ת'אמת. כמה עולה?

• הוסף לסימניות
מה שלדעתי לא פייר בסיפור הזה שהיא אכן חסמה רעיונות של אנשים אחרים
ןגם אני חשבתי על השמות האלה והייתי נותנת לך בחינם

• הוסף לסימניות
תגידי מה השם.
ונראה אם בכלל הוא שווה את הכסף :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nיה;1559025:
לאה את לא צודקת.
לפי הדברים שלך יכלה ההיא לשלוח בפרטי 1,000 סוגי שמות בלי הגבלה, וכך היא כביכול "תופסת" את כל השמות.
זה כמו בתיווך. אדם שיבוא ויגיד על דירה שהיא מועמדת למכירה ויגיד אח"כ שהוא רוצה תיווך לא זכאי לקבל שקל, כי ייתכן שהיינו יכולים להגיע לדירה בלעדיו.

שם זה קצת שונה מתיווך. דירה היא משהו קיים ושם זו יצירה. ספק גדול אם היתה מגיעה לשם מסוים לבד. אם זה הנידון כאן - שתלך לדין תורה עם ההיא ויפסקו להם מה שההלכה אומרת.

השאלה פה האם ראוי להגיש לבנאדם שביקש משהו. כטובה חינמית, הצעה, ולדרוש כסף תמורתה, אם ישתמש בה. והאם זה מקובל. אז כן, זה מקובל לחלוטין.

מזכיר לי לגמרי את הדיון הלגיטימי שהיה טרם הצגתי להדר את הרעיון שלי בעניין פרורי הביסקוויטים: ואם מדובר ברעיון שחשבנו עליו לבד? התשובה היא: אם חשבתם לבד, תוכיחו לי את זה איכשהו (התכתבויות, סקיצות גרפיקה של אריזת המוצר וכו׳) ואל תשלמו. אבל אף אחד לא חפר בשאלה: ומה אם נחשוב על זה מחר. מה שלא חשבתם לא בא לעולם. לא כך? הזכויות על זה שלי.

• הוסף לסימניות
אגב אם כבר השוואה לצילום:
לפתוח אשכול כזה זה בדיוק כמו לכתוב בפורומינו:
"מחפשת צלמת מתחילה או סתם מתנדבת שתצלם חינם את בני המהההההההההמם לחלאקה. התמורה: כל שכנותי יראו את העבודות ויתפעמו. ונא לא לפתוח כאן דיון!"
האם מותר לפתוח אשכול כזה?כן. האם מי שפותח אותו מסתכן בלהרגיז את אנשי המקצוע שזה פרנסתם? כן. האם מותר לי להציע שרות בתשלום הגון לפותחת האשכול? כן. האם מותר לי לצלם את הילד ורק אחרי כן להודיע שזה בתשלום מלא? לא.
ולמה זה אותו דבר? הכי השם הוא המוצר המוגמר כאן, והוא כבר הוגש בלי להודיע שזה בתשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהלע;1559150:
שם יפה בהחלט.
אני לא מזלזלת בזה בכלל. למרות שצריך לחשוב אם זה פותר לנו את הבעיה של השם אנג'ל. (שזה גורם לאנשים לחשוב על זה כמאפיה ולא כמסעדה)
אנגלינו - מסעדה איטלקית
אנגליקו
אנגליקו - יש כבר מסעדה כזו

• הוסף לסימניות
בדקתי עכשיו קוראים לזה angelica
אני שמעתי על זה ממישהו דובר אנגלית כך שהאות A נשמעת קצת כמו חולם

• הוסף לסימניות
סליחה לאה אבל בנוגע להדר הם לקחו אותך כאסטרטגית וביקשו ממך רעיון בתשלום
אז כל השאלה בינכם היתה אם הרעיון שלך עלה אצליהם לפני כן או לא
אבל הם ידעו שאת תבקשי על הרעיון שלך כסף
כאן היא מלכתחילה ביקשה ללא תשלום (עובדה שהציעה בתמורה ארוחה זוגית)
זה גם לא במייל הפרטי אלא מע"ג פורום גדול אינטרנטי
כך שמאד לא מקובל לבקש אח"כ תשלום
כן מקובל שצלמת תשלח כמה תמונות דוגמא במייל הפרטי (עדיף לפני שהיא עובדת קשה על הגרפיקה) ללקוח ותציע לו אותם בתשלום נוסף
כן מקובל שאסטרטג ישלח כמה רעיונות לשמות במייל הפרטי ויציע (עדיף לפני שהוא זורק רעיונות) לעשות זאת בתשלום
לא מקובל באשכול שביקשו רעיונות חינם לזרוק רעיון שיתכן ומישהו אחר היה עולה עליו (לא מאמינה שעבדו כאן על בריף רציני. באמת הרי זה היה כולה אשכול בקשת עזרה ולא פגישת עבודה מסודרת עם לקוח) ואחרי זה לבקש תשלום
לו היתה שולחת לה במייל הודעה שיש לה רעיון מקסים והיא רוצה עליו תשלום - מובן בהחלט!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;1559174:
סליחה לאה אבל בנוגע להדר הם לקחו אותך כאסטרטגית וביקשו ממך רעיון בתשלום
אז כל השאלה בינכם היתה אם הרעיון שלך עלה אצליהם לפני כן או לא
אבל הם ידעו שאת תבקשי על הרעיון שלך כסף
כאן היא מלכתחילה ביקשה ללא תשלום (עובדה שהציעה בתמורה ארוחה זוגית)
!
למען ההגינות אני חייבת לציין שלא כתבתי את זה מראש שהזוכה יתוגמל. חשבתי להפתיע בסוף, או לפתוח אשכול מסודר לזה
(כמו שאכן עשיתי עכשיו)
ביקשתי את הרעיונות תוך כדי אשכול אחר בעניין.

• הוסף לסימניות
לא רק שזה לא הוגן, אלא זה פשוט לא עומד בשום כלל בסיסי של אתיקה מקצועית.
זה לא דומה לדוגמא של הצלמת, שמה מדובר בהתנהלות עסקית קצת מעצבנת, ופה מדובר בסוג של שיטת מצליח, זה רע בדיוק כמו שזה נשמע.

• הוסף לסימניות
יש כל מיני שיטות שיווק. כאן זה לא נשמע לי כ"כ שיטת שיווק.
זה נשמע מישהי שעלה לה רעיון מעניין בראש, ואח"כ חשבה לעצמה: למה לא להרוויח עליו בעצם?!

לי, למשל, קרה מקרה שהעליתי בקשה בפורום אדריכלות בסיוע בתכנון חדר הילדים שלי, העליתי כמה אופציות אפשריות.
את האמת שמראש הייתי חושבת שהדבר הכי פשוט זה שאף אחד לא יענה לי - כי שם זה המקצוע שלהם ומזה הם מתפרנסים.

להפתעתי ראיתי שנענו שם בקשות כאלו בצורה מאד יפה, וחשבתי לעצמי, בעצם למה לא, הרי אני ממש לא בכיוון ללכת למעצבת פנים, ככה שהן לא מפסידות עלי כסף.

בכל מקרה, מישהי חמודה, שכנראה רוצה לשווק את עצמה, עבדה קשה על תכנון והדמיה בשבילי, חשבתי לעצמי, מה היה קורה אם זה היה מוצא חן בעיני והייתי לוקחת את התכנון וההדמיה קומפלט לנגר שיעצב לי כך את החדר?

היא פשוט דחפה לי מוצר ליד, לא ביקשתי ממנה תכנון והדמיה.

בסדר, ההיא ממש לא בקשה תשלום, אבל זה גם לא התאים לי לדרישות שלי - כך שלא היתה לי שאלה.

אני חושבת, שבמקרה שהייתי לוקחת את התכנון שלה , הייתי שואלת רב מה לעשות. לדעתי, היא נסתה לשווק את עמצה בצורה מעניינת - תראי, אני מעצבת ומתכנת יפה, אולי בא לך לקחת אותי?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צ פומרנץ;1559378:
יש כל מיני שיטות שיווק. כאן זה לא נשמע לי כ"כ שיטת שיווק.
אני חושבת, שבמקרה שהייתי לוקחת את התכנון שלה , הייתי שואלת רב מה לעשות. לדעתי, היא נסתה לשווק את עמצה בצורה מעניינת - תראי, אני מעצבת ומתכנת יפה, אולי בא לך לקחת אותי?!

ובפעם הבאה שתירצי הדמיה כבר תדעי למי את רוצה לפנות...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1559125:
מה שלדעתי לא פייר בסיפור הזה שהיא אכן חסמה רעיונות של אנשים אחרים
ןגם אני חשבתי על השמות האלה והייתי נותנת לך בחינם

וזה ב-ד-י-ו-ק ההבדל בין שם לספה או לתמונה מעוצבת.

• הוסף לסימניות
לדעתי-
לבקש בפורם שיווק שם לעסק זה כמו:
לשבת בגינה על הספסל ולהודיע: "מחר 'יום העצמאות'. אני צריכה בייבי ביטר לנסיכה בבוקר. מי מתנדבת?"
ועונה לי שכנה שעבודתה בבקרים כמטפלת "אני!"
האם אתן לה לשמור על ביתי ללא תשלום כי הציעה את עצמה? לא יעלה על הדעת!
ולמה? כי זו העבודה שלה!
אבל היא הציעה את עצמה. היא יכלה לשתוק.
היא רצתה להקל עלי שלא אשאל 20 נשים ואהיה מתוסכלת.
ואני אשלם לה כי זו העבודה שלה.

הן גם לא תעזנה לבקש ממני עיצוב הזמנה לבת מצוה ללא תשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1559834:
לדעתי-
לבקש בפורם שיווק שם לעסק זה כמו:
לשבת בגינה על הספסל ולהודיע: "מחר 'יום העצמאות'. אני צריכה בייבי ביטר לנסיכה בבוקר. מי מתנדבת?"
ועונה לי שכנה שעבודתה בבקרים כמטפלת "אני!"
האם אתן לה לשמור על ביתי ללא תשלום כי הציעה את עצמה? לא יעלה על הדעת!
ולמה? כי זו העבודה שלה!
אבל היא הציעה את עצמה. היא יכלה לשתוק.
היא רצתה להקל עלי שלא אשאל 20 נשים ואהיה מתוסכלת.
ואני אשלם לה כי זו העבודה שלה.

הן גם לא תעזנה לבקש ממני עיצוב הזמנה לבת מצוה ללא תשלום.

ראשית, הבקשה בוקשה בפורום איש את רעהו ולא בפורום שיווק.

בסיפורך: את ביקשת מתנדבת. ההיא התנדבה. האם בסוף היום היא "תדרוש" תשלום מכובד???
או שמתאים שתגיד לך מראש. אני יכולה בתעריף XXX.
(או שאת מעצמך תשלמי לה סכום מלא/סמלי כהחלטתך...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1559847:
ראשית, הבקשה בוקשה בפורום איש את רעהו ולא בפורום שיווק.

בסיפורך: את ביקשת מתנדבת. ההיא התנדבה. האם בסוף היום היא "תדרוש" תשלום מכובד???
או שמתאים שתגיד לך מראש. אני יכולה בתעריף XXX.
(או שאת מעצמך תשלמי לה סכום מלא/סמלי כהחלטתך...)

אענה על ראשון ראשון...
ההודעה הזו אינה בפורום איש את רעהו. http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1557137&postcount=37

בסיפורי: אם היא תדרוש תשלום כמו מטפלת משקבלת חד פעמי ודאי שאשלם גם אקבל זאת ברוח טובה.
ואני בעצמי מציעה במקרים כאלו שאני משלמת כפול ממה שצריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהלע;1559899:
למען ההגינות, אציין שזה לא נכון.
האשכול של התחרות שמות נפתח אחר כך.

לפי מה שאני רואה:
היה התיעצות על ניהול וצורת פרסום המסעדה - בפורום פרסום.
שם גם העלת את הרעיון לאתגר את הפורום להצעות שמות.

לאחר מכן -
פתחת אשכול באיש את רעהו וביקשת רעיונות לשמות.
שם - הציעו לך שם. ולאחר מכן דרשו תשלום (בהודעה פרטית)

לאחר מכן -
העלת לדיון פורה את השאלה האם בקשת התשלום היא מקובלת...

לאחר מכן -
פתחת אשכול חדש באיש את רעהו ובו ביקשת רעיונות לשמות והיצעת ארוחה זוגית
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה