שמעתי שגם בגור היה ציבור מגוון עם כיבוד בשפע.אני מצטרף למה שאמרת,
זה היה מדהים לראות איך שכל בעלז אל כל המפלסים שלה מלאים בלומדים מכל הסוגים,
למדתי שם שעתיים בבוקר וכמעט שלא מצאתי מקום רק למעלה בביהמ''ד בסוף...
זה היה פשוט מצמרר
אכן הגעתי משעות הבוקר לבעלזא הרגשתי שהעצרת עברה לשם. הם פתחו את הבימ"ד הגדול ואפי' העבירו את התפילה של בחורים לרפואת הרב'ה שליט"א לחדר טישים בכדי לא להפריע ללומדים.ראוי לציון מיוחד את חסידות בעלזא שאירחו בצורה מופלאה ממש עשרות אלפי לומדים!!!
לאורך כל היום שתי' קרה/חמה קפה, תה, מיץ וכו'
וארוחת צהרים חמה לאלפי אנשים שהגיעו לעצרת, לא אנ"ש ולא כלום, פשוט לתת מכל הלב, מיוחד ביותר.
בדיוק אני חושב ע"ז.ההרגשה הייתה במשפט אחד...
ישראל, ואורייתא, וקודשא בריך הוא, חד הוא...
אהבתי את השילוב המעניין של הנוסחים...
וגולת הכותרת קבל עול מלכות שמים של הגר"ר אלבז...
כמו שהצטמררתי בעצרת המיליון הקודמת כשהייתי נער צעיר, כך היום אותו שקט מופתי ואז צעקה שמרעידה לבבות...
מצתרפתואולי כאן המקום לציין את אלפי האברכים והבחורים שהגיעו משעות הבוקר (והלילה) ונכנסו מיד למקומם הטבעי -בית מדרש! בעלי סיפר שזה היה מחזה מפעים איך בית הכנסת הולך ומתמלא ובכל פינה יושבים או עומדים , עם מקום או בלי מקום, ולומדים ללא הפוגה עד שעת תחילת העצרת.
הרב שלום ברוך פריזנד (יותר כמו פריזענד) שליט"א בעל תפילה ובעל תוקע קבוע בבאיאןנ.ב. הבעל תוקע ברמקול היה הרב שלום ברוך פריזאנד
תמיד יש להיות ויש להיות, תלוי עד כמה אתה מחליט שאתה נמצא כאן, גם באיזורים הכי מרגשים ניתן היה למצוא כאלה שבלי לשים לב לא היו שם לגמרי (אני לא מדבר על אף אחד ספציפי...)במחילה מכבודך, זוהי טעות גמורה,
אני עמדתי מתחת גשר המיתרים והיתה שם אווירה מרוממת בצורה שאינה ניתנת לתיאור,
אוירה רצינית ומכבדת,
אני מסנגר עליך שלא היית שם ורק שמעת...
כל מילה!!ולהשם אמרתי: "היה פעם בהיסטוריה משהו כזה... מאז מעמד הר סיני"?
היה עוד הרבה הרבה הכנסת אורחים וחסד אפשר אפילו לפתוח אשכול מיוחד בשביל זה ואכמ"לבבוייאן היה משהו לא רגיל.
בית מדרש עם כלל האוכלוסיה החרדית. עם שתיה חמה/קרה בשפע רב.
ועוגיות.
ממש הכנסת אורחים.
עמדתי מתחת הגשר, היה באזור הזה המון בחורים צעירים וזה לא הפריע לי בכל להרגיש ולחוות את כל הנ"ל.צודק לגמרי
לצערי גם בסביבה שעמדנו שם (ליד המרפסות של מוסד הרב קוק) היה נוער קליל יותר שהשקיעו בלטפס על המרפסות והסיחו דעתם של הקהל בסביבה, ההגברה לא נשמעה שם ברור אלא כמין תחרות בין הרמקולים מי משמיע ראשון ומי חוזר אחריו, בתהילים לא הצליחו להבין היכן נמצאים, המילים בדרך כלל לא היו ברורות חוץ משל הרב אלבז, וזה ממש היה הרגשה של פספוס אדיר, הציבור היה אדיש וקפוא, חבל שלא הבנתי בזמן אמת שאם אשנה מעט את המיקום הכל יסתדר.
ראיתי שהציבור שמתחת לגשר יותר באווירה אבל חשבתי שרק הצפיפות שם גורמת לזה ולא רציתי להיות שם עם ילדים.
אני יכול להגיד לכם דבר אחד, אני תכננתי ללמוד עם חברותא ביום העצרת, והיה אתגר ממש ממש קשה למצוא שני מקומות אחד ליד השני בכל בתי המדרש במרכז ירושלים!! ועברתי איזה 5 בתי כנסת כולל העזרת נשים הכל היה מפוצץ בלומדים מ8 בבוקר עד 8 בערב!!! לא יאומן!!!!! מי כעמך ישראל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!זה היה מדהים לראות איך שכל בעלז אל כל המפלסים שלה מלאים בלומדים מכל הסוגים,
למדתי שם שעתיים בבוקר וכמעט שלא מצאתי מקום רק למעלה בביהמ''ד בסוף...
זה היה פשוט מצמרר
כמובן חוץ משעות העצרת.....אני יכול להגיד לכם דבר אחד, אני תכננתי ללמוד עם חברותא ביום העצרת, והיה אתגר ממש ממש קשה למצוא שני מקומות אחד ליד השני בכל בתי המדרש במרכז ירושלים!! ועברתי איזה 5 בתי כנסת כולל העזרת נשים הכל היה מפוצץ בלומדים מ8 בבוקר עד 8 בערב!!! לא יאומן!!!!! מי כעמך ישראל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
{( הבתי מדרש היו הרבה יותר מלאים משובע ומזוינעס})
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים