תאורה - איך היא משפיעה על עיצוב החלל-- פוסט מס 1

• הוסף לסימניות
שלום, שמי עשירה שפיצר
אדריכלית ומתכננת, מתמחה בעיצוב ותכנון משרדים עסקים וחללי עבודה

במהלך עבודתי צברתי נסיון רב בתחומים המשפיעים על העיצוב והתכנון הנכון
ואני שמחה לחלוק איתכם מעט מהידע שלי בסדרת פוסטים שכתבתי בנושאים עיקריים
אשמח אם תגיבו לי שתהייה לי מוטבציה להמשיך לתועלת כולנו.

בפוסט הראשון בסדרה נדבר על : תאורה
התאורה משחקת תפקיד נכבד בחלל, להשפעה שלה יש משקל גדול המתבטא בצורה -

פונקציונאלית בהגדרת האזורים בחלל, בעיצוב מותאם, גודל ועומק המרחב.

פסיכולוגית על המח שלנו האם נהיה נינוחים, דרוכים, מלאי מרץ או אדישים,

ובריאותית- כאבי ראש, נזקים בראיה וכו'.

שלושה פרמטרים חשובים במשוואה של התאורה.
בתכנון נכון נתייחס לכל אחד מהם כאל חלק מהסך השלם, ונשחק במינונים והמיקומים לפי הצרכים המיוחדים לכל פרוייקט כדי להפיק את המקסימום מהנתונים שבידינו:

גוון האור + מיקום התאורה + צורת התאורה

בפוסט הזה אתייחס לגוון האור, ובע"ה בפוסטים הבאים ל-2 הפרמטרים האחרים.

אני שמחה לחלוק אתכם את הידע שלי ומקווה שתועשרו ותהנו ממנו.

קבצים מצורפים

• גוון האור.pdf
    KB 115.7 · צפיות: 95
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מרתק ומחכים במיוחד!
תודה.

לטובתך ולטובת כולן אני מעלה קובץ תמונה, כך יותר קל לקרוא את זה.
גוון האור.jpg

• הוסף לסימניות
מאמר מחכים ביותר!
תודה!!

אני חושבת שכדאי ש @אשר כותבת תעלה אותו לתכנים החדשים בפרוג...
כיון שאני לא אדריכלית וראיתי את זה במקרה ב"הודעות האחרונות"

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה