבור ניתוח בחו"ל. כל עוד יש חלופה בארץ, הקופות לא ששות לממן.
והיא לא המקרה היחיד של שפה שסועה. מוכר לי מקרה נוסף במשפחה, שגם נותח באנגליה בהפניית בני פישר, ובהצלחה גדולה ב"ה. באנגליה ישנו עסקן רפואי חרדי בשם קורנגוט, אם איני טועה, וגם הוא מסייע מאד להורים.

• הוסף לסימניות
מעניין, אני מכירה 8 ילדים ואישה, לא ממשפחה אחת, שהיתה להם שפה שסועה מכל מיני סוגים החל מחתך קטן וכלה בהעדר חיך עליון, וכולם טיפלו בארץ.
אנסה לברר היכן

• הוסף לסימניות
אני גם מכירה מקרוב...
הכי מומחה (אחרי ברור מעמיק ויסודי) ד"ר סמרלנד באנגליה. גם לשפה וגם לחייך. אם צריך בגיל גדול יותר גם השתלת חניכיים, כנראה שבבוסטון יותר מומחים בזה, (אבל בניתוחים הראשונים- הרבה יותר מורכב בבוסטון)

• הוסף לסימניות
מעניין למה את טוענת ככה.
העסקנים סייעו לאחותי לקבל מימון מהקופה עבור ניתוח בחו"ל. כל עוד יש חלופה בארץ, הקופות לא ששות לממן.
והיא לא המקרה היחיד של שפה שסועה. מוכר לי מקרה נוסף במשפחה, שגם נותח באנגליה בהפניית בני פישר, ובהצלחה גדולה ב"ה. באנגליה ישנו עסקן רפואי חרדי בשם קורנגוט, אם איני טועה, וגם הוא מסייע מאד להורים.
אני לא מדברת על ייעוץ רפואי, גם אנחנו התייעצנו עם בני פישר שעושה עבודת קודש.
אלא על עסקנים שמנצלים את התמימות של האנשים והחוסר ידע שלהם כדי להוציא מהם סכומים מטורפים,
גם יש עסקנים בתחום שרוצים להרגיש שעשו משהו ולכן מסבכים מאוד דברים פשוטים ורק מפריעים.
ושוב- זה מניסיון
לגבי מימון מהקופה- בשסע זה לא אפשרי לקבל מימון חד משמעי! (אולי במקרה שהשסעים קיצוניים ובמצבים חמורים מאוד מאוד מאוד וגם אז לא בטוח)

• הוסף לסימניות
אני אישית נותחתי בארץ באסותא מנתח פרטי אבל לא כתינוקת אלא בגיל בוגר יותר.
כתינוקת ועד גיל בגרות זה היה מסודר לי בצורה מאוד לא אסטתית ובגיל בוגר סידרתי את זה פה בארץ אחרי ברוורים עמוקים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה