שתשים דמעותיה בנאדך להיות...

• הוסף לסימניות
ילדה בת שנתיים, מפונקת לפי הספר, צורחת זה שבועיים ימים(5 שעות רצופות!) בגן החדש.
הגננת על סף עילפון וגם אמא שלה...מה עושים?

• הוסף לסימניות
ותצילנו מכל גזרות אכזריות...

לשמוח שאלו הצרות :)
זה יעבור.
מנסיון

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה מוזר.
תבדקי מה קורה שם....
נשמע מוזר שילדה צורחת 5 שעות ביום שבועיים רצוף.
לדעתי זה הרבה הרבה הרבה יותר מידי....

• הוסף לסימניות
הגננת של הבן שלי אמרה לי שאם טוב לילד בגן אז שעד שבועיים זה נורמלי לבכות אבל מעבר לכך כנראה שלא טוב לו וכך היה כעבור שבועיים הילד הפסיק לבכות
בהצלוחה

• הוסף לסימניות
הבן שלי בכה שלושה שבועות ואח''כ נרגע והיה מבסוט...
הסף שונה אצל כל אחד.במיוחד שזה מפונקת שלא היתה רגילה לכך קודם.

• הוסף לסימניות
יש שיטה חינוכית קצת אחרת מכל הפסיכולוגיות האופנתיות. לפעמים זה עובד במקרים קיצוניים
האמא צריכה להגיע עם הילדה לגן ולהיות אתה.. כל היום! או לפחות שעתיים שלוש ואח"כ לקחת את הילדה איתה הביתה,
ביום השני להשאיר את הילדה רבע שעה לבד! לא יותר
ביום השלישי- חצי שעה וכן הלאה עד שמגיעים ליום שלם.
צריך המון סבלנות ואורך רוח
וצריך גם בוס נחמד במיוחד...
וכמובן כמובן שהאמא צריכה להיות חזקה וברורה עם עצמה, לא להרגיש רגשות אשמה שהיא משאירה ילדה ולא נקיפות מצפון כי לילדים יש ראדרים שמתחרים עם התעשיה הצבאית והם מרגישים את זה ומנצלים עד הסוף!
בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Bיוטי;851099:
יש שיטה חינוכית קצת אחרת מכל הפסיכולוגיות האופנתיות. לפעמים זה עובד במקרים קיצוניים
האמא צריכה להגיע עם הילדה לגן ולהיות אתה.. כל היום! או לפחות שעתיים שלוש ואח"כ לקחת את הילדה איתה הביתה,
ביום השני להשאיר את הילדה רבע שעה לבד! לא יותר
ביום השלישי- חצי שעה וכן הלאה עד שמגיעים ליום שלם.
צריך המון סבלנות ואורך רוח
וצריך גם בוס נחמד במיוחד...
וכמובן כמובן שהאמא צריכה להיות חזקה וברורה עם עצמה, לא להרגיש רגשות אשמה שהיא משאירה ילדה ולא נקיפות מצפון כי לילדים יש ראדרים שמתחרים עם התעשיה הצבאית והם מרגישים את זה ומנצלים עד הסוף!
בהצלחה!!!

זה בדיוק מה שעשיתי בשבוע הראשון.
כל יום הוספתי עוד חצי שעה.
ולשבת בגן עם הבת שלי... לא בא לי להעלות את עצביה של הגננת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה ח;851085:
אני חושבת שזה מוזר.
תבדקי מה קורה שם....
נשמע מוזר שילדה צורחת 5 שעות ביום שבועיים רצוף.
לדעתי זה הרבה הרבה הרבה יותר מידי....

לא בא לכן לפעמים להיות תמונה על הקיר בגן?
לראות מה קורה שם בדיוק..
הלואי והייתי יודעת.

• הוסף לסימניות
אולי תתחילי להרביץ לה בבית, ואז היא כל יום תחלום על להימלט לגן..:D
אם את בטוחה שהגננת היא לא הבעיה, הסיבה היא שאת כנראה אמא טובה ולילדה קשה להפרד ממך.
איך היא עם ביבי סיטר? בגינה היא גם צמודה אלייך או הולכת להתגלש בחופשיות?
יש ילדים שסתם קשה להם להפרד מאמא ויש כאלו שפשוט לא מתחברים לגננת.
אגב, יש אפשרות לשכוח את הפלאפון שלך ואת הארנק או ת"ז בתוך התיק של הילדה. לי זה קרה פעם לא במכוון וחבל שהפלאפון היה סגור...

• הוסף לסימניות
יש שם אולי ילד או ילדה שמסבים לה התמודדות מסוימת, מידי יום?

• הוסף לסימניות
אולי לתת לה ליום יומיים פלאפון בתיק ואם היא תיהיה בשקט תוכל להתקשר לאחד ההורים כך תרגיש שיש לה גישה ישירה להורים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;851147:
אולי לתת לה ליום יומיים פלאפון בתיק ואם היא תיהיה בשקט תוכל להתקשר לאחד ההורים כך תרגיש שיש לה גישה ישירה להורים

אוי ואבוי, לאן הגענו....

• הוסף לסימניות
אני גננת לגן חובה
היתה לי ילדה שזו הפעם הראשונה שלה בגן עירוני, היא בכתה כל הזמן לא היה עם מי לדבר, ניסינו הכל ממתקים, פרסים, דבורים האמא ישבה איתה בהתחלה וכשראינו שלא מועיל הפסקנו - בקצור לא רצתה להשלים עם המצב החדש.
עד שיום אחד היא הגיעה עם הפלפון בגן בהתחלה התנגדתי מאוד לרעיון אבל בסוף סיכמנו שאם לא תבכה תוכל להתקשר לקראת סוף היום וזה עבד פלאים

• הוסף לסימניות
שימו לב, מדובר בילדה בת שנתיים

• הוסף לסימניות
לא אכפת לי לשים לה גם אטלס עם דרכי הגעה מפורטים עד הבית
אבל היא רק בת שנתיים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופית;851162:
לא אכפת לי לשים לה גם אטלס עם דרכי הגעה מפורטים עד הבית
אבל היא רק בת שנתיים...
את בטח מתכוונת ל GPS...

• הוסף לסימניות
אני ניזכרת שמה שהרגיע גם את הבן שלי שאמרתי לו שהשארתי לגננת את מספר הטלפון שלי והוא יכול להתקשר אלי מתי שהוא רוצה (סיכמתי את זה עם הגננת) וזה גם עזר מאוד הוא לא התקשר אפילו פעם אחת :)
מי שהתקשר זאות היתה אני :D

• הוסף לסימניות
נזכרתי בשיר הזה...
לא פוחד מהיום הראשון בגן - אסתר אטלס

אני בכלל לא פוחד מהיום הראשון בגן.
זו אמא שלי שלא ישנה בלילה לפני-
מפני ש-
היא לא מכירה את הגננת ודואגת.
אני חושב שאמא קצת מקנאה,
ולא מבינה איך-
אני מסכים להשאר גם עם אחרים,
ולא רק איתה.
היא מחזיקה לי את היד חזק חזק.
מחייכת אל הגננת,ושואל רועדת:
"זה בסדר? אני יכולה ללכת?
תיכף אשוב," היא מבטיחה.
"אקנה לך שוקולד וסוכריה,רק אל תבכה."
וכשאני שומע את זה,אני קצת בוכה.
שיהיה.

"חמוד שלי",היא מלטפת.
"תראה,כולם נשארים בלי אמא.
אתה כבר גדול.
אני יכולה ללכת?"
מצדי-לכי אני חושב בליבי,
ונצמד אליה.
רק שמשהו ישאר,הרגל או היד.
ואז-הכי כיף-
אמא מבטיחה לי חנויות ממתקים,
וחנויות צעצועים.
שרק אשאר ושלא אבכה.
"עוד נשיקה",אני מבקש.
"ותקני לי גם אוטו מכבי אש."
"אקנה,ודאי.אז שלום."

היא נפרדת שוב.
יוצאת וחוזרת,
"הוא בוכה?"היא שואלת.
"הכל בסדר", מרגיעה הגננת.

מתי כבר ילכו הביתה?
אני מחכה לכל הדברים שאמא הבטיחה.
אם שכחה משהו, לא נורא.
מחר זה היום השני,
ומי אמר שהתרגלתי לגן?
גם מחר מותר לי לבכות,
כי אני עוד קטן.

• הוסף לסימניות
היא בוכה בכל פרידה או רק בגן?

• הוסף לסימניות
העובדה שהיא בוכה מידי בוקר- עדיין נורמלי.
אם היא בוכה באמת ברצף מהרגע שמגיעה ועד שמגיעים לקחת אותה, זה לא נורמלי.
מה האפשרויות?
הבעיה יכולה להיות או מצד הילדה (בעיות רגשיות לסוגיהן)
או מצד ההורים (בעיות רגשיות לסוגיהן)
או מצד הגננות (שוב, בעיות רגשיות לסוגיהן)
הייתי שמה סמיילי, אבל אני רצינית הפעם.
שבי ונתחי בנחת, בלי לחץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלחתי היום תלונה למשרד הבריאות עבור ביתי בת ה-3.8 השוהה במסגרת גן עירייה שיקומי, טשטשתי פרטים אישיים אבל באופן כללי מובן המסר העיקרי..
מה הייתם עושים במקומי במצב כזה?
זה לשון התלונה:
ילדה מיוחדת המאובחנת כ"ספינה ביפידה", הילדה מטופלת בבי"ח שיקומי אלי"ן בירושלים, תל השומר, וסורוקה במגוון מקצועות הנמצאים תחת התחום הנ"ל.
ע"פ הידוע לנו אצל ילדי ספינה ביפידה אין שליטה על סוגרים והם מצונטרים ע"י קטטר לסירוגין, אביגיל מצונטרת בערך כל 3 שעות (תלוי לפי המצב- לפעמים פחות מ-3 שעות כשצריך),
אנחנו יודעים שיש חוקים של משרד הבריאות:
1. אין להביא ילד עם חום לגן עד שעוברים 24 שעות מסיום החום.
2. ילד שנעדר 5 ימים רצופים מתבקש להמציא אישור רפואי שיכול לחזור לגן.
ע"פ בידוע לנו בעניין ספינה ביפידה- תמיד, תמיד, תמיד יש חיידק בשתן בגלל הצינטורים, ולכן לא בכל מצב נותנים אנטיביוטיקה, אלא רק מתי שיש חום שאינו מלווה בתסמינים אחרים ואין לו הסבר אחר.
במצבים שהשתן עכור, הפרשות, צבע לא תקין, ריח וכו- ע"פ פרופסור יובל בר יוסף וצוות מרפאת ספינה ביפידה באלי"ן, הפתרון הוא- שתיה מרובה וצינטורים צפופים יותר שזה שוטף את שלפוחית השתן ומטפל בבעיה הנ"ל.
הדברים כתובים בצורה ברורה במסמכים שנמצאים אצל צוות הגן- דף מספר 4 בהמלצות בסיכום הרפואי של אלי"ן.
כרגע נמצאת בגן אחות מ"מ, וגננת מ"מ, שביום ראשון שעבר 15/2 שלחו את הילדה לבית בגלל שתן עכור והפרשות- ללא חום! אמרנו להם איך לטפל בילדה ובכל זאת שלחו אותה,
אנחנו טיפלנו בילדה בבית ושטפנו לה את השלפוחית ע"פ מה שלימדו אותנו הצוות הרפואי באלי"ן, השארנו אותה בבית יום נוסף כדי ש"בטוח" הכל בסדר- יש לציין שלא ראינו ממצא חריג בשתן בבית.
למחרת ביום שלישי 17/2 שלחנו את הילדה בריאה ושלימה לגן עם שתן צלול לגמרי, הגננת לא הייתה בגן והייתה גננת מחליפה לא מוכרת, הגננת ביקשה אישור רפואי שהילדה יכולה לבוא לגן- אין באישור כזה שום צורך, לא התווכחנו, התקשרתי לגננת שלא הייתה והגעתי איתה להסדר שנשיג את האישור למרות שאין בו שום צורך בעיקר שהדברים כבר כתובים במסמכים של אלי"ן וגם לא היה לילדה חום בכלל,
בינתיים הזמן בגן עובר והילדה צריכה לעבור צינטור, האחות לא מסכימה לצנטר אותה בלי אישור רפואי- זה הזיה בפני עצמו כי אין צורך באישור לצנטר, ולהיפך זה לבד יוצר יותר נזק אצל הילדה,
התקשרתי לגננת בגן והיא דחפה לי את הטלפון לאחות, האחות אמרה משפט הזוי "אני לא אזרוק את התעודה שלי לפח כדי לטפל בילדה", "אסור לי לטפל בה"- הטיפול בינתיים התאחר בשעה!
בעלי הלך למרפאה בזמן הזה ולא היו רופאים במרפאה כדי להוציא אישור, והאחות התעקשה שאסור לה,
ומה שהכי הזוי זה שבשבוע לפני הילדה הייתה עם דלקת גרון וסיימה אנטיביוטיקה בסוף השבוע- סמוך לזמן הנ"ל.. וזאת אותה אניטביוטיקה שהיא מקבלת עבור דלקת בשתן...
הסברתי את זה לאחות, ובתוספת זה שבכלל לא היה לילדה חום והחזרנו אותה לגן רגילה לגמרי היא התעקשה שלא לטפל בילדה.
בעלי בא לקחת את הילדה מהגן עמ"נ לטפל בה.
זה לא הסוף אבל אני מציגה פה שאלה: אני צריכה ללדת כל רגע, מה היה קורה אם הייתי למשל בחדר לידה עם בעלי ולא היה מי שיוציא את הילדה? או סתם היינו מחוץ לעיר..
ביום שלמחרת הגננת עדיין לא הייתה ולא היה גם עם מי לדבר ומשום מה בשבוע הזה אין לנו רופאים במרפאה.. הילדה נשארה יום נוסף בבית, אני פניתי לצוות הרפואי של אלי"ן- פרופסור יובל בר יוסף וקרן פוקס אחות סוגרים- כשסיפרתי להם את הסיפור הזה הם היו בהלם טוטאלי ואמרו שאם יש משהו שיכול לזרוק לאחות הזאת את התעודה לפח זה דווקא זה שהיא לא הסכימה לצנטר את הילדה! זה יוצר לה נזק! וגם במצב שיש חום אין שום מניעה מלצנטר, ולהיפך חייב לצנטר! זה לא שנשאיר את השתן בפנים אם יש הפרשות או חום וכו.. (השיחות הנ"ל מוקלטות)
זה לא יוצר נזק אם מצנטרים אלא אם לא מצנטרים.
אין כל קשר לאישור הרפואי לצורך הצינטור..
אגב ברור שיש להם בגן אישור מרופא למתן צינטורים בגן ע"י אחות מתחילת השנה.
ביום חמישי הגננת חזרה לגן אחרי יומיים של היעדרות והתקשרה לשאול למה הילדה לא באה.. אמרתי לה שהצוות הרפואי של אלי"ן ביקשו שייצרו איתם קשר מהגן (נתתי מספר טלפון אישי של הצוות- ודווקא של מי שלא ירים צעקות על ההתנהלות בגן כדי לא לפגוע..) בשביל להסביר להם אחת ולתמיד את ההתנהלות הנכונה במצבים הנ"ל כדי למנוע את מה שהיה, הצוות בגן לא הסכים בטענה שזה "העברת מידע רפואי", וצריך אישור בכתב ושההורים ידאגו לאישור וזהו... אמרתי להם שכתוב בצורה מפורשת את הדברים כמו שהזכרתי לעיל והם לא צריכים יותר מזה, אני והגננת היינו על הקו ביחד וקראנו את הדברים מתוך הכתב ביחד, היא אמרה "נכון זה מפורש אבל זה כללי מידי, צריך שזה יהיה ממש מפורט ושזה יהיה אישור מיוחד לגן"..
למרות שהם לא צודקים ואין פה על מה להביא את האישור, ביקשתי מהצוות הרפואי של אלי"ן להנפיק להם אישור מפורט, האישור מתעכב בגלל בעיה בתיאום בין הצוותים של המקום שצריכים לחתום על האישור, אין לי עדיין רופא שמכיר את הילדה במרפאה, השירות אונליין של כללית סיבך אותי לגמרי,
הילדה בבית בפועל ובא לי רק לבכות, אני לא במצב של תפקוד בכלל, עם פיברומיאלגיה, תת פעילות של בלוטת הטריס, אנמיה, ושבוע 33 של הריון, הקצת שאני מבקשת זה המנוחה שאני יכולה להרשות לעצמי בבוקר... (לא קראתי לזה שמירת הריון כי אני לא עובדת, אבל זה בדיוק זה)
אמרתי לגננת בגן שגם אם היה יוצא נזק מהטיפול בילדה בגן הייתי מחפה על האחות, אני רואה שהאטימות גוברת ואין עם מי לדבר בעיקר שהם כ"כ בטוחים בעצמם אז אני פונה למקום שאולי יתן לי מענה..
לציין: במצב שאין צינטורים סדירים הילדה סובלת מכאבים עזים בשעת הצינטור ולאחריה שרק משכך כאבים עוזר.. ובמקרה זה הילדה סבלה יומיים!
גם אנחנו וגם הרופאים הבכירים שחתומים במכתבים המצורפים, כולנו הרגשנו שהמלחמה פה היא על עמדת כוח שבאה על חשבון הגב שלנו ושל הילדה.
מצורף הסיכום של אלי"ן משנה שעברה שהיה ברשות הגן+ מכתב מפורט שכתבו עבור נושא זה במיוחד+ סיכום ביקור בהתפתחות הילד בסורוקה במרפאה משותפת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה